Napisano 21 Kwiecień 200816 l Witam. W tym wątku pokażę parę rzeczy jakie zrobiłem do gry Mortyr: Operacja Sztorm. Proszę o niewypowiadanie się na temat samej gry, bo to nie wątek do tego. Dla mnie bomba EDIT: wrzucam do pierwszego posta aby było razem w kupie wszystko PS. dzięki dla kolegi Erica Draven'a za fajnego PSD ;)
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Metal ma troche plastikowe odbicia, a reszta bardzo fajne. Czekam na wiecej modeli ;]
Napisano 22 Kwiecień 200816 l swietne modeliki!! podobają mi się textury i wogle kolorystka, szkoda tylko ze kibelwagon taki kanciasty ale jak mus to mus, jak macie wiecej tego sprzęta to zapodajcie chetnie sobie polukam i pewnie nie tylko ja =)
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Valery -> wyrzutnia imo zbyt jednolicie zielona, owszem jest troche przebarwień, ale to jeszcze nie to. Trochę więcej dirtu w kącikach by się przydało pewnie. Jeśli chodzi o dynamit, nie podoba mi się niebieska obręcz zegara, reszta ujdzie, choć pewnie można by było więcej jakości wycisnąć z textury 512, laski się powtarzają. pozdrawiam!
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Najbardziej podoba mi się kubelwagen, na giwerach jest chyba zbyt ostry oziarnisty specular. Fajne prace chłopaki.
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Autor to ode mnie jeszcze coś :) w sumie mój ulubiony modelik aha gąsienice nie bardzo pasują bo wykożystałem tu osobną texturkę która była przygotowana dla zupełnie innego czołgu potem jeszcze coś dorzucę ;)
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Świetne modele, bronie bardoz mi się podobają, pojazdy już troszkę gorsze... brakuje im czegoś, może dadaj jakiś brud czy coś ;)
Napisano 22 Kwiecień 200816 l modele, elegancko... :) nice... :) powodzenia w dalszych pracach... pokazujcie więcej... :D można prosić o texturki rozłożone???
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Bardzo ładne modele. Przyczepię się jedynie do Kübelwagena. Samochód ma piękne okrągłe lusterka, światła, mnóstwo detalu z tyłu na dole karoserii, siekierę z wygiętym kijkiem i obrzydliwie kanciaste i płaskie koła :| Poza tym bardzo ładnie i gratuluję wydanego tytułu na koncie.
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Haaa, wogóle przypomniał mi się pierwszy mortyr i split screen w pionie:p Przyklejaliśmy sobie z kumplem tekturkę prostopadle do ekranu, żeby jeden nie widział drugiego. I na jednej klawiaturze łomot!:D:D:D
Napisano 23 Kwiecień 200816 l super kurza twarz :) froncik sie nalezy :) potwierdzam, nalezy sie :) super :)
Napisano 23 Kwiecień 200816 l No, super... Troche mało poly jak na fps'a dzisiejszego:P No ale pewnie limity zobowiązują.
Napisano 23 Kwiecień 200816 l jaaa okropne :P nie no na lighcie, tylko masakra, ze takie kwadraciaki :/ hmmm nie zachęcające do pogrania w tą grę :PP Pozdro dajesz dalej :D
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Jak dla mnie broń wyglada super. Nie powiem że umiem robić dobre modele, ale jak dla mnei troche za kwadratowe kólka w kubelwagenie. Czołgi też troszke kanciaste i takie....puste? Jeśli w grze są do ogladania z daleka, to mogą takie zostać (skoro idą na hita przez 3 min to po co je oglądać?:) Dowal tam jakąś szmate, hełm, zarysowania. W końcu to nowa gra bedzie, nie?
Napisano 23 Kwiecień 200816 l no no za GA zabardzo nie przepadam ale ladnie to sie prezentuje, szczegolnie pojazdy :) Gratki za fronta Pozdrawiam
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor sprawa wyjaśniona, z moimi modelami wszystko ok, żandego problemu niema, wątek znowu otwarty ;) ale teraz juz raczej niebedzie taki popularny ;) aha w natłoku wrażen zapomniałem podziekować za fronta ;)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor te modele które zostały usuniete nie ja tu postowałem! (jesli nie zauwarzyłeś postowały tu obrazki 2 osoby) wszystkie modele wrzucone przeze MNIE są moje! za pozostałe nieodpowiadam. były one w moim wątku ale postowane przez kogo innego. moje są tu cały czas i nic nieusuwałem i nie zmieniałem, bo niemam ku temu powodu
Napisano 24 Kwiecień 200816 l valery spoko wyloozuj :) chillout poprostu mozna bylo je zostawwic bo byly fajne tylko podpisac :)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor nie można było zostawić bo sprawa jeszcze chyba nie jest w 100% wyjaśniona. ale mówię CHYBA. to nie moje modele wiec ja już dalej w to NIE wnikam :) tylko proszę nie mylić :) Edit: dzięki Shalivan, już poprawiłem :)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l zas jak zwykle ktoremuś cos nie spasowało i sie zrobił burdel w temacie :| gg
Napisano 24 Kwiecień 200816 l prze edytuj posta Valery, pisze sie chyba :) pozdrawiam i życze dlaszych dobrych prac i upgreadow skili
Napisano 25 Kwiecień 200816 l no bardzo ladne.Pozdrów ode mnie Pawła .zrobiliscie kawalek dobrej roboty
Napisano 25 Kwiecień 200816 l szkoda bardzo ze kalmeczki i kibelek znikły były dobre a to czy kto inny z teamu robił model jest mozne nie najwazniejsze tym bardziej ze modele były typowo low gdzie więcej pracy było przy texturach , co do uwag ze cos tam poprawic bo to śmo czy owo to troche nie na miejscu bo modele są prezetnacją prac do wydanej juz gry :o)
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Autor szkoda bardzo ze kalmeczki i kibelek znikły były dobre a to czy kto inny z teamu robił model jest mozne nie najwazniejsze tym bardziej ze modele były typowo low gdzie więcej pracy było przy texturach , co do uwag ze cos tam poprawic bo to śmo czy owo to troche nie na miejscu bo modele są prezetnacją prac do wydanej juz gry :o) najwyraźniej zabrakło woli dogadania się. no mówi się trudno. owszem te modele już zmieniane nie będą, ale wszelkie uwagi uwzględnie przy następnych :)
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Woli dogadania sie?! Litosci. Ale nie bede juz tutaj dyskutowal na ten temat...
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Autor Woli dogadania sie?! Litosci. Ale nie bede juz tutaj dyskutowal na ten temat... cieszę się. bo to nie moja sprawa i nie wiem czemu czepiasz się mnie
Napisano 27 Kwiecień 200816 l czesc mara :) fajne modeliki, w grze wygladaly ok :) a tak na zarty to "niezly burdel macie w tym swoim archeo" ;)
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Autor lol wątek znowu wyczyszczony, co tu się działo jak przez pare godzin nie zaglądałem?
Napisano 28 Kwiecień 200816 l podkręciłem gamme w monitorze i wygląda to naprawdę super:) wcześniej strasznie czarne sie wydawało. Bardzo fajne tekstury. Good Job!
Napisano 28 Kwiecień 200816 l Hejo, bardzo fajna robota, a mowiles ze teksturujesz boxy heheeh moglibyscie z Jonkiem wiecej stuffu wrzucac - przez te pare miechow na pewno wiecej tego naklepaliscie :) pozdro!
Napisano 28 Kwiecień 200816 l Autor Hejo, bardzo fajna robota, a mowiles ze teksturujesz boxy heheeh moglibyscie z Jonkiem wiecej stuffu wrzucac - przez te pare miechow na pewno wiecej tego naklepaliscie :) pozdro! reszta to właśnie boxy ;) ten wątek powinien przejść do historii XD do historii to może nie, ale przez jakiś czas będzie pamiętany ;) Reanimator spamer!!!! :P lol :P P.s. kiedy będzie więcej modeli??? :D nie będzie więcej, bo dużo modeli było robionych na spółke przez parę osób :/ a nie chcę tutaj już żadnych dyskusji, dlatego zamieszczam jedynie modele zrobione całkowicie przeze mnie ( z wyjątkiem modelu czołgu Pawła Szczeszka)
Napisano 12 Maj 200816 l Autor może to zabrzmi nieco dziwnie ale... spawy zostyały wykonane ze zdjęcia zardzewiałego łańcucha :) po pomniejszeniu długiego kawałka łańcucha do rozmiarów takich jak mi trzeba było to już niewidac było że to był łańcuch. potem dopasowałem kolor, a także wyostrzyłem parokrotnie co dodało mi taki efekt ziarnistości. potem kombinowałem też troche z podmalowaniem go za pomocą jakiegoś nieregularnego pędzla w photoshopie ( ale to posłuzyło głównie dla normalmapy której na tym renderze wogule nie widac) tutaj szybki podgląd samego normala: http://img396.imageshack.us/img396/1185/spawytu9.jpg
Napisano 22 Maj 200816 l przeszedlem wlasnie Mortyra O.S. i powiem ze nawet ok :) strzela się fajnie, engine slaby ( :) ), ciasno, ale jest czasem za czym sie schowac, timingi przeciwnikow nie zawsze ok, ale nawet fajnie sie zachowuja... jakby poswiecic tej grze wiecej czasu na fabule i wykonanie to byloby co ogladac :)