hkropinski Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 (edytowane) ano wlasnie.. nagle ucichles i zamiast modelowac to zaczeles robic kariere w rzeczach interesujacych blebleble.. wypada to tak kolegow opuszczac :> Witam wszystkich! jak to fajnie powitać Was znowu w wip'ie:D Rzeczywiście dwa lata temu ucichłem i nie myślałem, że aż tyle czasu potrwa milczenie me:) Jednak koniec! Wracam z "rzeczy interesujących blebleble" i oddaję Wam do oceny samochód. I to nie byle jaki, specjalnie na dzisiejszy, radosny dla mnie dzień wybrałem śliczniutkie autko jakim jest Ford GT. Oczywiście model jest w bardzo wczesnym stadium rozwoju, czas pracy - około 1 dzień. Pozdrawiam wszystkich, z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi oraz krytykę. START Edytowane 10 Maj 2009 przez hkropinski
RA Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Ładnie jest. :) Za tylną boczną szybą niefajnie się model wygina. EDIT: Słupek przy przedniej szybie bez loop'a nie przejdzie.
Kr3tz Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 (edytowane) hkropinski strikes back Jak tak patrze to mam dziwne wrazenie ze to GT40 z '60 (Wlasnie to co pecet nizej napisal) Ale ta ujmujaca historia otwierajaca watek... 5* Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez Kr3tz
Morfeusz Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Heja Jak dla mnie czysta ładna siatka, ale to dopiero początek czekamy na więcej Pozdro
pecet Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Wydaje mi się że nie powinno być takiego ostrego kantu przez nadkole-zderzak-drzwi.
FF Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 e tam pokaz z ms bo tak zawsze wygląda równiej:)
latos Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 JA pierdziu taki efekt bez MS. Poprostu WOW!
Thunder Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 no liczę na dobry model bo Ford GT to moje najukochańsze autko ;D na razie jest ładnie ;) powodzenia w dalszej pracy
nocny drwal Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 forda gt nie można zkaszanić, bo myślę, że jest tu więcej użytkowników, dla których to auto to legenda:) ja również liczę na dobry model, a to że na pewno będzie dobry, to już inna sprawa:) witam ponownie:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Super! 1 dzien powiadasz :) No to teraz jeszcze 2-3 dni i model gotowy :) Wkoncu swieta sa :D
hkropinski Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Napisano 11 Kwiecień 2009 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, na pewno będę się starał brać je pod uwagę w dalszej pracy nad modelem. Teraz się nie rozpisuję z odpowiedziami, nie mam zbytnio czasu, ale wrzucam takie kółko, a później obiecuję poodpisywać, pozdrawiam RA:) to nie do konca moj wymysł:D Edytowane 11 Kwiecień 2009 przez hkropinski
RA Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Super opona, choć ten bok, to trochę sztuka dla sztuki. ;) A felga tragedia. Ten samochód ma dość delikatne kształty, a z tymi felgami będzie wyglądał trochę karykaturalnie. Niby nawiązują do klasycznych musclecar'owych, ale coś jest w nich nie teges. :)
hkropinski Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 (edytowane) haj! tak więc zeby nie bylo ze sie obijam... chociaz troche sie obijam... chociaz nie moja wina bo swieta i do rodziny trzeba jechac.... chociaz moze to mnie nie usprawiedliwia... niewazne - zeby nie bylo, wrzucam niewielki bo niewielki ale progress... juz liczylem ze dzisiaj pokaze skonczony przod ale najpierw jeszcze zamierzam dopiescic siateczke bazy:) RA -> PW:) Kr3tz, pecet -> oczywiscie ze tak, chcialem tylko na bazie zaznaczyc ze tam bedzie chamfer:) Morfeusz -> dzieki:) Freedom -> wszystko w swoim czasie, sam jestem pedantyczny na punkcie równości, wiec narazie proszę, uwierz mi na slowo ze jest w miare rowno, jak bede mial troche czasu to wrzuce jakies clay'e chociaz... to moze szybciej skoncze caly model^^ latos -> milo mi:) Thunder -> your welcome:) nocny drwal -> i znów mi miło! 3D Creative -> rzeczywistowśc jak zwykle okazuje sie brutalna^^ maksymilion -> a ja tak neutralnie, ale to autko to legenda:) patry -> co się odwlecze to nie uciecze:D RA -> PW:D PS. Wy po modelowaniu tez macie siatki przed oczyma jak je zamykacie? Pozdrawiam aha no i bym zapomnial tego detalu troche odsłonić...: powyżej jest to juz lekko poprawiona wersja z uwzględnieniem detali jakie napisał Bubu:) Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez hkropinski
JohnZi Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 ale ta felge jakas zlaczysz w jedna calosc nie?:D
hkropinski Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Zdecydowanie to bedzie polaczone:) pozdrawiam
Bubu Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Grubo :D GRUBO ;P felga to skad? z wer cabrio ? ten detal co pokazales to...... hmmmm 3 chamfery powinny byc rowne ;) a tylko jeden bardziej wyokraglony:D iiiiiii scianki dookola tez powinny byc rowne ;] to tyle reszta chyba dobrze ;] pozdrawiam ;]
Thunder Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 o ile mi dobrze wiadomo felgi są z kopii Forda bo w oryginale nie ma wersji cabrio ;) ładnie wykonane ale jednak nie pasują ^^ zrób oryginalne czyli http://www.netcarshow.com/ford/2005-gt/1600x1200/wallpaper_79.htm a detalik ładniutki Pozdrawiam
dynia Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 świetny model powodzenia w dalszych pracach
Stachu Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 no hkropinski jak zawsze roxuje, swietny mode, czekam na final rendery :)
hkropinski Napisano 10 Maj 2009 Autor Napisano 10 Maj 2009 (edytowane) Witam! odkopuję, pokazuje to co bylo gotowe juz w polowie kwietnia, od tamtego czasu nic sie nie ruszylo i pewnie szybko nie ruszy, ale w niedlugim czasie mozna sie spodziewac kilku modeli ktore wykonuje bardziej na zlecenia: Pozdrawiam Edytowane 10 Maj 2009 przez hkropinski
sewo Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 o kurde super Ci to wyszlo, nie wiele sie znam ale naprawde wyglada to swietnie ;] chcialby kiedys chociaz w polowie tak dobry model zrobic ;]
Soul Master Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Tylne nadkole mógłbyś wdł. mnie poprawić, ale nie wiem czy mam z tym rację :). Po prostu nie za bardzo mi się podoba.
hkropinski Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Panowie! Soul Master nie wiem za bardzo o czym mówisz ale spojrzę w referencje i może zwrócę na coś uwagę. Dla zainteresowanych siatka: Pozdarwiam
Rekomendowane odpowiedzi