mkk3a Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 fajne gotyckiego okienko, z nim to było zabawy :) około 2800 poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 No trzeba przyznać że bardzo szybko i ładnie ci to idzie :) Powodzenia w dalszym dłubaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 super :) nie wiem jak to pociagniesz, ale nie poddawaj sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 no okno jest super, podobają mi się takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Zapodaj widok na całość juz teraz a nie małe wycinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Zasuwaj bo bardzom ciekaw efektów, jak mówi AG - pokaż teraz całość :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 potem bedzie widok na całość, jeszcze musze to jakos poskładać. na razie fragmentu małego wykuszu, jakos ciezko mi to szło a juz totalnie sie podłamałem przy pinaklach - stwierdzilem ze są biednie i je wyrzucilem, dlatego ich w ogole nie ma na tym renderze na razie 1500 poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 ee super to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 piękny modeling :) keep going !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 zamurowało mnie - duży szacun za detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Te detale są faktycznie powalające. Podziwiam ludzi, którzy mają cierpliwość/chęci do takiej zabawy. Brawo! (gdyby rendery były lepszej jakości to już w ogóle malina ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Narazie świetnie. Powodzenia jak dobierzesz się do texturek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Tak się składa że przedwczoraj byłem we Wrocku ;] i przyokazji się poprzyglądałem ;P zobaczymy jak Ci to wyjdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Jestem studentem konserwacji rzeźby kamiennej, pełen podziwu dla takich modelunków, od kilku miesięcy ostro uczę się 3d modelunku chce robić wizualizacje zabytków zupełnie nie wiem jak do tego podejść bo jest dużo tutoriali jak zrobić potwora albo kosmiczny pojazd :) przymierzam się do zrobienia ambony tureckiej z Kamieńca Podolskiego na Ukrainie, pewnie niedługo zacznę nowy wątek na WIP ale Ciężko idzie co zaczynam modelować to dochodzę, że można to inaczej łatwiej a texturowanie skomplikowanych elementów to już masakra może ktoś podsunie jakiś tutorek albo stronkę żebym nie musiał zaczynać 10 razy od początku sorry jeśli wchodzę z swoimi problemami w czyjś wątek ------------------------------------- a tu moje wcześniejsze prace zupełenie artystyczne, zabawa w zbrushu i maya - pies nie istnieje rzeźba w przestrzeni - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Niezle Ci idzie ukladanie tych polygonikow. Ale ratusz jest duzy, wiec kupa roboty przed Toba. Tylko sie nie zniechec i nie zatrzymaj tylko na modelowaniu! Bo Ci nie wybaczymy! Za fajny temat! Powodzenia - ja trzymam za Ciebie kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2007 w koncu zrobiłem pinakle, udały sie dopiero za drugim podejsciem, ale teraz jestem z nich nawet zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 nawet hehe :P dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 super poza tym maz niesamowity czas renderingu chlopie. czy masz jakis dziwne ustawienia co ci daja tekie czasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 ja pier... jaki detal kurcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 hehe... nooo, taaaa, ekhem... czuję się taki maluczki:D Piękna robota, szykuje się złota galeria;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 nie no wypas! kawał dobrej roboty... (lecz ponawiam moją prośbę o rendery lepszej jakości... daj im się porenderzyć troszkę, te 26,9 sekundy to naprawdę za mało do uzyskania przyjemnego dla oka efektu, plizzz :) Wszyscy chcieliby zobaczyć te detale nad którymi tak pracowałeś !!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Homa --> to render testowy, cierpliwości;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Niedługo będę mieszkańcem Wrocławia i jakiś tydzień temu gdy byłem tam to specialnie poszedłem zobaczyc co jest w tym ratuszu, musze napisać, że jest ładny, ma dużo takich pierdółek które własnie robisz, a tak poza tym jakoś nic w nim takiego nie zauważyłem (Wrocławianie nie bijcie:P ). Odnośnie modelu - no pamiętaj, że modeling to dopiero kawałek sporego ciasta do zjedzenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 Touch - przynajmniej Ty mnie bronisz ;) daje taką jakosc, bo to wlasnie rendery testowe i na nie nie oplaca sie czekac jako sstrasznie długo. ustawienia renderingu mogę pozniej zarzucic, na razie tylko wspomne, ze oczywiscie wyłaczam AA co znacząca skraca rendertime (komp to athlon 64bit 3000+ oraz 512ddram) - robie w maxie 5 i vrayu 1.42 ponadto prawie ukończony budynek koło ratusza, polycountu nie pamiętam, napiszę pozniej, siateczka też później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 no super to wygląda szczególnie ta lampa ciekawie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz87 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 No wlasnie :) lampa jest super :) mozna prosic z bliska ? :) Gratuluje pomyslu pracy i wykonania bo narazie jest bosko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 swietnie jedziesz! juz powoli poznaje te miejsca ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Idzie świetnie :). Wspaniały detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 mkk3a - nie wiem, czy zauważyłeś, ale wszystkim podoba się Twoja praca i niezaprzeczalnie sprawiłbyś wszystkim przyjemność wrzucając rendery o lepszej jakości... nio ale dobra, nie czepiam się już! ...Kolejna porcja dobrej roboty - keep workin' (!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 ech, no dobra, nastepny rendery juz bedą w lepszej jakosci, to znaczy z AA :) - w końcu trzeba postępować zgodnie z wolą ludu :P póki co, dwie siateczki część lampki robiona przy pomocy splajnów 3800 poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Podziw!!! Ja w sumie też dbam o detal ale po paru dniach tracę cierpliwość. Jeszcze mój grat z 1ghz, 256ram,geforce2... przy troszke większej ilości poly zaczyna klatkować co naprawde wkurza przy robieniu detali ;] Nie dostajesz nerwicy przy tych rureczkach, bajerach ;] Powodzenia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz87 Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Normalnie lampa jest the best ! No czekam na dalsze efekty ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 super :) nie ma się do czego przyczepić, idealnie wczoraj utknąłem we wrocławiu pomiedzy 3 w nocy a 6 rano, nie miałem co robić to całe trzy godziny spędziłem na rynku, podziwiając ratusz nocą, o wschodzie słońca i wczesnym rankiem. według mnie powinieneś zrobić finalnie 2 rendery, własnie nocny i dzienny, pozatym może spróbujesz zrobić cały rynek nie tylko ratusz? bo po tym co tutaj widzę to myślę że dałbyś rade ;) PS. jak skończysz rynek, to proponuje nastepnie most grunwaldzki :) potem wystarczy dorobić resztę i bedzie wizka całego wrocławia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Mieszkasz tam pod ratuszem na ławce że masz dostęp do takich detali czy Sobie kilkadziesiąt gigabajtów fotek narobiłeś? Bardzo fajnie że dbasz o szczegóły jednocześnie nie marnujac trójkątów na niepotrzebne meshsmoothy. (chodzi o te lampke) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Lampa piekna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 Ardeni - mieszkam całkiem daleko od ratusza i jest mi dosyc nie po drodze do niego, jak jade na politechnike, albo do pracy, wiec nieczesto robiłem fotki. w sumie jakies 3 razy, łącznie zrobiło sie 80 fotek i z nich spokojnie moglbym wywalic parenascie, jesli nie wiecej, bo nie przydały mi sie przy modelowaniu. powoli juz modeling zmierza ku końcowi, nareszcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 niezla rzeznia :) Az sie ma chec zamieszkac we Wrocku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 wymiatasz :) lampa cudo... elegancka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazell Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 świetne modele baaaardzo fajnie ci idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 pokazałbyś całosc jak to razem wszystko wyglada...bardzo zacne! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 no dobra, lud chce całości to ją dostanie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 o w ku******* to mnie zagiełeś.... super!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Cytuje z Włatców móch: "o ja pierdziuuu" :D. Na moje oko szykuje się coś wielkiego, ostatni render robi na mnie spore wrażenie, a co będzie się działo na finiszu... wole nie myśleć ;>. Mój komentarz nie wniesie nic nowego do tej sceny --> nie widzę niczego co wymaga poprawy. Trzymam kciuki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Cytuje z Włatców móch: "o ja pierdziuuu" :D miałem zacytować to samo :D kosmos, full wypas, jak skończysz to chyba taki ołtarzyk z twoim zdjęciem i tym ratuszem postawie w pokoju :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 O kutwa.... :00000000 I ja się tu pokazuje z marnym pokoikiem... heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Ciężki kawał modelingu przed toba ale super ci idzie...Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Holy shit!!!!! Tak zajrzałem na ten wątek pierwszy raz z ciekawości a tu takie cudo! Gratuluję wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 co tu powiedzieć, jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Dobra, dobra. Główną rolę zagrają tutaj tekstury, więc czekam na nie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Jesteś szalony, mówie Ci... lalala:D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi