Napisano 3 Marzec 200916 l el ninjo - pokaż więcej - masz ciekawy styl, nie chowaj go do szuflady ;) :P
Napisano 3 Marzec 200916 l Dzisiaj bede przechodził obok tego przystanku, nie omieszkam obczaić:) Super zrobione.
Napisano 3 Marzec 200916 l fajnie jest popatrzeć, na przystanku na swój własny plakat. Pewnie napawa się duma ;)
Napisano 3 Marzec 200916 l WYpas jak zawsze! Ja chcę więcej! Wersja w tuszu jest całkowicie bez kompa? Można prosić o większą rozdzielczość tejże? Pozdrawiam
Napisano 3 Marzec 200916 l Autor no fajnie że plakat się podoba mi też sprawił sporo frajdy :) ... windowlicker, aspenboy: też mi się podoba b&w..o dziwo wyszło ttaaddeekk, M@Ti: ano ostatnio z ciekawszych rzeczy robiłem fuchę komiksową(1/3 albumu) no i w związku z kryzysem druk przesunięto za pół roku więc ni ma co pokazać, a tak to nic specjalnego stąd cisza ... dzudzu: taa w kolorze też się broni, dzięki :) KLICEK: a danke danke młodzieniachu ;) Freedom Fighter: cholipka może uda mi się jutro na to kuknąć bo też jeszcze nie widziałem ..jak będzie na dużych bilbordach to wrzucę... Jonasz_Real: jasne że dumą a jak, ba :) breja: wersja w 'tuszu' tak ją nazywam jest całkowicie w kompie... co do większej rozdziałki to raczej niechętnym, chyba, że chcesz fragment, ale teraz to już nie potrzebne co ? pozd chopaki
Napisano 3 Marzec 200916 l dawno cię widać nie było na forum, miło widzieć ;]. Jak już ludzie pisali B&W wyczesane, kolor też daje radę ale b&w ma taki fajny transformersowo/Jpopowy klimat, przynajmniej tak mi się kojarzy ;P Ogulnie cały plakat fajnie się prezentuje w pionie i w poziome. Gratuluje.
Napisano 4 Marzec 200916 l No prosze:) Ty zyjesz! Lepiej powiedz kiedy wpadasz do wawki na fajka :P Przynajmniej wiesz, gdize Luna jeszcze jest :) Pozdro!
Napisano 4 Marzec 200916 l Przydałby się więcej tego typu plakatów na ulicach, a nie tylko korporacyjne wycinanki z jabłkami i paniami z teczką pod pachą hehe. Świetne swoją drogą.
Napisano 5 Marzec 200916 l little-ninja (28) Cumpleaños feliz comrade! Dużos obrazkos wrzucajos! Plakat super, kolor tez spoko, chociaz u mnie pozostaje wrazenie niedosycenia, za malo koloru, za duzo zabarwienia. Na kolorowa wersje sie milej patrzy i na pewno lepsze na plakat, ale w sile wyrazu troche siadlo wzgledem czarnobialej wersji.
Napisano 5 Marzec 200916 l Autor heeheeej dzięki chopaki za życzonka :) Coyote: ja ci życzę ..heh Phantom ..a se wpadnę w przyszły weekend na konwent komiksowy do wawy więc jak co to tam :) ninjapałer
Napisano 8 Marzec 200916 l w przyszly weekend bede w Kraku :( no nic, cos sie wymysli po drodze :) pozdrowka !
Napisano 8 Marzec 200916 l O właśnie kto będzie na konwencie w następnym tygodniu w Warszawie? Przepraszam za offtop little-ninja :)
Napisano 4 Kwiecień 200915 l Autor offtopy w moim wątku mogą być jak najbardziej ..nic się nie przejmuj :) sorry chopoki za późne info ale daję cynka Wystawa komiksowa Pawła Piechnika zatytułowana 'w dymku'. Otwarcie 4 kwietnia o godzinie 18:00 w księgarni /bookarest/, STARY BROWAR, dziedziniec sztuki, w Poznaniu.
Napisano 6 Kwiecień 200915 l Autor jak ktoś w poznaniu to zapraszam na moją wystawę już po otwarciu, ale prace będą wisieć do 22 kwietnia pozdrówka pp
Napisano 6 Maj 200915 l Byłem w Bookarest. Prace robią wrażenie, szkoda, ze upchnięto je w kącie nad kanapami, gdzie trzeba sie przeciskać i stawać nad ludźmi chcącymi w spokoju poczytać. Ale to co zobaczyłem było mocno inspirujące. Daje "kopa" do roboty. Masz we mnie fana ;)
Napisano 12 Maj 200915 l Autor no miejsce jak miejsce od czegoś trzeba zacząć :) Miło że wpadłeś jak będzie kolejna to dam pewnie cynka :) pozdrówka
Napisano 22 Maj 200915 l Przez szacunek na warsztat wybijając się z tych "och'ów i ah'ów" chciałbym tylko rzucić taką tyci tyci uwagą. W tym ostatnim czcionka dla mnie (zwykłego czytelnika) jest mało czytelna... musiałem literować sobie większość słów..i gdybym zobaczył taki plakat na ulicy spiesząc się...nie zwróciłbym uwagi o co w nim biega.
Napisano 22 Maj 200915 l Nie wiem czy tylko ja mam takie skrzywienie, ale pierwsze co dostrzeglem na tym plakacie to wielka pacyfa :)
Napisano 22 Maj 200915 l Podpisuje się pod Achami i po tym co Fr3d3k napisał... Pozdro Nindża 3maj tak dalej i bedziesz głównym Polskim twórcom plakatu Poland XXI
Napisano 22 Maj 200915 l ... plakat jak dla mnie jest bardzo dobry, co prawda ilustracyjny i nazbyt dosłownie ukazujący temat, ale fajnie wykonany... nie zgodzę się z panem Fr3d3k otóż nie chodzi o to żeby plakat był prosty do odczytania lecz przykuwał uwagę widza i zmuszał do rozszyfrowania/myślenia, co dzisiaj jest trudne z uwagi na niewyedukowane społeczeństwo... dobry plakat to taki, który rzuca się w oczy, zmusza do bliższego przyjrzenia mu się i zastanowienia... jeżeli w ciągu 15 sekund widz skapnie się o co chodzi w plakacie to jest git... :P akurat w tym przypadku za wiele do myślenia nie ma jedynie odczytanie fonta niewprawnym oczom może sprawić trudności... Do autora plakatów, za mało szaleństwa w kompozycji... :P
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Fr3d3k ..typografia to zmora, ale to takie moje próby. Urbanboogie - nie ty pierwszy ;) Rotcore - też się zgodzę (łatwa jestem, zgadzam się na wszystko ;)) dzięki reszcie a teraz wrzucę to co ukazało się na dniach w Zeszytach Komiksowych. więcej na ten temat możecie znaleźć tutaj: http://www.zeszytykomiksowe.org/ a teraz smaczek :D plakat z września z poprzedniego roku z Sewili, kumpel mi odłożył heh Endżoj :) pp Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez little-ninja
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Fajnie się wbiłeś w styl Christy, co do historyjki to ja nie zakumałem zabardzo :)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor no nic nie zostaje bigi, jak wpatrzeć się na spokojnie jeszcze raz...to nie takie trudne ;) ale mile widziane podpowiedzi od tych co zrozumieli... ps. miejmy nadzieję, że ktoś się taki znajdzie ;P psII. dodam tylko że ta praca to memoriał dla J.CH (scen. Tomek Kontny rys. ja) psIII. mogę dorzucić jeszcze to :) Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez little-ninja
Napisano 10 Czerwiec 200915 l wysmienite wszystko, ale tez nie zakumałem przyznam sie :/ a na drugiej kartce komiksu na dole to juz nie moge rozczytac troche za małe literki dla mnie.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Ja zakumałem! Ja zakumałem! Chociaz mogles dac troche wieksze, np ostatni pasek na drugiej stronie niewidoczny, a jak juz popsulem sobie na nim oczy to zrozumialem, ze niewiele tekst wnosi do calosci (tzn taki rozumiem powrót do akcji, show must go on). Swietnie rysowane, chociaz Kajko/Kajtek troche odbiega od oryginalu na pierwszy rzut oka. Uda jakby za grube, twarz nieco zbyt pyzata, wlosy zbyt sztywne, na lakierze jedzie widac ;) No ale dawno nie zagladalem do oryginalu, moze mi sie wydaje, a i pewna wolnosc w interpretacji jest przeciez dozwolona, wiec wybaczam ;) Ogolnie chyba swietna sprawa ten 9 numer "zeszytow komiksowych", ale zamowic nijak nie moge na tej "centrali". Robiles cos do poprzednich numerów? Hehe, ten art ostatni kozacki! Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez leander
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Motywy z christy zakumałem, że memoriał to też, przesłanie jest dla mnie takie za mocno wieloznaczne. Plakaciki fajne:) to troche zabawne widzieć swoje rzeczy po latach, które wydawały się prawie zapomniane, wydrukowane w jakimś innym zakątku świata, thx :)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor WWWoj: już powiększyłem 2 stronę :) Leander: masz ode mnie lizaka ;) co do kopii mistrza, wiadomo, takie se, ale nie słabizna (tak się pocieszam heh) co do zamówienia to przesuwamy suwak na dole, w prawo i na końcu jest kontakt do CENTRALI jak coś podaję tutaj też [email protected] [email protected] ps. nie nic nie robiłem do starszych numerów ale polecam bo publicystyka tam na najwyższym poziomie ps bigi. spoko maroko :)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Kajko/Kajtek troche odbiega od oryginalu na pierwszy rzut oka. Pewnie inni aktorzy graja ;P Tez zakumalem, ale troche nad tym musialem posiedziec. Narysowne swietnie! :) ja bym pewnie nie poznal ze to kopia mistrza.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Pięknie! Jak zwykle zresztą. Jak tam prace nad albumami? Coś już gdzieś poszło?
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Na zywo było jeszcze fajniejsze :) Bardzo fajna sprawa, a ostatnia graficzka prześwietna.
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Autor dzx breja: ech album ...szkoda gadać, nadal się wlecze nie z mojej winy. A poza tym ciężko się pracuje jak nie masz pewności, że ktoś to łyknie no i motywacja spada :/...ale idzie do przodu powoli bo powoli ale idzie.
Napisano 9 Lipiec 200915 l Autor Wywiad w internetowym magazynie LOOK http://www.l8k.pl/ A tu 3 stronicówka sprzed pół roku na konkurs do ANGOULEM...niestety przekombinowane jak zawsze. Komiks znajdziecie też w magazynie. 'Niemy krzyk' scenariusz i rys: mój
Napisano 9 Lipiec 200915 l świetne.... bardzo mi się podoba kreska ale i fabuła... fajnie oddany pęd tłumu na ulicy... poruszające :)
Napisano 9 Lipiec 200915 l fajny patent z tymi przejsciami ze sceny do nastepnej :)), fajna krecha i dynamizm, fajno ^^
Napisano 9 Lipiec 200915 l Ciekawie "prowadzisz" narracje. Osobiście rysunki wydają mi się zbyt statyczne choć w tak rozłożonych ramkach nie odczuwa się tego. Podobają mi się kolory. Fajny wywiad ;)
Napisano 10 Lipiec 200915 l A ja jakos nie kumam nawiazania do "Zbrodni i kary". Ale graficznie klasa. Kadr kiedy wyskakuje z pociagu (ten lewy) dosyc nieczytelny. Cien niby jakis jest, ale wyglada raczej jakby siedzial na krawedzi wzniesienia.
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor Dziemki chopaki a co do 'niemego krzyku' miało być tak, że sztuka leży na śmietniku po prostu nic specjalnie głębszego :) A teraz świerzynka II miejsce w międzynarodowym konkursie komiksowym Draw your freedom draw your solidarity. info tutaj: http://www.ecs.gda.pl/comixsite1 http://www.ecs.gda.pl/newss/news/1405 Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez little-ninja