Kris_R Napisano 11 Luty 2004 Share Napisano 11 Luty 2004 Filmik z budy... robiony na zaliczenie. całość to 2d. Głównie Photoshop, plus Aftereffects. To mój rekordowy speed: realizacja: 2 tygodnie montarz : 20 min. dźwięk : 1 wieczór - - patelnia - dzwony - wokal- kruki - usta - wiatr - gitara - finał jest sporo błędów ale co zrobić... to tylko ćwiczenie (uznane za najlepsze na katedrze filmu w tym roku, sam nie wiem czemu :P ) pozdrawiam *plik ma 7,8 MB * oryginał w PAL\'u to 64 MB kodek to chyba XVid... pozdro linka trzeba wkleić do przeglądarki... http://members.lycos.co.uk/krislilith1r23/Small.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 11 Luty 2004 Share Napisano 11 Luty 2004 Powiem jedno: Z-A-J-*-*-*-*-*-* :) Fajna animacja postaci, swietna animka krukow. Extra:) Rekomendacja na max3d jak nic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 nom, sliczniusie, trza przyznac, mi sie nie podoba tylko ten moment z fujarka, czegos tam w montazu brakuje, a reszta naprawde fajna, no i swietna muze dobrales, heh, nawet bym powiedzial ze kradnie Tobie cala animke:) i wlasnie co to za muza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Kris_R skad mozna zdoic tego kodeka ?? STRASZLIWIE chcialbym zobaczyc ta animke narazie mam tylko muzyke jest niesamowita !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 nie no nie powiem - swietna rzecz .... taka \"niepokojaca\" patrze miasto - poznan - a klimaty lodzkiej filmowki...(??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Jednak warto było cię te dwa tygodnie pomęczyć o tą animę.... Naprawdę pro i nie myśl że się wymigasz od pokazywania następnych :>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Kolejna powalajaca rzecz z Twojej strony...Brawa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vogel Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Originally posted by biglebowsky no i swietna muze dobrales, heh, nawet bym powiedzial ze kradnie Tobie cala animke:) i wlasnie co to za muza? Nie poznajesz? Ojj nie ładnie ;] Hans Zimmer - Black Hawk Down OST - Ashes to Ashes Originally posted by Kris_R to tylko ćwiczenie (uznane za najlepsze na katedrze filmu w tym roku, sam nie wiem czemu :P ) Ja ci dam \"nie wiem czemu\" :D Świetny temat i pomysł, dobry montaż i na prawdę zajebista animacja. Kruki wymiatają... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 No bardzo bardzo fajne, ale mam chyba zepsuty codec bo jakies białe linie mam na ekranie i ciągle wszystko mryga. A jak jest najciekawsze i bohater zamienia się w batmana to wszystko się czarne robi i koniec filmiku mam. Ale mimo to - wyrazy uznania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 12 Luty 2004 Autor Share Napisano 12 Luty 2004 Drug: thanks :) Bigleb: masz rację... tam zabrakło dosłowinie kilku klateka animacji żeby zachować płynność ruchu.. zbyt twardo to wyszło. Muza tworzy tutaj klimat, a obraz niesie narrację i formę... klimatu tu też troszkę, ale fakt. Głównie muza trzyma. kru: a widzisz jaki ten świat mały :) Może nie tak daleko jesteśmy (powiedział bym nawet że to prawie brat przyrodni) Gotham: męcz mnie, dręcz mnie... :) Scatmax: ale mi wlałeś :) spokojnie men! dzięki.... Vogel: tak ściemniać, oj nieładnie :) to Peter Gabriel - Passion. Muza z filmu \"The Last Temptation Of Christ\". Fajno że Ci się spodobało... leander: masz pecha ... sory :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Bardzo, bardzo fajna animacja. Naprawdę niema się do czego przyczepić. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Mi sie podoba, jako kolega po fachu uwazam ze kurde kawal dobrego kina, chociaz pare zastrzezeń mam, najpierw apropo zekomego klimatu łodzkiej filmowki, bo to NA SZCZĘŚĆIE nie byl ten sam klimat, i dobrze bo klimaty filmow z filmowki mnie w kur..., a to za sprawą tego ze w filmowce nie mozna wykorzystywać muzyki do ktorej nie ma sie wszystkich praw i autorskich i majątkowych, a moim skromnym zdaniem to w filmie animowanym, jak i w kazdej krotkiej formie, dzwięk i muzyka to 40% efektu, i 70%klimatu. Zapewne praw do tej muzyki nie masz, szkoda ze nie jest twoja film mial by w tedy jakieś życie, a tak to lipa... wracając zaś do obrazu, to uwazam ze nie wygrałeś do konca ideii, bo jest malo czytelna, tzn są elementy ktore nie mowią nic widzowi, a brakuje takich kluczowych rozwiązujących cały problem, wiem ze to juz czepialstwo plastyka jest super, aczkolwiem mam zastrzezenia co do samego kadru, dla czego wybrałeś taki duszny kadr? kiedy tam są przestrzenie wielkie, muzyka buduje jeszcze większe przestrzenie a ty to zamknełes w kwadrat.... panavision wdlog mnie powinien być , to minimum. super jest ujęcie tuz przed jego skokiem, i ujęcie na samym początku filmu. gryzie mnie na tomiast to ze początek filmu a koniec to spora roznica w podejsciu do plastyki, z początku klimaty jak expresionizmu niemieckiego, bardzo podobają mi sie deformacje budynkow itp, ale kiedy juz wchodzą ptaki to wpadasz w realizm, ptaki lecisz realistycznie, palce na fujarce tez, trochę zgobiles konwencję... reasumując jest super. oby i moj film zaliczeniowy byl rownie super. a tak btw to wy robicie dwa filmy na rok??? bo w lodzi to tylko jeden.... albo i az jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Niesamowite :) Naprawde wyszło to pieknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Khe,khe fajne, jako cwiczenie- super, jako film - mniej super ( ilu jeszcze bedzie tych poetyckich samobojcow? ;-) khe , khe, ale i tak Kris_R - fajnie ze sztuka animacji jeszcze dycha. salutt Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Kris_R >> świetna animacja, przyciąga widza, daje nacieszyć oko, bdb dobrana muzyka. Jedynie trochę za mocne \"rwanie\" obrazu, trochę mnie oczęta bolały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Racja, to rwanie czasami przeszkadza trochę, ale ogólnie bardzo ładna i ciekawa animacja, muzyka świetnie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Ha, wiedzialem ze Gabriel, tylko Ptaska podejrzewalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 tak dobrej rzeczy to jeszcze w tym dziale nie widzialem. fajnie by bylo gdybys opisal proces powstawania tego dziela (taki maly tutek):) to jak poradziles sobie z timingiem, jak powstawaly klatki kluczowe itp. swietna anima, gratuluje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 nieno... animka powala... Super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 hej.. super praca :) mirrorek do pliku jakby byly problemy ze sciaganiem: http://www.skynet.com.pl/~foxhound/small.avi :) super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Originally posted by Kris_R leander: masz pecha ... sory :( Kris_R, żeby nie było nieporozumień to animacje uważam za rewelacyjną. Sorry jeśli jakoś umniejszyłem jej rangę i przypadkiem poczułeś się urażony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Luty 2004 Share Napisano 12 Luty 2004 Kris_R, czy mi się wydaje czy to końcowe ujęcie podpatrzyłeś w Animatrixie ?? chodzi mi o ujęcie na moment przed skokiem :) a tak poza tym... niesamowity klimat, świetna praca :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vogel Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 ale wtopa :D (ty wieksza ze \"Ostatnie kuszenie...\" stoi na półeczce) ale polecam przesluchac \"Ashes to Ashes\" okaze sie ze Zimmer zżynał ostro od Gabriela. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 No nie wiem czy tak do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Luty 2004 Autor Share Napisano 13 Luty 2004 Dzięki wszystkim za komentarze.. :) Jestem mile zaskoczony. Damian - ale się rozpisałeś :) Miło \'spotkać\' kogoś po fachu. Tak na prawdę, to jestem świadomy wszelkich niedosciągnięć i niedopatrzeń. Dlatego nie chciałem pokazywać tego bargroła i dlatego Gotham mnie przycisnął :) Jednak doceniam Twoją wyczerpujacą krytykę. Nie ma to jak profeska. Ujęcie z krukami to animatrix! Brawa dla Loozacka! Tak mi się spodobało, że postanowiłem się na nim wzorować.. Co do techniki wykonania, to nie ma raczej sensu robić tutka z znimacji. Jest to po prostu sekwencja rysunków... i tyle. Istotne jest to, aby nie rysować od razu na czysto. Wystarczy szybki szkic poklatkowy, później test, czy dobrze się rusza i dopiero po ewentualnych poprawkach czyszczenie kadrów. Ten film to zaledwie 8 klatek na sekundę, więc bez obaw. Nie jest to aż tyle pracy... No i najważniejsze - jakiś szczątkowy pomysł i solidny animatik. To tyle na razie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 Chyba bede jedynym, mi sie nie bardzo podoba, muzyka owszem fajna, tworzy klimat ktory zreszta psuje to rwanie obrazu i ciasny kadr. Co jeszcze, zaczyna sie fajnie robi sie napiecie juz mialem nadzieje ze jakis efektowny efekt i rozwiazanie akcji a tu nic jakos tak bez pompy. No i jakos przeslanie calego filmu do mnie nie trafia bo chyba nawet nie moge sie jego dopatrzyc. To tyle ode mnie, moze sie na tym nie znam ale taki sa moje odczucia ;). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 no wlasnie animatic.... z moim pieprze sie juz od miesiąca... a bez tego dupa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 a ja mam pytanie...why link nie działa?? ;( a bym z milutką chęcią obglądną Twoją prce Kris...:( pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Może dlatego, że go klikasz a nie tak jak napisał Kris wklejasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 \"Sorry... but the website you are looking for is no longer available on Tripod (or you may have mistyped the URL). \" nie wiem ale u mnie wszystkie metody zawodzą :( wklejanie/ściąganie/kikanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Luty 2004 Autor Share Napisano 16 Luty 2004 W chacie działa... teraz siedzę w budzie i tu nie działa. Nie wiem od czego to zależy... ale chyba nic nie moge poradzieć Phantom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 witam wszystkich - oba podane linki mi nie dzialaja - a bardzo bym chcial tez sie troche pozachwycac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 mi się udało obejżeć tą przepiękną animkę dzięku uprzejmości Vogela... muzyczka bardzo nastrojowa...ale wyprzedza postać w momencie gdy ta zaczyna grać na flecie:) ale ogółem to bardzo ładna i pracochłonna expozycja :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vogel Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Widze ze trzeba dac dostep szerszej publicznosci: ftp://194.146.128.32 FTP jest na lokalnym komputerze i w zwiazku z tym moze czasem nie dzialac (tzn. kiedy wylaczam komputer - ale spokojna glowa, przez wiekszą część dnia powinno działać). Zapraszam do sciagania. Na razie limitow brak, wieć można używać wszelkich \"akceleratorów\" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 19 Luty 2004 Share Napisano 19 Luty 2004 Piękne, obraz, muzyka... denerwuje mnie tylko płynnosc, jest taki soft na Mac\'a (na PC pewnie tez) do obliczania dodatkowych klatek na zasadzie morfowania, do takich zastosowan rzecz idealna... byloby chyba lepiej... Naprawde piekna animka... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 soft nazywa się Retimer, ale taki już urok tej animy że szarpie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stan Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Świetny filmik... super klimat i ta muzyka podnosząca napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 kurna felek... od 4 dni próbuję i NIC... Może dałoby sie na jakiś serwer ten filmik zamieścić..? bo z Vogelowego kompa jeszcze mi się nie udalo... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 ano miluchne poznaniaku;) wiecej takich zrywow, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi