EthicallyChallenged Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 jeszcze taki łeb z wyobraźni (na szczęście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2010 Autor Share Napisano 16 Luty 2010 Ostatnio byłem w rozjazdach, więc nintendo było w robocie. Nazbierało się szkiców. Anatomiczne: kompozycyjne: z natury: I na koniec bezkompromisowy, "zerojedynkowy" autoportret. Polecam każdemu, kto ma tak jak ja problem z rozróżnianiem światła i cienia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Fajne bazgroły, fajny ten DS, ale nie opłaca mi sie kupować tylko dla colors. Naturki fajne, ale tak jak trafnie to ująłeś bezkompromisowy jest ostatni, powiem ci nawet, że sam coś takiego planuję :). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Luty 2010 Autor Share Napisano 17 Luty 2010 Nareszcie dotarła do mnie przewspaniała, jedyna, ukochana, plastikowa czacha. Teraz będę ją studiował aż... aż... aż mi się znudzi i pójdzie w kąt kurz zbierac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 fajny pick :) ile taka czaszka? bo kumpel grabarz eis nie postarał i mi nie wykopał. Miałem mieć taką "żywą" niestety nie udało sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Nooo, genialny motyw z ta czaszka, ja polowalem niedawno na taka gazete dla dzieci o czesciach ciala, bo dawali do niej jakas plastikowa czaszke, ale niestety wszedzie byl juz tylko nastepnyny numer - z plastikowym mozgiem ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Luty 2010 Autor Share Napisano 17 Luty 2010 Jakieś 70 zeta by było. Żywej bym nie chciał, bo śmierdzi. Mózg można z kalafiora zrobic. :> a tymczasem... WYNGIEL! WYNGIEL PRZYWIEŹLI! WYNGIEL JE WE WIOSCE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Walorek i te bliki - cudnie. Sam się przez ciebie napaliłem do skombinowania sobie, lub zrobienia jakiegoś modelu. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Luty 2010 Autor Share Napisano 21 Luty 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Nie no ekstra (nudne się to robi :D), tylko tak mi się zdaje, że prawy oczodół jest trochę zniekształcony. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Kolorki walorki itd ładnie pokazałeś, ale chyba się coś jakieś zakrzywienie w czaszkę wdarło. Mam wrażenie że ogólnie oczodoły są lekko zawężone... hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Sztuka reprezentatywna pelna para :) Szkoda tylko ze u na snie mozna dostac nigdzie glowy Asaro :/ Jak juz wkoncu pojade do stanow to sobie kupie o ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 skacząc miedzy zakładkami wydało mi się, że to foto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 szkoda że nie widać źródła czerwonego odbicia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 aleeeee realizm;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 Joel dzięki Emmilius byc może, ale mam powody przypuszczac, że niekoniecznie.Wczoraj miałem okazje przyjrzec się wielu różnym czaszkom w muzeum i różnice są bardziej diametralne niż możnaby przypuszczac. Rozmiar i kształt oczodołów może różnic się znacznie, nawet w obrębie tej samej grupy społecznej, więc nie widzę tutaj błędu. Wrażenie zawężenia oczodołów może się też brac stąd, że czaszka jest widziana lekko z góry. Ale dzięki za czujnośc. icecold - co to jest głowa Asaro? ola-f - bywa... ;] telthona - ano nie widac, bo kogo obchodziłby zwykły, czerwony ręcznik? :) kpax dzięk Jeszcze jedno, tym razem od tyłu, bo bardziej dziś mnie obchodzi badanie światłocienia niż samej czaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 W planach mam kolejny obraz religijny, tym razem bym chciał, żeby było epicko :D Traktowac będzie o tonących piratach, ratowanych z szalęjącego sztormu przez FSM. Szkic zamysłowy: Zapraszam do komentowania i sugestii, najlepiej pod kątem kompozycji, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 widzę ze też jesteś pastafarianinem :D za naszym bogiem bym przyciemnił i pod statkiem też wtedy klucha wyjdzie do przodu :) to jak w piątek umawiamy sie na hotdoga :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 Na jakiego hotdoga, apostato?! Na makaron i piwo! Bedę pod wulkanem, poznasz mnie po regaliach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 dalsze deliberacje nad konstrukcją głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 headjob ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Kolorowy facet wygląda trochę sztucznie..ale generalnie podobają mi się skintony;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Dzięki za koment. Gdybym jeszcze wiedział, jak to naprawic... kolejne łby. Powoli już dostaję od nich na łeb, nomen omen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 hehe plasterki na czole świetny pomysł -się uśmiałem pod nosem. Bardzo ładnie ćwiczysz i mocno i z determinacją. Myślę, że możesz pomiędzy tymi ćwiczeniami zrobić jakiś picek dla siebie z wykorzystaniem tej wiedzy. Stworzysz sobie coś do portfolio, a potem znowu ćwiczenia..Coś jak trójpolówka, ćwiczenia, ćwiczenia, picek i powtórka procesu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Trójpolówka! Super analogia, pasuje w sumie, jak się w 2 sezony starga czachę, to trzeba się odprężyc... No tak w sumie, to mam jedną taką pracę, którą bym chciał dokończyc... Powstaje już 2 lata :D Znaczy pierwszy szkic powstał 2 lata temu, a we wrześniu zacząłem ją robic, ale poszła na bok, potem w styczniu znowu trochę ją pomęczyłem i jakoś tak się wlecze. Ale masz rację, dzięki za radę, chyba zastosuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 Taka głupawka, może jutro pociągnę dalej, albo, co bardziej prawdopodobne, zapomnę że istniało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 kolejny koszmarek z cyklu "co mamy w środku", czyli studium mięśni twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 kolo z misiem fajny tylko brak depilacji brwi dobrze by mu zrobił :) ten ostatni też zacny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Fakt, brwi lepiej by wyglądały krzaczaste u tego typa ;] Tottentanz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 4 Marzec 2010 Autor Share Napisano 4 Marzec 2010 więcej główek (z wyobraźni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Patrzę na to co robisz i zastanawiam się, czy jest sens to wytknąć, ale co mi tam. Robisz ciągle podobne, bardzo specyficzne nosy. Takie bąble z cienkimi kośćmi nosowymi (przez to ta część nosowa robi się jakby wydłużona, lekki środek i ciężki dół). Nie wiem czy robisz to celowo wychodząc z założenia, że na razie zajmujesz się czymś innym, albo masz jakiś fetysz tych nosów (bo i tak może być), ale właściwie każda gęba ma podobny nos. Rozumiałbym, gdyby to był jakiś książkowy, uśredniony schematyczny kinol, ale Twoje są specyficzne. Nie wiem czy to zbędna czepliwość, ale ot tak, zostawiam moje mało odkrywcze spostrzeżenie. Zainwestuj choć w dziurki od nosa, bo teraz wyglądają jak wgłębienia w kartoflach :D Węgiel wyszedł świetnie, szczególnie grunt pod czaszką i faktura na kolorowej, odwróconej czaszce :] Zastanawia mnie ostatnio skąd są te mocno studiujące w zaciszu swojego domu osoby i czy nie myślą o jakimś spotkanku dla wymiany doświadczeń. Wydaje mi się, ze dałoby to sporego 'kopa' do umiejętności, większego niż tylko kilka literek i ostatecznie jakiś obrazek z namalowanymi poprawkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 Sciagasz zioma z Anglii i pieje...eee tfu, uczymy sie. jestem za! ;] Zaiste trzeba by tylko wybrac jakies miasto i odrazu zalatwic modelke, najlepiej mloda z jedrnym tym i tamtym. Nie, nie ze jakies fantazje, straszych latwiej sie rysuje, a przeciez ludzie lubia wyzwania ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 hmm z tą modelką to niegupie co Ice pisze ;D tylko jak widzę skąd Wy to ja mieszkam aktualnie nie w tym kawałku Polski:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 KhazadThard chyba żartujesz, po pół roku siedzenia w Wawie wracam do Lublina... tam to są piękne dziewczyny. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 Oj pojechałbym gdzieś, zobaczyć wasze gęby, pojechałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 Florian - bardziej chodziło mi o to że chłopaki z północnych rejonów są;) bo że dziewuszki tu ładne to niezaprzeczalne xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 Łoj... teraz zrozumiałem, wybacz, wróciłem mocno wstawiony z imprezy i jeszcze forum przeglądałem. :D A z tego co wiem to z Lublina jest parę osób na forum, nawet kilku masterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Marzec 2010 Autor Share Napisano 8 Marzec 2010 prrrszalony masz rację co do nosów, powody znasz, bo trafiłeś z nimi w dziesiątkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Marzec 2010 Share Napisano 8 Marzec 2010 Super!! Revolution! doslownie. Rob wiecej takich speedow, a z czasem wniosa troche spontanicznosci do twoich poki co " wyglaskanych" prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 no to masz tu jeszcze inny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Hehe, jaki kraj taki Joker =]. Jak na speeda dla mnie za bardzo skupiłeś się na niektórych elementach. Ogólnie fajne. Panie EC czy widziałeś Swoje arty na innych monitorach? Mam wrażenie że maziasz na ciemnym monitorze i dlatego na innych monitach cienie są za jasne i wyblakłe. Tu np brakuje mi kontrastów, w revolution w sumie też. Hmmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 dzięki za przestrogę. Wprawdzie na wielu innych nie miałem okazji, ale w rewolucji to i na moim monitorze kontrastu tam nie ma za grosz :D Na klaunie może będzie jak jeszcze nad nim posiedzę, tam jak na razie cienie są jeszcze za jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 a jak teraz z kontrastem? lepiej? czy za mało? inni też może niech dadzą znac, będzie punkt odniesienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Lol, ja patrzę tylko na łokieć, zarąbisty łokieć, łokieć. A tak serio, to mi się zdaję, że przez to, że cień pod głową jest wklęsło ułożony, klata wygląda na trochę zapadniętą, ale to może znowu moje takie biadania. :) Zróżnicuj cień od światła na spodniach, bo płasko wyglądają. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Miałem też na myśli kontrasty, hmmm... cienie. Zobacz -> postać rzuca na ziemię mocny, ostry, ciemny cień. Tego samego efektu nie widać już na samej postaci czyli spodniach(jak Joel napisał - płasko), ręce i nawet koszulce która lekko zasłania ramię. Chodziło mi właśnie o to. Wiem że próbuję myśleć realistycznie jak algorytm w aplikacji 3D =]. Ręka i łokieć super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 Hehe, łokiec, jak łokiec... Dzięki! :) to pod głową to nie miał byc cień, lecz plamy po bimbrze :> ale problem słusznie wskazujesz, poprawiłem (wynikało też z ułożenia pasków na koszulce). Spodnie też racja. A co z tym kontrastem? Widzisz coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 a kartofelkowy nos na który zwrócił ci uwagę prrszalony zasłoniłeś... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 Aaa sorry emmilius wysłałem zanim przeczytałem Twoje. Poprawie to też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 Pod tą kulką nos namalowałem wprost idealny. Bez kitu. Aż płakałem, jak go zasłaniałem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Pod tą kulką nos namalowałem wprost idealny. Bez kitu. Aż płakałem, jak go zasłaniałem ;P EC -> LOL =] No w ten deseń coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi