Napisano 1 Wrzesień 200717 l hola hola, postanowilem przestac sie obijać i zrobić (lub przynajmniej sprobowac zrobić :) ) coś bardziej next genowego, lece z pustynnym orłem, narazie 2ktri (mysle ze gdzies max 4-5k) nad designem nie myslalem jeszcze, ale mysle bedzie oldskulowo srebrny lub/i czarny podrapany mat ;) i siata
Napisano 1 Wrzesień 200717 l ladnie wyglada, aczkolwiek nextgen nie oznacza ze mozesz walic poly byle gdzie!:)dalo by rade zrobic go oszcdzedniejszym i tak samo wygladajacym!:)
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Bruneq dobrze mówi, wiele szczegółów można by na normal mapie wypalić i znacznie uprościć ten model. Tak szczegółowe przedstawienie broni byłoby uzasadnione chyba jedynie w przypadku jakiegoś nextgen'owego FPS'a gdzie broń jest widoczna na pierwszym planie.
Napisano 1 Wrzesień 200717 l poki co fajno jest, ciekaw jestem jak wyjdze z texturka i to nex genowo, ostatnio na polycouncie zagiął mnie bodajze Pior swoją giwerą , tez pistolecik ale wygladal zabójczo :)
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Autor bruneq - oczywiscie ze sie poucina, ale to na koniec dopiero ;) Tomala - docelowo mam zamiar pobawic sie nim i wrzucic go do CoD'a 2, czyli gun bedzie na pierwszym planie wlasnie mario - mam nadzieje ze wyjdzie przynajmniej 'dobrze' ;)
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Autor apdejt, model z 'zewnatrz' w 95% gotowy - zastanawiam sie nad magazynkiem i paroma bebechami :>, narazie 2,7k tri siata
Napisano 1 Wrzesień 200717 l jedyne do czego moge sei przyczepic to wylot lufy ,taka giwera powina miec duuuuuurzy kaliber :))
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor miałem nie dawać ale dobra http://img213.imageshack.us/my.php?image=trzybxx6.jpg tu link co widac co nowego zrobilem, jeszcze nie optymalizowalem siaty wiec nie daje tri (wiadomo szkola trza isc wczesniej spac haha :D) ale mam nadzieje (tzn musze ;) )skonczyc do konca tygodnia (poczatka nastepnego)
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Autor powoli bo powoli ale model finito juz doszczetnie, tri ile na obrazku, lece z textami ;) no i najwazniejsze - siaty
Napisano 4 Wrzesień 200717 l no nei bujaj ze finito...wez go zjedź jeszce troche! do 1800 bys zszedl!
Napisano 4 Wrzesień 200717 l no nei bujaj ze finito...wez go zjedź jeszce troche! do 1800 bys zszedl! A po co? Dobrze wyglada.
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Super pukawka, fajnie że robisz ją z całymi flakami. Szykujesz ją do jakiejś konkretnej gry czy do portfolio?
Napisano 4 Wrzesień 200717 l elgancka robota, w sam raz do rączki w jakims fps tym bardziej z tym polycountem ktory do takich rzeczy zdaje sie wcale nie jest za duzy
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor ostatnio miałem lekką obsuwę bo szkoła i inne... ale udało mnie sie uvałke rozłożyć i trisy lekko spadły przy okazji ;) teraz paint time cheers!
Napisano 7 Wrzesień 200717 l no i wglada ze ładnie zagospodarowales miejsce a czeker sie ładnie układa, co tu wiecej dodac ? czekamy na pierwsze texturki : )
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor no i są pierwsze texturki :) jeszcze przed snem sobie podlubałem, narazie wersja czarna podniszczona (srebrną nówkę na później ;) )
Napisano 7 Wrzesień 200717 l desert jest paskudny... jest tyle ładnych pistoletów a ty takie brzydactwo wybrałeś :P na razie chyba nieźle wiec czekam na postęp... a potem na jakiś inny ładniejszy pistolet :D
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Dezert jest zaje... :D moj ulubiony gnat, naprawde fajnie sie zapowaida, mi dezerty sie kojarza z blyszcaca jasnym metalem ale nie wiem czy ten nie bedzie wygladal dzieki temu fajniej :-) bo narazie ten detal moze byciekawy
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Ja tam jak gralem w gry fpp, mimo ze mialem karabiny maszynowe latalem z eagle'm Co do txt wydaje mi sie ze za bardzo porysowana - nie wiem czy znasz ta stronke ale masz naprawde dobre tutki do metalu zwlaszcza broni : http://st.burst.cc/
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor donMario - no ba, wiadomo ze beda Valery - pozniej zrobie coś dłuższego a'la karabin, a co do eagle to patrz post Matysa :) Matys - brawo :D Bro - wielkie dzieki, wlasnie tej stronki szukałem :D a ta text to taki wstęp który pewnie ulegnie zmianie ;) up dopiero jutro
Napisano 8 Wrzesień 200717 l desert to najlpesza giwera taka miniaturowa poręczna strzelba i za to ją lubie :D
Napisano 8 Wrzesień 200717 l mogl bys tez zrobic wersje, jaka ma duke nukem :) zloty + nuke logo na boku, bodaj tam gdzie normalnie sa te pionowe "zlobienia" :D
Napisano 8 Wrzesień 200717 l donMario-desert to najlpesza giwera taka miniaturowa poręczna strzelba i za to ją lubie :D Postrzelaj z tej broni na strzelnicy a po 20-30 min strzelania i celowania zmienisz zdanie ,co do jej poręczności, to są prawie 2 kilogramy żelaza z dobrym kopem po każdym strzale :)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor powoli skrobie i testuje rozne formy txturki, ostatnio jednak mam mało czasu (dzis np w szkole od 7 do 16.40 god, wiem ze musze sie zaczynac przyzwyczajac ale jeszcze nie teraz :D) i podupadłem z orzełkiem
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Hmm, dziwnie to wyglada... Moze jakbys dał silniejsze otarcia na krawedziach, rozjasnił i wstawił jakies swiatło ?
Napisano 11 Wrzesień 200717 l wedlug idzie niezle co prawada jest teraz troche zbyt "sterany" ale poczekamy obaczymy
Napisano 11 Wrzesień 200717 l mam wrazenie ze te glebsze rysy sa jakby ciut zaglebokie i tak jakby sie powtarzaja po calej broni takie same (te takie jakby zielonkawe cus) modelik sam w sobie swietny, czysty i w ogole dokladnie wykonany
Napisano 11 Wrzesień 200717 l moim zdanie problem w tym wszytkim polega na tym ze w dzisiajszych czasach strasznie trudno zrobic cos takiego, zeby to wygladalo w grze realistycznie i wogule ... dlaczego ? poprostu jest tyle slilnikow ktore obsluguja dziesiatki roznych materialow do samego metalu, ze tak naprawde robi sie model pod konkretny silnik, podam przyklada z zycia (mojego) mialem zrobic bron, maczete no to sobie zaczolem robic najprostsza maczete jaka znalazlem , wyszla beznadziejnie. pozniej dostalem linka z maczeta do crysisa :-) z lekkim komentazem ze oni to robia zaje... ie -_- no to se powiedzialem ze co ze ja nie potrafie ? ... i chcialem wyczesac naprawde cos fajnego, nameczylem sie nadlubalem tak ze w maxie wygladalem naprawde fajnie, wzucam do silnika i co ? lipa wiekszosci z tego co nadlunalem nie widac normalki ledow co zaznaczone speculara nie widac :/ itp. cala normalka przykryta przez detal z materialu enginu :/ ... mowie to poto bym zasugerowac pewne rozwiazanie mianowice znalesc sobie jakiego screena w konkretnej gry, najlepiej jab bylaby dozucona do tego texturka i zrobic cos dokladnie takiego samego :-) moze nie jest to nic super orginalnego ale przynajmniej wiadomo na czym sie stoi :D
Napisano 12 Wrzesień 200717 l Autor fakt, narazie co zrobilem nie wyglada za cacy, pewnie wsio wyrzuce i od nowa na swiezaka polece i jak Matys gada - duży problem przy tym mam z normalami i specami, zawsze cos jest nie tak, zle sie odbija lub w ogole, gubie się w 'czarnych' teksturkach :/
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Autor no i tak sobie w wolnych czasach męczę tą teksturkę, argh ;) narazie olałem czarny mat robie oldskula na poczatku zapomniałem napisac ze narazie txturka 2k
Napisano 15 Wrzesień 200717 l No i jest fajniej, ale kilka rzeczy mi sie rzucilo w oczy; - Ta część u góry o okrągłym przekroju wyględa jak z innego metalu - Texturka na osłonie spustu robi wrazenie betonu - Widać paskudnego seama między przodem a bokiem rączki - nie ma tam ciągłości w cieniowaniu A tak poza tym to robi bardzo dobre wrazenie, tylko wymaga kilku poprawek. pozdro
Napisano 15 Wrzesień 200717 l no iteraz wyglada elegancko bardzo mi sie podoba, fakt ze tych kilka porawek i bedzie idealnie, w kazdym razie robi pozytywne wraznie
Napisano 16 Wrzesień 200717 l najgorzej wyglądają cienie, są stanowczo za czarne. trochę za niebieska kolorystyka ja bym poszedł w coś takiego: no i jeszcze przydały by się napisy
Napisano 16 Wrzesień 200717 l Autor dziekowac dziekowac, soad - te miejsce jeszcze nie byly ruszane :) valery - fakt, cienie za ciemne i kolorystyka do poprawy :)
Napisano 16 Wrzesień 200717 l wszystko fajnie lae ta raczka do mnie nie przemawia - tzn te czrne elementy - no i chyba cos z mapowaniem wewnatrz tego czegos gdzie jest spust albo cos mi sie wydaje
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor bawiłem się jutubem i mi takie cos wyszlo :) bede konczyl na dniach to zarzuce zdjecia ale narazie tyle ;)
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Pokazałbyś jakieś ładne screeny lepiej, bo tak to youtube'owa jakość nie pozwala na ogladanie i podziwianie.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l zrobiles caly zamek, a pokazales tylko obrot, to po co go robiles!?!:P zro jakas fajniejsza animacje, z lepszym swiatlem, itp
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor nieno to zabawa byla bo chcialem cos na jutjuba wrzucic a miałem pod ręką tylko to ;) czekam na tablecik wtedy skoncze bo mycha mi padla a tą co mam teraz to nie moge w stodołe trafić nawet...
Napisano 30 Wrzesień 200717 l Autor dobra kończe ten projekt bo inaczej będę zły wykastrowałem go do 2491trisow, txturka 1024, zostawiam go narazie tak, kiedys do niego jeszcze wróce i zrobie do końca jak był zamierzony (z bajerami) siup
Napisano 30 Wrzesień 200717 l A mi się podoba. Ani kolby ani spustu w fpsie nie będziesz miał okazji dokładniej obejrzeć. To co będzie widoczne jest bardzo fajnie zrobione.
Napisano 30 Wrzesień 200717 l mi tez sie podoba - w sensie jest bardzo dobrze (moze nie genialnie ;) ale po prostu solidna robota!! i w sumie nie widze juz nic co moglbys tu poprawic i chyba lepiej by bylo jakbys np. zrobil inna bron (moze wieksza) wykorzystujac to czego sie przy tym orle nauczyles :) pozdrawiam i gratki za ukonczony model :) ps. a pozatym wiem jak to jest - patrzysz na to swoje i patrzysz i caly czas cos nie pasuje - ale w pewnym momencie chyba trzeba odpuscic i sie rzucic na nowe wyzwania :)
Napisano 30 Wrzesień 200717 l do mnie ciagle nie przemawia ten czarny element ktory jest na "rączce" reszta ok