Napisano 1 Sierpień 200618 l widziałem ten film. trochę się zawiodłem, ale tylko dlatego że spodziewałem się po nim czegoś innego. wcześniej oglądałem 2 filmy tego samego reżysera (before sunrise i before sunset) podobnie jak waking life, film jest w 100% wypełniony dialogami. a opowiada historię tej parki na ostatnim zdjątku.
Napisano 1 Sierpień 200618 l Ale mi zryło banie własnie oglądnelem sobie Mechanika:)Fajny ale zrył mi banie:)
Napisano 2 Sierpień 200618 l "One Hour Photo"(Zdjecie w godzine) thriler psyhologiczny... wedlug mnie naprawde dobry...ale jak ktos lubi sieki, gore itd. to nawet niech nie zaglada pod ten tytuł.
Napisano 5 Sierpień 200618 l Superman Returns. Ufff. Film mi sie podobał. Mało, bardzo mi się podobał. Brian Singer pokazał że potrafi zrobić film wypasiony emocjami. Polecam. Powiem tylko, że w scenie początkowej z samolotem emocje były takie, że mi chyba sta.... a moja żona się popłakała (ona tak ma). To co mi sie najbardziej podobało to pokazanie cukierkowego lalusia z sercem na dłoni (nieźle zagrane) w brutalnum świecie, który nie potrzebuje Supermana.
Napisano 5 Sierpień 200618 l Trainspotting The Great Raid The Wedding Crashers kultowego "TGND" no cóz ciezko dorównac takiemu filmikowi, ale mimo wszystko polecam:D Animatrix TheBrothers Grimm Posejdon no tez sie wybieram do IMAX'a na superman'a ale recenzje jakie o nim czytam sa raczej kiepskie wiec sam nie wiem;/
Napisano 5 Sierpień 200618 l Superman Returns. moim zdaniem było by lepiej gdzyby po tym upadku superme po reanimacjii umarł stoche smutno by było ale nadzieją że ma syna itd ale i tak mi sie podobał Baldack Animatrix o tak raz na tvn widziałem i jescze na dysku mam trajler co jakiś czas go oblookam wypas pełną gębą gdybym potrafił zrobić choś jedną scenke z tego filmu to potrafiłbym wszystko ;-PP
Napisano 5 Sierpień 200618 l Dla mnie Superman moglby juz nie powracac -jak sie pomysli to nuda i to w najgorszym wydaniu po tym rezyserze spodziewalem sie o wiele wiecej (po aktorach nie (no moze poza 1) ) ale na szczescie czeka mnie odtrutka w postaci Blade runnera (wersja rezyserska) strait from da USA :D
Napisano 6 Sierpień 200618 l Fast and furious: Tokio Drift - podobal mi sie :]. Rrrrrr te fury, mrrrrrr te Japonki ;)))) Fortune RX7 {ktorym jezdzil Han} - damn, zakochalem sie w tym aucie :D
Napisano 6 Sierpień 200618 l "Donnie Darko" film nie najnowszy bo z 2001(ale tez nie jakis stary:P) mi sie podobal naprawde swietny!!! jezeli podobalo ci sie "Efekt Motyla" czy "The Jacket" to naprawde nie ma co sie zastanawiac tylko trzeba siegnac po ten film:)...dobre kino jak na amerykanski film to nie chodzilo w nim o efekty specjalne czy tzw. mega Akcje ale o bardzo dobra fabule, dobra gre aktorska:) POLECAM:P
Napisano 6 Sierpień 200618 l Polećcie jakiś fajny filmik, ale z takich dających do myślenia , może być ciężki :)
Napisano 6 Sierpień 200618 l Minitril >> "Trainspotting", "Donie Darko", "Requiem dla snu", "Mechanik"
Napisano 7 Sierpień 200618 l Piotrek - te od baldacka sa naprawde ciężkie :) zwłaszcz Donie Darko(motyw zająca) i Requiem (babcia i lodówka) :) Mi z takich bez rąbania itd to podobała się Osada. Teraz leci fajny serial na tvn - zyce na fali :)
Napisano 7 Sierpień 200618 l Fast and furious: Tokio Drift - podobal mi sie :]. Rrrrrr te fury, mrrrrrr te Japonki ;)))) Fortune RX7 {ktorym jezdzil Han} - damn, zakochalem sie w tym aucie :D heh nom autka były piękne - ale jeśli chodzi o filmiki z szybką jazda - INITIAL D - szczerze polecam - zwłaszca za scenki jazdy w górach - moim zdaniem to właśnie z tego filmu dość dużo ściągnięto do fad:td :)
Napisano 13 Sierpień 200618 l Return of the living dead 4 jezeli to przez Przypadek masz na dysku to skasuj:) naprawde takiej kaszany i dennego pomsylu(tzw. fabula) to nie widzialem dawno
Napisano 14 Sierpień 200618 l najfajniejsze filmy to:"Ptaki" , mimo,że film zfilmowano bardzo dawno temu i jest czarno-biały to musze przyznać, że świetny :):) polecamm
Napisano 14 Sierpień 200618 l oraz bajka"Bolek i Lolek" :P:P zart:):) a tak powaznie to "Oszukać przeznaczenie":>:> i jeszcze pare innych fajnych fiomów;)
Napisano 14 Sierpień 200618 l najfajniejsze filmy to:"Ptaki" , mimo,że film zfilmowano bardzo dawno temu i jest czarno-biały khem... khem... ten film był już w technicolorze czyli nie czarno-biały:] Salut!
Napisano 14 Sierpień 200618 l 16 przecznic (16 Blocks) - liczylem ze Bruce Willis pokaze co nieco z tego co pokazal w Szklanej pulapce, jednak to nie to samo; zawiodlem sie choc film do najgorszych nie nalezy Choas - calkiem calkiem!, niespodziewane zakonczenie i nawet ciekawe :) Wzgorza maja oczy - jak ktos przepada za filmami typu wszystkie czesci Zywych Trupow czy Resident Evil to spodoba sie ten film. Mi osobiscie sie bardzo podobal; jest pare dosc krwawych scen ale w koncu to horror! :)
Napisano 14 Sierpień 200618 l Ja oglądałem Lśnienie, super, fajnie trzyma klimat... qrde King to mój guru :)...
Napisano 15 Sierpień 200618 l Ja oglądałem Lśnienie, super, fajnie trzyma klimat... qrde King to mój guru :)... hehe akurat Kingowi sie ta ekranizacja nei podobala najbardziej :D ale fakt film dobry chociaz momentami lekko czuc te 2 godziny :D ale jaka końcówka ! az zalowoalem ze wczesniej czytałem ksiązke :D ogladalem ostatnio pulp fiction kurcze jak Tarantino fajnie te filmy robi :D ze nie wspomne juz o sincity - ogladam film po ciemku w nocy w sluchawkach...dwie godziny pózniej nie wiem co o tym filmie myslec, był dziwny. w zasadzie to ogladałem go bez jakiegos głebszego zaangazowania a mimo to nie mogles sie oderwac no i oczywiscie w podziwie dla talnetu Tarantino załatwiłem sobie jeszcze Kill Billa, hehe smieszny troche film chociaz nie wiem czy to była komedia :) troche liniowa fabuła ale mozna zobaczyc, ze da rade to nadrobic dobrym montazem i innymi rzeczami jak Umą Thurman, japonkami z katanami :D itd co ja tam jeszcze ogladałem... Stay Alive - hmm w zasadzie to standartowy amerykański horror dla młodzieży w zasadzie tyle wystarczy (wszystko jasne ) Czekamy na POTC on end of the world i Spidermana 3 bo fajnie sie zapowiada... pozdro
Napisano 15 Sierpień 200618 l Ja ostatnio oglądałem Auta - Bleeee ... nie lubie filmów w których ozywia się to co jest sztuczne i zrobione w prawdziwym świecie przez człowieka ... ten film dopieścił moje zdanie, że takie filmy są słabe ... choć to byłą jedyna rzecz w tym filmie która mi się nie podobała ... ;) Skok przez płot - mi się podobało ... zwłaszcza wiewiórka :D ... choć muszę powiedzieć, że akcja była przewidywalna i podobną problematyke już nie raz widziałem w kinie ... mało oryginalny pomysł ... ale wykonanie ładne :)
Napisano 15 Sierpień 200618 l Domino - moze byc... Dukes of Hazzard - fajne auto, General Lee - nic wiecej ;] The Manchurian Candidate - zZz...
Napisano 15 Sierpień 200618 l Lucky Number Slevin - suuuper :), cos podobnego do Oceans 11 i Oceans 12
Napisano 16 Sierpień 200618 l no Silent Hill mi sie podobal choc jakas revelacja nie byl:P ale fajne niektore ujecia kamery jak z gry:D ... ciekawe czy bedzie 2:P
Napisano 16 Sierpień 200618 l madagaskar :D - jak ogladalem ostatni raz to usnalem po godzinie. Teraz przespalem samą koncowke (chyba ostatnie sceny) wniosek prosty - nie byl to najlepszy film :P
Napisano 16 Sierpień 200618 l wlasnie skonczylem ogladac "Van Helsing" mi sie podobal, choc znowu musze przynac ze revelacja to nie jest, ale milo sie oglada taka komerche:D... w skali do 6 daje 4,5, gorszy od Underworld:Evolution o 0,5 (u mnie U:E dostaje 5,0:P)...
Napisano 18 Sierpień 200618 l Van Helsing - mi się tam bardzo podobało choć w pewnych momentach trochę za dużo fantazji było :D ... podobno miała być kontynuacja tego filmu ale jakoś cicho się zrobiło :(
Napisano 19 Sierpień 200618 l ehh... a ja caly czas oglądam w kółko hanibale i gwiezdne wojny:/ i czasami sie wcisnie kolekcjoner kopści - zaaarąbisty
Napisano 25 Sierpień 200618 l jak zauważyłam , żadko kto pójdzie sam , wieczorem do kina na jakiś horror, a pózniej po obejrzeniu tego filmu;) , przejdzie przez cmentarz czy jakies straszne i ciemne zaułki... , polecam tak każdemu spróbować, kto mówi , że jest odważny ;))
Napisano 25 Sierpień 200618 l Van Helsing ? Byłem na tym jak grali w kinach, gorszej tandety nie widziałem ;]
Napisano 26 Sierpień 200618 l Van Helsing ? Byłem na tym jak grali w kinach, gorszej tandety nie widziałem ;] Nie znasz się :p
Napisano 26 Sierpień 200618 l Hard Candy VanHelsing Hard Candy -> z całym szacunkiem Baldack ale ten film kupy sie nie trzyma. Jak poznałem się z moja żoną to ona chciała mi udowodnić parę rzeczy na temat samoobrony. Udowodniłem jej w dwie sekundy, że jak facet chce dorwac kobietę to to robi a ona nic na to nie poradzi, a ona jest naprawdę silną kobietą. Poza tym fakt, że facet sie powiesił przez jedno zdjęcie - proszę. Facet poza tym wykazał całkowity brak instynktu samozachowawczego. Pomijam kwestię że dał się zagadać 14-latce, nie wspominając o tym że większych sk..... niz pedofile to chyba nie ma, a oni tak łatwo sobie nie dają w kaszę dmuchać. A teraz kilka punktów na temat jakie ona ślady zostawiła dla Policji: - zdjęcie zaginionej panienki (dziwne, szczególnie w domu zawodowego fotografa) - o innych nie ma mowy A teraz dlaczego mieliby jej szukać: - trup nosi liczne slady wskazujące na poddawaniu torturom (slady otarć na rękach i nogach, ślady po paralizatorze, ślady farmakologiczne wskazujące na stan odurzenia) - obecność nieletniej w domu podacej się za siostrzenicę i funcjonariusza policji w czasie zdarzenia - ślady strzałów z broni (świeżo wypalony proch na lufie i jego brak na rękach ofiary) - ślady noża na ścianie - ślady włosów i inne mikroślady osoby obcej w mieszkaniu i odciski palców w samochodzie. Zakończę w tym miejscu. Normalnie bym się nie czepiał ale ten film nie wygląda na "sensacyjny" czy tez "thriller". Może to miał byc film ambitny ale jest zbyt wiele dziur w tej teorii. O Vanhelsingu nie wspomnę poza tym, że nawet efektu sa do dupy. No dobra, troche lepiej od pana kleksa w kosmosie.
Napisano 26 Sierpień 200618 l Ja ostatnio wogóle nic nie oglądałem, więc kilka dni temu poszedłem do wypożyczalni i wziąłem sobie film pt. Jaskinia (The Cave). Odpaliłem i w połowie usnąłem... musiałem dokończyć na drugi dzień i tez mało co nie usnąłem... Film naprawde dno, moja osobista ocena 2/10. Pozdro
Napisano 26 Sierpień 200618 l ja ostatnio czyli jakies 10 minut temu skonczyłem na tvn ''Dowód życia'' - dobre - polecam.
Napisano 27 Sierpień 200618 l Ja dzisiaj obejrzałem Cube 2: Hypercube, ale niestety tylko drugą połowe bo nie wiedziałem że na tvp2 leci :) Aha i jeszcze wczoraj zapuściłem Silent Hilla. Oba filmy polecam :)
Napisano 27 Sierpień 200618 l A ja właśnie skończyłem oglądać film "Orzeł". Kawał dobrego kina. I na dodatek film ma swój klimat. A to jest najważniejsze w dobrym filmie.
Napisano 27 Sierpień 200618 l Monty Python and the Holy Grail - ahahaha kurde klasyka ;D My juz nie jestesmy rycerzami, ktorzy mowia "Ni!" Jestesmy rycerzami, ktorzy mowia: ''Eke Eke Eke Ptang Zu Boing''! > all ;]
Napisano 27 Sierpień 200618 l Lucky Number Slevin(Zabójczy numer) nie wiem jaki to gatunek kryminal?...troche komedi, ale film jest swietny :D... nie dostyc ze ma jaja to fajna zakrecona fabule:D...i niby przepis standardowy bo wszystkiego sie dowiadujemy na koncu, i sa zwroty akcji i to cos:D... polecam. twoja wypowiedz co do HC moze masz racje z tymi niedorobkami, ale film naprawde sie swietnie oglada ten poczatek taki "Kwiatki&Serduszka" a potem taki zwrot akcji chyba nie powiesz mi ze to cie nie zaskoczylo?...bo mnie jak cholera:P:)...fakt moze mial to byc ambitny film itd... ale najwazniejsze ze na tobie tez zrobil spore wrazenie?...skad wnioskuje... po twojej wypowiedzi bo sie nawet rozpisales:D... wiekszosc osob w tym watku kwituje film tak np. "Van Helsing" ale badziewie pozdro:)... to moze polec cos ambitnego tylko nie jakiegos Bogottena...bo to juz widzialem:P
Napisano 27 Sierpień 200618 l ja ostatnio czyli jakies 10 minut temu skonczyłem na tvn ''Dowód życia'' - dobre - polecam. Tez wczoraj to oglądałem. Na początku wmawiałem sobie, że pójde spać...ale film mnie wciągnął i przesiedziałęm do końca;) Dobry film.
Napisano 27 Sierpień 200618 l Ja znów oglądałem Hyper Cube (tvp2) ... kurde: Oglądałem Cube, Hyper Cube i Cube 0 ... czyli 3 części i dalej w sumie nie kapuke o co chodzi ... grrrrr ... nie lubie aż tak długiej tajemnicy ... w sumie ze wszystkich Cube najlepszy jest Cube 0 ... jest to najnowszy odcinek z serii ale jakby to powiedzieć ... twórcy chyba cofnęli się w czasie i jakby chcieli zrobić odcinek opowiadający to co działo się przed pierwszą częścią ... może stąd liczba 0 w nazwie Cube 0 ... kurcze ... zamiast wyjaśnić sprawę to cofnęli się by jeszcze bardziej zakręcić ... :D
Napisano 27 Sierpień 200618 l ja tam sciagam jak na razie hypercube z torrenta :) ma ktos namiary na pozostale czesci?
Napisano 27 Sierpień 200618 l "8mm" film nie taki juz nowy bo z 1999roku...dobry sensacyjny/thriler ... opowiadajacy o pewnym filme ( przypuszczalnie tytul jest od rodzaju tej tasmy) wkazdym badz razie jezeli bedziecie mieli okazje zobaczyc ten film to polecam...