Napisano 16 Lipiec 200915 l ZOMBIE Taki temacik w sam raz na lato i na wakacje. Zombie, czyli bohater wielu niezapomnianych filmów, rozkładający sie , mózgożerny potwór ( po co ja to pisze? jaki jest zombie, każdy widzi XD), zachęcam również do potraktowania tematu metafotycznie. Miłej zabawy ^^ Pomoce : LINK 1 LINK 2 :] LINK 3 LINK 4 Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 24.07.2009 (piątek) godz. 23:59. SONDA: od 24.07 do 27.07 (3 dni) mini: Edytowane 24 Lipiec 200915 l przez lili
Napisano 17 Lipiec 200915 l Czaderskie światło i kolory. Nastrój też. Brakuje mi trochę przestrzeni u góry kadru i przez to mam wrażenie, że musiałeś kombinować z reką z toporem żeby się nie cmoknęła z krawędzią.
Napisano 17 Lipiec 200915 l dzienkju rzeczywiscie moglem ciut dodac kadru od gory nie wiem ocb z dziwnym toporkiem , chyba zanikla jedna krawedz przez co wyglada jakby byl płaski zapodaje step by step jakby ktos byl ciekaw:
Napisano 17 Lipiec 200915 l Jak dla mnie za mało czasu ale niech wisi :) Edytowane 17 Lipiec 200915 l przez zeet
Napisano 17 Lipiec 200915 l Łukasz: Nie ma to jak skończyć bitwę w pierwszym poście:) Bardzo mnie się podoba. Zeet: W zbrushu?
Napisano 17 Lipiec 200915 l Ha! No chyba mamy zwycięzce, bo pracka naprawdę zacna. @Łukasz Jaskólski: Próbowałem bawić się podobnym gradientowym brushem, jakiego używasz. Ostawiłem sobie angle na kierunek, ale wtedy za cholerę nie jestem w stanie precyzyjnie nim operować, bo nie widzę, w2 którym miejscu mam ostra krawędź brusha (obraca go wokół środka). Uff, namieszałem chyba trochę. No dobra, czas na wrzutę. Jakieś 45 minut. Ogień to podmalowana fota, przy czaszce wspomogałem sie knigą do anatomii. Twarz z nosem to tragedia, wiem, ale nie chce mi się i co tu kryć, nie umiem :).
Napisano 17 Lipiec 200915 l lucek91: e no przestan :D panRebonka: bo to trzeba szybkimi pociagnieciami malowac, tak wiesz z gestu A co do pracki to tragicznie nie jest tylko zamien ten maly pedzelek na taki wielkosci jego oka powiedzmy i jedziesz bryłe, dalej stopniowo zmniejszaj do malowania detali inaczej łapa Ci odpadnie od takiego nawalania kreskami ;)
Napisano 20 Lipiec 200915 l "Nagły wzrost inteligencji zombich zaskoczył ludzkość, a może tylko jak mieli to w zwyczaju zignorowali wcześniejsze objawy zmian, jakakolwiek nie byłaby prawda fakt ten był początkiem końca ludzkości..." Jak zwykle wykonanie trochę mnie boli, ale wrzucam bo nie ma sensu zaczynać wszystkiego od nowa z tym samym pomysłem.
Napisano 20 Lipiec 200915 l 15 minut:) ilustrator za inspiracje dziękuje adminom:) Edytowane 24 Lipiec 200915 l przez struna
Napisano 20 Lipiec 200915 l To ja też wrzucę, nie wiem jak długo nad tym pracowałem i to jeszcze nie koniec:
Napisano 21 Lipiec 200915 l Siemanko! Jestem tu nowy więc jesli robie cos wbrew zasadom tu panującym to kasowac/opieprzac. Tak na szybko (pół godziny) bo mi zaraz sklep zamkną :) [ATTACH]64839[/ATTACH]
Napisano 21 Lipiec 200915 l jeśli nic nie widzici to znaczy że ktoś ma źle ustawiony monitor bardzo możliwe że ja.
Napisano 22 Lipiec 200915 l Zmieniam kandydata. Myślę, że Zombie Wieloryb Monocyklista ma większe szanse :) Edytowane 22 Lipiec 200915 l przez Kishkoltz
Napisano 22 Lipiec 200915 l Parę minutek przekroczyłem czas...bo chciałem ten mózg po lewej domalowac...;P Troche paskudne ale co tam... Coś mi jakość siadła...nie wiem czemu...o_O Mea Culpa Edit: Ok...wrzuciłem z poprawioną jakością. Nieopatrznie jakość zapisu miałem ustawiony na "5" :P Następny temat poprosze jakiś puchaty ;) Edytowane 22 Lipiec 200915 l przez CzAk1
Napisano 24 Lipiec 200915 l Autor kurcze, ciezko sie bedzie na cos zdecydowac ... wieloryb jest git majonez XD
Napisano 24 Lipiec 200915 l uhhh... realnie 1,5 h malowania... daje ten obrazek do konkursu, bo chyba lepiej udało mi się złapać jakąś bryłę, a to dla mnie obecnie najważniejsze... Przy okazji test nowego pędzelka :D
Napisano 24 Lipiec 200915 l No to ja jeszcze raz, tak na wypadek gdyby komus sie udało już o tym panu zapomniec ;). Te prackie zgłaszam do głosowania: [ATTACH]64878[/ATTACH] czas ok 40 minut
Napisano 25 Lipiec 200915 l sor ze tak pozno, po przedwczorajszej burzy nie mialem 1 fazy w domowie =] malowane po zdieciu =D
Napisano 25 Lipiec 200915 l Mmmhm, zmęczony jestem, dobrze liczę - 26 prac ? Nieźle ostatnio się tego mnoży w speedach... :)
Napisano 25 Lipiec 200915 l 28, wlasnie sonde stawiam. Jak bedzie powyzej 30 to bedzie problem, bo sonda obsluguje tylko 30 pozycji.
Napisano 25 Lipiec 200915 l a zalapal sie tam moj obrazek? troche po czasie, a teraz wogole sie nie wyswietla[?]
Napisano 25 Lipiec 200915 l Bedyk: Zalapal sie obrazek, ale ten serwer imageshacka widac szwankuje. Co jakis czas praca znika. Jak sie pojawi jeszcze raz to wrzuce na swoj serwer i zaktualizuje linka.