SBT77 Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 Jak na pierwszy rzut mego niewprawnego oka nie wygląda to źle. Z ostatnich prac zwraca uwagę ta naga kobieta na maszynerii i ostatnia praca. Jeśli chodzi o kobietę, to przeszkadzają mi jednak tam czarne obwódki - zapewne pozostałość szkicu - szczególnie doskwiera mi to w wypadku stóp i ud. Generalnie na wielu pracach to widać i prawdę mówiąc mocno pogarsza to mój odbiór tych prac, szkiców, czy jak to nazwać. Ostatnia fajna, ale zastanawiam się nad rękami tej stwory wiozącej zabandażowanego jegomościa - tzn rzuca mi się w oczy różnica wielkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 30 Listopad 2008 Autor Share Napisano 30 Listopad 2008 Wrsja finalowa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 Fajny pomysł i wykonanie jeszcze lepsze. Genialna jest ta postać na wózku. Chyba już można pogratulować wygranej ;). Jak zwykle odwalony kawał niezłej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Coraz lepiej sobie z kolorem radzisz. Malarsko sie zaczyna robic w teczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2008 to z lenistwa, zwykle nie mam serca do picowania prac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 wow troche to wielgachne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2008 juz poprawilem :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxymilian Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Fajna dziewucha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 WIP do CGChallenge, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2008 spidzik na bazie olowka. jak wskanuje to wstawie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 ładne i nostalgiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 a mi sie strasznie podoba kompozycja tego pierwszego z trzech:) moze rozwiniesz to w jakas bardziej zaawansowana ilustracyje...? :) moznaby tam wstawic bardzo fajnie jakas akcje w stylu, ze jakas postac na pierwszym planie ucieka po schodach w gore i ma glowe odwrocona w dol schodow; jakas przerazona mina, ze ktos ja goni w domysle... takie mialem jakies pierwsze skojarzenie jak na to spojrzalem... moznaby te chatke jakos wykozaczyc bardziej... bylaby fajowa ilustracja imo.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2009 Kurde czytasz w moich myslach :-) Wlasnie cos takiego planuje, tylko rozwazam uklad postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 znaczy kadr i pomysl sa dobre skoro czytaja sie zanim w ogole je narysowales.... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 1-sza proba z postaciami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 to najnowsze świetne jest... a z tą postacią na schodach to coś mi z nią nie pasi, ale nie wiem co ...;p ... jedziesz dalej ... !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 skoncz cos... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Wg mnie fajny postęp, mnie tam się podoba - a to ostatnie faktycznie mogłoby być na dalszych planach bardziej rozwiązane plamą - bo trochę takich kreseczek tam jeszcze widać, co nie poprawia odbioru. Ale generalnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 koncepcik na obecnego CABA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Czy to poprzednie nie jest przypadkiem inspirowane FF7 ? Po kolorystyce i rozejściu się tych dróg tak jakoś mi się skojarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 nie wiem co to ff7, tzn tytul skads znam ale nie znam nic wiecej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 Proby kolorkow, cwiczonka z refek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 koncept postaci na digartowego CAB'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Ciekawie się zapowiada, można by jeszcze popracować nad kolorystyką (kontrastem) i samym układem postaci, (przynajmniej tak mi się wydaje ;) ), głowę bym mu nieco podniósł i ew. mniejszy kąt zgięcia zrobił (jego lewej nogi), w tym momencie będzie lepsze podparcie. Powodzonka //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Bardzo ciekawie, widać, że analizujesz każdy element pracy, przemyśliwujesz najmniejszy szczególik to mi się podoba... miriam dobrze prawi o nogach i troszkę wkurza mnie to zielone światełko i ogólnie prawa ręka coś za krótka. Chyba, że to już finish, więc zostaw już i nic nie zmieniaj, ale z drugiej strony brakuje tej pracy ostatniego szlifu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windowlicker Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Fajowe! Dobre kolorki, niezła ilustracja, ala wizard of the coast D&D... takie wręcz nie Twoje, inne... gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Przy okazji nowego apdejtu przejrzałem sobie resztę Twojej teczki i jest w niej sporo przyjemnych prac. Szkoda, że dużo wcześniejszych picków się nie wyświetla bo chciałem zobaczyć jaki przeszedłeś progres ;). Ostatni a szczególnie jego paszcza przypomina mi technicznie prace Miśkahc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Chyba powoli zmienia Ci się styl...i myślę, że idzie w dobrą stronę. Plaga mi się bardzo podoba, ostatni apokaliptyczny bohater też dobry. Oby tak dalej panie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2009 dzieki za komntarze ;] serio - starsze spidy da sie jeszcze obejrzec, sa w moim protfolio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Idziesz w bardzo dobrą stronę, plaga jak i podwodna metropolia są świetne, bardzo fajny ilustracyjny styl Ci się wykształca bez zbytniego lizania i popadania w przesadny realizm. Ciekawe światło i kolorki w tym ostatnim. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 gulgota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Gratuluje Daily Deviation za plagę :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 dzięx. :] Dawno dawno temu byla na maxie taka bitwa z tematem "punkt krytyczny" przypomnialem sobie o pracce ktora wtedy nieskonczylem i psotanowilem ja troche zremasterowac i wkoncu skonczyc. oto wipek. uwagi mile widziane i wskazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 genialne;D ....tlyko zrodlo swiatla;P..daj smokowi jakis plomyczek z pyska lecacy na ziemie, chocby znikomy, ale zeby byl, to teraz wyglada jak jezyk :) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 no bo to jest jezyk :] plomienia jaescze niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 czacha super, moze wiekszy kontrast na pierwszym planie bym dal punkt krytyczny swietnie sie zapowiada, ekstra kolory, trzebabyloby zbudowac bryle smoka, glowa, pazury, ale pewnie wiesz bo kure zrobiles swietne, no i ten plomien/jezor rzeczywiscie cos by warto bylo z nim zrobic =] i moze wiecej pedzli roznych....mondrze sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Mnie bardzo do gustu przypadł art z robalem i magiem ale jest jedna rzecz która mi nie pasuje. Mnianoficie jego laga. Sądząc po cieniu i perspektywie opiera się ona jakby nienaturalnie daleko w przód (ze 3 kroki przed magiem)... ktoś ma podobne odczucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 hehehe...smok - 100 dziewic, wyraz na twarzy kury - bezcenny;) w pracy z robalem podoba mi się wszystko od polowy obrazka w górę...czyli paszcza niebo i zielony dym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Kończ to czempredzej człowieku, wyjdzie miazga praca podpisuje sie pod wypowiedzią kolegi Lizaka ;] ...wyraz na twarzy kury - bezcenny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 No obaczym jak wyjdzie, nie chce taj pracki zbytnio wylizac. pare szkicow dla cwiczen (z fotek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 super- fajowy swiatlocien Ci wyszedl :) tak sie przyzwyczailem do tych Twoich kolorkow, ze ciezko uwierzyc, ze to Twoja pracka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Kolorki przyjemne, groteska groteską ale anatomia niestety kuleje. U PanaGrubego coś nie jest w porządku z nogami, cienie się dziwnie ułożyły, brak prawej stopy (?) i kolba tego rewolweru strasznie cienka (popatrz tu , ). Natomiast PanChudy ma uda nieco za krótkie i kapelusz jakoś tak dziwnie leży. To tyle co do kolorków, a co do szkiców ołówkowych tu bym polecał najpierw ćwiczenia z Loomis'a, Bammesa czy innych podręczników. Ogólnie idzie w dobrym kierunku, tak trzymać/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 Dzieki za komenty i podpowiedzi ;-) przydaloby sie wiecej. Colta zerznalem z jakiejs refki, taki specyficzny model byl. Co do anatomi to sluszna uwaga, ale bylo za pozno zeby poprawiac. Nastepna pracka bedzie lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi