Lucek Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 (edytowane) Temat: Obca forma życia. Obcy, robale, komórczaki, potwory - wszystko, byle przyleciało z kosmosu. Czas: 6h Deadline: 06.11.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 22 Październik 2009 przez Lucek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Wątpię żeby ktoś zdążył z tym deadlinem ;) Fajny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 Faktycznie:) Już poprawiam. Jutro ma przyjść tablet więc chyba wezmę udział tym razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Dlaczego znowu 6h? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Możesz rzeźbić krócej. I tak walczymy o złote gacie:) Mógłby ktoś przykleić temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Temat dla mnie. :* Mam nadzieje że odzyskam tablet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Oto toto takie cuś Może mało obca ale jakże seksowna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Naprawdę nie wiem co tu seksownego. Dosyć paskudne i odrzucające jak na kobietę i cholernie nieoryginalne jak na obcą formę życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Mimo że praca mi się podoba to szczery ma trochę racji. Za mało to dla mnie alienowate jak na aliena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Trochę dystansu i poczucia humoru panowie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 A dla mnie bardzo fajny sculpt. To czy podchodzi pod temat i tak wyjdzie w sondzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Mi się sculpt Gomeza bardzo podoba i jest moim zdaniem na temat ...to że ktoś chce zielonego żarówko głowca nie znaczy że tak wyglądają obcy :P A ja pierwszy raz biorąc udział wrzucam dość spontaniczną pracę. Zostało mi trochę czasu więc może jeszcze dokończę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 teraz ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Jonasz - jak dla mnie to rasowy kosmita i wygląda wypaśnie:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Jonasz -I po co ja startuję ?? :P Pokaż go jeszcze z innych ujęć bo tak to się chłopak marnuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 ::bbandi:: thank ::khatake:: startuj jak najbardziej. Pomyśl najpierw nad bryłą. Trochę nie potrzebnie dajesz na tym etapie "zmarszczki" Pokażę jeszcze ujecie z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Jonasz fajny klasyczny kosmita :) Ja się trochę wygłupiłem z designem i wychodzi takie nie wiadomo co. Czas 3,5h jeszcze to pomęczę ;) te dwa u góry to maja być oczy :D druga para. Tylko się nie śmiejcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Październik 2009 Autor Share Napisano 27 Październik 2009 Hahaha że też nie wstyd ci pokazywać się tu z czymś takim:) A tak na poważnie całkiem spoko sculpt. Jedyne co mi nie pasuje to właśnie te drugie oczka - nie wyglądają na oczy. Śledzę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Tomala-całkiem niezły kosmita taki buntownik widać, natomiast jonasza dyplomata:) (zupełnie jak wśród ludzi), powiedzmy ze nie było mowy o tej dodatkowej parze oczu bo kompletnie ona nie pasuje do tej bryły głowy, no chyba że wyjdzie z niej jeszcze jakaś ameba:) (mam nadzieje ze nie) póki co spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreaMakeR Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 Taki spontan :) Głównie dla poćwiczenia zbrusha, ale połączyłem przyjemne z pożytecznym bo fajnie się przy tym pracowało. Zostało mi jeszcze trochę czasu, więc wrzucę później inne rzuty (profil,tył + poziomy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 To chyba koniec mojego speeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Październik 2009 Autor Share Napisano 30 Październik 2009 Panowie przedłużamy czy sondujemy? Ja tam mam jutro cały dzionek to może bym coś wyczarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Przecież w regulaminie napisałeś że deadline jest 06.11.2009 więc o przedłużanie będziemy się martwić za tydzień albo ja czegoś nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Październik 2009 Autor Share Napisano 30 Październik 2009 A sorry pomyliłem się:) Myślałem że dzisiaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Hah oj lucek, lucek :P Widze że tym razem więcej osób startuje ale nie dziwie się bo można troche poszalec i nie trzymać sie konceptu. Sam bym cos poczarował ale musze naprawic Zbrusha bo cos mi się posypał a nie wiem co sie stało :( No ale zycze powodzenia innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Gomez twój kosmita jest trochę w stylu postaci ze star treka. Fajowo wygląda to z tymi zmarszczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 A mi podchodzi trochę klimatem z kronik riddica :) Bardzo fajna praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 jak na razie dla mnie profana - Tomali praca najlepsza, była by Jonasza ale ujęcie od przodu zepsuło wrażenie, za szeroki jest :) podziwiam tak czy inaczej każdego ze startujących za umiejętności skulptowania w takim czasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 tomala, jonaszr..gomez...wypas max!!! a ja tak skromnie sie dorzucem :D...: nie wiem czy moge tu wrzucic..(jak cos to niech ktos usunie) taka kosmiczna podmalowka..proba zlapania klimatu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Listopad 2009 Autor Share Napisano 2 Listopad 2009 Próba z klimatem udana, ale zasady niestety ją eliminują. Masz pewnie jeszcze czas więc walcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 To i ja wtrące moje 3 grosze. Pierwszy raz speedsculptowałem i przyznam, że nie specjalnie się w tym czuję :) Ledwo się wyrobiłem w tych 6 godzinach (wiem, jestem niesamowicie powolny) no i całość ma przez to tonę oczywistych niedociągnięć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Wyglądem przypomina mi trochę bubu z dragon balla ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 Fajne, oryginalne, ale wymaga jeszcze trochę miłości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Też coś w końcu zrobiłem:).Nie śmiać się,mi się tam podoba-może jeszcze go troche upozuję jak mi sie nie odechce:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 No! Jak narazie najlepsza praca. Najbardziej pasująca do tematu. :) Trochę mi się nie podoba wcięcie na osi symetrii, cała reszta jest lux-malina. Szkoda że nie mam czasu wziąć udziału w tej bitwie. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Nie wiem co tu jeszcze wrzucą ale masz mój głos mafida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 O_o Mafida wgniotłeś mnie w siedzenie :D Taki trochę alien z avp ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 mafida - pogrom ;) swietna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 troche jak cell (u nas znany jako komórczak) z dragonballa jeżeli ktoś kojarzy :) jest fajnie :) świetny ten przełyk:) pozdro czekam na więcej prac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Hej-fajnie że się podoba:)dzięki za komentarze:) Monio-Dzięki,miałem dokończyć to wcięcie ale nie dokończyłem;) Tomala-Dzięki:) VS_-Dzięki-masz rację z tymi thongami-to miały być takie płaty skóry odłażące ale geometria się za bardzo juz rozjeżdżała a nie chciało mi się retopo robić:) i zostały gatki.Może to jakiś zboczeniec z kosmosu:P VegA92-Dzięki:)Miał być w stylu aliena ale troche inny,H.R.Giger to mój idol:P Raju-Dzięki;) ptfromscr-Dzięki,może i podobny do Komórczaka,kiedyś ogladałem DragonBalla:) Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 bardzo fajne Mafida, bedzie ostra konkurencja :):) to ja wrzucę final: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 masz mój głos jonasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi