Napisano 16 Luty 200916 l Hi. W ramach testowania camtasi zrobilem maly tutorial o setupowaniu nogi w majce 2009. Troche sie jakam, bredze, troche yyyyykam, ale mam nadzieje, ze zostanie mi wybaczone, bo wydaje mi sie, ze jakas wartosc edukacyjna tez tam zawarlem;) Do sciagniecia: WERSJA MAYA 2009 - rapidshare (full size, 109MB): http://rapidshare.com/files/198852453/Leg_Setup_Tutorial.rar - vimeo (niska rozdzielczosc): http://vimeo.com/3239325 - vimeo (full size) pod tym samym linkiem, tylko na dole, po prawej, jest link do pliku MOV, ktory mozna sciagnac Niestety nie wyszlo mi uploadowanie HD w vimeo, wiec poki sie z tym nie uporam, jedynie takie opcje;) edit: WERSJA MAX 2009 - rapidshare (full size, 197MB): http://rapidshare.com/files/200822226/leg_set_max_187MB.rar - vimeo (niska rozdzielczosc): http://vimeo.com/3309167 - vimeo (full size) pod tym samym linkiem, tylko na dole, po prawej, jest link do pliku MOV, ktory mozna sciagnac Edytowane 21 Luty 200916 l przez Reanimator
Napisano 16 Luty 200916 l hehe chyba miales stresa, tak nerwowo klikasz i klikasz w tym viewporcie, male ruchy, male rotacje, takie tiki komputerowcow. Jest ok ;) pozdr.
Napisano 16 Luty 200916 l Autor Lukasz: nooo, na poczatku troche mialem stresa, ale pozniej jakos poszlo;) floo: hmm? :>
Napisano 16 Luty 200916 l Autor Nie wiem co masz na mysli ;> floo: moge zrobic, jezeli bede mial cos do pokazania. Tylko nie mam pomyslow na tematy ;)
Napisano 16 Luty 200916 l Tutorial O.K. ... Głos rzeczywiście "miły". Początkowe machanie i klikanie myszką - bezbłędne - pozwala się skupić na treści. ;) Odsyłanie do Helpa - pomocne, serio - przynajmniej nie próbujesz wyjaśniać funkcji bardziej rozległych.(chyba) Przepraszanie za "wyskakujące okna" - niepotrzebne. Brakuje Przeprosin za "walenie" w klawiaturę... pozdrawiam. P.S."You must spread some Reputation around before giving it to Reanimator again."
Napisano 17 Luty 200916 l Autor Wybacz wszelkie niedociagniecia. Jak bede sprzedawal tutoriale za dzieciatki dolarow, to bede bardziej sie staral, popracuje nad dykcja, wyedytuje wszelkie niepotrzebne rzeczy i zadbam o lepszy sprzet :) Na dobra sprawe odeslalem do Helpa tylko przy Add Attribute, a chociaz zrobilem to takze przy SDK, to za chwile wyjasnilem dokladnie jak tego uzywac. Nie gadalem o rzeczach, ktore mozna znalezc w helpie, zeby nie wydluzac i nie zwiekszac rozmiaru pliku. Edytowane 17 Luty 200916 l przez Reanimator
Napisano 17 Luty 200916 l proponuje tutek: "riggowanie twarzy..." ;) w wersji rozszerzonej... :] keep going...
Napisano 17 Luty 200916 l floo dokładnie to samo miałem zaproponować :P Z tym, że może zacząć od podstaw jak blendshapy, jak je tworzyć, ile ich, jak przyłączać do reszty ciała, organizacja, może quick look na targety jakiegoś riga i szybkim opowiedzieniem po co ?na co? etc. wire deformers, bone driven face rigs, mixy tych technik i co tam jeszcze z mordkami się robi we wielkim świecie :D Reanimator Jak mi limity się zresetują (19-tego) to zobaczę co tam ciekawego naopowiadałeś :) Ale plus za pracę się nalezy :)(chyba :P)
Napisano 20 Luty 200916 l Hhehe "dzięki że byliście ze mną" :D nie no majstersztynk :) później powinieneś dodać "napiszcie mi jak znajdujecie ten tutorial" i już w ogóle pełna Amerykanka :D A tak poważnie, bardzo fajny tutek :)
Napisano 20 Luty 200916 l cool Reanimator. Pierwsze koty za ploty i bylo niezle :) Nastepnym razem bedzie pro :P
Napisano 20 Luty 200916 l fajowe, dzieki w maxie tez mozna tak przypisywac parametry ? ps. napewno jestes mistrzem cieplych slowek ;)
Napisano 20 Luty 200916 l Brawo za pomysł :) Głos bardzo miły, masz niezłą dykcje jak na takie braki w uzębieniu ;) Klasyk - bez zaskoczeń :)
Napisano 20 Luty 200916 l Autor Hehe, dzieki chopaky :) Pokrzepiajace;) ttaaddeekk: w zasadzie mialem pomysl, zeby zrobic podobny tutorial do Maxa i np. XSI. Pomysle. A odpowiadajac na Twoje pytanie to tak, mozna podpiac w ten sposob :)
Napisano 21 Luty 200916 l Fajnie animujesz- respect Tutek bardzo ok rep EDIT: chwilowo nie mogę:) EDIT: co do barwy głosu to wierzę poprzednikom- nie mam głośniczków podłączonych:D EDIT: aż podłączyłem, fakt mógłbyś radio prowadzić:) Edytowane 21 Luty 200916 l przez Tomek Kosiorek
Napisano 21 Luty 200916 l to repa dostaniesz dopiero po wypuszczeniu tutaka na maxa, albo wzuc scenke, za wszystko bede wdzieczny :)
Napisano 21 Luty 200916 l ttadekddeekk jeśli chodzi Ci głównie o o slidery w custom attributes to są dosłownie trzy ruchy.:)
Napisano 21 Luty 200916 l fajnie fajnie - ale noge akurat umialem zrigowac ;) moze zrobisz cos takiego dla reki (z IK/FK itd) ? hehe
Napisano 21 Luty 200916 l Autor Poki co wrzucam wersje maxowa. Smiesznie bylo, w czasie nagrywania pojawily sie problemy i wszystko jest "na tasmie" ;) Link w pierwszym poscie.
Napisano 22 Luty 200916 l Autor Ciesze sie, ze sie podoba i przydaje:) sly: ja zawsze mam problemy z interpretacja Twoich postow, bo nie widze Twojej twarzy ;)
Napisano 22 Luty 200916 l sly poprostu nei wie kiedy sie uzywa "..." :D dzieki , oby Ci sie czesciej nudzilo z takimi tutkami pozdro
Napisano 24 Luty 200916 l Autor Szybko to nie bedzie, bo wrocilem do pracy i jestem z czasem w d*** dla odmiany ;(