Napisano 15 Sierpień 200816 l Witam... Od czasu do czasu nawala mi GG. Z reguły szwankuje przy uruchamianiu. Np. klikam na "Dostępny" i słoneczko świeci się raz na żółto, a raz na czerwono, tak na zmianę. I dopiero po chwili mnie zalogowuje. Już pomijam fakt, że zalogowywanie mam ustawione na automatyczne. Lecz dzisiaj w ogóle nie mogę wejść na GG, gdy klikam na "Dostępny" to po prostu nic się nie dzieje :/ Oczywiście internet mi działa czego dowodem jest ten post ;] Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)
Napisano 15 Sierpień 200816 l Mi też . i ogolnie to zainstalowałem sobie aqq i myślałem że to dużo lepszy program..ale po 2 tyg zaczeły sie znim jaja, że nie mogłem w ogole połączyć sie z gg. to zainstalowałem everowy..ale ten swoim wyglądem mnie dołuje. co jak co ale moim zdaniem najlepiej by było gdyby wszsytcy zrezygnowali z gg i przeszli na skype.
Napisano 15 Sierpień 200816 l Czy to forum supportowe gg? Np. klikam na "Dostępny" i słoneczko świeci się raz na żółto, a raz na czerwono, tak na zmianę. I dopiero po chwili mnie zalogowuje. Standardowe zachowanie gdy gg probuje się połączyć z serwerem. KAŻDY to ma. Lecz dzisiaj w ogóle nie mogę wejść na GG GG nie jest napędzane przez niewyczerpaną moc nadprzyrodzoną tylko przez serwery. serwer to taki komputer. a komputery mają to do siebie że się psują.
Napisano 15 Sierpień 200816 l no i dzisiaj się zepsuły :] ...bywa...ale i tak zazwyczaj śmiga nie najgorzej, przynajmniej mi :]
Napisano 15 Sierpień 200816 l Autor Serwer to taki komputer. Co Ty... Naprawdę? Przepraszam mości Panie za zadanie nie właściwego pytania. Lol. Po prostu dzieje mi się to dosyć często i byłem przekonany, że to z moim kompem jest coś nie tak.
Napisano 15 Sierpień 200816 l byłem przekonany, że to z moim kompem jest coś nie tak. a jak kupowales komputer to mial naklejke "GG Ready"? Moj nie ma, i co chwile sie gg wysypuje.
Napisano 15 Sierpień 200816 l czasami są winne jednak pośrednie elementy sieci ponieważ GG z regóły jest ustawiony na p2p które lubią blokować dostawcy internetu :D
Napisano 15 Sierpień 200816 l umarło, zdechło, padło....AQQ ratuje bo mas i tlena i AQQ i gg i wsio:) no ale co z tego, jak wiekszosc nei ma ani AQQ ani Tlena ani nic...ino gg...echh....
Napisano 15 Sierpień 200816 l Autor a jak kupowales komputer to mial naklejke "GG Ready"? Nie nie miał ;] Ale za to mam naklejkę z Diablo II ^^ Jeśli Cię to satysfakcjonuje :P No cóż... Mówi się trudno... Pozostaje tylko czekać :)
Napisano 15 Sierpień 200816 l Zamiast GG można próbować używać np. protokołu Jabber. Ma to do siebie, że sieć na nim oparta jest zdecentralizowana. Oczywiście, trzeba znajomych też na to namówić. W każdym razie - istnieją alternatywy (jak prawie wszędzie). Niepodoba się usługa? Zmienić dostawcę.
Napisano 15 Sierpień 200816 l tez siedze na 6.0 problemow dzisiaj nie mialem wiec nie wiem czy jest jakas roznica miedzy 7 ;)
Napisano 15 Sierpień 200816 l To trzeba się przejść do gg, i uzyć perswazji słownej. Siedziba gdzieś przy r. wiatraczna jest... :)
Napisano 15 Sierpień 200816 l Ja generalnie używam do GG programu Kadu i nidgy żadnych przerw nie mam.
Napisano 15 Sierpień 200816 l Autor Ściągnąłem sobie wersję 6 i działa :) Lol... Stara szata graficzna nieźle bije po oczach xD
Napisano 15 Sierpień 200816 l Zostawilibyście w spokoju tą wylęgarnie trojanów ;) Już skype jest lepszy...
Napisano 15 Sierpień 200816 l Autor Najlepiej to w ogóle gadać w cztery oczy :D Nie ma wirusów, nie padają serwery, nie ma męczących reklam i łańcuszków xD
Napisano 15 Sierpień 200816 l Mike, spróbuj aqq :D ma świetne przesyłanie grafiki, 4 sieci w standardzie (tlen,gg, te jabberowe czy jakoś tak, sory, nie znam się na tym :P i sieć aqq), reszta w pluginach, aqq 2.0 trochę lipnie działa, ale 1 śmiga pięknie :D
Napisano 15 Sierpień 200816 l Kiedyś uzywałem czegoś takiego jak "SPIK" całkiem fajny i nie trzeba było czytać bo sam gadał (syntezator mowy miał) i pocztę mozna było odbierać
Napisano 16 Sierpień 200816 l Ja od kilku lat mam tlen. Nawet znajomych namówiłem na niego. Czasem widzę jak ludzie z gg nagle znikają, a ekipa z tlena może gadać dalej ;)
Napisano 16 Sierpień 200816 l hm, wiesz co...ta burza którą doświadczyłem tej nocy.....a moze masz coś nieteges z dostawą netu po prostu?
Napisano 16 Sierpień 200816 l Autor Do mnie mówisz? :D Mi giegie już działa ;] Tzn. stare :P Ale czy nowe to nie wiem bo usunąłem ;]
Napisano 17 Sierpień 200816 l Autor Hehehe... Spoko... Ciekawe co się zmieni... Dodadzą nowe emotikony, jakieś dupne radia których nikt nie słucha i cholera wie co jeszcze -.- Oczywiście wszystko jest niezmiernie potrzebne każdemu... -.- Lol...
Napisano 17 Sierpień 200816 l a ikonkę migającej koperty zamienią na migający wykrzyknik - ten najbardziej mi się podoba.
Napisano 21 Sierpień 200816 l a panowie to nie znacie adresu e-mail pomocy technicznej gg? ;> dziala bardzo szybko - odpowiedzieli mi w 0,5h po wysłaniu maila (co w porównaniu z innymi supportami jest świetnym wynikiem). ja napisałem o tym do nich już dawno i dostałem taką odpowiedź: Witam, Proszę sprawdzić czy w opcji Gadu-gadu/ustawienia/status jest wybrana opcja "po uruchomieniu programu ustaw poprzedni status" Jeżeli tak, proszę ją odznaczyć i po zamknięciu i ponownym otwarciu programu proszę sprawdzić działanie komunikatora. Jeżeli nie, sugeruję w opcji "po uruchomieniu programu ustaw status na" dokonać zmiany i wybrać np. status niewidoczny. Jeśli wykonanie powyższych czynności nie pomoże proszę po uruchomieniu komunikatora ustawić status na "Niedostępny" bez opisów i odczekać kilka minut. Po tym czasie proszę status ustawić jako "Dostępny". Pozdrawiam, -- Magdalena Młodszy Specjalista Wsparcia Technicznego Dział Obsługi Użytkowników Gadu-Gadu S.A. Al. Stanów Zjednoczonych 61; 04-028 Warszawa e-mail: [email protected]; [email protected] Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000264575, NIP: 867-19-48-977. Kapitały zakładowy: 1 758 461,10 zł - wpłacony w całości a co do gg ver.8 to zainstalowałem, pośmiałem się, podziękowałem i wróciłem do gg7.
Napisano 1 Październik 200816 l ktos od wczoraj tez ma problemy z gg? czy tylko ja na swoim AQQ 1.5??
Napisano 1 Październik 200816 l u mnie wszystko ok teraz działa. Wczoraj mnie przy własnym kompie nie było także nie wiem :)
Napisano 2 Październik 200816 l ktos od wczoraj tez ma problemy z gg? czy tylko ja na swoim AQQ 1.5?? zaktualizuj sobie wersje 1,5 do 2.0 iles tam tez mialem starsza wersje i zaczelo padac, problemy z podlaczeniem sie do sieci bylo ale jak zaktualizowałem do najnowszej wersji 2.0 iles tam to działało. po jakims czasie znowu przestalo .zaktualizowalem do tej co teraz jest i wszystko smiga jak trzeba. poprostu jak aqq zacznie miec problemy z podlaczaniem sie do sieci gg to dobrze jest sprawdzic czy nie pojawila sie jakas nowa aktualizacja, ewentualnie padła siec gg :)
Napisano 2 Październik 200816 l Mam was spammerzy !!! Trybal popraw tytuł, żeby było wiadomo o co chodzi a nie jakies giegie
Napisano 2 Październik 200816 l On napisał giegie, żeby nie dostać po uszach za wulgaryzmy pisząc "g... g..." :D
Napisano 2 Październik 200816 l zaktualizuj sobie wersje 1,5 do 2.0 iles tam tez mialem starsza wersje i zaczelo padac, problemy z podlaczeniem sie do sieci bylo ale jak zaktualizowałem do najnowszej wersji 2.0 iles tam to działało. po jakims czasie znowu przestalo .zaktualizowalem do tej co teraz jest i wszystko smiga jak trzeba. poprostu jak aqq zacznie miec problemy z podlaczaniem sie do sieci gg to dobrze jest sprawdzic czy nie pojawila sie jakas nowa aktualizacja, ewentualnie padła siec gg :) w tym sęk ze AQQ 2 nie przypadlo mi za cholercie....juz wole uzywac gg ktore działa teraz....
Napisano 2 Październik 200816 l imo AQQ 2.0 w porownaniu z 1 wypada blado. Dali jakis niby super wyglad, zrobili siec AQQ2 z ktorego nikt z moich znajomych nie korzysta [no, konto trzeba zrobic i tyle], okienka otwieraja sie 2-3 [!] sekundy dluzej, doszly reklamy. Przez to nie dzialajace GG na AQQ1 czuje sie zmuszony do slabego AQQ2...