Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

PL

Ch艂opiec ,typowy rozrabiaka po opowie艣ciach dziadka o wielkim Napoleonie i jego podbojach, postanowi艂 podbi膰 艣wiat, zaczynaj膮c od placu zabaw. Na pocz膮tku jak to na wojnie, trzeba zorganizowa膰 sprz臋t i przewie艣膰 go w pole bitwy i tutaj zaczynaj膮 si臋 problemy. Pojazd zosta艂 zapakowany stert膮 r贸偶nych potrzebnych rzeczy, ale zaprz臋g nie jest w stanie nawet ruszy膰 tego 艂adunku i z podboj贸w nici .

ENG (in progress):

A little Boy, typical blighter, after listening grandpa鈥檚 story, about the Great Napoleone and his conquest's, decides to seize the World, starting from playground.

In the beginning, as it happens at War, equipment and transport is required to begin battle, and here the story starts. Vehicle is too heavy for boy's dog, which was chosen for pulling the wagon, and boy鈥檚 plan seems to fail. He鈥檚 angry, and the dog exhausted.

Jury (high res) --->>> http://www.sendspace.com/file/3hief6[/url]

f_Letsbattlefm_ab26793.jpg

Edytowane przez adrian2608

• Odpowiedzi 54
  • Wy艣wietle艅 15,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmmmm.....mi to jako艣 nie pasuje do tego tematu...no ale zobaczymy jak b臋dzie wygl膮da膰 scena jak zaczniesz modelowa膰. Czekam na pierwsze modele.Powodzenia

Napisano
  • Autor

Slowiak- spasuje to spasuje, po prostu ,dzieciak mia艂 pomys艂 kt贸rego nie zrealizowa艂 ,bo piesek nie da艂 rady ;)

Destroyer- Stara艂em si臋 :D

OK!!!

Maciupe艅ki upik ,nic wielkiego ,ale od czego艣 trzeba zacz膮膰 :

przyczepka_1.png

wire.png

Napisano

Hmm a ju偶 my艣la艂em 偶e si臋 podda艂e艣 :) Pierwszy model ciekawy, dawaj nast臋pne :).

Napisano
Ch艂opiec ,typowy rozrabiaka

fajny pomys艂 kojarzy mi si臋 z cartoonowym denisem rozrabiak膮, ciekawie wyszed艂 ci ten w贸zek, co do psa to b臋dzie jaki艣 kundel, czy jaka艣 konkretna rasa ??

denis_rozrabiaka_02.jpg

Napisano

Pomys艂 fajny, model te偶 艂adny, czekam na upy :) Czy mnie oczy nie myl膮, u偶ywasz blendera? :P

Napisano
  • Autor

Vrocker- dzi臋ki :)

Slowiak- Jak si臋 tak 艂atwo nie poddaje :D

Tutomash- Piesek to b臋dzie kundel ,wzorowany na moim pupilu ,b臋dzie stosunkowo ma艂y, 偶eby dobitniej pokaza膰 ,偶e nie uci膮gnie tego w贸zka ;)

Og贸lnie piesek, b臋dzie le偶a艂 zrezygnowany ,mo偶e 艂apy na uszy ,jeszcze nie wiem w jakiej pozie.

N-pigeon-dzi臋ki, jasne zawsze tylko Blendzio!:D ( no i Wings;) )

No to upik, misio b臋dzie pomocnikiem ch艂opca, jeszcze doda si臋 jakie艣 guziki na oczy itp, i update w贸zka. Teraz trzeba si臋 wzi膮膰 za psa i ch艂opca, a potem ju偶 z g贸rki ;)

P.S Siatka misia wygl膮da jakby miejscami brakowa艂o edge'贸w ,one tam s膮, zapewniam (co艣 wire draw type nie wy艣wietla wszystkiego poprawnie) .

test2.jpg

misio.png

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Panowie ;)

Ma艂y upik :

Sier艣ci chyba finalnie nie b臋dzie ,to tylko tak dla test贸w :

misio_1.pngf_Misio1m_74a93cd.jpg

f_misiofurtesm_3b15e1d.jpg

misio_fur_test_185.jpgmisio_fur_test_185.jpg

mlmisio_fur_test_185.jpg

Napisano

Ta p艂achta na w贸zku jest zdecydowanie za kanciasta i niedostatecznie pogi臋ta. Mi艣 wygl膮da ok, ale stopy i uda ma moim zdaniem za szerokie. Sier艣膰 nie jest z艂a i ja bym j膮 zachowa艂, bo Blender potrafi na tym polu cuda, ale na tym Twoim te艣cie obszary, kt贸re pozosta艂y "艂yse" (np. wok贸艂 oczu) s膮 nazbyt widoczne.

Powodzenia!

Napisano

Bluzeczka chamsko si臋 wyr贸偶nia od sier艣ci xD

A tak to cool :) No mo偶e po za faktem ,偶e futerko na jego prawej r膮czce jest jakie艣 dziwne ^^ ,daje z艂udzenie ,偶e z g贸ry jest takie zdj臋cie naklejone :)

Napisano
  • Autor

mookie- dzi臋ki:) P艂achta, to tylko tak na szybko, oczywi艣cie wiem ,偶e detalu to na niej nie ma wcale ,ju偶 powoli si臋 za to zabieram. Co do futerka to oczywi艣cie trzeba poprawi膰.

zaba711-dzi臋ki. Sweterek si臋 zast膮pi jak膮艣 marynar膮, kt贸ra b臋dzie za du偶a :)

Troch臋 mnie chor贸bsko wyeliminowa艂o, ale wracam do gry, mam nadzieje ,偶e zd膮偶臋. Tym czasem ma艂y update, jeszcze tylko piesek, i z grubsza wszystko b臋dzie. Oraz wrzucam taki szybki concept ,aha uszy ju偶 s膮 ;]

Edit, dosz艂y uszy ;]

f_wirem_063f29a.jpg

f_Bitwa1m_0b678a3.jpg

f_chlopakconcm_431fcc2.jpg

Napisano

Hej. Wyglada super. Jesli chcesz zrobie Ci taka plachte. tylko wyslij chociaz gorna czesc wozka albo daj wymiary :) [email protected] odesle ci plachte w obj tylko powiedz ile chcesz poly i czy ma byc o jakiejs grubosci czy juz sobie wyextrudujesz. :) pozdro.

Napisano
  • Autor

mpta- dzi臋ki ;)

Uj臋cia ,jak my艣licie?

Obrazek nr4 to ,uj臋cie jakie mia艂o by膰 od pocz膮tku ,czyli zrezygnowany pies (narazie w wersji ultra low poly) z widokiem na "m艂odego Napoleona" ,nie ma co wi臋cej pisa膰 po prostu poka偶e. Otoczenie , my艣la艂em jakie艣 powiedzmy spokojne osiedle ,albo plac zabaw, albo jaka艣 szopka z ty艂u czy ogr贸dek. Je偶eli kto艣 ma jaki艣 pomys艂 na otoczenie, piszcie ;) Czas na psa, a potem detal i ko艅czymy :D aha ,w贸zek do zmnijszenia delikatnie i musz臋 go troch臋 obni偶y膰 .

Nr 1

f_kadrnr1m_e2343bb.png

Nr 2

f_kadrnr2m_8867dd8.png

Nr 3

f_kadrnr3m_bca1a52.png

Nr 4

f_kadrnr3dogm_3e023ec.png

I w kolorze :

f_Bonusm_4d38691.png

Napisano

Moim zdaniem ten kadr ze zrezygnowanym psem wymiata :)

Ogolnie jesli chodzi o otoczenie to ja bym to widzial w takiej scenerii, ze :

mlody Napoleon wraz ze swoim psiakiem jada kolo jakiegos duzego drzewa, za nimi widac jakas szope i ogolnie nie wrzucalbym go miedzy innych ludzi :) Pokazalbym go jako samotnika, ktory ulegl swojej wyobrazni :) Moglby sie np znajdowac na wsi lub cos w tym stylu.... No, ale to moje takie wyobrazenie :) Bede zagladal :)

Pozdrawiam i zycze powodzenia...

Napisano

Dobrze ci idzie, wybra艂abym ostatni kadr, ale przesun臋艂abym horyzont w 1/3 obrazka (do g贸ry lub na d贸艂), lub wstawi艂a jak膮艣 szop臋 lub co艣 w tym stylu (偶eby nie ko艅czy艂o si臋 dok艂adnie w po艂owie i nie przecina艂o g艂owy).

I mo偶e odrobin臋 obci膮膰 z prawej i za to doda膰 z lewej kawa艂ek pustego przed psem? Bo teraz odrobin臋 za ciasno.

Napisano
  • Autor

Incorect- dzi臋ki, pomy艣limy ;)

Zaba711, mookie- ciesz臋 si臋, 偶e kadr si臋 podoba. ;)

Ania- dzi臋ki :)Troch臋 poprawione, mo偶e troch臋 za du偶o ,ale do tego si臋 jeszcze wr贸ci.

Szybki koncept otoczenia. Tak to widzia艂em od pocz膮tku (prawie tak , bo domki troch臋 inne). I tak raczej zostanie ,chyba ,偶e wpadn臋 na jaki艣 lepszy pomys艂 ,ale jak narazie obecny podoba mi si臋 najbardziej. Testowa艂em szopk臋, nie pasuje. Jeszcze zobacz臋 poln膮 dr贸偶k臋 ,ale wydaje mi si臋 ,偶e r贸wnie偶 nie b臋dzie pasowa膰 ,ok ko艅cz臋 ten spam i wracam do modelowania psa, pozdrawiam. :)

P.S My艣la艂em ,jeszcze nad przywi膮zaniem par贸wki do obro偶y od psa (wiecie kawa艂ek patyka i par贸wka na sznurku na zach臋te) ,ale to si臋 jeszcze zobaczy ,nie chce przekombinowa膰 .

P.S2 Jaki rodzaj par贸wki polecacie? :D

f_Otoczenietem_fa90e17.jpg

Napisano

Kadr nadal za wysoki - tym bardziej, 偶e ch艂opczyk (za wyj膮tkiem g艂owy) taki malutki. Par贸wka mo偶e by膰, ale nie przy u艣miechni臋tym i sennym psiaku. Poza tym jest tutaj pewny brak logiki - je艣li zwierzak pad艂, ch艂opczyk powinien si臋 chyba na niego z艂o艣ci膰, a nie wyg艂asza膰 jakie艣 mowy w przestrze艅. Co do okolicy - nie jestem przekonany, ale by膰 mo偶e b臋dzie pasowa膰, chocia偶 lepsza by艂aby chyba polna droga (tutaj odnosi si臋 wra偶enie, 偶e Napoleon dotar艂 ju偶 na miejsce swojej podr贸偶y, a wi臋c do miasta). Powodzenia, blenduj dalej!

Napisano

Par贸wka b臋dzie chyba przekombinowana, ale jak mia艂bym co艣 poleca膰 to widzia艂em ze trzy lata temu w Londynie kie艂base Cracovska Dry :P

Mam wra偶enie, 偶e ten ch艂opczyk stoi strasznie niestabilnie na tym w贸zku i ten w贸zek wygl膮da jak chcia艂o by mu si臋 stoczy膰 do ty艂u po wzniesieniu.

Na polu by艂oby lepiej moim zdaniem.

Napisano

Coraz lepiej to wyglada. Podoba mi sie poza psa i kadr.

Mam dwie rady :

- rece tego chlopczyka sa troche krotkie, mysle ze drewniany zabawkowy miecz w wyciagnietej rece pomogl by kompozycji. IMO pasowalby lepiej niz wskazujacy palec pokazujac kierunek drogi (taki gest dowodcy) no i bylo by bardziej militarnie (tytul pracy to let's battle). Pomyslalbm tez nad nogami - zamiast stac prosto raczej wybralbym poze jak tutaj :

http://rightwingnuthouse.com/images/wshngtn3.jpg

Szukalem obrazka z wyciagnieta reka z mieczem ale nie znalazlem.

W kazdym razie mam na mysli ze wiekszy kontrast miedzy pozami chlopca (do ataku!) i psa (uff mam dosc...) wygladala by bardziej humorystycznie.

- byloby fajnie gdyby piesek lezal z wywalonym jezykiem w kierunku srodka obrazka (nie wiem czy to planowales bo na szkicu sie usmiecha :) )

Zapowiada sie naprawde fajnie, czekam na dalsze postepy.

PS. Gdzie wstawisz miska ? moze jako "woznice" wozu po prawej stronie od chlopca ? :D

Edytowane przez mancubus

Napisano

super to idzie :) opona tylna jest bez "kapcia" zduplikuj te z pierwszego planu bo swietnie wyszly i dzieki za repa :P

Napisano
  • Autor

Mookie- Z kadrem jeszcz臋 powalcz臋. Z t膮 logik膮 to racja, ale to tylko s膮 concepty, a, 偶e nie chcia艂em traci膰 wi臋cej czasu na ich dopieszczanie ,to wysz艂o troch臋 ma艂o czytelnie, oczywi艣cie ch艂opiec b臋dzie si臋 z艂o艣ci艂 .Polna dr贸zka ,nie pasuje ,poza tym oni nie wyjchali z miasta, bo ju偶 nie dali rady.:)

Kotisded-B臋dzie "Cracovska Dry ",ale r贸wnie偶 my艣l臋 ,偶e przekombinowane;)

Co do stabilno艣ci ,to ju偶 mam full riga, b臋dziemy walczy膰 z poz膮 .

Mancubus- B臋dzie miecz, b臋dzie wywalony j臋zyk, po prostu nie stara艂em si臋 ju偶 na tym koncepcie wszystkiego pokaza膰, i nie chcia艂em wszystkiego ujawnia膰:D

W艂a艣nie z mi艣kiem jest uno pikolo problemo, ale albo wo藕nica albo na psie ,albo jako piechota gdzie艣;)

P.S Dzi臋ki za obrazek ,repik jak nic;)

Mpta- dzi臋ki, heh dok艂adnie kapcia trzeba jeszcze dorobi膰 ;]

Ok taki minimalny upik ,mam ju偶 troch臋 wiecej ,ale nie b臋dziemy wszystkiego pokazywa膰;)(eh misio nie lubi by膰 fotografowany i grozi odej艣ciem z projektu ) No i te偶 chcia艂em zaznaczyc ,偶e prac臋 sko艅cz臋 w terminie, cho膰bym mia艂 nie spa膰 :D

To tyle ,pozdrawiam.

f_Dogviewm_2fe8e70.jpg

f_Bitwa3m_3c08b3a.jpg

Napisano

No i te偶 chcia艂em zaznaczyc ,偶e prac臋 sko艅cz臋 w terminie, cho膰bym mia艂 nie spa膰 :D

To tyle ,pozdrawiam.

Farciarz ja raczej nie dam rady, bo komp ju偶 nie daje rady :D tnie mi si臋 niemi艂osiernie nie idze pracowa膰.

Zatem POWODZWENIA w uko艅czeniu projektu :)

Widz臋 偶e te偶 bawisz si臋 z materia艂em sk贸ry :)

Napisano
  • Autor
Farciarz ja raczej nie dam rady, bo komp ju偶 nie daje rady :D tnie mi si臋 niemi艂osiernie nie idze pracowa膰.

Zatem POWODZWENIA w uko艅czeniu projektu :)

Widz臋 偶e te偶 bawisz si臋 z materia艂em sk贸ry :)

Dzi臋ki;) Szkoda, powalcz, jaki艣 decimator (ten zbrushowy np) , albo retopology, zabawa warstwami, hmmm mo偶e zmiana obiekt贸w nad kt贸rymi nie pracujesz na boundung box draw mode.

Tia, co艣 tam 艣migam z sss, wi臋cej si臋 dowiedzia艂em z Twojego tutka do mayki ,ni偶 z tego z blenderartmag. Browar si臋 nale偶y, a jak nie pijesz, to sok z rzodkiewki :D

Szale艅stwo ,kolejny upik:D Tak naprawd臋 to tego psa zacz膮艂em dzi艣 :

f_dog2m_261c59e.png

Napisano
Dzi臋ki;) Szkoda, powalcz, jaki艣 decimator (ten zbrushowy np) , albo retopology, zabawa warstwami, hmmm mo偶e zmiana obiekt贸w nad kt贸rymi nie pracujesz na boundung box draw mode.

Tia, co艣 tam 艣migam z sss, wi臋cej si臋 dowiedzia艂em z Twojego tutka do mayki ,ni偶 z tego z blenderartmag. Browar si臋 nale偶y, a jak nie pijesz, to sok z rzodkiewki :D

Szale艅stwo ,kolejny upik:D Tak naprawd臋 to tego psa zacz膮艂em dzi艣 :

No jeszcze powalcze.

Niestety nie chodzi o view port, tutaj nie mam zwiech, (po za edit mode, tu si臋 ju偶 niesamowicie tnie, ale i tak nad modelem ju偶 nie pracuje, a w sculpt mode chodzi szybko), to og贸lnie ca艂y komp mi si臋 tnie kiedy pracuje przy materia艂ach, nodach, UV, a decimate nie wiele daje, niestety. Jeszcze troch臋 si臋 ni膮 bawi臋, ale si臋 nie oszukuje po ka偶dej drobnej zmianie musze czeka膰 a偶 si臋 wreszcie wczyta si臋 ta operacja, bo czas renderingu te偶 jest ca艂kiem zacny.

No tutek ca艂kiem zacny mi te偶 si臋 podoba艂, a w tym z blendmag autor zapomnia艂 o diffuse xD, na samym pocz膮tku pokaza艂 偶e sk贸ra cz臋艣膰 odbija a reszte 艣wiat艂a wpuszcza i rozprasza, a na ko艅cu zostawi艂 czyste SSS z speciem, ja si臋 zastanawiam na co daje potem bumpa i normalki, gdyby da艂 tylko na speca to nie powsta艂y by cienie zrobione w ten spos贸b, tylko spec by inaczej wygl膮da艂. Za to 艣wietnie opisa艂 u偶ywanie SSS Blendera to mu si臋 chwali ;)

Mam nawet imi臋 dla psiaka, rzodkiewka :D Dawaj dalej :)

P.S.

Po co od razu decimate ZBrusha :P do przyspieszenie view portu Blenderowy modyfikator decimate zda艂 by si臋 idealnie (cho膰 niestety nie wy艣wietla swoich efekt贸艂 w edit mode, tylko w object mode) :) po za tym, nie mam jeszcze ZBrusha na razie inwestuje w sprz臋t, po za tym Blenderowy sculp jest ca艂kiem zdatny do urzytku :)

Edytowane przez n-pigeon

Napisano

Pies ma jakby zbyt szerok膮 doln膮 szcz臋k臋, i kszta艂t 艂ap jeszcze za barzo nie pasuje.

Napisano
  • Autor

N-pigeon- hehe ,zdatny do u偶ytku tak ,ale wiadomo jak jest z detalem ;] ,poza tym zbrush przydaje si臋 r贸wnie偶 do teksturowania ;)chocia偶 ,teraz mniej ,bo mamy taki fajny project paint;]

Pies ma jakby zbyt szerok膮 doln膮 szcz臋k臋, i kszta艂t 艂ap jeszcze za barzo nie pasuje.

dzi臋ki, troch臋 poprawione .

Update :D

Aha ,og艂aszam mini konkurs na imi臋 dla pieska (rzodkiewka odpada );)

f_dog1m_481ed09.jpg

f_testm_4347cbc.png

Napisano

Pies ma zdecydowanie za ludzk膮 twarz; oczodo艂y s膮 zbyt g艂臋bokie, czo艂o nazbyt zarysowane, policzki nie zwisaj膮 na boki (nie we wszystkich rasach tak oczywi艣cie jest, ale w wi臋kszo艣ci i owszem). Powiniene艣 chyba zw臋zi膰 jego pysk oraz "grubo艣膰" dolnej szcz臋ki - teraz idzie za bardzo ku ziemi.

Powodzenia!

PS B臋dzie sier艣膰? Poza tym ci膮ganie w贸zka na obro偶y to dramat - lepiej nadaj膮 si臋 do tego szelki, przynajmniej ja bym ich u偶y艂.

Napisano

zgadzam si臋 z mookie, do tego piesek ma niebieskie oczy i takie du偶e, powinien mie膰 inne rysy pyska, a imi臋 to mo偶e Max, lub Reksio, troche podobny tamten mia艂 艂aty

Napisano

Heh super jest. Oczy moga byc, ale nos ma zle umiejscowione dziury :) I zrob czarny nos, a nazwij go Mietek :)

Napisano
  • Autor

mookie-dzi臋ki, poprawione.Co do sier艣ci, to nie wiem, o ile materia艂 to pestka ,to czesanie jest dla mnie narazie trudne, zobacz臋 co z tego wyjdzie.

tutomash,n-pigeon,mpta,zaba711- czyli uczestnicy konkursu na imi臋 dla pieska, 偶aden z Was nie wygra艂:eek: Nazw臋 go Wiesiek !:DNa cze艣膰 tego Wie艣ka co je藕dzi艂 traktorem i w gara偶u mia艂 furmank臋 ;]

Ma艂y upik, po drodze ,jeszcze si臋 poprawi tu i tam ,ale generalnie juz tak zostanie, bo nie ma czasu na poprawki w niesko艅czono艣膰 ,pozdrawiam :)

Szybko otoczenie, jakie艣 textury i b臋dzie koniec, hehe pro艣cizna :D

f_Wiesiek1m_d112e72.png

Napisano
  • Autor

Kilka dni do ko艅ca a mi si臋 zachcia艂o zmian, co s膮dzicie o takiej koncepcji ?

Czyli w sumie wraca polna dr贸偶ka ,bo motyw z domkami ,kompletnie mi si臋 nie podoba :

f_teste2m_f40817d.jpg

Napisano

Wiesz co.. domki lepiej chyba kompozycyjnie wygladaly, ale nie bardzo pasowalo zeby takim wozkiem jezdzil po glownej ulicy. Polna droga calkiem spoko, ale mozesz zrobic cos posrodku.. typu wiejskie badz podmiejskie podworko czy cos :)

Napisano
B臋dzie zabawna 艣mieszna i przyjemna pracka z tego :) Mam nadziej臋 偶e wytrwasz ;)

Ja r贸wnie偶 mam tak膮 nadzieje.

Adrian, zaufaj mi, niefajnie jest si臋 wykruszy膰 :P

Zasuwaj dalej :)

Napisano

Przesun臋艂abym wiatrak na prawy brzeg, nawet nie musi by膰 w ca艂o艣ci widoczny, by艂by 艂adnym zako艅czeniem obrazka, bo teraz kompozycyjnie konkuruje z ch艂opcem.

Tylne nogi psa rzeczywi艣cie jakie艣 dziwne, psy chyba tak nie siedz膮.

Napisano
  • Autor

mpta- dzi臋ki, zabraknie jednak czasu na co艣 po艣rodku, m艂yn jest prostszy i wed艂ug mnie lepiej wygl膮da.

zaba711- hehe ,tak ,tak, 艂apki do poprawy ;)

soska- dzi臋ki:) wytrwam ,jestem jak robot :D

n-pigeon- nawet brak pr膮du mnie nie zatrzyma (mam psa i chomika ,b臋d膮 napedza膰 ) :D

Ania-dzi臋ki:) wiatrak b臋dziemy testowa膰 ,jeszcze dzisiaj (jak skoncze p艂otek) wrzuc臋 ,Twoj膮 propozycje.

Taki tam up, m艂yn gotowy, ew braki podci膮gn臋 w postpro (tekstura skrzyde艂 si臋 nie za艂adowa艂a , wyj艣cie ostatecznie nie bedzie widoczne, wi臋c si臋 na nie olewam )

f_mlyntestm_a3c4945.png

f_chlopakm_3953cb7.jpg

Napisano

jej - ten wojak ma twarz jak po zderzeniu ze sciana- a na powaznie to cos niedobrego stalo mu sie z zuchwa, szyja...glowa-wyglada jakby mial gumowa szyje i potrafil ja cofac jak 艂ab臋d藕- ogolnie malo charakterna twarz- a pracka calosciowo spoko choc nie do konca czuje klimat

Napisano

Cia艂o prze艂azi przez spodnie, ale to pewnie sam widzisz.

Shader skarpety bym poprawi艂a, nie wygl膮da wystarczaj膮co mi臋kko i w艂贸knisto.

Na g艂owie to prawdziwy he艂m czy jaka艣 miska? Miska by pasowa艂膮, ale teraz jest czym艣 pomi臋dzy.

Opr贸cz tego fajnie. 艁adny m艂yn.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci