Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hi.

W ramach testowania camtasi zrobilem maly tutorial o setupowaniu nogi w majce 2009.

Troche sie jakam, bredze, troche yyyyykam, ale mam nadzieje, ze zostanie mi wybaczone, bo wydaje mi sie, ze jakas wartosc edukacyjna tez tam zawarlem;)

Do sciagniecia:

WERSJA MAYA 2009

- rapidshare (full size, 109MB): http://rapidshare.com/files/198852453/Leg_Setup_Tutorial.rar

- vimeo (niska rozdzielczosc): http://vimeo.com/3239325

- vimeo (full size) pod tym samym linkiem, tylko na dole, po prawej, jest link do pliku MOV, ktory mozna sciagnac

Niestety nie wyszlo mi uploadowanie HD w vimeo, wiec poki sie z tym nie uporam, jedynie takie opcje;)

edit:

WERSJA MAX 2009

- rapidshare (full size, 197MB): http://rapidshare.com/files/200822226/leg_set_max_187MB.rar

- vimeo (niska rozdzielczosc): http://vimeo.com/3309167

- vimeo (full size) pod tym samym linkiem, tylko na dole, po prawej, jest link do pliku MOV, ktory mozna sciagnac

Edytowane przez Reanimator

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 9,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe chyba miales stresa, tak nerwowo klikasz i klikasz w tym viewporcie, male ruchy, male rotacje, takie tiki komputerowcow.

Jest ok ;)

pozdr.

Napisano

Reanimator, komu ukradłeś głos?! Jakoś nie pasuje. :)

Napisano
  • Autor

Nie wiem co masz na mysli ;>

floo: moge zrobic, jezeli bede mial cos do pokazania. Tylko nie mam pomyslow na tematy ;)

Napisano

Tutorial O.K. ...

Głos rzeczywiście "miły".

Początkowe machanie i klikanie myszką - bezbłędne - pozwala się skupić na treści. ;)

Odsyłanie do Helpa - pomocne, serio - przynajmniej nie próbujesz wyjaśniać funkcji bardziej rozległych.(chyba)

Przepraszanie za "wyskakujące okna" - niepotrzebne.

Brakuje Przeprosin za "walenie" w klawiaturę...

pozdrawiam.

P.S."You must spread some Reputation around before giving it to Reanimator again."

Napisano
  • Autor

Wybacz wszelkie niedociagniecia.

Jak bede sprzedawal tutoriale za dzieciatki dolarow, to bede bardziej sie staral, popracuje nad dykcja, wyedytuje wszelkie niepotrzebne rzeczy i zadbam o lepszy sprzet :)

Na dobra sprawe odeslalem do Helpa tylko przy Add Attribute, a chociaz zrobilem to takze przy SDK, to za chwile wyjasnilem dokladnie jak tego uzywac. Nie gadalem o rzeczach, ktore mozna znalezc w helpie, zeby nie wydluzac i nie zwiekszac rozmiaru pliku.

Edytowane przez Reanimator

Napisano

proponuje tutek: "riggowanie twarzy..." ;) w wersji rozszerzonej... :]

keep going...

Napisano

floo dokładnie to samo miałem zaproponować :P

Z tym, że może zacząć od podstaw jak blendshapy, jak je tworzyć, ile ich, jak przyłączać do reszty ciała, organizacja, może quick look na targety jakiegoś riga i szybkim opowiedzieniem po co ?na co? etc.

wire deformers, bone driven face rigs, mixy tych technik i co tam jeszcze z mordkami się robi we wielkim świecie :D

Reanimator Jak mi limity się zresetują (19-tego) to zobaczę co tam ciekawego naopowiadałeś :) Ale plus za pracę się nalezy :)(chyba :P)

Napisano

Hhehe "dzięki że byliście ze mną" :D nie no majstersztynk :) później powinieneś dodać "napiszcie mi jak znajdujecie ten tutorial" i już w ogóle pełna Amerykanka :D

A tak poważnie, bardzo fajny tutek :)

Napisano

Brawo za pomysł :)

Głos bardzo miły, masz niezłą dykcje jak na takie braki w uzębieniu ;)

Klasyk - bez zaskoczeń :)

Napisano
  • Autor

Hehe, dzieki chopaky :) Pokrzepiajace;)

ttaaddeekk: w zasadzie mialem pomysl, zeby zrobic podobny tutorial do Maxa i np. XSI. Pomysle.

A odpowiadajac na Twoje pytanie to tak, mozna podpiac w ten sposob :)

Napisano

Fajnie animujesz- respect Tutek bardzo ok

rep

EDIT: chwilowo nie mogę:)

EDIT: co do barwy głosu to wierzę poprzednikom- nie mam głośniczków podłączonych:D

EDIT: aż podłączyłem, fakt mógłbyś radio prowadzić:)

Edytowane przez Tomek Kosiorek

Napisano

fajnie fajnie - ale noge akurat umialem zrigowac ;)

moze zrobisz cos takiego dla reki (z IK/FK itd) ? hehe

Napisano
  • Autor

Poki co wrzucam wersje maxowa. Smiesznie bylo, w czasie nagrywania pojawily sie problemy i wszystko jest "na tasmie" ;)

Link w pierwszym poscie.

Napisano
  • Autor

Ciesze sie, ze sie podoba i przydaje:)

sly: ja zawsze mam problemy z interpretacja Twoich postow, bo nie widze Twojej twarzy ;)

Napisano

Ogromne dzieki Reanimator :) Wiecej takich tutow, wiecej takich jak Ty :)