Napisano 10 Wrzesień 201311 l co nie zmienia faktu że można go nie znać tosz to legenda i jeden z pierwszych digital painterów ;) Zgadzam się. Craig przeszedł niezaprzeczalnie do historii digital paintingu, wydaje mi się, iż niestety natura internetu jest taka, że jeśli nie jesteś aktywny tu i teraz to popadasz w zapomnienie.
Napisano 10 Wrzesień 201311 l Każdy ma jakiś ulubionych artystów , co nie tłumaczy że powinienem wiedzieć co w trawie piszczy jeśli chodzi o najlepszych digital painterów , nie wiem gdzie ja wtedy byłem ? chyba na Marsie :D tak czy inaczej z pewnością gdzieś jego prace obiły mi się o oczy ale nie interesowałem się kto to. Nie chciałem cię urazić Coyote wiem że niesamowicie się jarasz tym artystą i widać skąd czerpiesz inspiracje :)
Napisano 10 Wrzesień 201311 l Autor Kefas miałem swojego czasu nadzieje że powróci ale chyba jednak woli malować na płótnie w swoim studio na hawajach ;) Od powrotu bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa. SammaeL to jeden z wielu którzy mnie inspirują aczkolwiek ścisła czołówka ;) nie umiem teraz znaleść ale gdzieś krąży po necie rar z prawie wszystkimi jego pracami. a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf
Napisano 10 Wrzesień 201311 l Ja znam tworczosc Craiga Mullinsa juz ponad 3 lata i tez jest to dla mnie nie do pomyslenia i obciach na maxa jak mozna go nie znac ;]]]
Napisano 11 Wrzesień 201311 l bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa. [..] a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. Ostatnio znalazłem wideo z malującym Gregory Manchess'em i to jest czysta poezja Niesamowite oglądać artystę przy pracy, tak jakby można dzięki temu wejść w jego umysł. Dzięki za linka do pdf'a
Napisano 12 Wrzesień 201311 l Autor Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. 2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu dzięki Woju!!
Napisano 12 Wrzesień 201311 l 2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu Dzięki. Jakoś mi umknęło
Napisano 12 Wrzesień 201311 l Uwielbiam niebieskie światełko na pani z posta 1738! Hmm jestem ciekaw czy gdyby ktoś pokazał mi tą pracę i powiedział, że to Mullins to dałbym się nabrać, bo podobne jest i to mocno.
Napisano 16 Wrzesień 201311 l Autor 3 z 6 bardziej udanych ujęć do gierki nad którą pracowałem(te rzezby co jakis czas temu wrzucałem) 3/4h na każdy nie siedziałem za długo bo pojawiają sie na ekranie na dosłownie 0.3/0.4s na kadr
Napisano 19 Wrzesień 201311 l Autor mało konceptów w moim portfolio wiec dziad borowy i tanie particle
Napisano 19 Wrzesień 201311 l świetne kolorki ma ten ostatni dziadek, nie wydaje ci się że ma jakąś dziwną postawę ? jakiś taki ściśnięty jest rękoma do tułowia
Napisano 19 Wrzesień 201311 l Fajne te tanie particle :D Dziadzio wyszedł świetnie - kolory, design, chociaż faktycznie trochę taki ściśnięty się wydaje.
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Autor rosikowski pumax dzięki fakt ścisniety następnym razem będzie lepiej... musi być :) telthona http://fc04.deviantart.net/fs42/i/2009/094/4/7/Magic_fire_06_by_Ayelie_stock.jpg >linear dodge>mask mask mask>warp warp> done ;) zawsze wolałem teksturki niż brushe jakoś zawsze wyglądają zbyt powtarzalnie ciężko uzyskać dobry efekt dorzucam enviro
Napisano 20 Wrzesień 201311 l hehehe :)) na główną tutka do particli ! :0 mask mask warp warp ... done :))) dobre enviro: over photo-bushing painting ? fajny
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Autor rosikowski beziodzięki pierwszy photobash drugi workflow podobny do tego opisanego tutaj http://texahol.blogspot.com/2013/05/some-more-thoughts-about-thinkingabout.html
Napisano 21 Wrzesień 201311 l Kurcze, gość może sam zrobić grafikę do gry, koncepty potem modele i pewnie jeszcze promo. Coś widzę, że Ci się ta twoja wszechstronna nauka zaczyna zazębiać. Pozdr.
Napisano 22 Wrzesień 201311 l Hej Coyote, Twoja teczka reprezentuje naprawdę wysoki poziom, a ostatnie prace podbijają tylko dodatkowo level. Slavomir zaś to miodny chłopak .Szczególnie podoba mi się wyraz twarzy i sposób przedstawienia konceptu.Czuć klimat postaci i już samym wyglądem zapowiada w jakim uniwerasum można by go umieścić. Pozdrowionka ;)
Napisano 27 Wrzesień 201311 l Autor tak powstawał slavomir duże tu http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/270/b/3/totorial_big_by_mathiaszamecki-d6o3uyr.jpg
Napisano 28 Wrzesień 201311 l Autor gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba już niedługo sie za to zabiore juz niedługoo...
Napisano 5 Październik 201311 l Ten pierwszy kojarzy mi się z samurajami Kekaia. Jakiś czas temu wrzucił sporo tego do zakładki Personal. http://www.kekaiart.com/personal.html
Napisano 6 Październik 201311 l Autor widziałem ale ogolnie nie przepadam za kekaiem :) post bez obrazka to post stracony
Napisano 10 Październik 201311 l Uwaznie sie przyjzalem twoim pracom liczac kilka stron wstecz i musze stwierdzic ze znakomita wiekszosc twoich postaci cierpi na kompleks wcisnietej w korpus glowy, czesto brak im witaminy w szyji. Masz takze tendencje do sciskania barkow i ramion, idealnie widac to na "borowym dziadzie". Radze ci zwroc uwage na ten problem, bo moze ci sie wyhodowac bardzo zla maniera na przyszlosc. Ostatnia ilustracja ma ten sam problem, w dodatku wyglada jakby mial zaraz zasnac z nudow, a wkoncu bawi sie WEZAMI ! :P Zrobilem ci szybki over: P.S NIe wiem czy tego rowniez nie zauwazasz, ale dosc czesto niefortunnie zestawiasz ze soba barwy i wychodzi ci brud. Walor siedzi, nie jedna prace sprawdzilem tak w B&W ale musisz wpoic w intuicje co ze soba nie gra, a co gra. Trudne to zadanie, wiem. :]
Napisano 11 Październik 201311 l Autor Dzięki właśnie tego potrzebowałem! Już zacząłem dostrzegać błędy zapodałeś mi zastrzyk energii żeby jeszcze raz siąść do tej pracy prawie ci wybaczyłem malinówkę :P
Napisano 17 Październik 201311 l Autor skonczony shamanin i koncept do drugiego epizodu Haunted Memories
Napisano 17 Październik 201311 l Koncept do Haunted Memories mnostwo okej! Podoba sie, ladny ten bash. Co do szamanina - tez mi sie podoba, ale duzo fajniej oglada sie ten obrazek bez zooma. Pewnie przy tym obrazku juz nie bedzie Ci sie chcialo nic ruszac, ale przy kolejnych pilnowalbym edzy - to juz jest ktoras pracka, ktora imo bardzo duzo traci na tym na balaganie w kwestii krawedzi. Czesto masz sytuacje, ze rzeczy, ktore sa gdzies daleko daleko w tle sa uberostre, a na postaciach krawedzie sa plywajace. Pozerkaj dokladnie na obrazki Jaimego i zobacz jak ostre jak zyleta sa krawedzie na kluczowych elementach;)
Napisano 18 Październik 201311 l Autor Mocnek dziękóweczka będę rozkmminiał :) telthona dzięki! pumax będzie więcej, jak narobię i będę względnie zadowolony z efektów. :D Jeszcze kilka obrazków krąży po necie, ale ten jest najfajniejszy. Zrobiłem jeszcze ikonki achivmentów, jak będę miał jakieś highreski to podrzucę :)
Napisano 25 Październik 201311 l no to jeszcze Ciebie zaatakuję :) bardzo fajne, pro, ale coś mi nie gra w jego "obojczykach" nie są symetryczne chyba :) może mu jedno oko rozwalisz ? :)
Napisano 26 Październik 201311 l Autor dziękóweczka panowie. nic mu nie będę rozwalał, bo będzie jeszcze bardziej smutny ._.
Napisano 26 Październik 201311 l Od strony konstrukcyjnej jest naprawdę świetnie pomyślany. Łączenia, stawy etc. to mi się w nim podoba. Jeśli chodzi o "smutność" to można by spokojnie bardziej, bo teraz jeszcze ma wyraz dość neutralny. Np. opuścił byś oczka 45 stopni w dół, większy łuk "ust".
Napisano 26 Październik 201311 l piękne światło :D tyle tych pierdółek w tym robociku... może wrzuć kiedyś jakieś step by step ?
Napisano 26 Październik 201311 l Autor czołem szlachta! Bigu Dzięki!! ciesze się że fajnie to wyszło z nóżkami chciałem właśnie zrobić coś przekonującego. Co do smutku wyszedł zupełnie przypadkiem i nie było to w założeniu ;) Soulinka12 prysze bardzo :) chłopaki na fejsiku ogarnęli grupe facebookowa dailyspidpaint. Wrzucają kilka tematów na dzień i malujesz. Jedyna zasada, zadnych fototekstur i 30 minut na pracke. Niezłe rzeczy tam ludzie wrzucają, także polecam. https://www.facebook.com/groups/1402563099961950/ tu tematy w kolejności na które sie załapałem. ancient forest - bazooka - dungeon master - goblin zombie - i taka głupotka na boku test nowych brushy :) Edytowane 27 Październik 201311 l przez Coyote
Napisano 27 Październik 201311 l nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt
Napisano 27 Październik 201311 l nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt Oj wspieranie się 3D jest bardzo czeste
Napisano 27 Październik 201311 l chłopaki na fejsiku ogarnęli daily spitpaint nieźle viralowo po ludziach poszło więc stwierdziłem ze sobie podłubie sam 30 każdy Coyote, a można po polsku? ^^" niczego nie zrozumiałam z tego zdania. Piszesz skrótowo, i bez znaków interpunkcyjnych.
Napisano 27 Październik 201311 l Autor spojrzałem co napisałem i się przeraziłem. Ale widzie teraz o której to postowałem, także to wszystko wyjaśnia. :D Tak czy owak, dorzucam kolejnego spitpainta "alien queen" i akwarelkę z natury.
Napisano 27 Październik 201311 l Fajna akwarelka :) Porysowałbym sobie z modela. Swoją drogą odczuwasz dużą różnicę w rysowaniu ze zdjęć, a z natury??