Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

futurecitybd1.jpg

Witam wszystkich,

Zamieszczam tu prace przedstawiajaca koncepcje futurystycznego miasta.

Miasto utrzymane w stylu Blade Runnera. Wlasciwie bylo to pewne zlecenie, jednak w polowie drogi okazalo sie, ze nie do konca o to chodzi... wiec zamknalem ta prace tworzac z niej obrazek do galerii. :)

Co do strony technicznej - wiele tu photoshopa. Nie chodzi tu dokladnie o super wizualizacje, ale bardziej o oddanie klimatu.

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 33
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Długo nad tym pracowałeś? Efekt niesamowity. Pełno detali i -klimat- (futurystyczne cyber punkowe miasto). Udało Ci się - gratuluję.

Napisano

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)

Wiekszosc rzeczy jest modelowanych. Elementy dodane w postprodukcji to daleka glebia miasta, chmury i kolory.

Detale w wiekszosci na teksturach. Niebieskie zabarwienia sa celowe.:)

Jaki czas produkcji? Szybko, jak to z deadline`ami bywa...

Pozdrawiam serdecznie

Zamieszczam siatke:

wirexn0.jpg

Napisano

Stachaszewski - Konstruktywna krytyka - dziekuje :)

Co do barw, to wlasnie zestawienie niebieskich i zoltych bylo w celu zwiekszenia kontrastu i faktycznie nie myslalem wtedy o glebi :).

Punktem centralnym w kompozycji mialo byc slonce (ogolnie glebia perspektywy), co po czesci sie udalo. Niestety nie do konca, bo obrazek zostal rozbity tymi swiatlami po lewej (z ktorych nie chcialem rezygnowac). Wyszlo ja wyszlo.

Pozdrawiam

Napisano

swietna praca, nie ma sie do czego przyczepic, mi troche brakuje tylko czegos co by lecialo w dal w strone slonca... w kazdym razie Gratulacje, bo napewno sporo pracy cie to kosztowalo ale efekt jest tego wart ;)

Pozdrawiam

Napisano

Gratki. Jest ten klimat BR :) Swoją drogą to miasto z filmu jest bardzo przygnębiające, mam nadzieję, że ludzkość nie pójdzie w tą stronę :)

Napisano

Heh wsumie nie ma co tu sie rozpisywac bo nie widze tu jakis niedociagniec a ze to ma klimat ktory wali po gebie to powiem super!!! Lubie takie pracki ktore robia wrazenie ze to nie jest takie kanciate 3d bez duszy.

Napisano

fiu fiu. rewelacyjna robota! kolory bardzo mi pasuja. jedyne co to chmury strasznie geste, jakby za chwile mialy to miasto pograzyc. Poza tym klimat pierwsza klasa.

Napisano

Praca bardzo ładna, tylko że całość trochę chaotyczna. Brakuje jakiegoś większego obiektu który nie jest domem, żeby na nim skupić wzrok.

Budynki z prawej na dole (te jasne okna) jakoś dziwnie wyglądają, tak płasko, nie pasują tam.

Klimacik super, najbardziej podoba mi się ta ulica na dole, z tą czerwoną mgiełką z tyłu, mniam.

Napisano

Fajny klimacik. Ja lubie jak jest duzo photoshopa, lepsze rzeczy wtedy wychodza. Lewa i prawa strona obrazu wydaja mi sie plaskie i jakby puste. Sa chyba zbyt oswietlone, jakby byly ciemniejsze wzrok bardziej skupialby sie na sloncu. Te swiatla po lewo tez chyba przeszkadzaja chociaz fajnie wygladaja.

Podoba mi sie srodek - slonko, mgielka, chumrki. Fajnie to wyszlo.

Jakby przyciac ten obrazek po bokach albo przyciemnic je bylby jeszcze lepszy.

Pozdrawiam.

Napisano

hmm... nie wiem czy przez postprodukcje i takie 'przedluzenie' tego glownego

kanionu przypadkiem sie horyzont nie psuje... tzn ogladajac finalny obrazek

wydaje mi sie ze horyzont chodzi gora/dol i przez to mam dziwne uczucie

ze cos nie tak z perspektywa.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności