ognisty Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 hola hola, postanowilem przestac sie obijać i zrobić (lub przynajmniej sprobowac zrobić :) ) coś bardziej next genowego, lece z pustynnym orłem, narazie 2ktri (mysle ze gdzies max 4-5k) nad designem nie myslalem jeszcze, ale mysle bedzie oldskulowo srebrny lub/i czarny podrapany mat ;) i siata
Bruneq Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 ladnie wyglada, aczkolwiek nextgen nie oznacza ze mozesz walic poly byle gdzie!:)dalo by rade zrobic go oszcdzedniejszym i tak samo wygladajacym!:)
Tomala Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Bruneq dobrze mówi, wiele szczegółów można by na normal mapie wypalić i znacznie uprościć ten model. Tak szczegółowe przedstawienie broni byłoby uzasadnione chyba jedynie w przypadku jakiegoś nextgen'owego FPS'a gdzie broń jest widoczna na pierwszym planie.
Gość Marioza Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 poki co fajno jest, ciekaw jestem jak wyjdze z texturka i to nex genowo, ostatnio na polycouncie zagiął mnie bodajze Pior swoją giwerą , tez pistolecik ale wygladal zabójczo :)
ognisty Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 bruneq - oczywiscie ze sie poucina, ale to na koniec dopiero ;) Tomala - docelowo mam zamiar pobawic sie nim i wrzucic go do CoD'a 2, czyli gun bedzie na pierwszym planie wlasnie mario - mam nadzieje ze wyjdzie przynajmniej 'dobrze' ;)
ognisty Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 apdejt, model z 'zewnatrz' w 95% gotowy - zastanawiam sie nad magazynkiem i paroma bebechami :>, narazie 2,7k tri siata
ema421 Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 jedyne do czego moge sei przyczepic to wylot lufy ,taka giwera powina miec duuuuuurzy kaliber :))
Tomala Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Wylot jest w porządku bardzo ładnie gun wyszedł.
Bro Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 fajny fajny ale... wiecej bedzie mozna napisac jak beda txt
ognisty Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 miałem nie dawać ale dobra http://img213.imageshack.us/my.php?image=trzybxx6.jpg tu link co widac co nowego zrobilem, jeszcze nie optymalizowalem siaty wiec nie daje tri (wiadomo szkola trza isc wczesniej spac haha :D) ale mam nadzieje (tzn musze ;) )skonczyc do konca tygodnia (poczatka nastepnego)
ognisty Napisano 4 Wrzesień 2007 Autor Napisano 4 Wrzesień 2007 powoli bo powoli ale model finito juz doszczetnie, tri ile na obrazku, lece z textami ;) no i najwazniejsze - siaty
Bruneq Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 no nei bujaj ze finito...wez go zjedź jeszce troche! do 1800 bys zszedl!
Por@szek Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 no nei bujaj ze finito...wez go zjedź jeszce troche! do 1800 bys zszedl! A po co? Dobrze wyglada.
Kuba Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 Super pukawka, fajnie że robisz ją z całymi flakami. Szykujesz ją do jakiejś konkretnej gry czy do portfolio?
Gość Marioza Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 elgancka robota, w sam raz do rączki w jakims fps tym bardziej z tym polycountem ktory do takich rzeczy zdaje sie wcale nie jest za duzy
ognisty Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 ostatnio miałem lekką obsuwę bo szkoła i inne... ale udało mnie sie uvałke rozłożyć i trisy lekko spadły przy okazji ;) teraz paint time cheers!
Gość Marioza Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 no i wglada ze ładnie zagospodarowales miejsce a czeker sie ładnie układa, co tu wiecej dodac ? czekamy na pierwsze texturki : )
ognisty Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 no i są pierwsze texturki :) jeszcze przed snem sobie podlubałem, narazie wersja czarna podniszczona (srebrną nówkę na później ;) )
Gość Marioza Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 wstep obiecjuący :) a normale będą tez?
Valery Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 desert jest paskudny... jest tyle ładnych pistoletów a ty takie brzydactwo wybrałeś :P na razie chyba nieźle wiec czekam na postęp... a potem na jakiś inny ładniejszy pistolet :D
Matys Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Dezert jest zaje... :D moj ulubiony gnat, naprawde fajnie sie zapowaida, mi dezerty sie kojarza z blyszcaca jasnym metalem ale nie wiem czy ten nie bedzie wygladal dzieki temu fajniej :-) bo narazie ten detal moze byciekawy
Bro Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Ja tam jak gralem w gry fpp, mimo ze mialem karabiny maszynowe latalem z eagle'm Co do txt wydaje mi sie ze za bardzo porysowana - nie wiem czy znasz ta stronke ale masz naprawde dobre tutki do metalu zwlaszcza broni : http://st.burst.cc/
ognisty Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 donMario - no ba, wiadomo ze beda Valery - pozniej zrobie coś dłuższego a'la karabin, a co do eagle to patrz post Matysa :) Matys - brawo :D Bro - wielkie dzieki, wlasnie tej stronki szukałem :D a ta text to taki wstęp który pewnie ulegnie zmianie ;) up dopiero jutro
Gość Marioza Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 desert to najlpesza giwera taka miniaturowa poręczna strzelba i za to ją lubie :D
Dziudziu Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 mogl bys tez zrobic wersje, jaka ma duke nukem :) zloty + nuke logo na boku, bodaj tam gdzie normalnie sa te pionowe "zlobienia" :D
zeet Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 donMario-desert to najlpesza giwera taka miniaturowa poręczna strzelba i za to ją lubie :D Postrzelaj z tej broni na strzelnicy a po 20-30 min strzelania i celowania zmienisz zdanie ,co do jej poręczności, to są prawie 2 kilogramy żelaza z dobrym kopem po każdym strzale :)
ognisty Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 powoli skrobie i testuje rozne formy txturki, ostatnio jednak mam mało czasu (dzis np w szkole od 7 do 16.40 god, wiem ze musze sie zaczynac przyzwyczajac ale jeszcze nie teraz :D) i podupadłem z orzełkiem
slayer2004 Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Hmm, dziwnie to wyglada... Moze jakbys dał silniejsze otarcia na krawedziach, rozjasnił i wstawił jakies swiatło ?
Gość Marioza Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 wedlug idzie niezle co prawada jest teraz troche zbyt "sterany" ale poczekamy obaczymy
ftorek Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 mam wrazenie ze te glebsze rysy sa jakby ciut zaglebokie i tak jakby sie powtarzaja po calej broni takie same (te takie jakby zielonkawe cus) modelik sam w sobie swietny, czysty i w ogole dokladnie wykonany
Matys Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 moim zdanie problem w tym wszytkim polega na tym ze w dzisiajszych czasach strasznie trudno zrobic cos takiego, zeby to wygladalo w grze realistycznie i wogule ... dlaczego ? poprostu jest tyle slilnikow ktore obsluguja dziesiatki roznych materialow do samego metalu, ze tak naprawde robi sie model pod konkretny silnik, podam przyklada z zycia (mojego) mialem zrobic bron, maczete no to sobie zaczolem robic najprostsza maczete jaka znalazlem , wyszla beznadziejnie. pozniej dostalem linka z maczeta do crysisa :-) z lekkim komentazem ze oni to robia zaje... ie -_- no to se powiedzialem ze co ze ja nie potrafie ? ... i chcialem wyczesac naprawde cos fajnego, nameczylem sie nadlubalem tak ze w maxie wygladalem naprawde fajnie, wzucam do silnika i co ? lipa wiekszosci z tego co nadlunalem nie widac normalki ledow co zaznaczone speculara nie widac :/ itp. cala normalka przykryta przez detal z materialu enginu :/ ... mowie to poto bym zasugerowac pewne rozwiazanie mianowice znalesc sobie jakiego screena w konkretnej gry, najlepiej jab bylaby dozucona do tego texturka i zrobic cos dokladnie takiego samego :-) moze nie jest to nic super orginalnego ale przynajmniej wiadomo na czym sie stoi :D
ognisty Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 fakt, narazie co zrobilem nie wyglada za cacy, pewnie wsio wyrzuce i od nowa na swiezaka polece i jak Matys gada - duży problem przy tym mam z normalami i specami, zawsze cos jest nie tak, zle sie odbija lub w ogole, gubie się w 'czarnych' teksturkach :/
ognisty Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 no i tak sobie w wolnych czasach męczę tą teksturkę, argh ;) narazie olałem czarny mat robie oldskula na poczatku zapomniałem napisac ze narazie txturka 2k
SoAd Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 No i jest fajniej, ale kilka rzeczy mi sie rzucilo w oczy; - Ta część u góry o okrągłym przekroju wyględa jak z innego metalu - Texturka na osłonie spustu robi wrazenie betonu - Widać paskudnego seama między przodem a bokiem rączki - nie ma tam ciągłości w cieniowaniu A tak poza tym to robi bardzo dobre wrazenie, tylko wymaga kilku poprawek. pozdro
Gość Marioza Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 no iteraz wyglada elegancko bardzo mi sie podoba, fakt ze tych kilka porawek i bedzie idealnie, w kazdym razie robi pozytywne wraznie
KLICEK Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 totalnie kopie pupe:) czarny mi sie nie podobal, a teraz miod
Valery Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 najgorzej wyglądają cienie, są stanowczo za czarne. trochę za niebieska kolorystyka ja bym poszedł w coś takiego: no i jeszcze przydały by się napisy
ognisty Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 dziekowac dziekowac, soad - te miejsce jeszcze nie byly ruszane :) valery - fakt, cienie za ciemne i kolorystyka do poprawy :)
Bro Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 wszystko fajnie lae ta raczka do mnie nie przemawia - tzn te czrne elementy - no i chyba cos z mapowaniem wewnatrz tego czegos gdzie jest spust albo cos mi sie wydaje
ognisty Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Napisano 23 Wrzesień 2007 bawiłem się jutubem i mi takie cos wyszlo :) bede konczyl na dniach to zarzuce zdjecia ale narazie tyle ;)
Ardeni Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 Pokazałbyś jakieś ładne screeny lepiej, bo tak to youtube'owa jakość nie pozwala na ogladanie i podziwianie.
Bruneq Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 zrobiles caly zamek, a pokazales tylko obrot, to po co go robiles!?!:P zro jakas fajniejsza animacje, z lepszym swiatlem, itp
ognisty Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Napisano 23 Wrzesień 2007 nieno to zabawa byla bo chcialem cos na jutjuba wrzucic a miałem pod ręką tylko to ;) czekam na tablecik wtedy skoncze bo mycha mi padla a tą co mam teraz to nie moge w stodołe trafić nawet...
ognisty Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Napisano 30 Wrzesień 2007 dobra kończe ten projekt bo inaczej będę zły wykastrowałem go do 2491trisow, txturka 1024, zostawiam go narazie tak, kiedys do niego jeszcze wróce i zrobie do końca jak był zamierzony (z bajerami) siup
Fr3d3k Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 górna czesc swietna! kolba i spust juz mniej
Kuba Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 A mi się podoba. Ani kolby ani spustu w fpsie nie będziesz miał okazji dokładniej obejrzeć. To co będzie widoczne jest bardzo fajnie zrobione.
ftorek Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 mi tez sie podoba - w sensie jest bardzo dobrze (moze nie genialnie ;) ale po prostu solidna robota!! i w sumie nie widze juz nic co moglbys tu poprawic i chyba lepiej by bylo jakbys np. zrobil inna bron (moze wieksza) wykorzystujac to czego sie przy tym orle nauczyles :) pozdrawiam i gratki za ukonczony model :) ps. a pozatym wiem jak to jest - patrzysz na to swoje i patrzysz i caly czas cos nie pasuje - ale w pewnym momencie chyba trzeba odpuscic i sie rzucic na nowe wyzwania :)
Bro Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 do mnie ciagle nie przemawia ten czarny element ktory jest na "rączce" reszta ok
Rekomendowane odpowiedzi