SWRSC Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) Tym razem coś szybkiego. Czas to około 3h nie licząc renderowania. Powróciłem do LWF. Zastanawiałem się nad widokiem za oknem, ale stwierdziłem że przy takim świetle nie powinno go widać - przepalenie więc. resajz z A3: Mam nadzieje, że ujdzie :p Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez SWRSC
routee Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Powróciłem do LWF. i nie odchodź znów.Pare bajkowych elementów jest jak lewitujące torby po lewej ale światełko miodzio. ! Tak trzymać
SWRSC Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 Srednio 3 dziennie takie są płodzone, lepsze i gorsze. Tylko jak widać są to marne turbo-wizki z praktycznie zerowym dłubaniem. Jedynie światlem można się pobawić. Tak to jest przy wiz.dla deweloperow, żadko można rozwinąć skrzydła.
viz.k Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Ladnie, standardowo, choc kolorystycznie mi sie nie podoba. Fajna podloga i lampki
patry Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 O kurde... ja bym w 3 dni takiego czegoś nie zrobił :O Światełko baaardzo mi się podoba, a reszta tylko "bardzo" :) Jeśli można wiedzieć... - co w te 3h robiłeś? Tzn. tylko materiały+światło, czy też modelowania trochę? ****
SWRSC Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) łóżko bez pościeli jest moje wow wow wow :p a i jeszcze to kolorowe nad łóżkiem wow wow ! na 3h składa się głownie dekoratornia, shadery i światło. No i testy. W tej rozdziałce sporo nie jest widoczne jeśli chodzi o shadery. Docelowo to było renderowane w A3 300 DPI (5k pikseli w szerokości) i trzeba było dopilnować, żeby na zoomie wszystko wyglądało jak należy. Np te kolorowe coś nad łóżkiem jest z tkaniny, tutaj tego nie widać. A wiec było troszke PSowania, tworzenie bump/normal mapek etc. Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez SWRSC
Kimmi Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Mi się podoba, jak na 3 godzinki roboty to ekstra.
mrkrzysiek Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 no ładny detal:) przyjemny render, podłoga i lampki bardzo mi się podobają
viz.k Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 SWRSC a ile ci taki render idzie full res? Ja tez renderowalem kilka w A4 (3500pix) i ponizej 10h trudno mi zejsc (na q6600)...ciekawi mnie ile tobie schodzi Wylaczasz QMC settings i podbijasz max subdivs w AA? (do ilu dla tej wizki?)
!Ewert Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 3h i wizka gotowa, niezle :) Czas taki jak być powinien, jeśli się nic nie rypie i nie ma jakiś "jaj" jak wysypka maxa. Wylaczasz QMC settings i podbijasz max subdivs w AA? (do ilu dla tej wizki?) Zdaje mi sie że to pytanie tyczy sie exteriorów :] A ode mnie tak, światło, materiały na poziomie bardzo wysokim. Jeśli chodzi o pomieszczenie to tak jak moja mama powiedziała "Zwykłe, nic nadzwyczajnego" Ale z 2 strony, trudno coś ładnego zrobić w takich terminach. IMO. Pozdro Aha. własnie Panie Świerczyński ile jesteś na forum, że jeszcze wątków w galerii nie umiesz nazywać? :D:D:D
SWRSC Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 SWRSC a ile ci taki render idzie full res? Ja tez renderowalem kilka w A4 (3500pix) i ponizej 10h trudno mi zejsc (na q6600)...ciekawi mnie ile tobie schodzi Wylaczasz QMC settings i podbijasz max subdivs w AA? (do ilu dla tej wizki?) Tak, wyłączam QMC i podbija max subdiv oraz clr thresh. Dla tej jest MAX=8, clr thres 0.006, ale nie traktuj tych setów jako sztywnych bo w tym przypadku mi szumiła podłoga od mocnego mlt światłą w lampkach. Przy większości scen jest o wiele większe clr thresh, o MAX na okolo 6. W full res render leciał jakieś 3h. Aha. własnie Panie Świerczyński ile jesteś na forum, że jeszcze wątków w galerii nie umiesz nazywać? :D:D:D A szum morza byś nie chciał?
francez Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 fajnie wyszło, tylko ta pościel ma dziwny połysk po prawej stronie.
Pawelkos Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Landa pogoda, fajne lampki i posciel, poza tym nie za wiele sie tam dzieje zwlaszcza znajac twoje mozliwosci, ale to i tak pewnie duzo wiecej co ja bym zrobil w takim czasie ;) aha i lustro cos nie odbija ;p
viz.k Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 W full res render leciał jakieś 3h. aha, dziekuje, nie mam juz wiecej pytan na dzis...
Nash23 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Co można powiedzieć. Wypas jak zwykle. PS. 3h to troszkę długo, czytałem w którymś z Twoich postów że masz 8 procków w kompie. Tak czy inaczej pięknie.
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 A szum morza byś nie chciał? To Ty jesteś taki cwaniak? ;) a to co napisałem do polshai to dobre dobre..;)
Nash23 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Cześć. Pięknie jest. Czas dość długi. Czytałem na którymś z Twoich postów, że masz 8 kwadracików biegających po ekranie ;) więc nie ma się czym chwalić. Tak czy inaczej jest pięknie.
Nash23 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 co jest że nie widziałem mojego pierwszego posta :( Ale pięknie jest ...
SWRSC Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Napisano 26 Czerwiec 2008 ja wiem czy taki długi? rozdziałka 5000 px nie jest wcale taka łatwa do przeliczenia. 3 światła w scenie, każdy materiał (nawet ściany) maja reflecta.
pionix Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Jak na 3h pracy to efekt jest świetny a 3h renderowania wydaje mi się bardzo przyzwoity przy tej wielkości. Czy wysokość kamery narzucona przez klienta? Pytam bo akurat ja jakoś wolę kamery nisko umieszczone ale to moje takie tylko niewinne zboczenie...;)
Rekomendowane odpowiedzi