Loozack Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 (edytowane) Witam, po dłuższej przerwie postanowiłem wreszcie coś wyrenderować i wrzucić na forum, bo mi się tylko te projekty zbierają i kurzą ;) Tym razem pod młotek poszedł Citroen C2 w wersji na rok 2009. Postępy z modelowania można zobaczyć tutaj, natomiast finał znajduje się poniżej: duża wersja > link duża wersja > link duża wersja > link duża wersja > link duża wersja > link duża wersja > link - wnętrze zrobione jest przez mojego kolegę, - klocki i tarcze hamulcowe są autorstwa Javora. Soft to standardowo 3ds Max + VRay + Photoshop. Nowością za to jest fakt, że to mój pierwszy modelik do kolekcji HD Models Cars (vol.4) wydawanej przez Evermotion, więc już wkrótce co niektórzy z Was będą pewnie mieli okazje poobracać nim trochę we viewportcie ;) Liczę na Wasze komentarze i ewentualne uwagi. Pozdrawiam. Edytowane 17 Październik 2009 przez Loozack
plasti Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 bajer!!! tylko tak jakby szyb nie bylo u mnie tez sa te nie przejscia mam pytanko, jak czasnac taki material felg??
Homa Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Bardzo przyjemne rendery. Czyściutko wszystko i elegancko :) Jednak mało "się dzieje" na szybach moim zdaniem. Na lakierze gdyby odbicia były konkretniejsze może też byłoby lepiej? Jakoś tak smutno wygląda. I w światłach też takie blade/mdłe odbicie... czepialstwo takie :-P Tak czy inaczej przyjemnie się na te rendy patrzy. Model pierwsza klasa! Gratuluję. PS. U mnie też gradient w tle nie jest płynny :(
DraB Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Bardzo estetycznie, miło się patrzy ;) Pzdr
Orangegraphics Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 dobre to, pokaż środek skoro to HD;) gradienty tła skopane masz, to fakt
RA Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Model wygląda jak rzeźbiony w nurbsach. Piękna rzecz. :)
Loozack Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 plasti, ehh, czyli tła do poprawy, a co do felg to jest to zwykły Vray mtl z falloffem w diffuse idącym od jasnego do ciemnego, do tego fresnel w odbiciach z lekkim glossem, Homa, przyznaję, że szyby są troszkę nudnawe, jeśli chodzi o pozostałe odbicia to też może jeszcze nad nimi popracuję, ale raczej nie prędko, muszę chwilę odpocząć od tego modelu :) DraB, dzięki :) Xiz0r, może później pokażę ale nie spodziewaj się detali, dzięki którym mógłbyś spokojnie renderować panoramy wnętrza 360* do katalogów Citroena ;) RA, hehe, staram się, dzięki ;) Dzięki wszystkim za komenty, fajnie, że w większości się podoba ale wiem już, że pierwsza rzecz do poprawy to tła, a potem odbicia na szybach. Jednak póki co muszę zrobić sobie krótką przerwę dlatego nie wiem kiedy wrzucę poprawione wersje, może niedługo jeśli nie da mi to spać po nocach ;) Pozdrawiam.
adam_m Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Pięknie wyglądają w tych kolorkach. Co to taki wysyp aut na forum, konkurs jakiś czy coś innego?
mrkrzysiek Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 ładny model szkoda że to jednak nie nadchodzące C3;) brakuje mi siatek:P no i jak zwykle pokazałeś jak dużo mi brakuje w umiejętnościach :)
Loozack Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Ja tylko na chwilkę ;) Tła podmienione, jeśli ktoś jeszcze nie widzi nowych to niech wdepnie F5 :) Pozdrawiam.
mrkrzysiek Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Nowe rendery lepsze bardzie to tło pasuje do autka
NV Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Lakier mógłby mieć trochę bardziej ostre odbicia. Felgi (materiał) super wyszedł. Ładne studio i prezentacja. Trochę wieje plastikiem, ale może taki był zamysł. Mogłeś popracować jeszcze nad szybami oraz materiałem opon. Model jak zawsze ;)
peter_f Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Walisz z nóg Piterku. Po raz kolejny! Śliczny model, pięknie zrobione studio i MEGA jakość. Do tego wszystkiego wysmakowana kolorystyka. Z całą odpowiedzialnością 5 stars!
trosiek Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 (edytowane) no niestety ja mam takie uwagi jak nvidia... :) całkiem fajnie, ale niestety bez rewelacji do jakiej nas przyzwyczaileś. Edytowane 17 Październik 2009 przez trosiek
vision3d Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 mnie to akurat nie zwalilo z nog;) model wykony z duza dbaloscia o szczegoly, naprawde kawal dobrej roboty, ale same studio... moim zdaniem dosc srednio, najbardziej kulawe sa materialy szyb i swiatel, ktore wygladaja strasznie plastikowo (zwlaszcza tylne). Popracuj nad tym i wtedy moze zwali z nog;) pozdrawiam
Camel Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 jak robisz w reflektorach takie..hm.. te fajne kształty, paski? jak to jest, jak to się nazywa, i na czym polega ich tworzenie w 3d? ładne prace, pozdro
kozioo Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Model super, studio nawet ma swój urok, rozmyte odbicia są eleganckie. Ogólnie duży plus:) Ale! Za shadery reflektorów i szyb to masz -5 do respektu. Więcej kontrastu! ;)
Loozack Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 (edytowane) adam_m, tak było, jest i pewnie będzie :P mrkrzysiek (i inni zainteresowani), siateczki i mały wip można znaleźć tutaj > http://www.vp-cg.com/ev/c2/ plasti, no problem, Nvidia, rzeczywiście przez te miękkie odbicia auto wydaje się trochę plastikowe, w późniejszym czasie pododaje jakieś obiekty do sceny i może wyjdzie z tego coś lepszego, chociaż tak jak jest teraz nawet mi się podoba... może z wyjątkiem szyb ;) peter_f, dzięki mistrzu :) trosiek, spróbuję się poprawić ;) vision3d, akurat shadery są dobre tylko trudno uzyskać ostre odbicia z miękkich świateł, ale tak jak pisałem wyżej, popracuję jeszcze nad tym, cieszę się, że chociaż model się podoba ;) Dunablaster, te takie "cholerawiecotki" to displacement, kozioo, hehe, widzę, że wszystkim tymi szybami podpadłem, pozostaje mi chyba tylko podciąć sobie żyły ;) Pozdrawiam. P.S. Wow, dzięki za fronta :) Edytowane 17 Październik 2009 przez Loozack
Gość Norad Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 W tych renderach z gorskim tlem samochod wisi w powietrzu. Cos z cieniami nie tak. Tak poza tym to wielki +, bardzo fajny projekt, gratulacje :]
Loozack Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Norad, a tak, wiem, ale tamto to tylko testy były i choćby dlatego nie dałem ich do galerii :) Tak poza tym to dzięki ;)
mrkrzysiek Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 gratulacje fronta, Loozack i to nie skromność ja wiedziałem jak te siatki będą wyglądać po prostu masakra :)
Loozack Napisano 19 Październik 2009 Autor Napisano 19 Październik 2009 peter_f, mrkrzysiek, dzięki Panowie :)
SereCk Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Model.. wiadomo... :D zyleta, czyscioch... no piekne poprostu:) Ale juz sam render mi nie przypadl do gustu. POZDRO my masta... :)
Rekomendowane odpowiedzi