Gość User190 Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 el ninjo - pokaż więcej - masz ciekawy styl, nie chowaj go do szuflady ;) :P
FF Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Dzisiaj bede przechodził obok tego przystanku, nie omieszkam obczaić:) Super zrobione.
Jonasz_Real Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 fajnie jest popatrzeć, na przystanku na swój własny plakat. Pewnie napawa się duma ;)
wroniec Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 WYpas jak zawsze! Ja chcę więcej! Wersja w tuszu jest całkowicie bez kompa? Można prosić o większą rozdzielczość tejże? Pozdrawiam
little-ninja Napisano 3 Marzec 2009 Autor Napisano 3 Marzec 2009 no fajnie że plakat się podoba mi też sprawił sporo frajdy :) ... windowlicker, aspenboy: też mi się podoba b&w..o dziwo wyszło ttaaddeekk, M@Ti: ano ostatnio z ciekawszych rzeczy robiłem fuchę komiksową(1/3 albumu) no i w związku z kryzysem druk przesunięto za pół roku więc ni ma co pokazać, a tak to nic specjalnego stąd cisza ... dzudzu: taa w kolorze też się broni, dzięki :) KLICEK: a danke danke młodzieniachu ;) Freedom Fighter: cholipka może uda mi się jutro na to kuknąć bo też jeszcze nie widziałem ..jak będzie na dużych bilbordach to wrzucę... Jonasz_Real: jasne że dumą a jak, ba :) breja: wersja w 'tuszu' tak ją nazywam jest całkowicie w kompie... co do większej rozdziałki to raczej niechętnym, chyba, że chcesz fragment, ale teraz to już nie potrzebne co ? pozd chopaki
masz)rum Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 dawno cię widać nie było na forum, miło widzieć ;]. Jak już ludzie pisali B&W wyczesane, kolor też daje radę ale b&w ma taki fajny transformersowo/Jpopowy klimat, przynajmniej tak mi się kojarzy ;P Ogulnie cały plakat fajnie się prezentuje w pionie i w poziome. Gratuluje.
Phantom Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 No prosze:) Ty zyjesz! Lepiej powiedz kiedy wpadasz do wawki na fajka :P Przynajmniej wiesz, gdize Luna jeszcze jest :) Pozdro!
vrocker Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Przydałby się więcej tego typu plakatów na ulicach, a nie tylko korporacyjne wycinanki z jabłkami i paniami z teczką pod pachą hehe. Świetne swoją drogą.
leander Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 little-ninja (28) Cumpleaños feliz comrade! Dużos obrazkos wrzucajos! Plakat super, kolor tez spoko, chociaz u mnie pozostaje wrazenie niedosycenia, za malo koloru, za duzo zabarwienia. Na kolorowa wersje sie milej patrzy i na pewno lepsze na plakat, ale w sile wyrazu troche siadlo wzgledem czarnobialej wersji.
ttaaddeekk Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 little-ninja (28) częstszych wrzutów na forum ;)
Coyote Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 najlepsi sie rodzą 5 marca :D a mi nikt nie pożyczył :(
little-ninja Napisano 5 Marzec 2009 Autor Napisano 5 Marzec 2009 heeheeej dzięki chopaki za życzonka :) Coyote: ja ci życzę ..heh Phantom ..a se wpadnę w przyszły weekend na konwent komiksowy do wawy więc jak co to tam :) ninjapałer
Phantom Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 w przyszly weekend bede w Kraku :( no nic, cos sie wymysli po drodze :) pozdrowka !
vrocker Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 O właśnie kto będzie na konwencie w następnym tygodniu w Warszawie? Przepraszam za offtop little-ninja :)
little-ninja Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Napisano 4 Kwiecień 2009 offtopy w moim wątku mogą być jak najbardziej ..nic się nie przejmuj :) sorry chopoki za późne info ale daję cynka Wystawa komiksowa Pawła Piechnika zatytułowana 'w dymku'. Otwarcie 4 kwietnia o godzinie 18:00 w księgarni /bookarest/, STARY BROWAR, dziedziniec sztuki, w Poznaniu. 1
little-ninja Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 jak ktoś w poznaniu to zapraszam na moją wystawę już po otwarciu, ale prace będą wisieć do 22 kwietnia pozdrówka pp
little-ninja Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 plakat sztuki teatralnej 'bierzcie i jedzcie' poz
veri_jr Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Byłem w Bookarest. Prace robią wrażenie, szkoda, ze upchnięto je w kącie nad kanapami, gdzie trzeba sie przeciskać i stawać nad ludźmi chcącymi w spokoju poczytać. Ale to co zobaczyłem było mocno inspirujące. Daje "kopa" do roboty. Masz we mnie fana ;)
little-ninja Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 no miejsce jak miejsce od czegoś trzeba zacząć :) Miło że wpadłeś jak będzie kolejna to dam pewnie cynka :) pozdrówka
ttaaddeekk Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 sliczzne, masz zmysl estetyczny niesamowity, az zachacza o sztuke :)
little-ninja Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 dziemki dziemki.. ten plakacik też mi się podoba jak na razie :)
Fr3d3k Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Przez szacunek na warsztat wybijając się z tych "och'ów i ah'ów" chciałbym tylko rzucić taką tyci tyci uwagą. W tym ostatnim czcionka dla mnie (zwykłego czytelnika) jest mało czytelna... musiałem literować sobie większość słów..i gdybym zobaczył taki plakat na ulicy spiesząc się...nie zwróciłbym uwagi o co w nim biega.
Urbanboogie Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Nie wiem czy tylko ja mam takie skrzywienie, ale pierwsze co dostrzeglem na tym plakacie to wielka pacyfa :)
CzAk1 Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Podpisuje się pod Achami i po tym co Fr3d3k napisał... Pozdro Nindża 3maj tak dalej i bedziesz głównym Polskim twórcom plakatu Poland XXI
Rotcore Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 ... plakat jak dla mnie jest bardzo dobry, co prawda ilustracyjny i nazbyt dosłownie ukazujący temat, ale fajnie wykonany... nie zgodzę się z panem Fr3d3k otóż nie chodzi o to żeby plakat był prosty do odczytania lecz przykuwał uwagę widza i zmuszał do rozszyfrowania/myślenia, co dzisiaj jest trudne z uwagi na niewyedukowane społeczeństwo... dobry plakat to taki, który rzuca się w oczy, zmusza do bliższego przyjrzenia mu się i zastanowienia... jeżeli w ciągu 15 sekund widz skapnie się o co chodzi w plakacie to jest git... :P akurat w tym przypadku za wiele do myślenia nie ma jedynie odczytanie fonta niewprawnym oczom może sprawić trudności... Do autora plakatów, za mało szaleństwa w kompozycji... :P
little-ninja Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) Fr3d3k ..typografia to zmora, ale to takie moje próby. Urbanboogie - nie ty pierwszy ;) Rotcore - też się zgodzę (łatwa jestem, zgadzam się na wszystko ;)) dzięki reszcie a teraz wrzucę to co ukazało się na dniach w Zeszytach Komiksowych. więcej na ten temat możecie znaleźć tutaj: http://www.zeszytykomiksowe.org/ a teraz smaczek :D plakat z września z poprzedniego roku z Sewili, kumpel mi odłożył heh Endżoj :) pp Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez little-ninja
biglebowsky Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Fajnie się wbiłeś w styl Christy, co do historyjki to ja nie zakumałem zabardzo :)
little-ninja Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) no nic nie zostaje bigi, jak wpatrzeć się na spokojnie jeszcze raz...to nie takie trudne ;) ale mile widziane podpowiedzi od tych co zrozumieli... ps. miejmy nadzieję, że ktoś się taki znajdzie ;P psII. dodam tylko że ta praca to memoriał dla J.CH (scen. Tomek Kontny rys. ja) psIII. mogę dorzucić jeszcze to :) Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez little-ninja
WWWoj Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 wysmienite wszystko, ale tez nie zakumałem przyznam sie :/ a na drugiej kartce komiksu na dole to juz nie moge rozczytac troche za małe literki dla mnie.
leander Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) Ja zakumałem! Ja zakumałem! Chociaz mogles dac troche wieksze, np ostatni pasek na drugiej stronie niewidoczny, a jak juz popsulem sobie na nim oczy to zrozumialem, ze niewiele tekst wnosi do calosci (tzn taki rozumiem powrót do akcji, show must go on). Swietnie rysowane, chociaz Kajko/Kajtek troche odbiega od oryginalu na pierwszy rzut oka. Uda jakby za grube, twarz nieco zbyt pyzata, wlosy zbyt sztywne, na lakierze jedzie widac ;) No ale dawno nie zagladalem do oryginalu, moze mi sie wydaje, a i pewna wolnosc w interpretacji jest przeciez dozwolona, wiec wybaczam ;) Ogolnie chyba swietna sprawa ten 9 numer "zeszytow komiksowych", ale zamowic nijak nie moge na tej "centrali". Robiles cos do poprzednich numerów? Hehe, ten art ostatni kozacki! Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez leander
biglebowsky Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Motywy z christy zakumałem, że memoriał to też, przesłanie jest dla mnie takie za mocno wieloznaczne. Plakaciki fajne:) to troche zabawne widzieć swoje rzeczy po latach, które wydawały się prawie zapomniane, wydrukowane w jakimś innym zakątku świata, thx :)
little-ninja Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 WWWoj: już powiększyłem 2 stronę :) Leander: masz ode mnie lizaka ;) co do kopii mistrza, wiadomo, takie se, ale nie słabizna (tak się pocieszam heh) co do zamówienia to przesuwamy suwak na dole, w prawo i na końcu jest kontakt do CENTRALI jak coś podaję tutaj też [email protected] [email protected] ps. nie nic nie robiłem do starszych numerów ale polecam bo publicystyka tam na najwyższym poziomie ps bigi. spoko maroko :)
Urbanboogie Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Kajko/Kajtek troche odbiega od oryginalu na pierwszy rzut oka. Pewnie inni aktorzy graja ;P Tez zakumalem, ale troche nad tym musialem posiedziec. Narysowne swietnie! :) ja bym pewnie nie poznal ze to kopia mistrza.
wroniec Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Pięknie! Jak zwykle zresztą. Jak tam prace nad albumami? Coś już gdzieś poszło?
veri_jr Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Na zywo było jeszcze fajniejsze :) Bardzo fajna sprawa, a ostatnia graficzka prześwietna.
little-ninja Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 dzx breja: ech album ...szkoda gadać, nadal się wlecze nie z mojej winy. A poza tym ciężko się pracuje jak nie masz pewności, że ktoś to łyknie no i motywacja spada :/...ale idzie do przodu powoli bo powoli ale idzie.
little-ninja Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 Wywiad w internetowym magazynie LOOK http://www.l8k.pl/ A tu 3 stronicówka sprzed pół roku na konkurs do ANGOULEM...niestety przekombinowane jak zawsze. Komiks znajdziecie też w magazynie. 'Niemy krzyk' scenariusz i rys: mój
jameli Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 świetne.... bardzo mi się podoba kreska ale i fabuła... fajnie oddany pęd tłumu na ulicy... poruszające :)
Areien Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 fajny patent z tymi przejsciami ze sceny do nastepnej :)), fajna krecha i dynamizm, fajno ^^
vrocker Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Ciekawie "prowadzisz" narracje. Osobiście rysunki wydają mi się zbyt statyczne choć w tak rozłożonych ramkach nie odczuwa się tego. Podobają mi się kolory. Fajny wywiad ;)
SBT77 Napisano 10 Lipiec 2009 Napisano 10 Lipiec 2009 Zbrodnia Ikara nawiązaniem do tematu lotu. Przednie.
leander Napisano 10 Lipiec 2009 Napisano 10 Lipiec 2009 A ja jakos nie kumam nawiazania do "Zbrodni i kary". Ale graficznie klasa. Kadr kiedy wyskakuje z pociagu (ten lewy) dosyc nieczytelny. Cien niby jakis jest, ale wyglada raczej jakby siedzial na krawedzi wzniesienia.
little-ninja Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 (edytowane) Dziemki chopaki a co do 'niemego krzyku' miało być tak, że sztuka leży na śmietniku po prostu nic specjalnie głębszego :) A teraz świerzynka II miejsce w międzynarodowym konkursie komiksowym Draw your freedom draw your solidarity. info tutaj: http://www.ecs.gda.pl/comixsite1 http://www.ecs.gda.pl/newss/news/1405 Edytowane 18 Lipiec 2009 przez little-ninja
Rekomendowane odpowiedzi