vrocker Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Świetne, lekko maźnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 hehe :)i bardzo dobrze.... :D.. co do malunku to mialem juz go okazje zobaczyc ;) swietnie Ci wyszedl :) nie tak swietnie jak mi ale moze byc :D. zartuje ;) z checia zobaczyl bym te 60 w Twoim wykonaniu. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Lekkość ostatniego jest przegięta (pozytywnie), wątek wgniata. Gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Świetna facjata, ładnie potraktowana przez ciebie, szkoda że nieładnie przez klienta, ja bym sie chyba cieszył, ale widać niektórzy się nie znają ;P bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 przesledzienie historii Twoich zmagan rysunkowych jest cholernie pouczajace i jakies takie satysfakconujace...:) czad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Jesteś Mistrzem!!! Genialne prace!!! Ten ostatni kolo kropka w kropkę jak mój durny, były szef. Błeee , ale rysunek świetny! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Karykatura świetna. Odnośnie postępowania zleceniodawców to tak niestety mamy w tym naszym kraju:/ Za każdym razem jak coś dostawałem/dostaje (głównie 3D rzadziej 2D) i nie znałem klienta to miałem obawy czy kasę dostane. A nie zawsze się dostało. Podobna sytuacja u informatyków. Zero poszanowania dla wiedzy i talentu, bo przecież na dupie siedzisz i coś tam na kompie pykasz - a nie tyrasz jak wół. Ech szkoda gadać:(. A robiłeś jakieś inne gęby? Chętnie bym zobaczył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 7 Luty 2009 Autor Share Napisano 7 Luty 2009 Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba. Zauwazylem przy tym zleceniu, ze jak zalezy mi na szybkim czasie wykonania, to nie koniecznie idzie to w parze z utrata jakosci czy swiezosci, a moze wrecz przeciwnie. Wiec mimo wszystko jest jakis pozytek z tej pracki. emmilius: no racja, ale przy 2D mam na razie najgorsze doswiadczenia. Jako koles od www, dtp czy wlasnie programista nie mam wielu niemilych niespodzianek. A w 2D za kazdym raziem ktos chce ode mnie zlecen testowych, a po ich ew przejsciu oferuje smieszna kase, ktora kaze mi zalowac, ze w ogole sobie robilem nadzieje na prace w tej branzy. Te zlecenia testowe to chyba żerowanie na ogolnym trendzie, pasji mlodych ludzi, bo teraz kazdy chce byc koncept artysta, kazdy bedzie machal tabletem za pół darmo byle nim machac i realizowac swoje marzenie... Ech, troche od rzeczy gadam. Trzeba cos porysowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Wcale nie od rzeczy. Zwłaszcza że mamy takie czasy i możliwości że każdy w domowym zaciszu ma warunki(niekoniecznie zdolności) zrobienia czegoś czego nie powstydziło by się profesjonalne studio/firma/grafik, dlatego wszyscy próbują a co za tym idzie zleceniodawcy mają duży wybór na rynku. Wiadomo są lepsi i gorsi, szkoda tylko że ci co mają nam dać pieniążki za wykonaną pracę tego nie doceniają, bo przecież "Heniek w zeszłym tygodniu namalował takie samo coś(ich "komercyjnym" okiem) za 5 dych... P.S.sorry za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Karykatura lekka i zabawna - jak większość prac w tej galerii ! 2 godziny ? Kto by pomyślał :D Trzeba było klientowi powiedzieć, że to zajmuje dużo więcej czasu i poświęcenia - ja bym uwierzył :D bo przecież "Heniek w zeszłym tygodniu namalował takie samo coś(ich "komercyjnym" okiem) za 5 dych... khem... no nie wiem, ale te 5 dych... Za 2 h pracy 50 złotych to chyba dobra cena ? Zlecenie miało być na 60 karykatur, to daje 3000 PLN do ręki za całe zlecenie... Jak popracujesz 4h w ciągu dnia to zrobisz to w miesiąc i masz jeszcze czas w na inne drobniejsze zlecenia w międzyczasie (o ile są)... I dobrze zarobisz robiąc to co lubisz... :D Tu musiało o co innego pójść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 SB ale TY szczegółowy jesteś=]. Hehe... Podszedłem nieco metaforycznie do tego zwrotu i nie miałem konkretnie tego przykładu na myśli. Twój przelicznik naturalnie, brzmi bardzo obiecująco ale mi bardziej chodziło o sytuację na rynku. Sam się z resztą z takim podpuszczaniem spotkałem, bo zleceniodawca chciał wynegocjować jak najniższą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 ej leander, ja tak tutaj zaglądając na forum max3d, i oglądając prace w wątkach, to widziałam Twoje niektóre prace, i tak sobie myślałam, ze po prostu masz fajny warsztat i ciekawe pomysły; ale jak tutaj zajrzałam do tego wątku, to stary, serio szacunek. widać że masz potencjał. i taką super ambitną chęć eksperymentowania. zazdroszczę i podziwiam :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 31 Maj 2009 Share Napisano 31 Maj 2009 I ja się podpisuje pod słowami telthona. Bardzo fajnie że odświerzyłaś ten wątek bo uwarzam że takie teczki na stałe powinny mieć miejsce w topicu. jak już kiedyś wspominałem Leander, ogromny szacunek i podziw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Listopad 2009 Autor Share Napisano 10 Listopad 2009 Corka moja Kalina, wczoraj urodzona, szkic ze szpitala: Nie mam teczki, a chcialem to wrzucic do bardziej osobistego watku. Poza tym nie oszukujmy sie, za pare lat bedzie musiala karmic niedoleznego ojca. Ogolnie ostatnio maly ruch u mnie, szczegolnie w digital paintingu, bo mialem operacje na oczy i cos srednio poszla i na razie widze podwojnie, szczegolnie w kontakcie z monitorem. Moze zaczne jakies synchroniczne dyptyki tworzyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Wow! Gratuluje slicznej latorosli (pozdrawiajac jednoczesnie mame)! No i goraco zycze Ci poprawy zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Gratulacje Leander ! no i powrotu do zdrowia :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Świetnie jak zawsze ! Gratulacje kolejnej spadkobierczyni, a tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Uuu nieciekawie. Szkicyk przyjemny(gratuluję córy), a wzok to dla mnie najważniejszy ze zmysłów, także współczuję i życzę udanego leczenia. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Gratulacje, nastepna mloda krew polskiego digitalu ;) bedzie siekala za pare lat... Przykro mi z powodow problemow zdrowotnych, bede trzymal kciuki za powrot do pelnej funkcjonalnosci i nowe arty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Listopad 2009 Autor Share Napisano 10 Listopad 2009 Dzieki wielkie :) Córka na razie na szmer olowka po papierze od razu zasypia. Mam nadzieje, ze jej tak na przyszlosc nie zostanie ;) Odnosnie oczu to znajomy wyslal mi link dowodzacy, ze da sie zyc z podwojnym widzeniem, nawet ekspedycje na oba szczyty kilimandżaro da sie organizwac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 gratulejszyn father :) no i jak poprzednicy...szybkiego powrotu do zdrowia..... speedpainting czeka :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Pocieszne maleństwo! Gratuluję! powrotu do zdrowia cobyś mógł bez problemów otworzyć "nowy rozdział" w swej twórczości... tak sobie tylko gdybam bo narodziny dziecka to taki właściwie nowy rozdział w życiu a dla artysty może być rozpoczęciem nowej serii prac inspirowanymi swym maleństwem... pozdrawiam i zdrowiej mistrzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Leander bez względu na to czy będziesz rysował podwójnie czy wogóle, zawsze będziesz dla mnie ogromnym autorytetem. Nieczęsto zaskakujesz mnie swoją twórczością i jest ona bardzo inspirująca. Życze najlepszego w dalszej rechabilitacji wzroku i gratuluje córeczki. Napewno jest śliczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Ehym, to teraz szanowny pan leander bedzie "podwojnie" demotywowal ^^ Gratuluje coreczki, ale staraj sie jeszce o Syna! potem sadz drzewo....reszte znasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 A myślałem, że to mnie pokarało pogorszeniem wzroku... Podwójne widzenie to efekt operacji czy właśnie to u Ciebie leczono? Córka wyszła świetnie ;) Gratuluję :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 GRATULACJE córeczki! :) Nic się nie przyznawałeś, tatuśku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 leszek_lenia:Dzieki :) A co do speedpaintingu, to patrzylem na statystyki i mam ciegle przewage nad Toba w liczbie postow (1. leander 522, 2. leszek_lenia 334) wiec chwilowo odsapne, zebys mogl podgonic ;) Rotcore: masz racje z tym rozdzialem, generalnie mysle, ze taki nowy etap opieki nad dzieckiem i ew tworzenie jej wizerunków mnie troche stonuje, bo teraz troche agresja zalatuje od moich prac, nie ma zatrzymania, refleksji glebszej. Chociaz moze wrecz przeciwnie, mała doprowadzi mnie do szału ;) nikodem. Dzieki :) Fajnie ze kogos zaskakuje, bo daje to kopa do szukania nowych drog, zeby nie zawiesc oczekiwan:) icecold: heh, dzieki :) Drzewo niedawno zasadzilem, ale kolejnosc chyba tu nie ma znaczenia :) prrrszalony: Podowojne widzenie, to niestety efekt uboczny operacji, ale ogolnie nie ma tragedii, bo nawet jesli mi to nie zejdzie w trakcie rehabilitacji, to za 6 tygodni bede mogl sobie zrobic okulary, ktore to skoryguja. Chwilowo musze sie obyc bez szkiel korekcyjnych. M@Ti: Dzieki :) No, ze mnie to taki mruk troche w kwestiach zasadniczych ;) Odnosnie córki to sie o jej zdrowie chwilowo nie martwie, szpital chyba niezle dokarmia tam dzieci. Zrobilem zdjecie z jednej ze scian szpitala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Wybrałeś już imię? Jak córa trochę podnośnie to od razu musisz zabierać do pracowni - grafika zyska nową maskotkę, a córa może pasję od najmłodszych lat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 gratulacje ! sam szkic świetny, chyba najlepszy z całego wątku. widać córcia inspiruje :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 Imie Kalina, dla uczczenia pamieci Przyjazni z naszymi sasiadami: ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Aj, przegapiłem imię w nagłym przypływie emocji :) Samo imię ładne, ale ktoś mi tu podpowiada, że Karolinka byłoby ładniejsze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi