slayer2004 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Dobra, dawno nic tutaj nie zarzucałem, wiec żeby trochę nadrobić ( jeszcze przed rozpoczęciem sie roku akademickiego :P ), zająłem sie modelem samolotu P-11c. Właściwie, to z modelowania pozostał środek kabiny, kaemy po bokach, gdzieniegdzie poprawa siatki (szczególnie chodzi mi o ster kierunku). Siatka : Rendery : **** **** **** A następnie "przecudowne" mapowanie i texturki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Fajnie ale na zgięciu skrzydeł jest krzywo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Wiem, wiem. Zajmę sie tym :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Masz bardzo nierównomiernie rozłożoną siatkę. Na przykład detal na krawędzi natarcia stateczników poziomych, czy na owiewce i bardzo kanciasty pierścień Townenda oraz koła. Powinieneś modelować z większym wyczuciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 hehe - empeck - o czym ty mowisz?? :D slayer - sluchaj empecka bo znac profesjonaliste :) pzosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 generalnie siatka nie przemyslana, mozna by osiagnac wiecej przy tym samym polycouncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 hej - swietne miejsce z referkami - polecam 'budowy prototypow' :) (p-11c tez jest :) http://www.halinski.com.pl/index.php?link=8 empeck - znales li to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Ok. Poprawki. Osłona silnika i koła są bardziej okrągłe, skrzydła nie są już takie pokrzywione, dodałem karabiny po bokach , przerobiłem ster kierunku i wygładziłem trochę dziurę na kokpit. Co do tyłu samolotu, mam jeszcze zastrzeżenia do (nie wiem jak to sie nazywa) tej osłony za kabina, która sie ciągnie do steru kierunku. Więcej grzechów nie pamiętam... Co do siatki, zgadzam sie, ze może być trochę nie przemyślana,, jednak starałem się ją rozłożyć jak najbardziej sensownie... Ftorek : Dzięki wielkie za linka :D. Na pewno sie przyda, szczególnie do wnętrza kokpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 http://www.halinski.com.pl/index.php?link=8 empeck - znales li to?? Dużo papieru i kleju - szok :x:x:x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 ftorek - znałem :) analog shaded model xD Progress P.11 dobry, teraz lepiej wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 progress jest i to wporzo, wygladz to co jest za glowa pilota bo razi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Dobra, kokpit zrobiony. Myślę, że modelowania już chyba starczy. Jutro biorę sie za mapowanko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Może się przyda: http://www.old.modelarstwo.org.pl/lotnicze/dokumentacja/galerie/p-11/index.html a w szczególności: http://www.old.modelarstwo.org.pl/lotnicze/dokumentacja/galerie/p-11/kokpit/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Jako referek do tekstur ( a właściwie do układu nitów i poszycia ) użyje jeszcze nie sklejonego P11 z "Małego Modelarza" nr 09.2003. Nad teksturami jeszcze sie zastanowie. Empeck : Przyda sie, przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 W środku kabiny widzę detal, a w okół niej kanciato, zagęszczaj i wygładzaj mesh'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Heh ;). To jest detal ?? Nie powiedziałbym. Dałem tam kilka bardzo podstawowych elementów, bez których nie możnaby mówić o wnętrzu kabiny ;]. No ale w sumie, mogę jeszcze podłubać conieco ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Chodzi o ilość ścianek na tych elementach w kabinie. Drążek mógłby mieć w przekroju 5 krawędzi, a zaoszczędzone ścianki dałbym na krawędzie wókół kabiny na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Ok, kumam :D. Widzę, ze jeszcze jutro trochę sie nad siatencją pobawię ;]. Edycja : 24.09.2007 (15:30). Dobra, z siatka zrobiłem co trzeba, teraz wziałem sie za mapowanie, w najbliższym czasie powinny byc jakies konkretne wyniki ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 4 Listopad 2007 Autor Share Napisano 4 Listopad 2007 Troche czasu minęło... studia są dość absorbujące niestety, jednak znalazłem ostatnio chwilke i oto efekty. Mapka diffuse bardzo podstawowa. Musze domalować kabine, silnik i karabiny. Nastepnie brudzenie wszystkiego i obdrapywanie z farby. Przyjąłem malowanie 113. Eskadry Myśliwskiej. Rendery : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 PIeknie ;) Jedynie do czego moge sie przyczepic, to to ze za bardzo blyszczy ;) mua ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 5 Listopad 2007 Autor Share Napisano 5 Listopad 2007 Coś mizerny tutaj ruch, a projekt zbliża sie wielkimi krokami do konca :) Pozostało mi jeszcze oteksturować tablice przyrządów. Pomyśle może jeszcze nad mapką specular. rendery : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 moim zdaniem cacy :) jedyny błąd to świecące się kółka :) no i może metal lekko przygasić bo jest hiper wypolerowany hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 MOga byc mokre xD A ja, nie wiem czy to blad, ale na gornym, prawym placie skrzydla, ten bialo czerwony znaczek lezy niesymetrycznie do tego na drugim skrzydle. A tak to piknie ! Pokazesz Tekste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 jeżeli chodzi o niesymetryczność, to jest ok, tak powinno być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 Projekt uważam za ukończony. Poprawiłem wszystko co miało być do poprawy. I tak niech pozostanie. Planuje ew. pobawić sie modelem, a właściwie jego otoczeniem, poprzez dodanie jakieś scenki, ale to sie zobaczy jeszcze. O i dzieki wszystkim za kommenty :) Rendery są w miniaturkach, bo nie chciałem ciąć objętości obrazów kosztem jakości. to by było na tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Kurcze, coś ci nie pisza tutaj duzo.. Dziwne ludzie xD Jak dla mnie jest GITarra :) Szczegółowo dopracowane pod każdym względem. Moze za duzy spec, ale wiem, ze chciales pochwalic sie normalką :D No moze jeszcze przetarcia na skrzydlach zbyt regularne i przypadkowe... Ale to juz tylko sie czepiam :D Mowie - jest fajnie, w sam raz do folio :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 wow... no gemeART jak sie patrzy... piękna robota :) nasiedziałeś sie przy texach widać..... ale efekt przepiękny... aż by sie chciało takim pośmigać w jakiejś wirtualnej rozgrywce :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Jest bardzo ładnie, tylko te przetarcia trochę faktycznie regularne i linie podziału blach bardzo czarne i grube. Chyba przesadzone jak na samolot. BTW. on nie miał czegoś z płótna zamiast blachy? Tak czy tak bardzo dobre wrażenie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Z tego co wiem, to nie było w ogóle płótna :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 teksturka bardzo fajna. postarałeś sie, widać ile pracy w ten samolot włożyłeś i musze przyznać że warto było. jedyny ból to podkręcony spec. przez co całość wygląda plastikowo, jak zabawka. ale to tylko sposób prezentacji a nie sam model. teraz tylko pilot i lecimy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zizeru Napisano 6 Czerwiec 2017 Share Napisano 6 Czerwiec 2017 wyszlo genialnie! :) pytanie z mojej strony czy pracujesz nad innymi polskimi samolotami czy to tylko jednoeazowy projekt oraz czy robisz projekty na zamowienie?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 6 Czerwiec 2017 Share Napisano 6 Czerwiec 2017 10lat, chyba rekord :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 8 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2017 ...jestem w szoku :o ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi