Napisano 10 Kwiecień 200915 l ano wlasnie.. nagle ucichles i zamiast modelowac to zaczeles robic kariere w rzeczach interesujacych blebleble.. wypada to tak kolegow opuszczac :> Witam wszystkich! jak to fajnie powitać Was znowu w wip'ie:D Rzeczywiście dwa lata temu ucichłem i nie myślałem, że aż tyle czasu potrwa milczenie me:) Jednak koniec! Wracam z "rzeczy interesujących blebleble" i oddaję Wam do oceny samochód. I to nie byle jaki, specjalnie na dzisiejszy, radosny dla mnie dzień wybrałem śliczniutkie autko jakim jest Ford GT. Oczywiście model jest w bardzo wczesnym stadium rozwoju, czas pracy - około 1 dzień. Pozdrawiam wszystkich, z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi oraz krytykę. START Edytowane 10 Maj 200915 l przez hkropinski
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Ładnie jest. :) Za tylną boczną szybą niefajnie się model wygina. EDIT: Słupek przy przedniej szybie bez loop'a nie przejdzie.
Napisano 10 Kwiecień 200915 l hkropinski strikes back Jak tak patrze to mam dziwne wrazenie ze to GT40 z '60 (Wlasnie to co pecet nizej napisal) Ale ta ujmujaca historia otwierajaca watek... 5* Edytowane 10 Kwiecień 200915 l przez Kr3tz
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Heja Jak dla mnie czysta ładna siatka, ale to dopiero początek czekamy na więcej Pozdro
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Wydaje mi się że nie powinno być takiego ostrego kantu przez nadkole-zderzak-drzwi.
Napisano 10 Kwiecień 200915 l no liczę na dobry model bo Ford GT to moje najukochańsze autko ;D na razie jest ładnie ;) powodzenia w dalszej pracy
Napisano 11 Kwiecień 200915 l forda gt nie można zkaszanić, bo myślę, że jest tu więcej użytkowników, dla których to auto to legenda:) ja również liczę na dobry model, a to że na pewno będzie dobry, to już inna sprawa:) witam ponownie:)
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Super! 1 dzien powiadasz :) No to teraz jeszcze 2-3 dni i model gotowy :) Wkoncu swieta sa :D
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki za odpowiedzi, na pewno będę się starał brać je pod uwagę w dalszej pracy nad modelem. Teraz się nie rozpisuję z odpowiedziami, nie mam zbytnio czasu, ale wrzucam takie kółko, a później obiecuję poodpisywać, pozdrawiam RA:) to nie do konca moj wymysł:D Edytowane 11 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Super opona, choć ten bok, to trochę sztuka dla sztuki. ;) A felga tragedia. Ten samochód ma dość delikatne kształty, a z tymi felgami będzie wyglądał trochę karykaturalnie. Niby nawiązują do klasycznych musclecar'owych, ale coś jest w nich nie teges. :)
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Autor haj! tak więc zeby nie bylo ze sie obijam... chociaz troche sie obijam... chociaz nie moja wina bo swieta i do rodziny trzeba jechac.... chociaz moze to mnie nie usprawiedliwia... niewazne - zeby nie bylo, wrzucam niewielki bo niewielki ale progress... juz liczylem ze dzisiaj pokaze skonczony przod ale najpierw jeszcze zamierzam dopiescic siateczke bazy:) RA -> PW:) Kr3tz, pecet -> oczywiscie ze tak, chcialem tylko na bazie zaznaczyc ze tam bedzie chamfer:) Morfeusz -> dzieki:) Freedom -> wszystko w swoim czasie, sam jestem pedantyczny na punkcie równości, wiec narazie proszę, uwierz mi na slowo ze jest w miare rowno, jak bede mial troche czasu to wrzuce jakies clay'e chociaz... to moze szybciej skoncze caly model^^ latos -> milo mi:) Thunder -> your welcome:) nocny drwal -> i znów mi miło! 3D Creative -> rzeczywistowśc jak zwykle okazuje sie brutalna^^ maksymilion -> a ja tak neutralnie, ale to autko to legenda:) patry -> co się odwlecze to nie uciecze:D RA -> PW:D PS. Wy po modelowaniu tez macie siatki przed oczyma jak je zamykacie? Pozdrawiam aha no i bym zapomnial tego detalu troche odsłonić...: powyżej jest to juz lekko poprawiona wersja z uwzględnieniem detali jakie napisał Bubu:) Edytowane 13 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Grubo :D GRUBO ;P felga to skad? z wer cabrio ? ten detal co pokazales to...... hmmmm 3 chamfery powinny byc rowne ;) a tylko jeden bardziej wyokraglony:D iiiiiii scianki dookola tez powinny byc rowne ;] to tyle reszta chyba dobrze ;] pozdrawiam ;]
Napisano 13 Kwiecień 200915 l o ile mi dobrze wiadomo felgi są z kopii Forda bo w oryginale nie ma wersji cabrio ;) ładnie wykonane ale jednak nie pasują ^^ zrób oryginalne czyli http://www.netcarshow.com/ford/2005-gt/1600x1200/wallpaper_79.htm a detalik ładniutki Pozdrawiam
Napisano 14 Kwiecień 200915 l no hkropinski jak zawsze roxuje, swietny mode, czekam na final rendery :)
Napisano 10 Maj 200915 l Autor Witam! odkopuję, pokazuje to co bylo gotowe juz w polowie kwietnia, od tamtego czasu nic sie nie ruszylo i pewnie szybko nie ruszy, ale w niedlugim czasie mozna sie spodziewac kilku modeli ktore wykonuje bardziej na zlecenia: Pozdrawiam Edytowane 10 Maj 200915 l przez hkropinski
Napisano 10 Maj 200915 l o kurde super Ci to wyszlo, nie wiele sie znam ale naprawde wyglada to swietnie ;] chcialby kiedys chociaz w polowie tak dobry model zrobic ;]
Napisano 11 Maj 200915 l Tylne nadkole mógłbyś wdł. mnie poprawić, ale nie wiem czy mam z tym rację :). Po prostu nie za bardzo mi się podoba.
Napisano 12 Maj 200915 l Autor Dzięki za wszystkie odpowiedzi Panowie! Soul Master nie wiem za bardzo o czym mówisz ale spojrzę w referencje i może zwrócę na coś uwagę. Dla zainteresowanych siatka: Pozdarwiam