Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nareszcie doszły działy o Blenderze i C4D, tylko czekać aż pojawi się Modo i Houdini :) czyli wszystkie aplikacje do których (moim zdaniem) należy przyszłość 3D :P

Napisano

To teraz z działu Inne możecie wywalić z nawiasu Blendera i Cineme ;)

Napisano

Ja, jak przystało na malkonenta, zapytam - czemu nowy dział o teksturowaniu nazywa się tak, jak się nazywa? Lepiej byłoby, gdyby nazywał się albo po polsku, albo po angielsku.

No i wciąż walczę o zlikwidowanie działu Program Languages albo zdegradowanie go do rangi subforum dla 3dsmax.

[edit]

BTW niektóre opisy poszczególnych forów kończą się kropką, a inne nie. xD

;)

Napisano

Fajne zmiany. Zwłaszcza dział o Blenderze się przyda bo ostatnio jest popularny i informacje o nim rozsiały się po całym Forum...

Napisano

wokół nas wszytko sie rozwija.... a wiec i nasze forum też... bardzo miło, że powstały nowe działy, zawsze to sie czegoś człowiek naumie od innych :)

Pozdrawiam Moderatorów i Admina :)

Napisano

jak miło że powstał dział dla Blendera.

Dziękować i Pozdrawiać!!! ;)

Napisano

No można by w sumie.jestem za.

Mnie jeszcze takie coś denerwuje: dużo rzeczy na forum to taki angielsko-polski mix. Nie można by wszystkich działów po polsku zrobić?

I jeszcze takie coś zauważyłem. Na forum pokazuje mi, że w tym wątku najnowszy post napisał piotrek o 9:44, a jest kilka nowych. Może to jakiś błąd, zależący od tego czy ktoś odpisał w komentarzach czy bezpośrednio na forum.

Napisano

również jestem za oddzieleniem fotografii od 2d...

kolejny postęp... ;)

Napisano

Szkoda, że nie ma działu modo ale kierunek jest dobry. Fajnie, że jest LW !

Napisano

W nazwie działu jest błąd: lightning to błyskawica, piorun, a lighting to oświetlenie...

A tak to wszystko spox... :)

Napisano

w końcu zmiany- chętnie się dowiem coś o Blenderze i z jakimi problemami borykają się posiadacze Cinemy i Lightwave'a! +++ dla modów!

Napisano

Od siebie dodam jeszcze, że podpisy pod działami wydają się zbędne

Blender

Forum użytkowników programu Blender

itd.

To wydaje się oczywiste, a jak już muszą być te podpisy ;) to może przydałaby się jakaś spójność i zmienić też podpis w 3dsmax i zbrush :P

czy dział

Oprogramowanie 2D, techniki (3 Przeglądających)

Grafika 2D, forum dotyczące oprogramowania 2D i technik z nimi związanych

nie mógłby zostac przeniesiony do oprogramowań tam gdzie np jest już CAD?

Ogólnie rzecz biorąc, to dział Pomoc nie wiem po co jest tak rozbudowany, skoro właściwie o pomoc można poprosić też w dziale z oprogramowaniem. Zobaczcie przykładowe tematy z 3ds max i z modeling. Jeżeli ktoś ma problem z modelowaniem, to ma problem z modelowaniem w konkretnym programie :)

Napisano

Dlatego ja prowadzę krucjatę przeciwko zapytaniom o funkcję jakiegoś programu w dziale np. modeling. Poza tym, nie zawsze pytanie o modeling to pytanie o obsługę programu. Jednak niektórzy, zwłaszcza nowi, nie rozróżniają tego.

Napisano

dział modeling może być żeby zapytać jak poprowadzić siatkę, jak pozbyć się trójkątów, jaka topologia i takie tam ale nie dla pytań jak użyć tego czy tago narzędzia w takim a takim sofie! a już na pewno nie z pytaniami jak osiągnąć taki efekt i screen particlowej/fluidowej chmurki, światełko jakieś tam czy inny efekt nadprzestrzeni :)

do tego typu pytań powinin być imo osoby dział Efekty ;) (szerokie pojęcie już czuję że będzie się tam działo... [źle :P])