SUPER_OkO Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Ahoja sloja. Efekt paro godzinnej pracy, duzo jeszcze do poprawy i duzo duzo jeszcze wszystkiego zostalo do zrobienia. Koncept postaci jest zaczerpniety mozna by tak rzec z serii komiksow Batman VS sedzie Dredd. Sugestie odnosnie wszystkiego mile widziane ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 czerwono tu ostatnio na forum:P ladnie ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 fajne... chociaz nie wiem... mi sie tam ostatnio wszystko w zbrushu podoba:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Ręce jakoś dziwnie chude, ale to jest jeszcze do zniesienia. Natomiast, bardzo mi się nie podoba szyja z boku i z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Idzie ładnie :) P.S ile w zbrushu pracujerz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 ładnie choć jakoś nie czuję że to Joker, pewnie dlatego że dla mnie Joker to tylko Jack Nicholson :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Dzien dobry panowie i Panie w pieknym kolejnym dniu. Pare slow wyjasnien. Joker wedlug konceptu ma wygladac jak wysuszona "Nasza Szkapa" takze caly czas bedzie odchudzany... taki umiesniony szkieletorek. Narazie jego poza i mina bardziej mi osobiscie przypomina Piotrusia Pana, niz Samo Zlo ale mam nadzieje, ze to sie zmieni jeszcze. Kuba- co do szyji, to zdecydowanie masz racje, poprostu nie zajmowalem sie jeszcze dokladnie tamtymi rejonami.. jest jeszcze pare takich miejsc do obdziubania D4D4L - W Zb przesiedzialem juz pewnie gdzies przynajmniej 30h, ale licznik teraz sie bedzie szybko lecial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Update.. pare poprawek jeszcze... detalik.. leksturki ;) i wuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 nie podoba mi sie ten element z kolcami na lewym barku - wogóle nie wiem co to jest :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Mi się podoba:), dodaj jeszcze teksturki i będzie ciekawa pracka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Jokker returns... jiiiihaaa. Chwile wolnego czasu troche dziubania, troche poprawiania i wychodzi narazie cos takiego.. napewno sie jeszcze troche pozmienia to i owo, dojdzie wiecej detalu i malymi kroczkami do przodu. Zapraszam do komentowania, mieszania z blotem modelu i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 musisz jeszcze popracować nad texturami i wyglądają trochę jakby rozmazane były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Hmmm... czuje sie jakbym pisal pierwszego w zyciu bloga... carloss - dokladnie, nie wiem jeszcze jak to cholerstwo poprawic, model ma 5.6mln poly a teksturki sa straszliwie rozmazane i nie mam pojecia dlaczego. Mysle, ze sam model zostal juz ukonczony w 98.7%, dojda teksturki na koncu oczywiscie. Jak narazie jest to najwieksza moja bryla jak dotad.. jestem zadowolny, forumowicze chyba mniej.. moze nastepne beda lepsze. Thcx za te komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 he he bardzo fajne:) super ma jezorek;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 serwus :) OKO, bardoz fajnie to wyglada ? bedzie sie ruszać ? aż sie prosi - aczkolwiek zajełoby to duzo duzo czasu :( pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 No w sumie te kolce to nijak z Jokerem nie maja nic wspólnego...koleś był świrem ale miał na swój sposób "klase" natomiast te kolce i te pitongi na przegubach nadają mu takiego jakiegoś "madmaxowego" klimatu...troszke tez atletą sie zrobił ;) Tak czy siak jednak fajny modelik Eee no ja się tak nie bawie....oceniałem pierwszą stronke a nie zauważyłem drugiej lol :D No taki z niego klaun cyrkowiec....tylko ta koszulka taka...teletubisiowata z lekcza ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Hyh klaun cyrkowiec ;) Z koszuleczki wsumie to rezygnuje jak i z wielu kolczatych dodatkow. W jednym z komiksow serii Batman Vs Sedzia Dredd, Joker ma wlasnie takie wdzianko "madmaxowe" inne niz wszystkie, no i wychudzony na makasa. Refka spodobala mi sie na tyle, ze wuala o to jeden z ostatnich chyba updatow. Nie podobaja mi sie butki i wsumie nie wiem jak to jakos dobrze wykonczyc wiec chyba zostawie bo juz sily nie mam. Cala postac robilem hmm chyba wsumie gdzies kolo 20h wiec wystarczy juz. Dzieki za komentarze. kannu - chcialbym, zeby sie poruszyl, ale nie wiem czy mi sie to uda kiedy kolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 swietny koleszka ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Jedyne co mi się nie podoba to ta czaszka, jakoś dziwnie wygląda :P, a tak poza tym to modelik i tekstury świetnie ci wyszły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Wszytko ładnie. Bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 Wojeju.. cos mnie naszlo i ciagne dalej, postanowilem dorobic cala scene i poczekac az sie pojawi Zmapper, bo postac taka zaladowac gdzies i wyrenderowac to troszke masakre przezywa komp. Oto nadchodzi Batman tera... czyli BATman VS Jokker a w efekcie koncowym powstanie scena cala Smierc Batmana. Model nowego super Koleszki zapozyczylem sobie juz z mojego wczesniejszego supaHipa Stalowej Czachy HAHA jak to brzmi.. (no mam fiola jakiegos na wszelakie tematy "supa".. wydalo sie). Takze ow model przerobilem sobie na potrzeby netomena i rozpoczelem dlubanie, narazie nie wiele ale wszelakie wskazowki, komentarze i nie tylko jak najbardziej mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Wygląda extra;), ale pośladki są moim zdaniem trochę za małe... i jeszcze nie jestem pewny czy te wdzianko powinno tka bardzo go opinać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adjes Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 jeśli Batman jest w stroju to aż się prosi o headshota na klatę :P, widać mu większość mięśni, które są dość dobrze zrobione, ale to ubranie powinno ukrywać choć ich część. Ma trochę dziwną głowę, ale ogólnie jest bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarlogPL Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Ale mięśniak :D modele bardzo fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 z3 widze rządzi :D wypasiony batmanek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Joker powinien mieć większą szyję tzn. wyższą ;) Poza tym to modelik super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Hej hej!! Jak dla mnie to troche za bardzo dopakowany ten Batman :/ muly za wielkie,a glowa za mala. Czekam na wiecej Pozdrawiam xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Fajne te modele, ale moim zdaniem tyłek jest za mały, a czworogłowy uda za szeroki. Paker z niego przestraszliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 Łała łi ła ... no wsumie to wszyscy maja potrosze racje.. co do cialka samego.. no to napewno duzo do poprawy i napewno wszystkie miesnie lacznie z nieszczesnym tyleczkiem z poprzedniego modelu ... jezeli chodzi o same gabaryty upakowanie koleszki jak i jego klaty to bede musial niestety zawiezc milosnikow filmu Batman Beginning. Jest to postac komiksowa, taki bedzie render i w takim stylu przerysowanym bede ciagnal dalej. W komiksowych wersjach batman zazwyczaj jest napakowany.. a jego kostium to jego cialo.. napewno cos sie pojawi cos sie pozmienia ale miesniakiem on pozostanie ;) THCx za wskazowki i komenty.. napewno bede bral je pod uwage przy dalszych pracach.. updejty niestety od czasu do czasu jak praca pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 jeśli chodzi o front to czepnołbym sie ... - cos jest nie tak w miejscu zginania ręki - lapki/rączki siakies nieproporcjonalne jesli chodzi o back ... - rzuca sie w oczy za maly anal :) - jakos miesnie w wielu miejscach sie sypnely, zbyt duzo "ostrych" przejsc pomiedzy nimi to by było na tyle reszte sie ukryje jak dojdą teksturki :). pzdr i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2007 za maly anal hyhy ;) .. dokladnie model troche stary i duzo rzeczy sie nie trzymalo kupy a ktorych jeszcze nie zdazylem ruszyc. Wsumie teraz poprawiam powoli cala anatomie.. jest coraz lepiej ale jest duzo jeszcze slabych miejsc.. troche malo czasu ostatnio wiec i updejt niewielki.. hyh cialko wyglada jakby wlasnie wyszlo z rzezni.. mam nadzieje ze sie to zmieni jak dojda teksturki. a tutaj troche obrazkow referencyjnych, z ktorych nie korzystam.. ale ten sam charakter, ten sam autor Jim Murray http://www.jimmurrayart.com/ComGall_09.htm http://www.jimmurrayart.com/ComGall_02.htm http://www.jimmurrayart.com/ComGall_05.htm (jokkerek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 oddziel mu maseczke od facyjaty, dodatkowo nie wiem czy jest sens robic czesci analne, lepiej bym tam zrobil pelerynke!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 o ja ! ales go przypakowal :D super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 swietna klatka i brzuch. grejt:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Świetnie, ale z tymi pośladkami coś jeszcze mi nie pasuje... chyba nie powinny się tak szybko kończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 serwus :) no fajnie , fajnie :) pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2007 bruneq - wsumie fakt, bo mam zalozenie, ze batman bedzie w 80% przykryty pelerynka.. ale rzezbie dla zabawy i nauki moze kiedys sie przyda do jakiegos portfolika Sprawa tyleczka - no tyleczek jest zgrabniutki, miesniutki i malutki jak dojde do pleckow i detalikow to moze jeszcze odkryje co mu brakuje, ogolnie jak sie zblizam do detali to i tak jeszcze wszystko zawsze jakos pozmieniam.. bo wtedy znajduje najwiecej bledow wsumie... ...maseczki buciczki i inne szmery bajery to na koniec zostawiam Maly updejcik znowu.. glownie nogi..troche brzuszka.. niech mi ktos da troche wiecej czasu wolnego ;( bo nigdy nie skoncze tego w tym tempie. btw Dzieki za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 super :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 NO testosteron konkretny hehe Joker ma brudne uszy ;P Juz widze jak "netoperek" ci wyjdzie skoro Joker wyglada rewelacyjnie - fryzure mam taka sama jak Joker czasmi ;P Qrde podziwiam ludzi, ktorzy potrafia tak rzezbic. Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 no model robi wrażenie ale po mojemu barki ma zaduże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 Sprawa tyleczka - no tyleczek jest zgrabniutki, miesniutki i malutki jak dojde.. przypomnij mi zeby nie stawac do Ciebie tylem na jakims zlocie etc. ;););) Teraz chyba glowka sie za mala zrobila albo tak jak wspominal mrkrzysiek, za wielgachne bary! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 a ja będę musiał uważać w Opolu kogo mam za sobą ;). A tak wracając do tematu to wygląda coraz lepiej, strasznie wykoksowany jest:D, i jesz takie pytanku do użytkowników ZBrusha... ten program sam od siebie dobrze utrzymuje tak gęste siatki czy wy macie takie mocne sprzęty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2007 Eta nie boj dupy do opola zadko wpadam ostatnio ;) Jezeli chodzi o siateczke to ja mam przecietnego kompa czyli c2d i 2gb ramu i przy 6.5mln ciezko zaczyna chodzic Undo. Maly updayt znowu... ogolnie wsumie to chyba powoli zaczynam konczyc zabawe, dodam jeszcze zylki jakies moze maly jakis detalik. Bary rzeczywiscie, troche sie skoksowaly za bardzo ostatnio, pod niektorymi katami to az strasznie wyglada, trzeba poprawic. Oprocz tego chyba juz nie bedzie jakichs dyrastycznych zmian, tu pedzelkiem mazne tu wysmoothuje sobie co nie co i tyle. Teraz zastanawiam sie jak polaczyc to wszystko w jedna calosc, postacie maja po 6mln poly wsumie. Jeszcze normal map nie robilem, tymi takimi roznymi patentami, ale cos obawiam sie, ze zrobilem maly blad. Jokker jest oteksturowany AUVT hmm i jak naloze taka mapke na lowpoly to chyba powstanie jedna wielka mazia, no i pytanie mi sie nasowa czy da sie zrobic unwrapa po juz zrobionym polypaintigu?? hmm.. Wrzucam tutaj jeszcze takie pseudo renderki testowe, pelerynke zrobilem tak w pare minut zeby zobaczyc jakby to on wygladal, orginalnie bedzie zupelnie inna. Ups.. za duzo tekstu, i tak tego nikt nie czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 W takim razie nie boje:P Na tych renderach batmana z kolorami mało co widać, strasznie ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Właśnie .. mało widać daj tego "rycerza nocy :-)" na jakimś mniej mrocznym tle na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi