Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
co nie zmienia faktu że można go nie znać tosz to legenda i jeden z pierwszych digital painterów ;)

Zgadzam się. Craig przeszedł niezaprzeczalnie do historii digital paintingu, wydaje mi się, iż niestety natura internetu jest taka, że jeśli nie jesteś aktywny tu i teraz to popadasz w zapomnienie.

• Odpowiedzi 2k
  • Wyświetleń 394k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Każdy ma jakiś ulubionych artystów , co nie tłumaczy że powinienem wiedzieć co w trawie piszczy jeśli chodzi o najlepszych digital painterów , nie wiem gdzie ja wtedy byłem ? chyba na Marsie :D tak czy inaczej z pewnością gdzieś jego prace obiły mi się o oczy ale nie interesowałem się kto to. Nie chciałem cię urazić Coyote wiem że niesamowicie się jarasz tym artystą i widać skąd czerpiesz inspiracje :)

Napisano
  • Autor

Kefas miałem swojego czasu nadzieje że powróci ale chyba jednak woli malować na płótnie w swoim studio na hawajach ;)

Od powrotu bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa.

SammaeL to jeden z wielu którzy mnie inspirują aczkolwiek ścisła czołówka ;)

nie umiem teraz znaleść ale gdzieś krąży po necie rar z prawie wszystkimi jego pracami.

a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf

Napisano
bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa.

[..]

a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf

Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. Ostatnio znalazłem wideo z malującym Gregory Manchess'em i to jest czysta poezja

Niesamowite oglądać artystę przy pracy, tak jakby można dzięki temu wejść w jego umysł.

Dzięki za linka do pdf'a

Napisano
  • Autor
Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje.

2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu

dzięki Woju!!

Napisano
2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu

Dzięki. Jakoś mi umknęło

Napisano

Uwielbiam niebieskie światełko na pani z posta 1738!

Hmm jestem ciekaw czy gdyby ktoś pokazał mi tą pracę i powiedział, że to Mullins to dałbym się nabrać, bo podobne jest i to mocno.

Napisano
  • Autor

3 z 6 bardziej udanych ujęć do gierki nad którą pracowałem(te rzezby co jakis czas temu wrzucałem)

3/4h na każdy nie siedziałem za długo bo pojawiają sie na ekranie na dosłownie 0.3/0.4s na kadr

visions.jpg

Napisano
  • Autor

mało konceptów w moim portfolio wiec dziad borowy i tanie particle

923390_659692897377327_860722605_n.jpg

Napisano

świetne kolorki ma ten ostatni dziadek, nie wydaje ci się że ma jakąś dziwną postawę ? jakiś taki ściśnięty jest rękoma do tułowia

Napisano

Fajne te tanie particle :D Dziadzio wyszedł świetnie - kolory, design, chociaż faktycznie trochę taki ściśnięty się wydaje.

Napisano
  • Autor

rosikowski pumax dzięki fakt ścisniety następnym razem będzie lepiej... musi być :)

telthona

http://fc04.deviantart.net/fs42/i/2009/094/4/7/Magic_fire_06_by_Ayelie_stock.jpg >linear dodge>mask mask mask>warp warp> done ;)

zawsze wolałem teksturki niż brushe jakoś zawsze wyglądają zbyt powtarzalnie ciężko uzyskać dobry efekt

dorzucam enviro

pass_way_by_mathiaszamecki-d6n1bb3.jpg

gargoyle_by_mathiaszamecki-d6mrfhz.jpg

Napisano

hehehe :))

na główną tutka do particli ! :0 mask mask warp warp ... done :))) dobre

enviro: over photo-bushing painting ?

fajny

Napisano

Kurcze, gość może sam zrobić grafikę do gry, koncepty potem modele i pewnie jeszcze promo. Coś widzę, że Ci się ta twoja wszechstronna nauka zaczyna zazębiać. Pozdr.

Napisano

Hej Coyote, Twoja teczka reprezentuje naprawdę wysoki poziom, a ostatnie prace podbijają tylko dodatkowo level.

Slavomir zaś to miodny chłopak .Szczególnie podoba mi się wyraz twarzy i sposób przedstawienia konceptu.Czuć klimat postaci i już samym wyglądem zapowiada w jakim uniwerasum można by go umieścić.

Pozdrowionka ;)

Napisano

gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba

Napisano
  • Autor
gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba

już niedługo sie za to zabiore juz niedługoo...

shaddy.jpg

Napisano
  • Autor

widziałem ale ogolnie nie przepadam za kekaiem :)

post bez obrazka to post stracony

904649_667724059907544_221925872_o.jpg

Napisano

Uwaznie sie przyjzalem twoim pracom liczac kilka stron wstecz i musze stwierdzic ze znakomita wiekszosc twoich postaci cierpi na kompleks wcisnietej w korpus glowy, czesto brak im witaminy w szyji. Masz takze tendencje do sciskania barkow i ramion, idealnie widac to na "borowym dziadzie". Radze ci zwroc uwage na ten problem, bo moze ci sie wyhodowac bardzo zla maniera na przyszlosc.

Ostatnia ilustracja ma ten sam problem, w dodatku wyglada jakby mial zaraz zasnac z nudow, a wkoncu bawi sie WEZAMI ! :P

Zrobilem ci szybki over:

2uic2om.jpg

P.S NIe wiem czy tego rowniez nie zauwazasz, ale dosc czesto niefortunnie zestawiasz ze soba barwy i wychodzi ci brud. Walor siedzi, nie jedna prace sprawdzilem tak w B&W ale musisz wpoic w intuicje co ze soba nie gra, a co gra. Trudne to zadanie, wiem. :]

Napisano
  • Autor

Dzięki właśnie tego potrzebowałem! Już zacząłem dostrzegać błędy zapodałeś mi zastrzyk energii żeby jeszcze raz siąść do tej pracy

prawie ci wybaczyłem malinówkę :P

Napisano

Koncept do Haunted Memories mnostwo okej! Podoba sie, ladny ten bash.

Co do szamanina - tez mi sie podoba, ale duzo fajniej oglada sie ten obrazek bez zooma. Pewnie przy tym obrazku juz nie bedzie Ci sie chcialo nic ruszac, ale przy kolejnych pilnowalbym edzy - to juz jest ktoras pracka, ktora imo bardzo duzo traci na tym na balaganie w kwestii krawedzi. Czesto masz sytuacje, ze rzeczy, ktore sa gdzies daleko daleko w tle sa uberostre, a na postaciach krawedzie sa plywajace. Pozerkaj dokladnie na obrazki Jaimego i zobacz jak ostre jak zyleta sa krawedzie na kluczowych elementach;)

Napisano

Koncept do Haunted Memories jest awesome :> Będzie tego więcej?

Napisano
  • Autor

Mocnek dziękóweczka będę rozkmminiał :)

telthona dzięki!

pumax będzie więcej, jak narobię i będę względnie zadowolony z efektów. :D

Jeszcze kilka obrazków krąży po necie, ale ten jest najfajniejszy.

Zrobiłem jeszcze ikonki achivmentów, jak będę miał jakieś highreski to podrzucę :)

Napisano

no to jeszcze Ciebie zaatakuję :)

bardzo fajne, pro, ale coś mi nie gra w jego "obojczykach" nie są symetryczne chyba :)

może mu jedno oko rozwalisz ? :)

Napisano
  • Autor

dziękóweczka panowie. nic mu nie będę rozwalał, bo będzie jeszcze bardziej smutny ._.

Napisano

Od strony konstrukcyjnej jest naprawdę świetnie pomyślany. Łączenia, stawy etc. to mi się w nim podoba. Jeśli chodzi o "smutność" to można by spokojnie bardziej, bo teraz jeszcze ma wyraz dość neutralny. Np. opuścił byś oczka 45 stopni w dół, większy łuk "ust".

Napisano

piękne światło :D tyle tych pierdółek w tym robociku... może wrzuć kiedyś jakieś step by step ?

Napisano
  • Autor

czołem szlachta!

Bigu Dzięki!! ciesze się że fajnie to wyszło z nóżkami chciałem właśnie zrobić coś przekonującego. Co do smutku wyszedł zupełnie przypadkiem i nie było to w założeniu ;)

Soulinka12 prysze bardzo :)

gif_process_by_mathiaszamecki-d6rw5vt.gif

chłopaki na fejsiku ogarnęli grupe facebookowa dailyspidpaint. Wrzucają kilka tematów na dzień i malujesz. Jedyna zasada, zadnych fototekstur i 30 minut na pracke. Niezłe rzeczy tam ludzie wrzucają, także polecam.

https://www.facebook.com/groups/1402563099961950/

tu tematy w kolejności na które sie załapałem.

ancient forest - bazooka - dungeon master - goblin zombie -

ancient_forest_by_mathiaszamecki-d6rw4a7.jpg

bazooka_by_mathiaszamecki-d6rw49z.jpg

dungeon_master_by_mathiaszamecki-d6rw49o.jpg

goblin_zombie_by_mathiaszamecki-d6rw49f.jpg

i taka głupotka na boku test nowych brushy :)

shity_face8_by_mathiaszamecki-d6rw6o8.jpg

Edytowane przez Coyote

Napisano

nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt

Napisano
nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt

Oj wspieranie się 3D jest bardzo czeste

Napisano

chłopaki na fejsiku ogarnęli daily spitpaint nieźle viralowo po ludziach poszło więc stwierdziłem ze sobie podłubie sam 30 każdy

Coyote, a można po polsku? ^^" niczego nie zrozumiałam z tego zdania. Piszesz skrótowo, i bez znaków interpunkcyjnych.

Napisano
  • Autor

spojrzałem co napisałem i się przeraziłem. Ale widzie teraz o której to postowałem, także to wszystko wyjaśnia. :D

Tak czy owak, dorzucam kolejnego spitpainta "alien queen" i akwarelkę z natury.

1415272_679277322085551_504427026_o.jpg

1394444_679308332082450_829451636_n.jpg

Napisano

Fajna akwarelka :)

Porysowałbym sobie z modela.

Swoją drogą odczuwasz dużą różnicę w rysowaniu ze zdjęć, a z natury??