Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

oto scena ktora dlubie w wolnych chwilach z wewnetrznej potrzeby zrobienia czegos dla siebie jak narazie idzie bardzo wolno bo nie mam zbytnio czasu,postanowilem dac do wipa w nadziei ze to pomoze mi sie zmobilizowac i szybciej ja ukonczyc,,narazie tyle :

forumzy6.jpg

Edytowane przez Eden-3d

• Odpowiedzi 289
  • Wyświetleń 37,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładnie ,czysciutko i ekstra detal ! juz mysle jak bedzie to wyglądało z texturami ... WOW ...

Czekam z niecierpliwoscia na update ...

Pozdrawiam

Napisano

Zapowiada się ciekawie :) Podaj referkę tej świątyni dla porównania. Będę tu zaglądał.

Napisano

Jak zamierzasz zrobic ten ażurowy hełm? Chętnie zobaczyłbym siatki detalu (ościeże).

Napisano

trzeba przyznac bardzo dobry detal. Jak narazie wychodzi bardzo ladnie oby tak dalej :)

Napisano

Efekciarsko, niezly detal i jasno troche. A nazwe to sie czyta, jak sie pisze?;D

Napisano
  • Autor

dzieki za komenty,pisze sie bahai albo baha'i ja akurat w tytule blad zrobilem z nieuwagi

Napisano

bardzo fajnie, zieleń[otoczenie] tez będziesz odwzorowywał?

Napisano

Uhhh mnie normalnie niszczy głowe ta swiątynia... nie ma sie absolutnie do czego przyczepic :)

powodzenia i wytrwalosci zycze w trzaskaniu tej kopuły

Napisano

good work; na koniec poproszę o siatkę detalu, bo na tej zbyt dużo nie widać :( Ile juz masz poly? Jakie masz plany na scenę (tylko świątynia czy coś jeszcze)?

Napisano
  • Autor

witam, dziekuje za budujace komentarze

adam- w tej chwili nieco ponad 600,000 poly wiec nie jest zle,a co do sceny mam w planach zrobic kilka ujec z roznych widokow i wersje zimowa i letnia , moze potem cos jeszcze wymysle..pozdro!

Napisano

I ja jeszcze dodatkowo widze jakies zblizenie na detal, zebysmy mogli sie przyjrzec;p

Dlugo to dlubiesz?

Ja sie na takich architekturach nie znam, ale ladnie to wyglada i oddaje klimat

Napisano

Jakich technik modelowania używasz i ile czasu nad tym siedzisz tak statystycznie?

Napisano
  • Autor

siema, czy dlugo ciezko powiedziec zaczelem jakies 3 miechy temu,ale zasiadam do tego bardzo zadko z braku czasu teraz jeszcze dochodza klopoty ze zdrowiem wiec pewnie na tydzien zawiesze prace nad nia,a co do technik postaram sie cos napisac jak znajde chwile czasu,dzieki za zainteresowanie do uslyszenia ,pozdr

Napisano
  • Autor

heh nawet nie wiedzialem,myslalem ze to gdzies w indiach czy w turcji,,podro

Napisano

Od strony modelingu bez zastrzeżeń. Mam tylko nadzieję, że oświetlisz i wyrenderujesz to o wiele ciekawiej niż na przedstawionej referencji. Trzymam kciuki.

Pozdrawiam

Napisano

jak te wzorki zrobiłes na dachu? jakimis kombinacjami opacity + disp czy full 3d??

Napisano
  • Autor

tweety-dzieki,jesli chodzi o render to narazie skupiam sie tylko na modelu,jest jeszcze sporo pracy,jeszcze masa detalu dojdzie na texturach,potem bede sie bawil z rosllinnoscia ,a na koncu skupie sie na oswietleniu i renderze

wizz-dzieki

stachu-kopula to full 3d

Napisano

Nooo, i ja czekam z niecierpliwością na 'tutek' nt. modelowania takich ażurowych elementów;)) Super to wygląda, kawał dobrego modelu;)

Pozdr

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie ,jak bede mial chwile to walne render,ale czesc nowego detalu jest juz na texturze inaczej juz nie da rady ,komp juz muli a jeszcze rosliny musza byc a to jest masa poly

Napisano

WOW! Też poproszę o siatkę i kilka zbliżeń na detal. Ile to juz ma poly i ile planujesz na finał bez drzew? Spline'ami modelujesz ten detal?

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich,znalazlem w necie lepsze refki dokladniejsze i musialem zrobic remont w dolnej czesci , jeszcze sporo detalu zostalo do dorobienia , i postanowilem ze jednak wszystko wymodeluje,narazie nie mam sil wiecej pisac.pozdro.

13pg0.jpg

14zc0.jpg

Napisano

hehe reflecta nie sluchaj :) on tylko samochody robi nie zna sie ;)

Masz cierpliwosc ,naprawde czuje ze calosc zmiazdzy glowe pozadnie :)

Napisano
  • Autor

dziekuje za mile slowa,ms nie dam bo bym kompa rozpiepszyl, musze uwazac z poly oczywiscie potem dodam kilka segmentow zeby zaokraglic te miejsca kanciasce najbardziej widoczne,moze dzis cos jeszcze podrzuce..pozdro

Napisano
  • Autor

Witam daje update,troche sie zapedzilem z tym detalem i mam problemy ,nie wiem czy uda mi sie skonczyc ta swiatynie :(,pozdrawiam

rendertestjk7.jpg

rendertestsiatant5.jpg

Napisano

Podziwiam Cię za wydzierganie tych wszystkich wzorków. Robi wrażenie...

Napisano
  • Autor

Witam dziekuje za komentarze chlopaki,skoncze ja ale czuje ze pod koniec bede musial niezle kombinowac heh,pozdr

Napisano

Jak dla mnie to warto bedzie sie pomeczyc , bo zapowiada sie praca na fronta :)

Powodzenia