Kefas Napisano 10 Wrzesień 2013 Napisano 10 Wrzesień 2013 co nie zmienia faktu że można go nie znać tosz to legenda i jeden z pierwszych digital painterów ;) Zgadzam się. Craig przeszedł niezaprzeczalnie do historii digital paintingu, wydaje mi się, iż niestety natura internetu jest taka, że jeśli nie jesteś aktywny tu i teraz to popadasz w zapomnienie.
SammaeL Napisano 10 Wrzesień 2013 Napisano 10 Wrzesień 2013 Każdy ma jakiś ulubionych artystów , co nie tłumaczy że powinienem wiedzieć co w trawie piszczy jeśli chodzi o najlepszych digital painterów , nie wiem gdzie ja wtedy byłem ? chyba na Marsie :D tak czy inaczej z pewnością gdzieś jego prace obiły mi się o oczy ale nie interesowałem się kto to. Nie chciałem cię urazić Coyote wiem że niesamowicie się jarasz tym artystą i widać skąd czerpiesz inspiracje :)
Coyote Napisano 10 Wrzesień 2013 Autor Napisano 10 Wrzesień 2013 Kefas miałem swojego czasu nadzieje że powróci ale chyba jednak woli malować na płótnie w swoim studio na hawajach ;) Od powrotu bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa. SammaeL to jeden z wielu którzy mnie inspirują aczkolwiek ścisła czołówka ;) nie umiem teraz znaleść ale gdzieś krąży po necie rar z prawie wszystkimi jego pracami. a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf
EthicallyChallenged Napisano 10 Wrzesień 2013 Napisano 10 Wrzesień 2013 Ja znam tworczosc Craiga Mullinsa juz ponad 3 lata i tez jest to dla mnie nie do pomyslenia i obciach na maxa jak mozna go nie znac ;]]]
Kefas Napisano 11 Wrzesień 2013 Napisano 11 Wrzesień 2013 bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa. [..] a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. Ostatnio znalazłem wideo z malującym Gregory Manchess'em i to jest czysta poezja Niesamowite oglądać artystę przy pracy, tak jakby można dzięki temu wejść w jego umysł. Dzięki za linka do pdf'a
Coyote Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Napisano 12 Wrzesień 2013 Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. 2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu dzięki Woju!!
Kefas Napisano 12 Wrzesień 2013 Napisano 12 Wrzesień 2013 2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu Dzięki. Jakoś mi umknęło
badassky Napisano 12 Wrzesień 2013 Napisano 12 Wrzesień 2013 Uwielbiam niebieskie światełko na pani z posta 1738! Hmm jestem ciekaw czy gdyby ktoś pokazał mi tą pracę i powiedział, że to Mullins to dałbym się nabrać, bo podobne jest i to mocno.
Coyote Napisano 16 Wrzesień 2013 Autor Napisano 16 Wrzesień 2013 3 z 6 bardziej udanych ujęć do gierki nad którą pracowałem(te rzezby co jakis czas temu wrzucałem) 3/4h na każdy nie siedziałem za długo bo pojawiają sie na ekranie na dosłownie 0.3/0.4s na kadr
Coyote Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Napisano 19 Wrzesień 2013 mało konceptów w moim portfolio wiec dziad borowy i tanie particle
rosikowski Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 świetne kolorki ma ten ostatni dziadek, nie wydaje ci się że ma jakąś dziwną postawę ? jakiś taki ściśnięty jest rękoma do tułowia
pumax Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 Fajne te tanie particle :D Dziadzio wyszedł świetnie - kolory, design, chociaż faktycznie trochę taki ściśnięty się wydaje.
telthona Napisano 20 Wrzesień 2013 Napisano 20 Wrzesień 2013 Podziel sie brushem do tanich partikli ;)
Coyote Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Napisano 20 Wrzesień 2013 rosikowski pumax dzięki fakt ścisniety następnym razem będzie lepiej... musi być :) telthona http://fc04.deviantart.net/fs42/i/2009/094/4/7/Magic_fire_06_by_Ayelie_stock.jpg >linear dodge>mask mask mask>warp warp> done ;) zawsze wolałem teksturki niż brushe jakoś zawsze wyglądają zbyt powtarzalnie ciężko uzyskać dobry efekt dorzucam enviro
rosikowski Napisano 20 Wrzesień 2013 Napisano 20 Wrzesień 2013 hehehe :)) na główną tutka do particli ! :0 mask mask warp warp ... done :))) dobre enviro: over photo-bushing painting ? fajny
Coyote Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Napisano 20 Wrzesień 2013 rosikowski beziodzięki pierwszy photobash drugi workflow podobny do tego opisanego tutaj http://texahol.blogspot.com/2013/05/some-more-thoughts-about-thinkingabout.html
KaliditusZaliditey Napisano 21 Wrzesień 2013 Napisano 21 Wrzesień 2013 Kurcze, gość może sam zrobić grafikę do gry, koncepty potem modele i pewnie jeszcze promo. Coś widzę, że Ci się ta twoja wszechstronna nauka zaczyna zazębiać. Pozdr.
Coyote Napisano 21 Wrzesień 2013 Autor Napisano 21 Wrzesień 2013 animować i rigować nie lubie :D jeszcze jeden :)
Soulinka12 Napisano 22 Wrzesień 2013 Napisano 22 Wrzesień 2013 Hej Coyote, Twoja teczka reprezentuje naprawdę wysoki poziom, a ostatnie prace podbijają tylko dodatkowo level. Slavomir zaś to miodny chłopak .Szczególnie podoba mi się wyraz twarzy i sposób przedstawienia konceptu.Czuć klimat postaci i już samym wyglądem zapowiada w jakim uniwerasum można by go umieścić. Pozdrowionka ;)
Coyote Napisano 27 Wrzesień 2013 Autor Napisano 27 Wrzesień 2013 tak powstawał slavomir duże tu http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/270/b/3/totorial_big_by_mathiaszamecki-d6o3uyr.jpg
motyl Napisano 28 Wrzesień 2013 Napisano 28 Wrzesień 2013 gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba
Coyote Napisano 28 Wrzesień 2013 Autor Napisano 28 Wrzesień 2013 gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba już niedługo sie za to zabiore juz niedługoo...
emmilius Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 Ten pierwszy kojarzy mi się z samurajami Kekaia. Jakiś czas temu wrzucił sporo tego do zakładki Personal. http://www.kekaiart.com/personal.html
Coyote Napisano 6 Październik 2013 Autor Napisano 6 Październik 2013 widziałem ale ogolnie nie przepadam za kekaiem :) post bez obrazka to post stracony
ICE Napisano 10 Październik 2013 Napisano 10 Październik 2013 Uwaznie sie przyjzalem twoim pracom liczac kilka stron wstecz i musze stwierdzic ze znakomita wiekszosc twoich postaci cierpi na kompleks wcisnietej w korpus glowy, czesto brak im witaminy w szyji. Masz takze tendencje do sciskania barkow i ramion, idealnie widac to na "borowym dziadzie". Radze ci zwroc uwage na ten problem, bo moze ci sie wyhodowac bardzo zla maniera na przyszlosc. Ostatnia ilustracja ma ten sam problem, w dodatku wyglada jakby mial zaraz zasnac z nudow, a wkoncu bawi sie WEZAMI ! :P Zrobilem ci szybki over: P.S NIe wiem czy tego rowniez nie zauwazasz, ale dosc czesto niefortunnie zestawiasz ze soba barwy i wychodzi ci brud. Walor siedzi, nie jedna prace sprawdzilem tak w B&W ale musisz wpoic w intuicje co ze soba nie gra, a co gra. Trudne to zadanie, wiem. :]
Coyote Napisano 11 Październik 2013 Autor Napisano 11 Październik 2013 Dzięki właśnie tego potrzebowałem! Już zacząłem dostrzegać błędy zapodałeś mi zastrzyk energii żeby jeszcze raz siąść do tej pracy prawie ci wybaczyłem malinówkę :P
Coyote Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 skonczony shamanin i koncept do drugiego epizodu Haunted Memories
Mocnek Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Koncept do Haunted Memories mnostwo okej! Podoba sie, ladny ten bash. Co do szamanina - tez mi sie podoba, ale duzo fajniej oglada sie ten obrazek bez zooma. Pewnie przy tym obrazku juz nie bedzie Ci sie chcialo nic ruszac, ale przy kolejnych pilnowalbym edzy - to juz jest ktoras pracka, ktora imo bardzo duzo traci na tym na balaganie w kwestii krawedzi. Czesto masz sytuacje, ze rzeczy, ktore sa gdzies daleko daleko w tle sa uberostre, a na postaciach krawedzie sa plywajace. Pozerkaj dokladnie na obrazki Jaimego i zobacz jak ostre jak zyleta sa krawedzie na kluczowych elementach;)
telthona Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 hahah ten dwuglowy waz xD Widzialam video jak go karmia XD swietny.
pumax Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Koncept do Haunted Memories jest awesome :> Będzie tego więcej?
Coyote Napisano 18 Październik 2013 Autor Napisano 18 Październik 2013 Mocnek dziękóweczka będę rozkmminiał :) telthona dzięki! pumax będzie więcej, jak narobię i będę względnie zadowolony z efektów. :D Jeszcze kilka obrazków krąży po necie, ale ten jest najfajniejszy. Zrobiłem jeszcze ikonki achivmentów, jak będę miał jakieś highreski to podrzucę :)
Coyote Napisano 25 Październik 2013 Autor Napisano 25 Październik 2013 C-22 smutny robocik bedo jeszcze dwa :)
rosikowski Napisano 25 Październik 2013 Napisano 25 Październik 2013 no to jeszcze Ciebie zaatakuję :) bardzo fajne, pro, ale coś mi nie gra w jego "obojczykach" nie są symetryczne chyba :) może mu jedno oko rozwalisz ? :)
Coyote Napisano 26 Październik 2013 Autor Napisano 26 Październik 2013 dziękóweczka panowie. nic mu nie będę rozwalał, bo będzie jeszcze bardziej smutny ._.
biglebowsky Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 Od strony konstrukcyjnej jest naprawdę świetnie pomyślany. Łączenia, stawy etc. to mi się w nim podoba. Jeśli chodzi o "smutność" to można by spokojnie bardziej, bo teraz jeszcze ma wyraz dość neutralny. Np. opuścił byś oczka 45 stopni w dół, większy łuk "ust".
Soulinka12 Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 piękne światło :D tyle tych pierdółek w tym robociku... może wrzuć kiedyś jakieś step by step ?
Coyote Napisano 26 Październik 2013 Autor Napisano 26 Październik 2013 (edytowane) czołem szlachta! Bigu Dzięki!! ciesze się że fajnie to wyszło z nóżkami chciałem właśnie zrobić coś przekonującego. Co do smutku wyszedł zupełnie przypadkiem i nie było to w założeniu ;) Soulinka12 prysze bardzo :) chłopaki na fejsiku ogarnęli grupe facebookowa dailyspidpaint. Wrzucają kilka tematów na dzień i malujesz. Jedyna zasada, zadnych fototekstur i 30 minut na pracke. Niezłe rzeczy tam ludzie wrzucają, także polecam. https://www.facebook.com/groups/1402563099961950/ tu tematy w kolejności na które sie załapałem. ancient forest - bazooka - dungeon master - goblin zombie - i taka głupotka na boku test nowych brushy :) Edytowane 27 Październik 2013 przez Coyote
Soulinka12 Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt
Kramon Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt Oj wspieranie się 3D jest bardzo czeste
telthona Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 chłopaki na fejsiku ogarnęli daily spitpaint nieźle viralowo po ludziach poszło więc stwierdziłem ze sobie podłubie sam 30 każdy Coyote, a można po polsku? ^^" niczego nie zrozumiałam z tego zdania. Piszesz skrótowo, i bez znaków interpunkcyjnych.
Coyote Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 spojrzałem co napisałem i się przeraziłem. Ale widzie teraz o której to postowałem, także to wszystko wyjaśnia. :D Tak czy owak, dorzucam kolejnego spitpainta "alien queen" i akwarelkę z natury.
badassky Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Fajna akwarelka :) Porysowałbym sobie z modela. Swoją drogą odczuwasz dużą różnicę w rysowaniu ze zdjęć, a z natury??
Rekomendowane odpowiedzi