AravaL Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Witam wszystkich, Zamieszczam tu prace przedstawiajaca koncepcje futurystycznego miasta. Miasto utrzymane w stylu Blade Runnera. Wlasciwie bylo to pewne zlecenie, jednak w polowie drogi okazalo sie, ze nie do konca o to chodzi... wiec zamknalem ta prace tworzac z niej obrazek do galerii. :) Co do strony technicznej - wiele tu photoshopa. Nie chodzi tu dokladnie o super wizualizacje, ale bardziej o oddanie klimatu. Pozdrawiam serdecznie
kots Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Długo nad tym pracowałeś? Efekt niesamowity. Pełno detali i -klimat- (futurystyczne cyber punkowe miasto). Udało Ci się - gratuluję.
Sebastian Ozga Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Wow! Pokaż jakąś siatkę albo coś... Ile tego jest z post produkcji? Mam wrażenie, że niektóre z tych budynków już gdzieś widziałem.
Orangegraphics Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 je... no super dzień, pełno prac "innych" , nie takich samych. fajnie;)
Master Kiełbaster Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 te detale to chyba przeszczepione z fotek, czyż nie? nie podobają mi się te niebieskie zabarwy w cieniach...
OmeN2501 Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Wczoraj Blade Runnera ogladalem :] Trzyma klimat :] A mi sie podobaja :P
zgred Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Bardzo ladna praca, tez dolaczam sie do prosby o siatke, ciekawy jestem ile tutaj jest modelingu
AravaL Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) Wiekszosc rzeczy jest modelowanych. Elementy dodane w postprodukcji to daleka glebia miasta, chmury i kolory. Detale w wiekszosci na teksturach. Niebieskie zabarwienia sa celowe.:) Jaki czas produkcji? Szybko, jak to z deadline`ami bywa... Pozdrawiam serdecznie Zamieszczam siatke:
gientekwl Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 o w morde, naprawdę dobra praca... Złota Galeria jak dla mnie :)
AravaL Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 Stachaszewski - Konstruktywna krytyka - dziekuje :) Co do barw, to wlasnie zestawienie niebieskich i zoltych bylo w celu zwiekszenia kontrastu i faktycznie nie myslalem wtedy o glebi :). Punktem centralnym w kompozycji mialo byc slonce (ogolnie glebia perspektywy), co po czesci sie udalo. Niestety nie do konca, bo obrazek zostal rozbity tymi swiatlami po lewej (z ktorych nie chcialem rezygnowac). Wyszlo ja wyszlo. Pozdrawiam
keraj37 Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 niesamowity klimat - wlasnie pracuje tez nad miastem ale z naszych czasow, wiec wiem ile musiales sie napracowac, respect full! Pozdro!
Adek_CG Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 swietna praca, nie ma sie do czego przyczepic, mi troche brakuje tylko czegos co by lecialo w dal w strone slonca... w kazdym razie Gratulacje, bo napewno sporo pracy cie to kosztowalo ale efekt jest tego wart ;) Pozdrawiam
DraB Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Gratki. Jest ten klimat BR :) Swoją drogą to miasto z filmu jest bardzo przygnębiające, mam nadzieję, że ludzkość nie pójdzie w tą stronę :)
Temporal Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Heh wsumie nie ma co tu sie rozpisywac bo nie widze tu jakis niedociagniec a ze to ma klimat ktory wali po gebie to powiem super!!! Lubie takie pracki ktore robia wrazenie ze to nie jest takie kanciate 3d bez duszy.
Ubik Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Jak tylko zobaczyłem prace od razu mi sie skojarzyło z Blade Runnerem, uwielbiam ten film. Świetnie oddałes klimat.
mrkrzysiek Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 świetna praca, bardzo mi się podoba budynek po prawej
Korbol Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 fiu fiu. rewelacyjna robota! kolory bardzo mi pasuja. jedyne co to chmury strasznie geste, jakby za chwile mialy to miasto pograzyc. Poza tym klimat pierwsza klasa.
Ania Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Praca bardzo ładna, tylko że całość trochę chaotyczna. Brakuje jakiegoś większego obiektu który nie jest domem, żeby na nim skupić wzrok. Budynki z prawej na dole (te jasne okna) jakoś dziwnie wyglądają, tak płasko, nie pasują tam. Klimacik super, najbardziej podoba mi się ta ulica na dole, z tą czerwoną mgiełką z tyłu, mniam.
peterr Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Będe oryginalny - klimat super ,ale czegoś mi w tym wszystkim brakuje..może właśnie porządku:> ale się podoba;P
Sebastian Ozga Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 A mnie się ten chaos podoba, ale Brakuje jakiegoś większego obiektu który nie jest domem, żeby na nim skupić wzrok.
Gomez Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Fajny klimacik. Ja lubie jak jest duzo photoshopa, lepsze rzeczy wtedy wychodza. Lewa i prawa strona obrazu wydaja mi sie plaskie i jakby puste. Sa chyba zbyt oswietlone, jakby byly ciemniejsze wzrok bardziej skupialby sie na sloncu. Te swiatla po lewo tez chyba przeszkadzaja chociaz fajnie wygladaja. Podoba mi sie srodek - slonko, mgielka, chumrki. Fajnie to wyszlo. Jakby przyciac ten obrazek po bokach albo przyciemnic je bylby jeszcze lepszy. Pozdrawiam.
RaVirr Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Do momentu w którym pokazałeś siatkę nie mogłem uwierzyć że to trzy de:) Pełen szacunek za to co zrobiłeś..5*
dokturpotfor Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 hmm... nie wiem czy przez postprodukcje i takie 'przedluzenie' tego glownego kanionu przypadkiem sie horyzont nie psuje... tzn ogladajac finalny obrazek wydaje mi sie ze horyzont chodzi gora/dol i przez to mam dziwne uczucie ze cos nie tak z perspektywa.
RedBurn Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 korzystałeś z jakichś fotek przy post produkcji ? scena niby jest 3d ale mam wrazenie ze tam są pokombinowane jakies fotki
AravaL Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 dokturpotfor - mi sie wydaje, ze horyzont jest w porzadku :) RedBurn - co do postprodukcyjnych fotek to tak - chmury.
kannu Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 serwus :) bardzo , bardzo fajne :)! pozdrawiam i życze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi