wizz Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Witam , od jakiegos czasu mam problem z myszkami sam nie wiem czemu :) co nie kupie to po jakims czasie sie okazuje ze lipa ! Mialem juz razera który okazal sie zbyt mały i przez to az reka bolała po paru h zabawy, teraz mam logitecha niezbyt drogiego i ma tak beznadziejne slizgacze ze sie przesuwa tragicznie :) No wieć proźba tutaj czy moglibyście jakas mysz polecic cena to raczej max 200zl ważne dla mnie zeby dobre slizgacze były , ciche przyciski no i przyzwoita rozdzielczosc pracy. Pozdrawiam :)
tweety Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 jak tylko Klicek wpadnie zaraz poleci ci jakiegoś IE coś tam. ponoć najlepsza myszka na rynku ale ja sie nie znam ;]
wizz Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 pewnie IE 3.0 :D słyszalem ale jak zobaczylem rozmiary to troche duza taka wrecz przedpotopowa :) obaczymy czekam na wasze sugestie ...
infected Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 Może Logitech MX1000 Sam mam już 3 sztuki i wszyscy są zadowoleni. Niezły patent z kółkiem dymanym na boki Brak baterii - tylko akumulator doładowywany przez postawienie myszki i na prawdę na długo wystarczy oprócz tego kontrolki naładowania akumulatora i alarm na długo przed tym jak padnie - tak i na myszce jak i na kompie. Ale używam podkładki - takiej najtańszej szmacianej.
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 ale to nie jets do 200zl ale jak co to tez bym polecil mx1000
infected Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 znalazłem ofertę od 211 zł - można przemyśleć http://www.skapiec.pl/site/szukaj/?sz=&szukaj=mx1000&kategoria=-0
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 w proline jest za 209pln. http://proline.pl/shop.php?prodid=LOG+931175-0914
Yaro16 Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 ja mam a4tech x-718BF i jestem zadowolony,myszka jest tania no i dobra,używam już ponad 5 miechów i dalej sie trzyma.. jak coś to daje link na allegro http://www.allegro.pl/item203379502_super_mysz_nie_tylko_dla_graczy_a4tech_x_750bf.html
hkropinski Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 ja mam mx500 i jest super wiec mx>500 bedzie jeszcze lepszy
makler Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Jeżeli chodzi tylko o ślizgacze to przecież takowe możesz sobie oddzielnie dokupić i jest tego spory wybór w necie :)
wizz Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Napisano 7 Czerwiec 2007 Dzięki wam , co do ślizgaczy to i tak mi sie nie oplaca dokupić teraz bo mysz i tak porażkowa. Mam pytanie jeszcze czy ten gibany na boki scrol nie przeszkadza ? bo akurat jak pewnie wiecie przy 3d to scrola sie uzywa caly czas. Pozatym jakos nie mam jeszcze przekonania do braku kabla, kiedys mialem bezprzewodówke i po calym dniu pracy to baterie padaly juz.
piotrek Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Scrolla w 3d się używa? Chyba jako trzeciego przycisku tylko...
Touch Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Ale Wy macie problemy, też chcę takie;) Od kilku lat mam A4tech'a Office8K Optical 800CPI i działa bez problemu, a ma kilka solidnych upadków za sobą, kiedy pies ogonem machnął i zrzucał ją z biurka. Nie mogę powiedzieć o niej nic złego. Rolka w max'ie jak najbardziej się sprawdza (Zoom), a w grach można dodatkowo zaprogramować sobie przyciski, których jest aż 8(licząc z przyciskiem jakim jest także rolka). To stara myszka, raczej nie ma jej już w ofercie, ale na komputroniku jest jej kolejna wersja za całe 35zł http://www.komputronik.pl/Myszki/A4_Tech/przewodowe_optyczne/A4_TECH_Navigator_Opto_BW_5UP/pelny,id,14545/ Pozdrawiam
infected Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Moja mysza wystarczy prawie na tydzień. Nim padnie mruga do mnie na czerwono. Scrolla w 3d się używa? Chyba jako trzeciego przycisku tylko... Scrolla to używam chyba równie często co innych przycisków. Jako środkowy przycisk i jako kółko zoom.
Cruzh3r Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 najlepsze logitecha albo a4techa ale tylko do 50 zł. Powyżej to śmiecie. logitech żadziej się psuje jeżeli chodzi o kulkowe, i lepsze laserowe ma. scroll= zoom
wizz Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Napisano 8 Czerwiec 2007 piotrek no a jak inaczej :) w mayce albo maxie przy modelowaniu scrolla jako przycisku uzywam nagminnie a wrecz caly czas :)
piotrek Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Przycisk tak, ale scroll jako kółeczko do zoomowania tuo chyba jakaś pomyłka ;)
KLICEK Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 mx 510 jest spoko ;) co do ie, jest duze, no bo trzeba miec duza reke ;) ale jest lzejsze od ma510 (on ma chyba jakis syf w postaci metalowego krazka pod maska) ;) PAMIETAJ tylko ie ;)
max_1989 Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 ja dosc czesto zmieniam myszki mialem juz jakies a4tech'y, razery itp ale najlepszy okazuje sie logitech g5, dlaczego? duza ilosc przycisków które można poprzypisywac sobie funkcje jakie by trzeba wciskac na klawiaturze np: ctrl+x+a+b+c = jedno klikniec myszki :), ma sie 5 przycisków programowalnych z czego z prawie wszystkich korzysta sie bardzo wygodnie nie to co w razerach :), warto sobie dokupic slizgacze koszt ok. 10 zł i dobrze miec dobrą podkladke polecam steelpada S&S :)
Bruneq Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 najlepsze logitecha albo a4techa ale tylko do 50 zł. Powyżej to śmiecie. logitech żadziej się psuje jeżeli chodzi o kulkowe, i lepsze laserowe ma. scroll= zoom no ja za swojego mx1000 dalem 250 ....i juz rok bez zadnych problemow!! nawet bateria trzyma 6-7 dni! a uzywana tylko w przerwach na spanie! Osobisice nie zamienil bym jej na zadna inna! ostatnio dokupilem do niej slizgacze za 15 pln i podkladke! teraz to lata!:) chociaz w moim odczuciu nie polecam podkladek materialowych do niej bo sa miejsca gdzie minimalnie preskakuje..ale to jak jest pylek jakis lub cos chyba!:) Co do ilosci przyciskow to ma ich bardzo duzo! z nowym softem mozesz kazdy zaprogramowac ...i tym sposobem w maxie najwazneijsze rzeczy mam w myszce!Super sprawa...tylko ciezko sie przesiada na innego kompa bez mx1000!:) pozdrawiam Digital -> tobie mruga? u mnie sie pali statycznie!:)
ETA Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Ja osobiście mam i polecam Logitech MX 610, elegancko chodzi, ma 10 programowalnych przycisków, wygodna w trzymaniu... jedyny minus to to, że trzeba se dokupić akumulatorki, bo strasznie energochłonna jest. Chociaż ostatnio więcej robie na tablecie więc rzadziej zmieniam baterie w myszce XD
hcpiter Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Zeby miala scrolla 2 guziki no max to 3 i gitara :p
infected Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Digital -> tobie mruga? u mnie sie pali statycznie!:) hie hie pali się ale gaśnie i jak ruszysz to znowy sie zapala... ale info z tray'a nie pozwala nie zauwazyć. Całkowicie się zgadzam, że wystarczy co najmniej na tydzień pracy. Brak baterii!!!, Żadnych klapek co po jakimś pewnie czasie będą się same otwierać i jak podniesiesz myszkę to trzeba będzie pozbierać aku z podłogi :) BTW nieźle się wątek rozbudował, a chodziło tylko o małą myszkę
Bruneq Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 acha...dodam jeszce jedna..chyba najwazniejsza zalete! ja jak ogladam filmy na kompie to mychona zabieram na lozko i gdyby nie to ze kursora nie widze...to bym mogl sobie wszystko robic! taki ma zasieg! dodam jeszcze ze burdel na biurku mam nie maly...a stacja do mychona lezy praktycznei zamonitorem ...inic nie przerywa!!!
wizz Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 hm wiec wybrac trzeba albo ie 3.0 albo mx510 , cięzko zwlaszcza ze w okolicy nie ma sklepu żeby móc pomacać te myszki ;) thx wam
krzyhhh Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Nie ma lagów na myszkach bezprzewodowych ? miałem kiedyś okazję pomachać jakąś radiową.. i masakra.. mimo świeżych baterii.. to nie było to co kabel… bardzo małe opóźnienia … ale mi to przeszkadzało Ja używam a4techa Office 8.. (dalej nie wiem bo napis zatarty) mam ją od ok. 3-4 lat .. nie mam już ślizgaczy … podkładki … i od używania się wytarła.. i miejscami jest przeźroczysta hehe polecam .. o ile coś takiego jeszcze sprzedają. Btw najważniejsze dla mnie (zwłaszcza w maxie) są dwa przyciski pod kciukiem – używam ich do „pan view”, oraz „arc rotate” i żadnego manipulatora nie potrzeba ;) pozdrawiam
makak Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Podpisuję się pod max'em też używam G5 i naprawdę fajna mysz. Świetne wykonanie jak to Logitech, możliwość regulacji wagi myszki za pomocą ciężarków, duża czułość - 2000 dpi, hmm sznurowaty kabel dzięki temu nie przykleja się do powierzchni, tylko że koszt to 250 pln. Ewentualnie LX3 Logitecha, używam w pracy i też świetnie mi się na niej pracuje. Jedynie co mi w niej brakuje to dodatkowego przycisku, ale za to kosztuje poniżej 100 pln. Też na kabel, czyli zero zabaw z bateriami/akumulatorami. Pozdrawiam.
KLICEK Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 czułosc jest mało wazna, wazna jest czestotliwosc skanowania ;)
makak Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Jeśli chodzi o skanowanie to wg producenta cytując: Laserowy sensor o rozdzielczości 2000 dpi, skanujący 6,4 megapiksela na sekundę, jest najlepszy w swojej klasie. Więc chyba nie jest źle. Jedyny ból to cena, od 250-300 pln. Trochę żal $ jak na mysz, dlatego też ja wkręciłem swoją narzeczoną, żeby mi sprawiła ją w prezencie :D
KLICEK Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 nie chodzi o oko skanujace a o : Deklarowana prędkość: 9000 fps Próbkowanie: 125 Hz wszystko zalezy od technologi jaka sie uzywa, nie ma co narzekac microshit i logitech robia najelpsze mychy cała reszta to nie myszki. Bedziecie sie pewnie kłocic, no ale kto nie probował ten po prostu nie wie co mowi, w koncu malowac w ps mozna i na pentagramie ;) ale po co majac wacoma ?
makak Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Pod tym się podpisuje. Dokładnie jeśli osprzęt to tylko albo Logitech albo Microsoft. Na wszystko inne szkoda czasu.
Rascal Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Ja sobie zrobilem odmiane i dokonalem kroku wstecz :) zrobilem przesiadke z MX 1000 na A4Tech Solo 316 kablowka kulkowa z 3 przyciskami za bagatela niecale 8 zl heheh. A ostatnio mialem Media Tech'a MT104 za niecale 6 zl :)
wizz Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 rascal - no to ostro :D tego 1 a4techa mialem jakies 5 lat temu....
SWRSC Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 ja od doslownie gimnazjum jade na jednej: A4 Tech cos tam 4D. 3 przyciski na górze,2 rolki. Środkowy przycisk na srodku to swietna sprawa, bo nie jest rolką tylko osobnym przyciskiem, świetnie się po 3ds śmiga. Szukalem teraz myszek z takimi 3 przyciskami i nie moge nigdzie dorwac - boje sie, ze niedługo mi moja padnie, nie chce zapeszac ale na razie trzyma sie elegancko :p
Yasutoco Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 ja mam MX Revolution. Konkret. Na początku była za duża do biurka, to szuflade musialem opuścić... polecam smart scrool przydaje sie... i dużo przycisków. na drugie kólko ustawilem sobie zoom świetnie działa w operce. Polecam gorąco
illy Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 jak z tym drugim kolkiem jest? myslalem ze kciuka tam nie zmieszcze, a nie bylo jej w sklepie no i cena tez trche za duza jak na jedno kolko wiecej ;p skad z gdyni jestes? ;p
Rekomendowane odpowiedzi