chveti Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 nie chodziło o całą twarz (heh) moze byc czekam na teksturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Dawno tu nie zaglądałem (przepraszam :P) i jestem mile zaskoczony, udane włosy i ogólnie buzia prezentuje się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Ładna babaczka :] Super ci idzie. Nie jestem pewny ale włosy wygjądają jakoś dziwnie tzn. wyglądają jak posklejane ale może mi się to wydawać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Zrób jej chociaż na razie jakieś prowizoryczne oczy (z teksturką), bo te szare mi się torche źle kojarzą. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 no z ciemnymi wlosami o wiele lepiej :) wyszla ci taka eteryczna nimfa :) miejmy nadzieje ze rozwiniesz temat bo niezle ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Dzięki Meg:) Cały czas pracuje, ale robi się coraz cięzej. Teraz pracuje nad shaderem skóry. Jak na razie brazilowski mnie nie powalił, wiec mysle nad zwykłym materiałem z fallof\'ami w odpowiednich slotach... Wracam do testów;) PS: Eteryczna nimfa... hmmm:) Temat do zastanowienie, bo w zasadzie to jeszcze nie mam konkretnego \"zastosowania\" dla skończonego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Update. Wersja beta texturki twarzy... Oczka są zrąbane. Wiem. Ale krzyczą wszyscy ze potwornie wygląda bez źrenic, więc nie bede więcej straszył. A przynajmniej nie wi ten sposób;) PS: Właśnie robie render z włosami, jak sie skończy to może dorzuce... Tylko nie wiem ile to potrwa:/ EDIT obiecanego rendera nie będzie bo paskudnie wyszedł:/ Lepszego zrobi sie jutro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Witam Strasznie blyszczaca skora tej panny :) Daj jej troche pudru bo sie babka zdenerwuje :D Troszke szminki tez by nie zaszkodzilo, no nie mowie zeby usta razily ostra czerwienia ale mogly by byc bardziej \"nasycone\" :) Oczka martwe, jakies bliki by sie przydaly, moze wrzuc na nie jakas mapke hdri jezeli nie ma sie w nich co odbijac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 tam cos przy nosie siatka nietaka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Poprawione oczka. Wg mnie zaczynają juz wyglądac jako-tako. Małe poprawki i będzie git. To przy nosie to nie jest bug:) Taki artefakcik się robi tylko przy mshsmth x1, przy x2 jest dobrze. Zapraszam do komentowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 spoko juz idzie... coraz lepiej ale jednak cos jeszcze jest takiego ze twarz wydaje sie nie zeczywista tylko jeszcze nie wiem co... moze tekstura skory ?? albo tekstora ust.. wiem tylko ze jest tu cos co psuje postac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 wg mnie git ale skóra się świeci za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość free Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 eee, górna warga jakaś za wysoka jest... wygląda jakby miała takie murzyńskie usta, blee:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Wydaje mi się ze z tą wargą jest dobrze... Sprawdzałem na kilku refkach... Oczywiście nie wszystkie białe kobiety mają tak wydatne wargi, ale też się takie zdarzają:] I to nie koniecznie \"pompowane silikonem\". Jeszcze jeden render, tym razem ukazujący całą postać. Starałem się poprawić miejsca o których mówił Kris, ale nie wiem czy mi się to do końca udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 anorektyczka ?? :D za chuda... hmm czoło za niskie... kształt bioder coś nie tak dołki (połaczenie policzków i tego co od ust odchodzi ) - tam jest coś bardzo nie tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 To jest perspektywa, tak? :-) Bo kolana wydają się być nisko, ale to pewnie kwestia ujęcia. Biodra to powinieneś poprawić. Hehm... co do twarzy realistycznej to dużo by dała tekstura skóry i jakieś zmarszczki, pieprzyki itp. Usta zawsze moze mieć Angeliny Jolie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 dołki (połaczenie policzków i tego co od ust odchodzi ) - tam jest coś bardzo nie tak :) -> nie do końca wiem o co biega:/ Mógłbyś mi wytłumaczyć? A najlepiej zazneczyć? Nad texturką twarzy cały czas pracuje, dodaje zmarszczki, i inne takie:) Biodra:/ Tu daje się we znaki moja wiedza (a w zasadzie to jej brak) z zakresu szeroko pojmowanej biologii, a dokładniej anatomii (chyba):] Jeśli można, to też prosze o bardziej łopatologiczne wytłumaczenie. A najlepiej o rysuneczek. PS: Pussik - to jest perspektywa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielwigierski Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 widac zasiedziales nad piersiami bo wygladaja najksztaltneij z calego caila. jak bys poswiecil tyle czasu na kolejne partie ciala tyle co na te peirsi bylo by dobrze. chociaz to Wip i licze na to ze jeszcze zasiadziesz przy modelu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 pierWsi tez widzialem ladniejsze ;) ale te sa ... ladniusie ... ze sie tak wyraze .... bardzo ladnie pod pierWsimi ... ale twarz ... hmm ... masz moze POSER\'a ? tam sa naprawde niezle zrobione twarze ... moglbys tam zauwazyc wiele wiele waznych grup plaszczyzn wlasnie na twarzy ... sam zmagam sie od lat z naprawde dobrym modelem glowy... wiec nie mam zamiaru cie krytykowac ... ale ... nie da sie ukryc ze do realizmu brakuje jej sporo ... zwlaszcza na ww miejscach ... przez ta zapasc (nos- warga) wyglada troche \"małpio\" napewno wiesz o co mi chodzi ... pozatym brak policzkow ... Twarz to najbardziej umiesniona czesc ciala czlowieka ... setki miesni odpowiadajacych za ksztalt kazdego miejsca na twarzy ... (gdzies zaczytane info:) powodzenia ... popracuj prosze nad tym ... to efekt bedzie lepszy niz u mnie ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Update. Troszke posiedziałem i popracowałem nad kształtem głowy. Myślę, że teraz to wyglada troszke lepiej. Sam widze że jeszcze musze nos poprawić i broda też jeszcze mnie nie satysfakcjonuje:) Porównywanie mojego modelu do tych z posera nie wypali niestety. Już probowałem to robić i widziałem ze \"moja\" twarz reprezentuje inny typ urody, niż te poserowe. Wymienione błędy dotyczące reszty ciała staram sie poprawiać na bieżąco, ale na razie priorytetem jest ta \"buźka\", więc na razei render głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Sproboj powiekszyc tylnia czesc czaszki i troszke ja podniec... A co do reszty to super ;) Nic dodac nic ujac :) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 a mi dalej ta lala przypomina faceta... ma taki dziwny wyraz twarzy... poza tym jej oczy sa strasznie duze i dominujace nad całością.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Dawno nic nie wrzucałem, mimo że praca cały czas jest w toku:) Chwilowo wróciłem do samego modelu, dodałem nawet uszy. Wydaje mi się, ze jeszcze małe poprawki i bedzie je mozna zostawić. Czekam na komantarze i krytykę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 jest o niebo lepiej niz wczesniej, serio. jak dla mnie of corze (progresssssss .... ;] ) Pozdrawiam i czekam na kolejne updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CD Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Jak na moj gust, to kolana troche za nisko, stopy za duze, brwi w ogole nie widac i rece chyba za chude albo za dlugie. Poza tym OK, zwlaszcza piersi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 witam . :> nmo francja elegancja mi narazie dlamnie bez zarzutu moglbys pokazac siatke ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Co ja Ci mogę doradzić... Twarz.. kosci policzkow postaraj się uwidocznić. Sama krawędź policzki-szyją strasznie prosta. Spliny czy jak?? Co do reszty...to jeszcze daleka droga do końca prac jak widać więc resztę pozostawię jak skończysz. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 Kolejne poprawki... CD - ciałem zajme się jak dopracuje twarz - ale zachowam sobie te uwagi w pamięci:) Predator - prosze bardzo:) http://members.lycos.co.uk/kozioo/wire.JPG und3r - splinów uzywam tylko do robienia rzęs. Spróbowałem troszka bardziej zaznaczyć te kości policzkwe, ale nie wiem czy widać jakieś większe zmiany. Zrobiłem nowe rzęsy i pracuje nad materiałem skóry. Zrezygnowałem z shadera brazilowego i będe męczył (najprawdopodobniej) zwykłego oren-nayar-blinn\'a. a tutaj pierwsze starcie z texturkami - jeszcze duuuzo roboty:) http://members.lycos.co.uk/kozioo/rz2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Dzieki .. Jak dlamnie to ladnie to wyglada , no z texturkami to bedziesz musial powalczyc ale z wiem ze to nie latwe:/ no coz zostaje mi zyczyc Tobie powodzenia no i dobrych efektow bede tu wpadal ogladac efekty pracy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Znacznie lepiej, ale ma zbyt ostre rysy twarzy. Popraw brodę bo jakaś taka płaska jest. Poza tym coś nie gra w okolicach oka. Zbyt wyraźnie zaznaczyłeś tam kość czaszki (nie wiem jak to się nazywa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 nadkole batou ... nadkole :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Chyba udało mi się wymyślić rolę dla tej postaci:) Postanowiłem zrobić z niej wampirzycę. Jak na razie tyle charakteryzacji. Z włosami dalej walcze, więc wiem że paskudnie wyglądają:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 walnij jej na twarzy jakiegos grawera - tatuzaykow nigdy za malo :> no i obys sobie z wlosami poradzil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Tatuaże:> Hmmm... Jeśli już to jakieś delikatne wzorki w kącikach oczu, ale jeszcze musze się zastanowić. Zdecydowanie nie chce jej oszpecać - w końcu kobieta, tylko troszke mniej żywa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Toż to wygląda jak Sophie Eliz Bextor :> ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 ona sie musi tak szyderczo usmiechac do kamery z wystajacymi klami i pomarszczona twarza (miedzy oczami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 O ile pamietam wampiry to piekne istoty o klasycznych rysach twarzy. Ta pani nieco odstaje od tego kanonu. Poprzednia wersja miala wiecej uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogue Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 JUŻ WIEM kogo mi ona przypomina. Kasię Nosowską w mocnym makijazu, jak z teledysku do \"Mrumru\". Troszke wyglodzona ta wampirzyca :) Co się tyczy do pomarszczonej twarzy miedzy oczami, odradzam, albo przynajmniej proponuje ZDECYDOWANY umiar - nie podobają mi sie te zmutowane gęby wampirow rodem z Buffy. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Skąd taka koncepcja ?? Jak na wampira to mimike twarzy ma bardzo przytujną, a sam model jest ładniutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Pora na odpowiedzi:) koncepcja - sama przyszła... Ciężko powiedzieć skąd ten pomysł, po prostu coś mnie tknęło, żeby zobaczyć, jak będzie to wyglądało. mimika -to się zmieni, rigowanie zostawiłem sobie na koniec. rysy twarzy - ja jakoś nie mam utrwalonego wizerunku wampira jako kobiety o jakiejś określonej urodzie... A poprzednia wersja może i przejawiała nieco więcej uroku, ale tylko w niektórych ujęciach. W innych było beznadziejnie (wina modelu), a poza tym była cała masa błędów. Nie daje żadnego rendera, bo praktycznie nic sie nie zmieniło. Walka z włosami trwa dalej... I raczej nie zanosi się na to, żeby chyliła się ku końcowi:( Wish me luck:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 KOncepcja fajna. Taxturki fajnie wyglądają i wogóle nadają taki specyficzny klimat postaci. Tylko nie wiem czemu ogólny model wygląda jakby jej ktoś twarz znieczulił. Ogólnie jest za bardzo rozciągnięta (głównie policzki tak jakoś dziwnie zwisają). Ale powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Troche powalczyłem z włosami i dodałem (tak na próbę) te tatuaże. Głupi pomysł jednak:) Albo źle wykonany, więc wywaliłem. Poza tym szukam rysunków / grafik/ zdjęć stworzeń wampiropodobnych (płci kobiecej oczywiście:]). Jeśli ktoś posiada jakieś ciekawe zbiory to prosze o info:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Wszystkie wampirzyce jakie widzialem byly laskami.Taki gatunek:p.A ta pani to troche brzydka jest...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Owszem, wszytkie kobiety wampiry, które nawet za zycia były średnie tak zamieniając się w wampiry stają się niczym boginie piękności. Nie wiem jaka jest twoja koncepcja i czy ta skóra jest w odcieniu takim jaki ma byc na koncu, bo powinna byc naturalna, jak ludzka skóra, na dodatek nieskazitelnie czysta. Zmniejsz jej moze troche usta ? Będzie dobrze :) tylko trza popracowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Gacu - przeczytałęm kilka \"wampirzych\" serwisów i nigdzie nie znalazłem infomacji o tym, że skóra powinna mieć naturalny, żywy, kolor. Wszędzie natomiast jako cecha charakterystyczna jest podany blady, niemal biały jej odcień. Pindar - co byś zmienił konkretnie, aby dodać jej urody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 czesc ... wiesz co ...trudno powiedziec ... rozne sa gusta ... to wiadomo. czasami poprostu kobieta jest ladna a czasami nie ... mimo ze niby kobieta na zywo ... wiec modelowi nie mozna nic zazucic ... to jednak nie ladna :) a z drugiej strony ... tam gdzie dla mnie ladna to dla innego moze nie byc :) rob jak robisz bo bledow nie ma za bardzo ... dodasz jej urody ladnym wdziankiem i moze jakims wyrazem twarzy ... wiesz kobieta najczesciej rozchyla usta jak chce byc sexy ... moze jak troszke nad tym popracujesz to dodasz jej troche sexapilu ... pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 Taki niby-update:] Z rzeczy ważniejszych: -dodane dłonie (na razie bez paznokci, bo nie wiem czy ta pani nie będzie nosiła rękawiczek) -poprawione texturki spectacular i glossiness. Skóra jest mniej matowa i chyba wygląda lepiej. chyba tyle. komentujcie ile wlezie (bądzcie lepsi niż userzy na evermotion ;) Do bitwy tam chyba nikt nie zagląda ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Extra. Jestem pełen podziwu, dla mnie model jest prefekt. Skóra wygląda bardzo dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navi Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 no jest ok!, ale moze zrobisz z niej jakąs sexy blondyne na tapete? hehe pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Jest zaje...fajnie. Dodasz wdzianko rodem XIXw czy bardziej ala\'Underword? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi