Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5k
  • Wyświetleń 178,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 09:33, EthicallyChallenged napisał:

A próbowałeś te pęcherzyki powietrza wypchnąć czymś płaskim? Timestamp 7:30:

Wystarczy drobinka kurzu i robi się bombel. Myśle, że to trzeba kilka razy odkurzyć siebie i tablet, bo nawet jak będziemy walczyć z tymi drobinkami "lepem" to z nas będzie zlatywało cholerstwo. 

Jakieś laboratoryjne sterylne warunki potrzeba. Box z pleksy z otworami z gumowych rękawic 

Takie coś :

Wuhan lab coronavirus intelligence - The Washington Post

Napisano
  • Autor
  W dniu 19.01.2022 o 09:33, EthicallyChallenged napisał:

A próbowałeś te pęcherzyki powietrza wypchnąć czymś płaskim? Timestamp 7:30:

Tak, ale nie zadbałem o dobrą jakość powietrza w pokoju, syf w postaci drobinek kurzu, jakiś mikrowłosków itd. utknął między ekranem, a folią i te pęcherzyki nie chcą się nawet ruszyć w miejscu występowania ciał obcych xD Przykład o tutaj:
IMG_20220119_104348.jpg

One nawet za bardzo nie odstają- po prostu są i denerwują.

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 09:44, RaVirr napisał:

One nawet za bardzo nie odstają- po prostu są i denerwują.

WIdać je właściwie tylko jak jest wyłączony ekran i nie powinny przeszkadzać w niczym, co? Ja tak mam. 

Ja tylko raz zmieniałem folię i z giga masakry udało mi się wypychać te pęcherzyki lub je zminimalizować - a już miałem taką depresję.. bo ten screen protector to 100 kosztuje 😕  Ciągnę na tym już kilka miechów i jest ok, małe pęcherzyki z kurzu są.. ale nie przeszkadzają. 

No ale nie wygląda to zbyt profesjonalnie...

Napisano

a jakby tak napie*****ć suszarką do włosów tablet to teoretycznie cały kurz by na bieżąco zlatywał... 

Smart thinking Memes

Tak, zdarzyło mi się coś naprawiać trytytkami jakby ktoś się zastanawiał. Ja jestem jeszcze z pokolenie DIY 😉

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 12:56, michalo napisał:

Niezła z ciebie "Grażynka" 🙂 

nawet bym powiedziała ,że prawie Janusz cebula XD ale działa ;D 

Napisano

Ja czasem jak patrze na youtuberów i ich setupy - tu monitor, tam monitor, tablet, jakies trzymaki chwytaki, ledy, lampki, figurki wszystko jak z obrazka a u mnie tablet a spod niego wystaje klawiatura bo inaczej sie nie miesci, monitor na kilku książkach zeby byl wyzej, fotel juz pęka, głośniki na krawędzi biurka, a lampka klinuje się między biurkiem a ścianą że nie spadnie ale też nie zajmuje dużo miejsca 😉 

Edytowane przez michalo

Napisano

Pewnie u youtuberow priorytetem jest, zeby to biurko ladnie wygladalo, a u Ciebie ergonomia i komfort pracy sie liczy i stad te roznice w setupie. Jakbys pokazywal biurko tysiacom ludzi i czytal ich opinie na temat Twojego porządku lub jego braku, to byś się przejął i pozmieniał. Biurko youtubera jest jak życie instagramowego influencera - perfekcyjne w kadrze, a poza kadrem to pewnie różnie bywa.

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 15:46, EthicallyChallenged napisał:

Pewnie u youtuberow priorytetem jest, zeby to biurko ladnie wygladalo, a u Ciebie ergonomia i komfort pracy sie liczy i stad te roznice w setupie. Jakbys pokazywal biurko tysiacom ludzi i czytal ich opinie na temat Twojego porządku lub jego braku, to byś się przejął i pozmieniał. Biurko youtubera jest jak życie instagramowego influencera - perfekcyjne w kadrze, a poza kadrem to pewnie różnie bywa.

właśnie nie wierzcie we wszystko co widzicie w internecie XD 😂 jest jak na planie filmowym . 

Titanic i góra lodowa - Joe Monster

Napisano

Hah nie no trochę drastyczne porównanie. 

No ale "jak cię widzą tak cię piszą" więc jakby ktoś wyskoczył z moim setupem to by został zabity śmiechem. 

Napisano

Z przyjemnoscia patrze na te wasze setupy zakurzone. W koncu czuje, ze nie jestem sam 😄 . Ten spinacz co trzyma kabelek tez uzywam ale troche inaczej. Przypinasz na krawedzi stolu, kombinerkami gorna czesc odginasz troche do gory i masz zajebisty wieszak na sluchawki 😄

Co do babelkow powietrza - osobiscie wole zwykly tablet, nie zaslaniam sobie lapa. No, ale co do babelkow - kiedys pracowalem w sign shopie i oblepialismy auta winylem miedzy innymi. Po pierwsze robilo sie to na mokro - najpierw woda z mydlinami zeby dalo sie winyl przesuwac. Tutaj pewnie to odpada bo raczej nie chcemy moczyc tabletu... Ale pozniej babelki likwidowalismy tak, ze robilo sie mala dziurke szpilka i karta kredytowa (po prawdzie to mielismy specjalne narzedzie do tego ale pozniej wyczailem ze karta kredytowa tak samo sie nadaje)wypychalo sie powietrze w kierunku tej dziurki. Idealnie plaska powierzchnia. Wiem, ze na aucie to inna sprawa i skala calosci no i nie znam materialu tej folii na tablet ale mozna sprobowac zanim zerwiecie zeby nowa polozyc. Jak zadziala to macie kolejny lajfhak 😉

Edytowane przez Nezumi

Napisano
  • Autor

Ależ wjechało setupów ❤️ 

W dniu 19.01.2022 o 17:47, EthicallyChallenged napisał:

Ten patent @Nezumi ze szpilka u mnie podzialal jak naklejalem te folie na Ipada, wiec z tabletem tez powinno pojsc ok.

Dzisiaj popracowałem i już naprawiłem
IMG_20220119_185750.jpg

Pewnie chcielibyście poznać mój sekret, ale nie powiem Wam co się stało 🙂 
@michalo Jeszcze ledy, normalny internet i mogę streamować \o/

IMG_20220119_185730.jpg

Napisano

Ja bym wiecej figurek postawil przed monitorem, zeby mi go zaslanialy. 🤭 No i brakuje lampek choinkowych na scianach, kwiatka sztucznego i kubka z kawa... Amatorka!

A tak na serio to ci zazdroszcze ze tak czysto hahaha

Napisano
  • Autor
  W dniu 19.01.2022 o 18:48, Nezumi napisał:

Ja bym wiecej figurek postawil przed monitorem, zeby mi go zaslanialy. 🤭 No i brakuje lampek choinkowych na scianach, kwiatka sztucznego i kubka z kawa... Amatorka!

A tak na serio to ci zazdroszcze ze tak czysto hahaha

ALE JEST ŁYŻECZKA 😄 I spokojnie, cały syf jest po prawej stronie 😄 
IMG_20220119_195034.jpg

Napisano
  • Autor
  W dniu 19.01.2022 o 19:02, Destroyer napisał:

Wnioskuję o założenie wątku z naszymi stanowiskami pracy to znowu się pochwalę moim setupem z dynią i pozamiatam 😄

Dobra, zrobiłem!:

Napisano

Niee no panie i panowie - mnie juz wystarczy ze mi zona kazala podlogi pozmywac i kibelki wyczyscic. Nie bede jeszcze biurka czyscil zeby zdjecia mu robic 😄

@michalo o tyle to zabawne ze robisz MINIATURKI 😄

Edytowane przez Nezumi

Napisano
  • Autor
  W dniu 19.01.2022 o 19:44, Nezumi napisał:

Niee no panie i panowie - mnie juz wystarczy ze mi zona kazala podlogi pozmywac i kibelki wyczyscic. Nie bede jeszcze biurka czyscil zeby zdjecia mu robic 😄

@michalo o tyle to zabawne ze robisz MINIATURKI 😄

ale to chyba o to chodzi by nie czyścić 😄 

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 19:47, RaVirr napisał:

ale to chyba o to chodzi by nie czyścić 😄 

Sam poczysciles to Ci teraz latwo sie gada 😉

Napisano
  • Autor
  W dniu 19.01.2022 o 20:03, Nezumi napisał:

Sam poczysciles to Ci teraz latwo sie gada 😉

Uwierz, że w świetle dziennym zobaczyłbyś bardzo dużo szkodników, które dostały się między folię, a ekran 😄 Jak przypomnisz to jutro jeszcze raz cyknę i wrzucę 😄 

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 19:06, michalo napisał:

U mnie najciekawszą rzeczą na biurku jest 5m miara 😉 

Bardzo optymistycznie, myślę że wystarczy metr krawiecki czy nawet pół metr, większy nie urośnie co by producenci supli nie mówili 🙂

Napisano
  W dniu 19.01.2022 o 20:36, Destroyer napisał:

Bardzo optymistycznie, myślę że wystarczy metr krawiecki czy nawet pół metr, większy nie urośnie co by producenci supli nie mówili 🙂

To tylko kwestia psychologii. poł metr jest mało ambitny i jak ci z tego przyjdzie 1% albo 0,1%? 

Dla tego 5 metrów jest lepszym wyjściem.  Apropo był taki kawał, "Patrzy gośc w lustro i mówi do żony - centymetr więcej i bym był królem!     a żona - centymetr mniej a był byś królową"

Także ten,.. o czym my piszemy? 

Napisano
  W dniu 20.01.2022 o 08:08, michalo napisał:

To tylko kwestia psychologii. poł metr jest mało ambitny i jak ci z tego przyjdzie 1% albo 0,1%? 

Dla tego 5 metrów jest lepszym wyjściem.  Apropo był taki kawał, "Patrzy gośc w lustro i mówi do żony - centymetr więcej i bym był królem!     a żona - centymetr mniej a był byś królową"

Także ten,.. o czym my piszemy? 

Ja myślałem o obwodzie bicepsa 😄 powyżej 50 cm bez teścia czy metanabolu się nie zrobi, nie ma opcji 🙂

Edytowane przez Destroyer

Napisano
  W dniu 20.01.2022 o 08:36, Destroyer napisał:

Ja myślałem o obwodzie bicepsa 😄 powyżej 50 cm bez teścia czy metanabolu się nie zrobi, nie ma opcji 🙂

Ja oczywiście też.. 

Napisano
  W dniu 20.01.2022 o 09:16, KLICEK napisał:

sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD

Przy takim wzroście i wadze to nic nie musiał robić 😁

A szczerze to musi niezle wygladac. Jest taki niski kulturysta Lee Priest, i wygląda monstrualne.

Napisano
  • Autor
  W dniu 20.01.2022 o 09:34, KLICEK napisał:

no tak tylko on ma tluszczepsy xD

50 w łapie to 50 w łapie 😐 

Napisano
  W dniu 20.01.2022 o 09:16, KLICEK napisał:

sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD

Haha czyli wygrał życie i już nie ma do czego dążyć 🙂 

wsuRSx1.jpg

W dniu 20.01.2022 o 09:36, RaVirr napisał:

50 w łapie to 50 w łapie 😐 

Prawda 50tka w łapie to 50tka a najlepiej kilka 🙂

hEAqmBd.jpg

Edytowane przez Destroyer

Napisano

Mam taki sam tablet 😃 i tez mam bąbelki pod folią😐 Najwięcej po bokach to tragedii nie ma. Jeśli o mnie chodzi to dużo lepiej mi się rysuje po tej ochronnej foli niż jak miałem bez. 

Napisano
  • Autor
  W dniu 20.01.2022 o 13:53, Blaza napisał:

Mam taki sam tablet 😃 i tez mam bąbelki pod folią😐 Najwięcej po bokach to tragedii nie ma. Jeśli o mnie chodzi to dużo lepiej mi się rysuje po tej ochronnej foli niż jak miałem bez. 

A ja już nie mam...ani folii ani bąbelków (jakkolwiek by to nie brzmiało) 😄 
Taki szybciutki koncept fantasy młota w kilku wersjach dla kolegi:

Zestaw2.jpg

Edytowane przez RaVirr

Napisano
  • Autor
  W dniu 23.01.2022 o 05:49, Nezumi napisał:

pikne to- troche przycmione kolory i kontrast ale calos zacna!

Dzięki! Dopiero dzisiaj widzę, że kolory trochę brudnawe, ale co do kontrastu to miałem wrażenie, że jest wręcz za mocny 😄 

Edytowane przez RaVirr

Napisano

No kontrast faktycznie jest ok o ile nie za mocny 😄 Zmylily mnie te kolory. Nie sa zle, ale ten kamien by fajnie wygladal chyba bardziej... soczysty. Soczysty kamien, rozumiesz 😉

Napisano
  • Autor

Mrrrrr soczysty :] 
Podmieniłem kolorki na żywsze, chyba lepiej 😮

Edytowane przez RaVirr

Napisano
  • Autor

Speedzik sprzed chwili, może jeszcze do niego wrócę 😮 :
Skoro wip to dorzucam jeszcze pierwszy szkic dla zachowania pozorów:
szkic_pod_3d.jpg
Speed.jpg

Edytowane przez RaVirr

Napisano
  • Autor
  W dniu 24.01.2022 o 04:28, Destroyer napisał:

Bardzo klimatyczne, to 3d z proceduralną teksturą i overpaint czy coś innego? 

Dzieki, jeszcze traktuje to jako wip bo chcialbym to bardziej dokoksac 😄

To jest 3d z kilkoma teksturami na maskach i overpaint. Do proceduralnych rzeczy jeszcze nie doszedlem 😞

Napisano

miodzio wygląda 🙂 na czym polega te całe modelowanie proceduralne ? jak to na chłopski rozum wytłumaczyć ?

Napisano
  • Autor

@Destroyer Ty chyba sporo robiłeś w hudym to może coś objaśnisz 😄

Edytowane przez RaVirr
analfabetyzm wtórny

Napisano

Tak ogólnie i na chłopski rozum, to "proceduralne" od "ręcznie" różni się tym, że zamiast pokazywać komputerowi jaki piksel ma być gdzie, np malując, używa się procedur, na przykład tekstur które są powtarzającymi się w nieskończoność wzorami. Mieszając te procedury na różne sposoby, sprawiając, że jedne wpływają na drugie, można zbudować sobie tekstury czy tam modele. Te tekstury i modele, w odróżnieniu od tych robionych ręcznie, można potem w prosty sposób modyfikować, używać przy różnych okazjach i tak dalej. Na przykład jak masz popękaną ziemię zrobioną ręcznie i chcesz poszerzyć pęknięcia, to musisz się męczyć z każdym pęknięciem osobno, a ta sama ziemia zrobiona proceduralnie będzie mieć pęknięcie które można poszerzyć na całej powierzchni jednym suwakiem. Nie wiem czy jasno mówię, czy to brzmi jak bełkot, ale ja to tak rozumiem 🙂

Napisano
  W dniu 24.01.2022 o 14:05, RaVirr napisał:

analfabetyzm wtórny

sam czesto pisze o Hudym, nie dlatego, ze chudo u mnie z ortografia, tylko w odniesieniu do nazwy softu. Celowo. Cos jak "Mortal Kombat" 🙂