Napisano 19 Lipiec19 Lip Autor garść szkicorów z tego tygodnia:pozy jedno, trzy i piętnastominutoweołówki 5m, 15m i tusz 30molej, 30m
Napisano 22 Lipiec22 Lip W dniu 17.07.2025 o 14:17, kengi napisał(a):Nie jestem jakimś tam znawcą specjalnym, ale z tego co pamiętam z zajęć i prób, to przede wszystkim mega dobrze wypolerowana i przygotowana płytka miedziana (wtedy możesz nieco płyciej ryć, ew. możesz najpierw ryć delikatnie i potem pogłębiać, wtedy ta pierwsza ryska prowadzi krechę i jest płynniejsza linia. No i dobre i ostre rylce oczywiście.Ewentualnie, możesz podejść inaczej i trawić kwasem po prostu (możesz zrobić np. roztwór soli nasyconej i prostownikiem to trawić też https://www.youtube.com/watch?v=XHilG2Yg3mY ). Ale nie wiem co tam kombinujesz.Miałem to samo pisac szczególnie o narzędziach tyłach itp. Pooglądać jak grawerują broń i czego używaja. kiedyś widziałem filmik o polaku który tym się zajmuje, ale nie mogę znaleźć.
Napisano 22 Lipiec22 Lip Autor Spoko już znalazłem klasyczna książkę z lat 60 i już jestem mniej bezradny, jest progress a portfel nie kwiczy z bólu :)
Napisano Wczoraj o 02:55 1 dn Autor Wczoraj po raz pierwszy moja przenośna sztaluga była przenoszona drogą wodnąObrazek wyszedł mi jak widać taki se, więc na koniec musiałem dla poprawy humoru się wychuśtać, ale to mi wyszło jeszcze gorzej bo zgubiłem zegarek, a w wodzie widoczność 30 cm :/ ale i tak było super