CG_Lama Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Witam serdecznie Korzystając z pierwszego postu na forum chciałbym się przedstawić. Mam na imię Sebastian i od dziś będę się " ukrywał" pod nickiem "CG_Lama". Na wstępie chciałbym przedstawić geneze powstania mojej pierwszej skończonej sceny. Pierwotnie laptop był modelowany pod wiekszą scene ( wnętrze) , które jest obecnie w fazie teksturowania. Mój nauczuciel ( o personaliach póżniej) poprosił mnie o wymodelowanie do sceny laptopa bądż telewizora. Podczas modelowania zwracałem duża uwage na detale. Czego efektem końcowym są moje renderki. Oczywiscie w moja prace było zaangażowanych kilku znajomych , którym w tym miejscu chciałbym bardzo podziekować . Oto oni: Moj "mentor" ,kolega, nauczyciel posiadajacy przeogromną wiedze na temat CG "Zaki 79" Jest to osoba która z anielską cierpliwościa prowadziła przez wszystkie problemy ,ktore powstały podczas tworzenia . Dzięki niej mam mozliwość przedstawienia wam mojej pracy . Kolejną osoba jest moj dobry kolega Krzysztof Sczepański który "opiekuje " sie moim komputerkiem pod względem technicznym. Chciałbym równiez bardzo podziekowac mojej koleżance Patrycji Jarosz za konsultacje renderków oraz za wprowadzenie do mojego słownika bardzo trudnego słowa a mianowicie - kompromis-. Dziekuje za konsultcje rowniez Andrzejowi Usieniowi oraz "Purple". Chciałem rowniez bardzo podziekowac całej ekpie sklepu komputerowego mieszczacego w "CUBUSIE" BEz ich pomocy nie zrobiłbym takiego modelu. To wszystko z mojej strony zycze iłego ogladania i komentowania. Sebastian Rendery: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Świetna robota a to logo na myszce masakra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 świetny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 mi też sie podoba :) szczegolnie jak na 1 prace na forum, gratki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Hej Sebastian. Jeśli otwory w głosniczku są modelowane to możesz zostac moim kumplem ;-) Witamy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Na miniaturkach wygląda świetnie. Z bliska już troszkę gorzej. Niektóre materiały, szczególnie przewodów, są mało realistyczne. Przydałby się chamfer na ostrych krawędziach. Ekranowi (górnej części obudowy) brakuje chyba "Smooth" - widać to na drugim renderku. Poza tym rzeczywiście imponujący poziom detali :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 bardzo fajnie to wyglada. jest pare bledow i o wiekszosc krawedzi mozna sie skaleczyc ale i tak jest dobrze. z modelowaniem jabluszek to troche przesadziles :) wrzuc siatki ale bez MeshSmooth'a no i moze pokaz tez siatke samego lapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skateforlife Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Super Praca ,ladnuy detal :D.Mialem okazje sie tym komputerkiem pobawic :D jest fajny :D.Powodzenia !Yo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Detalika super:D ja bym wolał zrobić te logo maca jakąś bump-mapą... Na pewno już kiedyś coś robiłeś w grafie, albo co, bo to jest niemożliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 super wyszlo taki detal a wtyczki od usb nietakie prawdziwe ;) Naprawde fajnie pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 bardzo fajny i dopracowany detal - jedynie co to razi mnie troszke przy tym fajnym i sterylnym laptopie ten pogięty na maxa kabel od myszki - troszke nieestetycznie wygląda przez co psuje lekko odbiór pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Tomala: dziekuje bardzo Ania: dziekuje bardzo sie starałem Shalivan: dzieki tak to jest pierwsza moja praca Hindus: Tak otworki sa modelowane mój kolego:) arevulopapo: masz racje z krawedziami poprostu cała uwage skupilem na portach i modelowaniu jabłek , nastepna prace bede uwazniejszy dzieki t0m3k: pokaze siateczke jutro detali Skateforlife: dzieki inwenaryzowałem go w klepie wiec tez miałem go w rece:) Razi91: Ja sie dopiero ucze modelingu , chciałbym byc jednym z was , dlatego chciałem je wymodlowac .dzieki z kompleent , al nie nic nierobiłem grafie to jest moj debiut. hcpiter: dziekuje bardzo jaras: dziekuje za komentarz , masz na mysli kabelek myszki czy raczej zasilaczaa? Dzikuje za pozytywne opinie na temat mojej pracy , niesadziłem ze tak ciepłobedzie przyjeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 miałem na myśli obydwa kable ;) wiesz, ja patrze na to pod kątem grafiki reklamowej - w takiej formie by Ci to nie przeszło bo te pogiete kable mają niedobry wpływ na estetykę pracy - wiem że pewnie chciałeś jak najbardziej oddać realizm bo nowe kable po rozpakowaniu kompa tak właśnie wyglądają - ja bym zrobił mysz bezprzewodową a kabel gdzieś schował - ale dość chrzanienia - jak na debiut w cg to bardzo Ci sie udał :) i też nie przejmuj się moim gadaniem bo wiem że chciałes sobie pomodelować po prostu :) a ja juz patrzę na to jak na potencjalny plakat reklamowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 jaras: Oczywiscie rozumiem Cie i jestem wdzieczny ze rozpatrujesz moja prace pod tym kontem .Tak chciałem maxymalnie oddac realizm w mojej pracy . Chciałbym aby realizm badz hiperrealizm przemawiał z wszystkich moich prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Kilka słow wyjanien. Siatka portów ukazuje odrazu srubki , ze wzgledu na to ze niepotrafie photoshopa, postanowiłem fizycznie wymodelowac anizotroping na elementach tego wymaganych( srubki , przycisk" power") Siatka Myszki troche pogieta ( 2 wertexy do ruszenia koło kulki) Pokazałem tez kamerke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Świetne brak słow - wreszcie ktos kto modeluje otwory i takie duperele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 leoparda mogles "instalnac" :) pozatym OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 konkret, też jakiś czas temu modelawałem macbooka, ale mój wypada blado ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 no ładny model, jakiś czas temu robiłem jakiegoś notebooka, no ale ten twój jest super w porównaniu z moim, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Hindus: ciesze sie ze Ci sie podoba Marcin_ps: leopard jest czarny w wiekszosci nie pasowałby kompozycyjnie.( mam nadzieje ze mowisz o nowej tapecie maca, a nie o czołgu niemieckim;) ) Vorek : dziekuje bardzo sie strałem odwzorowac kady detal mrkrzysiek : dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 model rewelacja :) aż się prosi żeby go maxwellem potraktować ;) ładne shadery laptopa ale reszta jakby niedopracowana ale i tak super pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Lukasz _Stanek : model zeczywiscie moze nie jset zbyt skompliowany .......ale niepotrafiłem lepiej oddac tego laptopa Georgas: dziekuje ..... pozwól ze zostane przy V-rayu:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Lukasz_Stanek:Dziekuje. Zrobie wszystko co w mej mocy abys miał taki podpis:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 no ładnie wyszło bo "zdetalizowałeś" to prawie na cacy.ale na pewno nie jest to twoja 1 wsza praca ,a ewentualnie 1 na jakimś forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Drakul: Dziekuje bardzo ale to jest naprawde moja pierwsza skonczona praca w calym dorobku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 cześć Sebastian! no w końcu dałeś tę prackę na forum !!! Już myślałem, że się nie doczekam :) To rzeczywiście jest pierwsza skończona praca Sebastiana. Męczył ją nie wiem ile, ale dał radę :). CG Lama to ambitny osobnik i nie spocznie na laurach. Już myśli nad kolejną pracą i podwyższa poprzeczkę -tak trzymać! :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 zaki 79: ta praca to dzieki twoim naukom:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyboa Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 mmmhhhhmmm.. fantastycznie fantastycznie :D ... ale czy jest jakas mozliwosc zademonstrowania (tutka) jak zrobiłeś myszke mianowicie tłoczenie jabłuszka :D:D ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stone Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 nieźle, detal na jabłuszku podziwiam powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2007 malyboa: dzieki , nawet nie wiem jak zrobic tutka :) wystarczy miec samozaparcie, obok siebie swoich mętorów w których jestem Slepo zapatrzony i recepta gotowa:) stone: dziekuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 hehe- a ja się bałam, że Cię pożre ta chmara nikczemnych 3dmaxowców :D No proszę...jestem dumna z kolegi! Cieszę się więc,że wybrałeś w końcu Finished, pewnie z VIPa by Cię i tak przenieśli tu :D wiem doskonale ile żeś nad tym siedział i cieszę się, że wkońcu postanowiłeś pokazać;) Dobrze, ze nie traktujesz maxa jako zrzut pierwszej lepszej grafy, tylko się do tego przyłozyłeś:) Na święta życzę sobie tyle wytrwałości ile masz:) Wesołych świąt zyczy mały zgryźliwy, ale w końcu chyba dobry duszek co? ;) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 Grosz do grosza i masz Mackintosha ;]. Bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2007 purple: Dziekuje bardzo dobry duszku:) mkbart: dziekuje wesolych swiat wszystkim:)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 fajny komputerek.. ale mam pare uwag porty od minijackow.. malo to przekonujace. a wtyczki do usb.. nigdy nie widzialem takich pudelek... moze 10-15lat temu do COM'ow... Reszta calkiem ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiff Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Ja mam taki komputer - pracuje na nim. Polecam http://www.digitaldomain.com - w refkach maja 12 calowego PowerBooka. Ogolnie twoja praca jest ok, tylko komp troche za ciemny, rozjasnij aluminium. Jako nastepny model polecam MacPro z odslonieta pokrywka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2007 wesoledi : co do minijackow to takie sa, wtyczki sa inwentaryzowane dodatkowo pomagalem sobie rysunkami cadowskimi z netu:))) Masiff dzeiki bardzo za opinie ....... nastepna bedzie wizka z ktora walcze, a po wizce to bedzie .........nespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Ja już tej niespodzianki nei mogę się doczekać :D Praca rewelacyjna. Ładne shadery, super detal. Jestem pełen podziwu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Lama Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Dzieki bardzo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi