CG_Lama Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Witam serdecznie Korzystając z pierwszego postu na forum chciałbym się przedstawić. Mam na imię Sebastian i od dziś będę się " ukrywał" pod nickiem "CG_Lama". Na wstępie chciałbym przedstawić geneze powstania mojej pierwszej skończonej sceny. Pierwotnie laptop był modelowany pod wiekszą scene ( wnętrze) , które jest obecnie w fazie teksturowania. Mój nauczuciel ( o personaliach póżniej) poprosił mnie o wymodelowanie do sceny laptopa bądż telewizora. Podczas modelowania zwracałem duża uwage na detale. Czego efektem końcowym są moje renderki. Oczywiscie w moja prace było zaangażowanych kilku znajomych , którym w tym miejscu chciałbym bardzo podziekować . Oto oni: Moj "mentor" ,kolega, nauczyciel posiadajacy przeogromną wiedze na temat CG "Zaki 79" Jest to osoba która z anielską cierpliwościa prowadziła przez wszystkie problemy ,ktore powstały podczas tworzenia . Dzięki niej mam mozliwość przedstawienia wam mojej pracy . Kolejną osoba jest moj dobry kolega Krzysztof Sczepański który "opiekuje " sie moim komputerkiem pod względem technicznym. Chciałbym równiez bardzo podziekowac mojej koleżance Patrycji Jarosz za konsultacje renderków oraz za wprowadzenie do mojego słownika bardzo trudnego słowa a mianowicie - kompromis-. Dziekuje za konsultcje rowniez Andrzejowi Usieniowi oraz "Purple". Chciałem rowniez bardzo podziekowac całej ekpie sklepu komputerowego mieszczacego w "CUBUSIE" BEz ich pomocy nie zrobiłbym takiego modelu. To wszystko z mojej strony zycze iłego ogladania i komentowania. Sebastian Rendery:
Tomala Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Świetna robota a to logo na myszce masakra!
Shalivan Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 mi też sie podoba :) szczegolnie jak na 1 prace na forum, gratki :)
Hindus Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Hej Sebastian. Jeśli otwory w głosniczku są modelowane to możesz zostac moim kumplem ;-) Witamy na forum.
arev Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Na miniaturkach wygląda świetnie. Z bliska już troszkę gorzej. Niektóre materiały, szczególnie przewodów, są mało realistyczne. Przydałby się chamfer na ostrych krawędziach. Ekranowi (górnej części obudowy) brakuje chyba "Smooth" - widać to na drugim renderku. Poza tym rzeczywiście imponujący poziom detali :) Pozdrawiam.
t0m3k Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 bardzo fajnie to wyglada. jest pare bledow i o wiekszosc krawedzi mozna sie skaleczyc ale i tak jest dobrze. z modelowaniem jabluszek to troche przesadziles :) wrzuc siatki ale bez MeshSmooth'a no i moze pokaz tez siatke samego lapa.
Skateforlife Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Super Praca ,ladnuy detal :D.Mialem okazje sie tym komputerkiem pobawic :D jest fajny :D.Powodzenia !Yo
Razi91 Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Detalika super:D ja bym wolał zrobić te logo maca jakąś bump-mapą... Na pewno już kiedyś coś robiłeś w grafie, albo co, bo to jest niemożliwe...
hcpiter Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 super wyszlo taki detal a wtyczki od usb nietakie prawdziwe ;) Naprawde fajnie pozdro !
jaras Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 bardzo fajny i dopracowany detal - jedynie co to razi mnie troszke przy tym fajnym i sterylnym laptopie ten pogięty na maxa kabel od myszki - troszke nieestetycznie wygląda przez co psuje lekko odbiór pracy
CG_Lama Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Tomala: dziekuje bardzo Ania: dziekuje bardzo sie starałem Shalivan: dzieki tak to jest pierwsza moja praca Hindus: Tak otworki sa modelowane mój kolego:) arevulopapo: masz racje z krawedziami poprostu cała uwage skupilem na portach i modelowaniu jabłek , nastepna prace bede uwazniejszy dzieki t0m3k: pokaze siateczke jutro detali Skateforlife: dzieki inwenaryzowałem go w klepie wiec tez miałem go w rece:) Razi91: Ja sie dopiero ucze modelingu , chciałbym byc jednym z was , dlatego chciałem je wymodlowac .dzieki z kompleent , al nie nic nierobiłem grafie to jest moj debiut. hcpiter: dziekuje bardzo jaras: dziekuje za komentarz , masz na mysli kabelek myszki czy raczej zasilaczaa? Dzikuje za pozytywne opinie na temat mojej pracy , niesadziłem ze tak ciepłobedzie przyjeta
jaras Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 miałem na myśli obydwa kable ;) wiesz, ja patrze na to pod kątem grafiki reklamowej - w takiej formie by Ci to nie przeszło bo te pogiete kable mają niedobry wpływ na estetykę pracy - wiem że pewnie chciałeś jak najbardziej oddać realizm bo nowe kable po rozpakowaniu kompa tak właśnie wyglądają - ja bym zrobił mysz bezprzewodową a kabel gdzieś schował - ale dość chrzanienia - jak na debiut w cg to bardzo Ci sie udał :) i też nie przejmuj się moim gadaniem bo wiem że chciałes sobie pomodelować po prostu :) a ja juz patrzę na to jak na potencjalny plakat reklamowy
CG_Lama Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 jaras: Oczywiscie rozumiem Cie i jestem wdzieczny ze rozpatrujesz moja prace pod tym kontem .Tak chciałem maxymalnie oddac realizm w mojej pracy . Chciałbym aby realizm badz hiperrealizm przemawiał z wszystkich moich prac.
CG_Lama Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Kilka słow wyjanien. Siatka portów ukazuje odrazu srubki , ze wzgledu na to ze niepotrafie photoshopa, postanowiłem fizycznie wymodelowac anizotroping na elementach tego wymaganych( srubki , przycisk" power") Siatka Myszki troche pogieta ( 2 wertexy do ruszenia koło kulki) Pokazałem tez kamerke
Hindus Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Świetne brak słow - wreszcie ktos kto modeluje otwory i takie duperele :)
Marcin_ps Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 leoparda mogles "instalnac" :) pozatym OK
Vorek Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 konkret, też jakiś czas temu modelawałem macbooka, ale mój wypada blado ;)
mrkrzysiek Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 no ładny model, jakiś czas temu robiłem jakiegoś notebooka, no ale ten twój jest super w porównaniu z moim,
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Hindus: ciesze sie ze Ci sie podoba Marcin_ps: leopard jest czarny w wiekszosci nie pasowałby kompozycyjnie.( mam nadzieje ze mowisz o nowej tapecie maca, a nie o czołgu niemieckim;) ) Vorek : dziekuje bardzo sie strałem odwzorowac kady detal mrkrzysiek : dziekuje
Georgas Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 model rewelacja :) aż się prosi żeby go maxwellem potraktować ;) ładne shadery laptopa ale reszta jakby niedopracowana ale i tak super pracka
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Lukasz _Stanek : model zeczywiscie moze nie jset zbyt skompliowany .......ale niepotrafiłem lepiej oddac tego laptopa Georgas: dziekuje ..... pozwól ze zostane przy V-rayu:))
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Lukasz_Stanek:Dziekuje. Zrobie wszystko co w mej mocy abys miał taki podpis:))
drakul Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 no ładnie wyszło bo "zdetalizowałeś" to prawie na cacy.ale na pewno nie jest to twoja 1 wsza praca ,a ewentualnie 1 na jakimś forum.
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Drakul: Dziekuje bardzo ale to jest naprawde moja pierwsza skonczona praca w calym dorobku
zaki79 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 cześć Sebastian! no w końcu dałeś tę prackę na forum !!! Już myślałem, że się nie doczekam :) To rzeczywiście jest pierwsza skończona praca Sebastiana. Męczył ją nie wiem ile, ale dał radę :). CG Lama to ambitny osobnik i nie spocznie na laurach. Już myśli nad kolejną pracą i podwyższa poprzeczkę -tak trzymać! :) pozdrawiam :)
CG_Lama Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 zaki 79: ta praca to dzieki twoim naukom:)))
malyboa Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 mmmhhhhmmm.. fantastycznie fantastycznie :D ... ale czy jest jakas mozliwosc zademonstrowania (tutka) jak zrobiłeś myszke mianowicie tłoczenie jabłuszka :D:D ...
stone Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 nieźle, detal na jabłuszku podziwiam powodzenia
CG_Lama Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Napisano 21 Grudzień 2007 malyboa: dzieki , nawet nie wiem jak zrobic tutka :) wystarczy miec samozaparcie, obok siebie swoich mętorów w których jestem Slepo zapatrzony i recepta gotowa:) stone: dziekuje bardzo
purple Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 hehe- a ja się bałam, że Cię pożre ta chmara nikczemnych 3dmaxowców :D No proszę...jestem dumna z kolegi! Cieszę się więc,że wybrałeś w końcu Finished, pewnie z VIPa by Cię i tak przenieśli tu :D wiem doskonale ile żeś nad tym siedział i cieszę się, że wkońcu postanowiłeś pokazać;) Dobrze, ze nie traktujesz maxa jako zrzut pierwszej lepszej grafy, tylko się do tego przyłozyłeś:) Na święta życzę sobie tyle wytrwałości ile masz:) Wesołych świąt zyczy mały zgryźliwy, ale w końcu chyba dobry duszek co? ;) pozdrawiam:)
Mkbart Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 Grosz do grosza i masz Mackintosha ;]. Bardzo ładnie.
CG_Lama Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 purple: Dziekuje bardzo dobry duszku:) mkbart: dziekuje wesolych swiat wszystkim:))))))
wesoledi Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 fajny komputerek.. ale mam pare uwag porty od minijackow.. malo to przekonujace. a wtyczki do usb.. nigdy nie widzialem takich pudelek... moze 10-15lat temu do COM'ow... Reszta calkiem ladnie:)
Masiff Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 Ja mam taki komputer - pracuje na nim. Polecam http://www.digitaldomain.com - w refkach maja 12 calowego PowerBooka. Ogolnie twoja praca jest ok, tylko komp troche za ciemny, rozjasnij aluminium. Jako nastepny model polecam MacPro z odslonieta pokrywka.
CG_Lama Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 wesoledi : co do minijackow to takie sa, wtyczki sa inwentaryzowane dodatkowo pomagalem sobie rysunkami cadowskimi z netu:))) Masiff dzeiki bardzo za opinie ....... nastepna bedzie wizka z ktora walcze, a po wizce to bedzie .........nespodzianka
kamil.ochel Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Ja już tej niespodzianki nei mogę się doczekać :D Praca rewelacyjna. Ładne shadery, super detal. Jestem pełen podziwu :D
Rekomendowane odpowiedzi