Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
co nie zmienia faktu że można go nie znać tosz to legenda i jeden z pierwszych digital painterów ;)

Zgadzam się. Craig przeszedł niezaprzeczalnie do historii digital paintingu, wydaje mi się, iż niestety natura internetu jest taka, że jeśli nie jesteś aktywny tu i teraz to popadasz w zapomnienie.

• Odpowiedzi 2k
  • Wyświetleń 380,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Każdy ma jakiś ulubionych artystów , co nie tłumaczy że powinienem wiedzieć co w trawie piszczy jeśli chodzi o najlepszych digital painterów , nie wiem gdzie ja wtedy byłem ? chyba na Marsie :D tak czy inaczej z pewnością gdzieś jego prace obiły mi się o oczy ale nie interesowałem się kto to. Nie chciałem cię urazić Coyote wiem że niesamowicie się jarasz tym artystą i widać skąd czerpiesz inspiracje :)

Napisano
  • Autor

Kefas miałem swojego czasu nadzieje że powróci ale chyba jednak woli malować na płótnie w swoim studio na hawajach ;)

Od powrotu bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa.

SammaeL to jeden z wielu którzy mnie inspirują aczkolwiek ścisła czołówka ;)

nie umiem teraz znaleść ale gdzieś krąży po necie rar z prawie wszystkimi jego pracami.

a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf

Napisano
bardziej licze na jakąś książkę jego autorstwa.

[..]

a tutaj notki z sijuna też sporo wiedzy

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22038608/Craig_Mullins_Notes_on_Painting.pdf

Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje. Ostatnio znalazłem wideo z malującym Gregory Manchess'em i to jest czysta poezja

Niesamowite oglądać artystę przy pracy, tak jakby można dzięki temu wejść w jego umysł.

Dzięki za linka do pdf'a

Napisano
  • Autor
Ja bym chyba wolał wideo. Jest coś niesamowitego w patrzeniu jak artysta maluje.

2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu

dzięki Woju!!

Napisano
2010 gnomon masterclasses jak chcesz pooglądać mullinsa do dorwania w odmentach internetu

Dzięki. Jakoś mi umknęło

Napisano

Uwielbiam niebieskie światełko na pani z posta 1738!

Hmm jestem ciekaw czy gdyby ktoś pokazał mi tą pracę i powiedział, że to Mullins to dałbym się nabrać, bo podobne jest i to mocno.

Napisano
  • Autor

3 z 6 bardziej udanych ujęć do gierki nad którą pracowałem(te rzezby co jakis czas temu wrzucałem)

3/4h na każdy nie siedziałem za długo bo pojawiają sie na ekranie na dosłownie 0.3/0.4s na kadr

visions.jpg

Napisano
  • Autor

mało konceptów w moim portfolio wiec dziad borowy i tanie particle

923390_659692897377327_860722605_n.jpg

Napisano

świetne kolorki ma ten ostatni dziadek, nie wydaje ci się że ma jakąś dziwną postawę ? jakiś taki ściśnięty jest rękoma do tułowia

Napisano

Fajne te tanie particle :D Dziadzio wyszedł świetnie - kolory, design, chociaż faktycznie trochę taki ściśnięty się wydaje.

Napisano
  • Autor

rosikowski pumax dzięki fakt ścisniety następnym razem będzie lepiej... musi być :)

telthona

http://fc04.deviantart.net/fs42/i/2009/094/4/7/Magic_fire_06_by_Ayelie_stock.jpg >linear dodge>mask mask mask>warp warp> done ;)

zawsze wolałem teksturki niż brushe jakoś zawsze wyglądają zbyt powtarzalnie ciężko uzyskać dobry efekt

dorzucam enviro

pass_way_by_mathiaszamecki-d6n1bb3.jpg

gargoyle_by_mathiaszamecki-d6mrfhz.jpg

Napisano

hehehe :))

na główną tutka do particli ! :0 mask mask warp warp ... done :))) dobre

enviro: over photo-bushing painting ?

fajny

Napisano

Kurcze, gość może sam zrobić grafikę do gry, koncepty potem modele i pewnie jeszcze promo. Coś widzę, że Ci się ta twoja wszechstronna nauka zaczyna zazębiać. Pozdr.

Napisano

Hej Coyote, Twoja teczka reprezentuje naprawdę wysoki poziom, a ostatnie prace podbijają tylko dodatkowo level.

Slavomir zaś to miodny chłopak .Szczególnie podoba mi się wyraz twarzy i sposób przedstawienia konceptu.Czuć klimat postaci i już samym wyglądem zapowiada w jakim uniwerasum można by go umieścić.

Pozdrowionka ;)

Napisano

gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba

Napisano
  • Autor
gesture drawing Panie:) a po za tym to mi się baardzo podoboba

już niedługo sie za to zabiore juz niedługoo...

shaddy.jpg

Napisano
  • Autor

widziałem ale ogolnie nie przepadam za kekaiem :)

post bez obrazka to post stracony

904649_667724059907544_221925872_o.jpg

Napisano

Uwaznie sie przyjzalem twoim pracom liczac kilka stron wstecz i musze stwierdzic ze znakomita wiekszosc twoich postaci cierpi na kompleks wcisnietej w korpus glowy, czesto brak im witaminy w szyji. Masz takze tendencje do sciskania barkow i ramion, idealnie widac to na "borowym dziadzie". Radze ci zwroc uwage na ten problem, bo moze ci sie wyhodowac bardzo zla maniera na przyszlosc.

Ostatnia ilustracja ma ten sam problem, w dodatku wyglada jakby mial zaraz zasnac z nudow, a wkoncu bawi sie WEZAMI ! :P

Zrobilem ci szybki over:

2uic2om.jpg

P.S NIe wiem czy tego rowniez nie zauwazasz, ale dosc czesto niefortunnie zestawiasz ze soba barwy i wychodzi ci brud. Walor siedzi, nie jedna prace sprawdzilem tak w B&W ale musisz wpoic w intuicje co ze soba nie gra, a co gra. Trudne to zadanie, wiem. :]

Napisano
  • Autor

Dzięki właśnie tego potrzebowałem! Już zacząłem dostrzegać błędy zapodałeś mi zastrzyk energii żeby jeszcze raz siąść do tej pracy

prawie ci wybaczyłem malinówkę :P

Napisano

Koncept do Haunted Memories mnostwo okej! Podoba sie, ladny ten bash.

Co do szamanina - tez mi sie podoba, ale duzo fajniej oglada sie ten obrazek bez zooma. Pewnie przy tym obrazku juz nie bedzie Ci sie chcialo nic ruszac, ale przy kolejnych pilnowalbym edzy - to juz jest ktoras pracka, ktora imo bardzo duzo traci na tym na balaganie w kwestii krawedzi. Czesto masz sytuacje, ze rzeczy, ktore sa gdzies daleko daleko w tle sa uberostre, a na postaciach krawedzie sa plywajace. Pozerkaj dokladnie na obrazki Jaimego i zobacz jak ostre jak zyleta sa krawedzie na kluczowych elementach;)

Napisano

Koncept do Haunted Memories jest awesome :> Będzie tego więcej?

Napisano
  • Autor

Mocnek dziękóweczka będę rozkmminiał :)

telthona dzięki!

pumax będzie więcej, jak narobię i będę względnie zadowolony z efektów. :D

Jeszcze kilka obrazków krąży po necie, ale ten jest najfajniejszy.

Zrobiłem jeszcze ikonki achivmentów, jak będę miał jakieś highreski to podrzucę :)

Napisano

no to jeszcze Ciebie zaatakuję :)

bardzo fajne, pro, ale coś mi nie gra w jego "obojczykach" nie są symetryczne chyba :)

może mu jedno oko rozwalisz ? :)

Napisano
  • Autor

dziękóweczka panowie. nic mu nie będę rozwalał, bo będzie jeszcze bardziej smutny ._.

Napisano

Od strony konstrukcyjnej jest naprawdę świetnie pomyślany. Łączenia, stawy etc. to mi się w nim podoba. Jeśli chodzi o "smutność" to można by spokojnie bardziej, bo teraz jeszcze ma wyraz dość neutralny. Np. opuścił byś oczka 45 stopni w dół, większy łuk "ust".

Napisano

piękne światło :D tyle tych pierdółek w tym robociku... może wrzuć kiedyś jakieś step by step ?

Napisano
  • Autor

czołem szlachta!

Bigu Dzięki!! ciesze się że fajnie to wyszło z nóżkami chciałem właśnie zrobić coś przekonującego. Co do smutku wyszedł zupełnie przypadkiem i nie było to w założeniu ;)

Soulinka12 prysze bardzo :)

gif_process_by_mathiaszamecki-d6rw5vt.gif

chłopaki na fejsiku ogarnęli grupe facebookowa dailyspidpaint. Wrzucają kilka tematów na dzień i malujesz. Jedyna zasada, zadnych fototekstur i 30 minut na pracke. Niezłe rzeczy tam ludzie wrzucają, także polecam.

https://www.facebook.com/groups/1402563099961950/

tu tematy w kolejności na które sie załapałem.

ancient forest - bazooka - dungeon master - goblin zombie -

ancient_forest_by_mathiaszamecki-d6rw4a7.jpg

bazooka_by_mathiaszamecki-d6rw49z.jpg

dungeon_master_by_mathiaszamecki-d6rw49o.jpg

goblin_zombie_by_mathiaszamecki-d6rw49f.jpg

i taka głupotka na boku test nowych brushy :)

shity_face8_by_mathiaszamecki-d6rw6o8.jpg

Edytowane przez Coyote

Napisano

nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt

Napisano
nie spodziewałam się ,że wspierałeś się na 3D ,ale to w sumie nic nie zmienia .Liczy się efekt końcowy. Anyway już i tak udowodniłeś ,że perspektywe umisz ;P Podziwiam czysty render i tą ilość pierdólek :O dziękuję za stepy :D respekt

Oj wspieranie się 3D jest bardzo czeste

Napisano

chłopaki na fejsiku ogarnęli daily spitpaint nieźle viralowo po ludziach poszło więc stwierdziłem ze sobie podłubie sam 30 każdy

Coyote, a można po polsku? ^^" niczego nie zrozumiałam z tego zdania. Piszesz skrótowo, i bez znaków interpunkcyjnych.

Napisano
  • Autor

spojrzałem co napisałem i się przeraziłem. Ale widzie teraz o której to postowałem, także to wszystko wyjaśnia. :D

Tak czy owak, dorzucam kolejnego spitpainta "alien queen" i akwarelkę z natury.

1415272_679277322085551_504427026_o.jpg

1394444_679308332082450_829451636_n.jpg

Napisano

Fajna akwarelka :)

Porysowałbym sobie z modela.

Swoją drogą odczuwasz dużą różnicę w rysowaniu ze zdjęć, a z natury??