Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

Korzystaj膮c z pierwszego postu na forum chcia艂bym si臋 przedstawi膰. Mam na imi臋 Sebastian i od dzi艣 b臋d臋 si臋 " ukrywa艂" pod nickiem "CG_Lama".

Na wst臋pie chcia艂bym przedstawi膰 geneze powstania mojej pierwszej sko艅czonej sceny. Pierwotnie laptop by艂 modelowany pod wieksz膮 scene ( wn臋trze) , kt贸re jest obecnie w fazie teksturowania. M贸j nauczuciel ( o personaliach p贸偶niej) poprosi艂 mnie o wymodelowanie do sceny laptopa b膮d偶 telewizora. Podczas modelowania zwraca艂em du偶a uwage na detale. Czego efektem ko艅cowym s膮 moje renderki.

Oczywiscie w moja prace by艂o zaanga偶owanych kilku znajomych , kt贸rym w tym miejscu chcia艂bym bardzo podziekowa膰 . Oto oni:

Moj "mentor" ,kolega, nauczyciel posiadajacy przeogromn膮 wiedze na temat CG "Zaki 79" Jest to osoba kt贸ra z anielsk膮 cierpliwo艣cia prowadzi艂a przez wszystkie problemy ,ktore powsta艂y podczas tworzenia . Dzi臋ki niej mam mozliwo艣膰 przedstawienia wam mojej pracy .

Kolejn膮 osoba jest moj dobry kolega Krzysztof Sczepa艅ski kt贸ry "opiekuje " sie moim komputerkiem pod wzgl臋dem technicznym.

Chcia艂bym r贸wniez bardzo podziekowac mojej kole偶ance Patrycji Jarosz za konsultacje renderk贸w oraz za wprowadzenie do mojego s艂ownika bardzo trudnego s艂owa a mianowicie - kompromis-.

Dziekuje za konsultcje rowniez Andrzejowi Usieniowi oraz "Purple".

Chcia艂em rowniez bardzo podziekowac ca艂ej ekpie sklepu komputerowego mieszczacego w "CUBUSIE"

BEz ich pomocy nie zrobi艂bym takiego modelu.

To wszystko z mojej strony zycze i艂ego ogladania i komentowania.

Sebastian

Rendery:

wersjanaczystomn1.th.jpg

naczysto2pn7.th.jpg

naczysto3ys5.th.jpg

naczysto3siatkafn9.th.jpg

naczysto3siatkaoe8.th.jpg

naczysto4zasilaczey6.th.jpg

naczysto4zasilaczsiatkact1.th.jpg

naczysto5lewastronaks7.th.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Wy艣wietle艅 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej Sebastian.

Je艣li otwory w g艂osniczku s膮 modelowane to mo偶esz zostac moim kumplem ;-)

Witamy na forum.

Napisano

Na miniaturkach wygl膮da 艣wietnie. Z bliska ju偶 troszk臋 gorzej. Niekt贸re materia艂y, szczeg贸lnie przewod贸w, s膮 ma艂o realistyczne. Przyda艂by si臋 chamfer na ostrych kraw臋dziach. Ekranowi (g贸rnej cz臋艣ci obudowy) brakuje chyba "Smooth" - wida膰 to na drugim renderku. Poza tym rzeczywi艣cie imponuj膮cy poziom detali :)

Pozdrawiam.

Napisano

bardzo fajnie to wyglada.

jest pare bledow i o wiekszosc krawedzi mozna sie skaleczyc ale i tak jest dobrze.

z modelowaniem jabluszek to troche przesadziles :) wrzuc siatki ale bez MeshSmooth'a no i moze pokaz tez siatke samego lapa.

Napisano

Detalika super:D ja bym wola艂 zrobi膰 te logo maca jak膮艣 bump-map膮... Na pewno ju偶 kiedy艣 co艣 robi艂e艣 w grafie, albo co, bo to jest niemo偶liwe...

Napisano

super wyszlo taki detal a wtyczki od usb nietakie prawdziwe ;)

Naprawde fajnie

pozdro !

Napisano

bardzo fajny i dopracowany detal - jedynie co to razi mnie troszke przy tym fajnym i sterylnym laptopie ten pogi臋ty na maxa kabel od myszki - troszke nieestetycznie wygl膮da przez co psuje lekko odbi贸r pracy

Napisano
  • Autor

Tomala: dziekuje bardzo

Ania: dziekuje bardzo sie stara艂em

Shalivan: dzieki tak to jest pierwsza moja praca

Hindus: Tak otworki sa modelowane m贸j kolego:)

arevulopapo: masz racje z krawedziami poprostu ca艂a uwage skupilem na portach i modelowaniu jab艂ek , nastepna prace bede uwazniejszy dzieki

t0m3k: pokaze siateczke jutro detali

Skateforlife: dzieki inwenaryzowa艂em go w klepie wiec tez mia艂em go w rece:)

Razi91: Ja sie dopiero ucze modelingu , chcia艂bym byc jednym z was , dlatego chcia艂em je wymodlowac .dzieki z kompleent , al nie nic nierobi艂em grafie to jest moj debiut.

hcpiter: dziekuje bardzo

jaras: dziekuje za komentarz , masz na mysli kabelek myszki czy raczej zasilaczaa?

Dzikuje za pozytywne opinie na temat mojej pracy , niesadzi艂em ze tak ciep艂obedzie przyjeta

Napisano

mia艂em na my艣li obydwa kable ;) wiesz, ja patrze na to pod k膮tem grafiki reklamowej - w takiej formie by Ci to nie przesz艂o bo te pogiete kable maj膮 niedobry wp艂yw na estetyk臋 pracy - wiem 偶e pewnie chcia艂e艣 jak najbardziej odda膰 realizm bo nowe kable po rozpakowaniu kompa tak w艂a艣nie wygl膮daj膮 - ja bym zrobi艂 mysz bezprzewodow膮 a kabel gdzie艣 schowa艂 - ale do艣膰 chrzanienia - jak na debiut w cg to bardzo Ci sie uda艂 :) i te偶 nie przejmuj si臋 moim gadaniem bo wiem 偶e chcia艂es sobie pomodelowa膰 po prostu :) a ja juz patrz臋 na to jak na potencjalny plakat reklamowy

Napisano
  • Autor

jaras: Oczywiscie rozumiem Cie i jestem wdzieczny ze rozpatrujesz moja prace pod tym kontem .Tak chcia艂em maxymalnie oddac realizm w mojej pracy . Chcia艂bym aby realizm badz hiperrealizm przemawia艂 z wszystkich moich prac.

Napisano
  • Autor

zrzutekranu3vp3.th.jpg

zrzutekranu2zy9.th.jpg

zrzutekranu1jt9.th.jpg

kamerkajm3.th.jpg

Kilka s艂ow wyjanien.

Siatka port贸w ukazuje odrazu srubki , ze wzgledu na to ze niepotrafie photoshopa, postanowi艂em fizycznie wymodelowac anizotroping na elementach tego wymaganych( srubki , przycisk" power")

Siatka Myszki troche pogieta ( 2 wertexy do ruszenia ko艂o kulki)

Pokaza艂em tez kamerke

Napisano

艢wietne brak s艂ow - wreszcie ktos kto modeluje otwory i takie duperele :)

Napisano

konkret, te偶 jaki艣 czas temu modelawa艂em macbooka, ale m贸j wypada blado ;)

Napisano

no 艂adny model, jaki艣 czas temu robi艂em jakiego艣 notebooka, no ale ten tw贸j jest super w por贸wnaniu z moim,

Napisano
  • Autor

Hindus: ciesze sie ze Ci sie podoba

Marcin_ps: leopard jest czarny w wiekszosci nie pasowa艂by kompozycyjnie.( mam nadzieje ze mowisz o nowej tapecie maca, a nie o czo艂gu niemieckim;) )

Vorek : dziekuje bardzo sie stra艂em odwzorowac kady detal

mrkrzysiek : dziekuje

Napisano

model rewelacja :) a偶 si臋 prosi 偶eby go maxwellem potraktowa膰 ;)

艂adne shadery laptopa ale reszta jakby niedopracowana

ale i tak super pracka

Napisano
  • Autor

Lukasz _Stanek : model zeczywiscie moze nie jset zbyt skompliowany .......ale niepotrafi艂em lepiej oddac tego laptopa

Georgas: dziekuje ..... pozw贸l ze zostane przy V-rayu:))

Napisano
  • Autor

Lukasz_Stanek:Dziekuje. Zrobie wszystko co w mej mocy abys mia艂 taki podpis:))

Napisano

no 艂adnie wysz艂o bo "zdetalizowa艂e艣" to prawie na cacy.ale na pewno nie jest to twoja 1 wsza praca ,a ewentualnie 1 na jakim艣 forum.

Napisano
  • Autor

Drakul: Dziekuje bardzo ale to jest naprawde moja pierwsza skonczona praca w calym dorobku

Napisano

cze艣膰 Sebastian!

no w ko艅cu da艂e艣 t臋 prack臋 na forum !!! Ju偶 my艣la艂em, 偶e si臋 nie doczekam :)

To rzeczywi艣cie jest pierwsza sko艅czona praca Sebastiana. M臋czy艂 j膮 nie wiem ile, ale da艂 rad臋 :). CG Lama to ambitny osobnik i nie spocznie na laurach. Ju偶 my艣li nad kolejn膮 prac膮 i podwy偶sza poprzeczk臋 -tak trzyma膰! :)

pozdrawiam :)

Napisano

mmmhhhhmmm.. fantastycznie fantastycznie :D ... ale czy jest jakas mozliwosc zademonstrowania (tutka) jak zrobi艂e艣 myszke mianowicie t艂oczenie jab艂uszka :D:D ...

Napisano
  • Autor

malyboa: dzieki , nawet nie wiem jak zrobic tutka :)

wystarczy miec samozaparcie, obok siebie swoich m臋tor贸w w kt贸rych jestem Slepo zapatrzony i recepta gotowa:)

stone: dziekuje bardzo

Napisano

hehe- a ja si臋 ba艂am, 偶e Ci臋 po偶re ta chmara nikczemnych 3dmaxowc贸w :D No prosz臋...jestem dumna z kolegi! Ciesz臋 si臋 wi臋c,偶e wybra艂e艣 w ko艅cu Finished, pewnie z VIPa by Ci臋 i tak przenie艣li tu :D

wiem doskonale ile 偶e艣 nad tym siedzia艂 i ciesz臋 si臋, 偶e wko艅cu postanowi艂e艣 pokaza膰;) Dobrze, ze nie traktujesz maxa jako zrzut pierwszej lepszej grafy, tylko si臋 do tego przy艂ozy艂e艣:) Na 艣wi臋ta 偶ycz臋 sobie tyle wytrwa艂o艣ci ile masz:)

Weso艂ych 艣wi膮t zyczy ma艂y zgry藕liwy, ale w ko艅cu chyba dobry duszek co? ;)

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

purple: Dziekuje bardzo dobry duszku:)

mkbart: dziekuje

wesolych swiat wszystkim:))))))

Napisano

fajny komputerek.. ale mam pare uwag

porty od minijackow.. malo to przekonujace.

a wtyczki do usb.. nigdy nie widzialem takich pudelek... moze 10-15lat temu do COM'ow...

Reszta calkiem ladnie:)

Napisano

Ja mam taki komputer - pracuje na nim. Polecam http://www.digitaldomain.com - w refkach maja 12 calowego PowerBooka. Ogolnie twoja praca jest ok, tylko komp troche za ciemny, rozjasnij aluminium. Jako nastepny model polecam MacPro z odslonieta pokrywka.

Napisano
  • Autor

wesoledi : co do minijackow to takie sa, wtyczki sa inwentaryzowane dodatkowo pomagalem sobie rysunkami cadowskimi z netu:)))

Masiff dzeiki bardzo za opinie ....... nastepna bedzie wizka z ktora walcze, a po wizce to bedzie .........nespodzianka

Napisano

Ja ju偶 tej niespodzianki nei mog臋 si臋 doczeka膰 :D

Praca rewelacyjna. 艁adne shadery, super detal. Jestem pe艂en podziwu :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci