Napisano 7 Czerwiec 200816 l Dokonaliśmy pewnych zmian w strukturze forum. Więcej informacji w rozszerzeniu wiadomości. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=196
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Autor Priosimy o cierpliwość. Może chwilę potrwać przerzucenie postów do nowych działów.
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Nareszcie doszły działy o Blenderze i C4D, tylko czekać aż pojawi się Modo i Houdini :) czyli wszystkie aplikacje do których (moim zdaniem) należy przyszłość 3D :P
Napisano 8 Czerwiec 200816 l Ja, jak przystało na malkonenta, zapytam - czemu nowy dział o teksturowaniu nazywa się tak, jak się nazywa? Lepiej byłoby, gdyby nazywał się albo po polsku, albo po angielsku. No i wciąż walczę o zlikwidowanie działu Program Languages albo zdegradowanie go do rangi subforum dla 3dsmax. [edit] BTW niektóre opisy poszczególnych forów kończą się kropką, a inne nie. xD ;)
Napisano 8 Czerwiec 200816 l Fajne zmiany. Zwłaszcza dział o Blenderze się przyda bo ostatnio jest popularny i informacje o nim rozsiały się po całym Forum...
Napisano 8 Czerwiec 200816 l wokół nas wszytko sie rozwija.... a wiec i nasze forum też... bardzo miło, że powstały nowe działy, zawsze to sie czegoś człowiek naumie od innych :) Pozdrawiam Moderatorów i Admina :)
Napisano 8 Czerwiec 200816 l No można by w sumie.jestem za. Mnie jeszcze takie coś denerwuje: dużo rzeczy na forum to taki angielsko-polski mix. Nie można by wszystkich działów po polsku zrobić? I jeszcze takie coś zauważyłem. Na forum pokazuje mi, że w tym wątku najnowszy post napisał piotrek o 9:44, a jest kilka nowych. Może to jakiś błąd, zależący od tego czy ktoś odpisał w komentarzach czy bezpośrednio na forum.
Napisano 8 Czerwiec 200816 l Szkoda, że nie ma działu modo ale kierunek jest dobry. Fajnie, że jest LW !
Napisano 9 Czerwiec 200816 l W nazwie działu jest błąd: lightning to błyskawica, piorun, a lighting to oświetlenie... A tak to wszystko spox... :)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l w końcu zmiany- chętnie się dowiem coś o Blenderze i z jakimi problemami borykają się posiadacze Cinemy i Lightwave'a! +++ dla modów!
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Od siebie dodam jeszcze, że podpisy pod działami wydają się zbędne Blender Forum użytkowników programu Blender itd. To wydaje się oczywiste, a jak już muszą być te podpisy ;) to może przydałaby się jakaś spójność i zmienić też podpis w 3dsmax i zbrush :P czy dział Oprogramowanie 2D, techniki (3 Przeglądających) Grafika 2D, forum dotyczące oprogramowania 2D i technik z nimi związanych nie mógłby zostac przeniesiony do oprogramowań tam gdzie np jest już CAD? Ogólnie rzecz biorąc, to dział Pomoc nie wiem po co jest tak rozbudowany, skoro właściwie o pomoc można poprosić też w dziale z oprogramowaniem. Zobaczcie przykładowe tematy z 3ds max i z modeling. Jeżeli ktoś ma problem z modelowaniem, to ma problem z modelowaniem w konkretnym programie :)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Dlatego ja prowadzę krucjatę przeciwko zapytaniom o funkcję jakiegoś programu w dziale np. modeling. Poza tym, nie zawsze pytanie o modeling to pytanie o obsługę programu. Jednak niektórzy, zwłaszcza nowi, nie rozróżniają tego.
Napisano 10 Czerwiec 200816 l dział modeling może być żeby zapytać jak poprowadzić siatkę, jak pozbyć się trójkątów, jaka topologia i takie tam ale nie dla pytań jak użyć tego czy tago narzędzia w takim a takim sofie! a już na pewno nie z pytaniami jak osiągnąć taki efekt i screen particlowej/fluidowej chmurki, światełko jakieś tam czy inny efekt nadprzestrzeni :) do tego typu pytań powinin być imo osoby dział Efekty ;) (szerokie pojęcie już czuję że będzie się tam działo... [źle :P])
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor No macie racje, fikołek i prrrszalony. Miejscami jest pewne dublowanie. Trzeba to faktycznie jakoś rozwiązać.