Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej.

Kilka miesięcy temu robiłem pociąg, ale jak widać temat mi się nie znudził. Oto koncept lokomotywy. Inspirowane kształtami myśliwców z II W.Ś.

train_l.jpg

a tutaj kilka kroków, dwa pierwsze we flashu:

train_steps.jpg

pozdrawiam!

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajne fajne, wygląda prawie jak robione 3D. Mnie się podoba :) ale pokazałbyś całość a nie taki ucięty

Napisano

mi sie bardzo podoba , jak już mówili poprzednicy wygląda jak 3d ;]

Napisano

wspaniały rendering! wiele mozna sie z niego nauczyc dzieki....

Napisano

No...z oświetleniem to pojechałeś. ;)

Sam pociąg bardzo fajny, szczególnie front.

Taki taki...idealny do jakiejś animacji 3D.

Po dłuższym spojrzeniu ni to koncept ni to ilustracja,

znika całe eye-candy związane z głębią i robi się pustka,

może pokusisz się jeszcze o jakieś drobne otoczenie? :)

Napisano

Ładnie. Oświetlenie/cieniowanie bomba. Ciekaw jestem jak taki efekt osiągnąłeś :)

Napisano

Świetne :) Tak, jak napisał AG - aż chce się modelować :)

Napisano

nie będę oryginalny i napiszę że wygląda jak 3d:-) (bo wygląda!) . Świetne! (kurcze właśnie modeluję coś podobnego tyle, że latającego:-)

Napisano

szacunek na maksa ;) mnie również udało Ci się zwieść że to 3d :)

Napisano

hm, z tego co widzę wielu sie nabrało że to 3D ;) i się nie dziwie, trzeba przyznać ze rysunek detalami i ogółem nie powala, ale wykorzystanie przestrzeni i to jak go zacieniowałeś, daje wspaniały efekt 3D, wyszło perfekcyjnie i nie dziwie się że masz fronta ;] pozdro

Napisano

pierwsze co myśle "hm.. obniżyli poziom jeżeli chodzi o rekomendacje w 3D ...szkoda" potem widze że to jednak 2d Oo... respekt stary

Napisano
  • Autor

A nie pisałem, że mam taki darmowy plugin VRAY for PS? Tak naprawdę wciąż nie umiem malować.

No i nie wiem jak traktować komplement, że to wygląda jak słabe 3d hłehłe

Napisano

dwa pierwsze we FLAShu ?? WOOW

Napisano

No i nie wiem jak traktować komplement, że to wygląda jak słabe 3d hłehłe

łatwiej coś takiego uzyskać w 3d niż w 2d... jako 3d nadal było by traktowane jako wip ;)

Napisano

Efekt koncowy powala :) Fajnie, że inspiracja do czegoś futurystycznego pochodzi od retro- samolotów ;) Ale jakoś najbardziej mi sie podobają 2 kadry z flash' a ;] Dobrze się maluje we flash' u ? Muszę spróbować :D

Napisano

hehehe dalbym sobie reke uciac ze to 3D, swietna praca, romi niesamowite wrazenie: ]

Napisano

usiadłem. ładniutkie, kurczę_ bardzo rzeźbiarskie. czujesz forme fajnie_ i 5+ za wykonanie. Pzdr.

`

Napisano

lubie zajrzec na Twoja strone w poszukiwaniu motywacji i inspiracji, ten koncepcik jak i wczesniejsze pozytywnie nastraja...jestem w zgodzie z innymi forumowiczami - ja tez na poczatku myslalem, ze to 3d (komplement:)

Napisano

Jak już Bigu pisał - full wypas! szkoda, że zabrakło pary żeby wykończyć.. bo aż się prosi oto :)

Napisano

fajny klimacik, jak na koncepcik full wypas, ale samo w sobie jako pracka bez mega szalu, tzn ladnie "wyrenderowane":) ale mogl tam jakis pan maszynista stac, mogles jakos zamarkowac czy na czyms to stoi, bo ten cien tylko taki biedny

Napisano
  • Autor

heja

dzięki za komentarze. Nie chciałem tu robić całego otoczenia bo zrobiłoby się trochę podobnie do mojej poprzedniej ilustracji z pociągiem. Wolałem więc to zachować jako czysty koncept sprzętu i tyle.

Napisano

swietna praca, fajnie uzyskales przestrzennosc, i sam projekt tez jest bardzo klimatyczny

przejrzalem Twoje portfolio, masz talent i umiejetnosci!, swietne rzeczy, trafilo do ulubionych :)

pozdrawiam!

Napisano

a moglbys moze powiedziec, w jaki sposob uzyskales tak miękkie cienie - efekt w krokach 2 na 3. W 2 cienie mają ostre krawędzie, jednak dalej sa juz ciemniejsze i gladkie?