Napisano 4 Luty 200916 l Witam i zapraszam do komentowania oddaje wam do oceny korytarzyk który zrobiłem jakiś czas temu, scenka została zakończona pomimo błędów takich jak odwrotny bump , displacement, czerwona skrzynka itd itd
Napisano 4 Luty 200916 l Fajnie to wygląda, ale jeszcze mogłeś troszkę dopracować, polecam przeniesienie wątku do WIP i dokończenie, bo bardzo fajnie to wygląda a błędów rzeczywiście jest troszkę. Widać, że troszkę serca w to włożyłeś, więc szkoda by było.
Napisano 4 Luty 200916 l rewelka :) ale gdzies juz widzialem cos bardzo bardzo podobnego, chyba ktos z everow robil, ale nie jestem pewien. Tak czy inaczej jest cymes
Napisano 4 Luty 200916 l Zmieniłbym oswietlenie na bardziej ciekawe, może nocne. Tak sobie myślę, gdzie ja widziałem podobny korytarz, chyba u everów(?) edit: Klicek chyba w tym samym czasie pomyśleliśmy o tym samym ;)
Napisano 4 Luty 200916 l NAJS... :) Bardzo mi sie podoba... Czy mozesz powiedziec, jak rozdzielasz te textury, na ile czesci, w jakich rozdzialkach etc.
Napisano 4 Luty 200916 l W czym modelowane i renderowane ? Świetnie wygląda detal to trzeba przyznać :) Że też tak się chciało pracować... :D
Napisano 4 Luty 200916 l Kawał dobrej roboty ale przeszkadza mi tylko jedno. Wszystkie modele masz jak nówki tylko zniszczone odpowiednim shaderem. Gdybyś powyginał rury, blachy, połamał deski lub rozerwał futrynę byłoby o niebo lepiej.
Napisano 4 Luty 200916 l wózko-sedes? hmm będe sobie musiał kiedys sprawic cos takiego,a na serio to poza niektórymi dziwnymi odbiciami ładne i klimatyczne,tylko przyczepie sie do lampy,bo szpital wyglada na jakis stary jak świat,a lampa na jarzeniówki?:P
Napisano 5 Luty 200916 l fajne fajne ale tak jak inni pisza - przyciemnij troche sufit - daj malego Dofa / moze swiatelko jakies wolumetryczne + jakies pylki i bylaby pierwsza liga ;) trzymaj sie
Napisano 5 Luty 200916 l Świetne!!! Piękny detal, modele i shadery. To co piszą powyżej to racja ale i tak praca na bardzo wysoki poziomie. Gratki fronta :) Pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200916 l dzięki za komentarze , fajnie ze wam się podoba ,po waszych odpowiedziach zaczynam myśleć na wipem, zobaczmy! Innos - robione w 3dsmax ,vray i ps ,ao w mentalu Jonasz_Real- kilka jest w 2048 na ściany, podłogę, a reszta mniejsze polon- jeszcze nie ale po wielkim kryzysie ,kto wie :) tores- zgadzam się z tobą , robiąc ta scenkę nie zwróciłem na to uwagi ale przy następnej lub w wipie napewno się tym zajmę Kusanagi - troszkę powinno być ciemniej to fakt , dużo zależy tez monitora na jakim kto ogląda , pyłki chciałem zrobić ale niestety nie wiem jak to się robi taki efekt jak był np w Arka
Napisano 5 Luty 200916 l Mi się czepiać dzisiaj nie chce ;] Praca wypas, świetny klimat, detal, kolory.
Napisano 7 Luty 200916 l Początkujący jestem i się nie znam, ale poza tym co podali przedmówcy jak depth of field, pyłki itp. Rozświetliłbym trochę bardziej front pracki, krzesło i reszta pierwszego planu zdają się trochę zbyt ciemne. Po za tym jak dla mnie pracka rzeczywiście wypas. pozdro.
Napisano 7 Luty 200916 l Kawał dobrej roboty! nie da się ukryć.. Mnie osobiście troszkę drażni ta czerwona skrzyneczka prawie w centrum kadru. Ale to niuans akurat :) Gratulacje fajnego stillka.
Napisano 8 Luty 200916 l Podoba mi sie pomysł i wykonanie. Teraz powiedz który to szpital tak wyglada w Polsce bo niechciałbym przypadkiem tam trafic :P Nieźle wykonane teksturki, modele i sam render, aż miło popatrzec. Pozdrawiam i powodzenia w dalszy prackach.
Napisano 8 Luty 200916 l ..ale że aż tak źle w naszych szpitlatach?! Polon nawet bym powiedział że gorzej inwentaryzowałem kiedyś część szpitala i gorzej to wyglądało niż tutaj przedstawione przez Isee a po za tym jest klimat Isee bardzo mi się podoba
Napisano 8 Luty 200916 l Uwielbiam takie klimaty, swietna pracka, tekstury i w ogole. Jedynie do czego moglbym sie przyczepic to za ostre swiatlo zza okien w dalszej czesci korytarza jak i w samym korytarzu na dalszym planie, moglobybyc bardziej mrocze. Wg mnie jak najbardziej zasluzony front
Napisano 14 Luty 200916 l Fajny klimat, mozna sie czepiac szczegolow, ale jako calosc sprawia bardzo dobre wrazenie. 5* Gdybym mial po swojemu zabrac sie za ta scene, to pewnie dodalbym wolumetrycznego oswietlenia. Takie rzeczy czesto widzi sie na fotkach z podobnie opuszczonych miejsc.
Napisano 14 Luty 200916 l Fajna pracka, gratulacje. Ciekawe zastosowanie światła. W sensie, ogólnie przygnębiająca sceneria w radosny wiosenny dzień. pozdrawiam.
Napisano 17 Luty 200916 l kawal dobrej roboty teksturki obiekty siatlo wszytko.... chociaz cos mi to przypomina dleikatnie pozdrawiam