Napisano 19 Styczeń 20223 l A próbowałeś te pęcherzyki powietrza wypchnąć czymś płaskim? Timestamp 7:30:
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 09:33, EthicallyChallenged napisał: A próbowałeś te pęcherzyki powietrza wypchnąć czymś płaskim? Timestamp 7:30: Wystarczy drobinka kurzu i robi się bombel. Myśle, że to trzeba kilka razy odkurzyć siebie i tablet, bo nawet jak będziemy walczyć z tymi drobinkami "lepem" to z nas będzie zlatywało cholerstwo. Jakieś laboratoryjne sterylne warunki potrzeba. Box z pleksy z otworami z gumowych rękawic Takie coś :
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 09:33, EthicallyChallenged napisał: A próbowałeś te pęcherzyki powietrza wypchnąć czymś płaskim? Timestamp 7:30: Tak, ale nie zadbałem o dobrą jakość powietrza w pokoju, syf w postaci drobinek kurzu, jakiś mikrowłosków itd. utknął między ekranem, a folią i te pęcherzyki nie chcą się nawet ruszyć w miejscu występowania ciał obcych xD Przykład o tutaj: One nawet za bardzo nie odstają- po prostu są i denerwują.
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 09:44, RaVirr napisał: One nawet za bardzo nie odstają- po prostu są i denerwują. WIdać je właściwie tylko jak jest wyłączony ekran i nie powinny przeszkadzać w niczym, co? Ja tak mam. Ja tylko raz zmieniałem folię i z giga masakry udało mi się wypychać te pęcherzyki lub je zminimalizować - a już miałem taką depresję.. bo ten screen protector to 100 kosztuje 😕 Ciągnę na tym już kilka miechów i jest ok, małe pęcherzyki z kurzu są.. ale nie przeszkadzają. No ale nie wygląda to zbyt profesjonalnie...
Napisano 19 Styczeń 20223 l a jakby tak napie*****ć suszarką do włosów tablet to teoretycznie cały kurz by na bieżąco zlatywał... Tak, zdarzyło mi się coś naprawiać trytytkami jakby ktoś się zastanawiał. Ja jestem jeszcze z pokolenie DIY 😉
Napisano 19 Styczeń 20223 l a tam trytytki XD Ravir to chyba tylko jakiś super majstry umieją to przykleić bez powietrza XD
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 12:19, Soulinka12 napisał: a tam trytytki XD Niezła z ciebie "Grażynka" 🙂
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 12:56, michalo napisał: Niezła z ciebie "Grażynka" 🙂 nawet bym powiedziała ,że prawie Janusz cebula XD ale działa ;D
Napisano 19 Styczeń 20223 l Ja czasem jak patrze na youtuberów i ich setupy - tu monitor, tam monitor, tablet, jakies trzymaki chwytaki, ledy, lampki, figurki wszystko jak z obrazka a u mnie tablet a spod niego wystaje klawiatura bo inaczej sie nie miesci, monitor na kilku książkach zeby byl wyzej, fotel juz pęka, głośniki na krawędzi biurka, a lampka klinuje się między biurkiem a ścianą że nie spadnie ale też nie zajmuje dużo miejsca 😉 Edytowane 19 Styczeń 20223 l przez michalo
Napisano 19 Styczeń 20223 l Pewnie u youtuberow priorytetem jest, zeby to biurko ladnie wygladalo, a u Ciebie ergonomia i komfort pracy sie liczy i stad te roznice w setupie. Jakbys pokazywal biurko tysiacom ludzi i czytal ich opinie na temat Twojego porządku lub jego braku, to byś się przejął i pozmieniał. Biurko youtubera jest jak życie instagramowego influencera - perfekcyjne w kadrze, a poza kadrem to pewnie różnie bywa.
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 15:46, EthicallyChallenged napisał: Pewnie u youtuberow priorytetem jest, zeby to biurko ladnie wygladalo, a u Ciebie ergonomia i komfort pracy sie liczy i stad te roznice w setupie. Jakbys pokazywal biurko tysiacom ludzi i czytal ich opinie na temat Twojego porządku lub jego braku, to byś się przejął i pozmieniał. Biurko youtubera jest jak życie instagramowego influencera - perfekcyjne w kadrze, a poza kadrem to pewnie różnie bywa. właśnie nie wierzcie we wszystko co widzicie w internecie XD 😂 jest jak na planie filmowym .
Napisano 19 Styczeń 20223 l Hah nie no trochę drastyczne porównanie. No ale "jak cię widzą tak cię piszą" więc jakby ktoś wyskoczył z moim setupem to by został zabity śmiechem.
Napisano 19 Styczeń 20223 l Z przyjemnoscia patrze na te wasze setupy zakurzone. W koncu czuje, ze nie jestem sam 😄 . Ten spinacz co trzyma kabelek tez uzywam ale troche inaczej. Przypinasz na krawedzi stolu, kombinerkami gorna czesc odginasz troche do gory i masz zajebisty wieszak na sluchawki 😄 Co do babelkow powietrza - osobiscie wole zwykly tablet, nie zaslaniam sobie lapa. No, ale co do babelkow - kiedys pracowalem w sign shopie i oblepialismy auta winylem miedzy innymi. Po pierwsze robilo sie to na mokro - najpierw woda z mydlinami zeby dalo sie winyl przesuwac. Tutaj pewnie to odpada bo raczej nie chcemy moczyc tabletu... Ale pozniej babelki likwidowalismy tak, ze robilo sie mala dziurke szpilka i karta kredytowa (po prawdzie to mielismy specjalne narzedzie do tego ale pozniej wyczailem ze karta kredytowa tak samo sie nadaje)wypychalo sie powietrze w kierunku tej dziurki. Idealnie plaska powierzchnia. Wiem, ze na aucie to inna sprawa i skala calosci no i nie znam materialu tej folii na tablet ale mozna sprobowac zanim zerwiecie zeby nowa polozyc. Jak zadziala to macie kolejny lajfhak 😉 Edytowane 19 Styczeń 20223 l przez Nezumi
Napisano 19 Styczeń 20223 l Ten patent @Nezumi ze szpilka u mnie podzialal jak naklejalem te folie na Ipada, wiec z tabletem tez powinno pojsc ok.
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor Ależ wjechało setupów ❤️ W dniu 19.01.2022 o 17:47, EthicallyChallenged napisał: Ten patent @Nezumi ze szpilka u mnie podzialal jak naklejalem te folie na Ipada, wiec z tabletem tez powinno pojsc ok. Dzisiaj popracowałem i już naprawiłem Pewnie chcielibyście poznać mój sekret, ale nie powiem Wam co się stało 🙂 @michalo Jeszcze ledy, normalny internet i mogę streamować \o/
Napisano 19 Styczeń 20223 l Ja bym wiecej figurek postawil przed monitorem, zeby mi go zaslanialy. 🤭 No i brakuje lampek choinkowych na scianach, kwiatka sztucznego i kubka z kawa... Amatorka! A tak na serio to ci zazdroszcze ze tak czysto hahaha
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 18:48, Nezumi napisał: Ja bym wiecej figurek postawil przed monitorem, zeby mi go zaslanialy. 🤭 No i brakuje lampek choinkowych na scianach, kwiatka sztucznego i kubka z kawa... Amatorka! A tak na serio to ci zazdroszcze ze tak czysto hahaha ALE JEST ŁYŻECZKA 😄 I spokojnie, cały syf jest po prawej stronie 😄
Napisano 19 Styczeń 20223 l Wnioskuję o założenie wątku z naszymi stanowiskami pracy to znowu się pochwalę moim setupem z dynią i pozamiatam 😄
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 19:02, Destroyer napisał: Wnioskuję o założenie wątku z naszymi stanowiskami pracy to znowu się pochwalę moim setupem z dynią i pozamiatam 😄 Dobra, zrobiłem!:
Napisano 19 Styczeń 20223 l Niee no panie i panowie - mnie juz wystarczy ze mi zona kazala podlogi pozmywac i kibelki wyczyscic. Nie bede jeszcze biurka czyscil zeby zdjecia mu robic 😄 @michalo o tyle to zabawne ze robisz MINIATURKI 😄 Edytowane 19 Styczeń 20223 l przez Nezumi
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 19:44, Nezumi napisał: Niee no panie i panowie - mnie juz wystarczy ze mi zona kazala podlogi pozmywac i kibelki wyczyscic. Nie bede jeszcze biurka czyscil zeby zdjecia mu robic 😄 @michalo o tyle to zabawne ze robisz MINIATURKI 😄 ale to chyba o to chodzi by nie czyścić 😄
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 19:47, RaVirr napisał: ale to chyba o to chodzi by nie czyścić 😄 Sam poczysciles to Ci teraz latwo sie gada 😉
Napisano 19 Styczeń 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 20:03, Nezumi napisał: Sam poczysciles to Ci teraz latwo sie gada 😉 Uwierz, że w świetle dziennym zobaczyłbyś bardzo dużo szkodników, które dostały się między folię, a ekran 😄 Jak przypomnisz to jutro jeszcze raz cyknę i wrzucę 😄
Napisano 19 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 19:06, michalo napisał: U mnie najciekawszą rzeczą na biurku jest 5m miara 😉 Bardzo optymistycznie, myślę że wystarczy metr krawiecki czy nawet pół metr, większy nie urośnie co by producenci supli nie mówili 🙂
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 19.01.2022 o 20:36, Destroyer napisał: Bardzo optymistycznie, myślę że wystarczy metr krawiecki czy nawet pół metr, większy nie urośnie co by producenci supli nie mówili 🙂 To tylko kwestia psychologii. poł metr jest mało ambitny i jak ci z tego przyjdzie 1% albo 0,1%? Dla tego 5 metrów jest lepszym wyjściem. Apropo był taki kawał, "Patrzy gośc w lustro i mówi do żony - centymetr więcej i bym był królem! a żona - centymetr mniej a był byś królową" Także ten,.. o czym my piszemy?
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 08:08, michalo napisał: To tylko kwestia psychologii. poł metr jest mało ambitny i jak ci z tego przyjdzie 1% albo 0,1%? Dla tego 5 metrów jest lepszym wyjściem. Apropo był taki kawał, "Patrzy gośc w lustro i mówi do żony - centymetr więcej i bym był królem! a żona - centymetr mniej a był byś królową" Także ten,.. o czym my piszemy? Ja myślałem o obwodzie bicepsa 😄 powyżej 50 cm bez teścia czy metanabolu się nie zrobi, nie ma opcji 🙂 Edytowane 20 Styczeń 20223 l przez Destroyer
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 08:36, Destroyer napisał: Ja myślałem o obwodzie bicepsa 😄 powyżej 50 cm bez teścia czy metanabolu się nie zrobi, nie ma opcji 🙂 Ja oczywiście też..
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 08:36, Destroyer napisał: Ja myślałem o obwodzie bicepsa 😄 powyżej 50 cm bez teścia czy metanabolu się nie zrobi, nie ma opcji 🙂 sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 09:16, KLICEK napisał: sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD Przy takim wzroście i wadze to nic nie musiał robić 😁 A szczerze to musi niezle wygladac. Jest taki niski kulturysta Lee Priest, i wygląda monstrualne.
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 09:32, michalo napisał: Przy takim wzroście i wadze to nic nie musiał robić 😁 A szczerze to musi niezle wygladac. Jest taki niski kulturysta Lee Priest, i wygląda monstrualne. no tak tylko on ma tluszczepsy xD
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 09:16, KLICEK napisał: sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD całe znaczenie tych pomiarów się kompletnie zmienia w momencie, kiedy podajesz jaszcze obwód talii 😄
Napisano 20 Styczeń 20223 l Autor W dniu 20.01.2022 o 09:34, KLICEK napisał: no tak tylko on ma tluszczepsy xD 50 w łapie to 50 w łapie 😐
Napisano 20 Styczeń 20223 l W dniu 20.01.2022 o 09:16, KLICEK napisał: sluchaj moj kumpel zrobil 50 cm w bicku 😄 160cm zwrotostu 120 kg wagi XDD Haha czyli wygrał życie i już nie ma do czego dążyć 🙂 W dniu 20.01.2022 o 09:36, RaVirr napisał: 50 w łapie to 50 w łapie 😐 Prawda 50tka w łapie to 50tka a najlepiej kilka 🙂 Edytowane 20 Styczeń 20223 l przez Destroyer
Napisano 20 Styczeń 20223 l Mam taki sam tablet 😃 i tez mam bąbelki pod folią😐 Najwięcej po bokach to tragedii nie ma. Jeśli o mnie chodzi to dużo lepiej mi się rysuje po tej ochronnej foli niż jak miałem bez.
Napisano 23 Styczeń 20223 l Autor W dniu 20.01.2022 o 13:53, Blaza napisał: Mam taki sam tablet 😃 i tez mam bąbelki pod folią😐 Najwięcej po bokach to tragedii nie ma. Jeśli o mnie chodzi to dużo lepiej mi się rysuje po tej ochronnej foli niż jak miałem bez. A ja już nie mam...ani folii ani bąbelków (jakkolwiek by to nie brzmiało) 😄 Taki szybciutki koncept fantasy młota w kilku wersjach dla kolegi: Edytowane 23 Styczeń 20223 l przez RaVirr
Napisano 23 Styczeń 20223 l Autor W dniu 23.01.2022 o 05:49, Nezumi napisał: pikne to- troche przycmione kolory i kontrast ale calos zacna! Dzięki! Dopiero dzisiaj widzę, że kolory trochę brudnawe, ale co do kontrastu to miałem wrażenie, że jest wręcz za mocny 😄 Edytowane 23 Styczeń 20223 l przez RaVirr
Napisano 23 Styczeń 20223 l No kontrast faktycznie jest ok o ile nie za mocny 😄 Zmylily mnie te kolory. Nie sa zle, ale ten kamien by fajnie wygladal chyba bardziej... soczysty. Soczysty kamien, rozumiesz 😉
Napisano 23 Styczeń 20223 l Autor Mrrrrr soczysty :] Podmieniłem kolorki na żywsze, chyba lepiej 😮 Edytowane 23 Styczeń 20223 l przez RaVirr
Napisano 23 Styczeń 20223 l Autor Ej, trochę od czapy, ale kojarzycie może co się stało z tym artystą?:https://www.deviantart.com/czarnystefan Swego czasu udzielał się też tutaj na forum, ale chyba przestał się gdziekolwiek pojawiać. Edytowane 23 Styczeń 20223 l przez RaVirr
Napisano 24 Styczeń 20223 l Autor Speedzik sprzed chwili, może jeszcze do niego wrócę 😮 : Skoro wip to dorzucam jeszcze pierwszy szkic dla zachowania pozorów: Edytowane 24 Styczeń 20223 l przez RaVirr
Napisano 24 Styczeń 20223 l Bardzo klimatyczne, to 3d z proceduralną teksturą i overpaint czy coś innego?
Napisano 24 Styczeń 20223 l Autor W dniu 24.01.2022 o 04:28, Destroyer napisał: Bardzo klimatyczne, to 3d z proceduralną teksturą i overpaint czy coś innego? Dzieki, jeszcze traktuje to jako wip bo chcialbym to bardziej dokoksac 😄 To jest 3d z kilkoma teksturami na maskach i overpaint. Do proceduralnych rzeczy jeszcze nie doszedlem 😞
Napisano 24 Styczeń 20223 l miodzio wygląda 🙂 na czym polega te całe modelowanie proceduralne ? jak to na chłopski rozum wytłumaczyć ?
Napisano 24 Styczeń 20223 l Autor @Destroyer Ty chyba sporo robiłeś w hudym to może coś objaśnisz 😄 Edytowane 24 Styczeń 20223 l przez RaVirr analfabetyzm wtórny
Napisano 24 Styczeń 20223 l Tak ogólnie i na chłopski rozum, to "proceduralne" od "ręcznie" różni się tym, że zamiast pokazywać komputerowi jaki piksel ma być gdzie, np malując, używa się procedur, na przykład tekstur które są powtarzającymi się w nieskończoność wzorami. Mieszając te procedury na różne sposoby, sprawiając, że jedne wpływają na drugie, można zbudować sobie tekstury czy tam modele. Te tekstury i modele, w odróżnieniu od tych robionych ręcznie, można potem w prosty sposób modyfikować, używać przy różnych okazjach i tak dalej. Na przykład jak masz popękaną ziemię zrobioną ręcznie i chcesz poszerzyć pęknięcia, to musisz się męczyć z każdym pęknięciem osobno, a ta sama ziemia zrobiona proceduralnie będzie mieć pęknięcie które można poszerzyć na całej powierzchni jednym suwakiem. Nie wiem czy jasno mówię, czy to brzmi jak bełkot, ale ja to tak rozumiem 🙂
Napisano 24 Styczeń 20223 l @EthicallyChallenged dobrze to wyjaśnił a upraszczając bardziej tradycyjne tekstury to machanie pędzelkiem a proceduralne to machanie sliderami i innymi wihajstrami 🙂
Napisano 24 Styczeń 20223 l W dniu 24.01.2022 o 14:05, RaVirr napisał: analfabetyzm wtórny sam czesto pisze o Hudym, nie dlatego, ze chudo u mnie z ortografia, tylko w odniesieniu do nazwy softu. Celowo. Cos jak "Mortal Kombat" 🙂