Napisano 20 Październik 200915 l Temat: Obca forma życia. Obcy, robale, komórczaki, potwory - wszystko, byle przyleciało z kosmosu. Czas: 6h Deadline: 06.11.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 22 Październik 200915 l przez Lucek
Napisano 20 Październik 200915 l Autor Faktycznie:) Już poprawiam. Jutro ma przyjść tablet więc chyba wezmę udział tym razem:)
Napisano 22 Październik 200915 l Autor Możesz rzeźbić krócej. I tak walczymy o złote gacie:) Mógłby ktoś przykleić temat?
Napisano 25 Październik 200915 l Naprawdę nie wiem co tu seksownego. Dosyć paskudne i odrzucające jak na kobietę i cholernie nieoryginalne jak na obcą formę życia.
Napisano 25 Październik 200915 l Mimo że praca mi się podoba to szczery ma trochę racji. Za mało to dla mnie alienowate jak na aliena.
Napisano 25 Październik 200915 l Autor A dla mnie bardzo fajny sculpt. To czy podchodzi pod temat i tak wyjdzie w sondzie.
Napisano 25 Październik 200915 l Mi się sculpt Gomeza bardzo podoba i jest moim zdaniem na temat ...to że ktoś chce zielonego żarówko głowca nie znaczy że tak wyglądają obcy :P A ja pierwszy raz biorąc udział wrzucam dość spontaniczną pracę. Zostało mi trochę czasu więc może jeszcze dokończę...
Napisano 25 Październik 200915 l Jonasz -I po co ja startuję ?? :P Pokaż go jeszcze z innych ujęć bo tak to się chłopak marnuje.
Napisano 25 Październik 200915 l ::bbandi:: thank ::khatake:: startuj jak najbardziej. Pomyśl najpierw nad bryłą. Trochę nie potrzebnie dajesz na tym etapie "zmarszczki" Pokażę jeszcze ujecie z przodu.
Napisano 27 Październik 200915 l Jonasz fajny klasyczny kosmita :) Ja się trochę wygłupiłem z designem i wychodzi takie nie wiadomo co. Czas 3,5h jeszcze to pomęczę ;) te dwa u góry to maja być oczy :D druga para. Tylko się nie śmiejcie.
Napisano 27 Październik 200915 l Autor Hahaha że też nie wstyd ci pokazywać się tu z czymś takim:) A tak na poważnie całkiem spoko sculpt. Jedyne co mi nie pasuje to właśnie te drugie oczka - nie wyglądają na oczy. Śledzę:)
Napisano 27 Październik 200915 l Tomala-całkiem niezły kosmita taki buntownik widać, natomiast jonasza dyplomata:) (zupełnie jak wśród ludzi), powiedzmy ze nie było mowy o tej dodatkowej parze oczu bo kompletnie ona nie pasuje do tej bryły głowy, no chyba że wyjdzie z niej jeszcze jakaś ameba:) (mam nadzieje ze nie) póki co spoko.
Napisano 28 Październik 200915 l Taki spontan :) Głównie dla poćwiczenia zbrusha, ale połączyłem przyjemne z pożytecznym bo fajnie się przy tym pracowało. Zostało mi jeszcze trochę czasu, więc wrzucę później inne rzuty (profil,tył + poziomy).
Napisano 30 Październik 200915 l Autor Panowie przedłużamy czy sondujemy? Ja tam mam jutro cały dzionek to może bym coś wyczarował.
Napisano 30 Październik 200915 l Przecież w regulaminie napisałeś że deadline jest 06.11.2009 więc o przedłużanie będziemy się martwić za tydzień albo ja czegoś nie rozumiem.
Napisano 30 Październik 200915 l Hah oj lucek, lucek :P Widze że tym razem więcej osób startuje ale nie dziwie się bo można troche poszalec i nie trzymać sie konceptu. Sam bym cos poczarował ale musze naprawic Zbrusha bo cos mi się posypał a nie wiem co sie stało :( No ale zycze powodzenia innym.
Napisano 30 Październik 200915 l Gomez twój kosmita jest trochę w stylu postaci ze star treka. Fajowo wygląda to z tymi zmarszczkami.
Napisano 30 Październik 200915 l A mi podchodzi trochę klimatem z kronik riddica :) Bardzo fajna praca :)
Napisano 1 Listopad 200915 l jak na razie dla mnie profana - Tomali praca najlepsza, była by Jonasza ale ujęcie od przodu zepsuło wrażenie, za szeroki jest :) podziwiam tak czy inaczej każdego ze startujących za umiejętności skulptowania w takim czasie :)
Napisano 2 Listopad 200915 l tomala, jonaszr..gomez...wypas max!!! a ja tak skromnie sie dorzucem :D...: nie wiem czy moge tu wrzucic..(jak cos to niech ktos usunie) taka kosmiczna podmalowka..proba zlapania klimatu:
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Próba z klimatem udana, ale zasady niestety ją eliminują. Masz pewnie jeszcze czas więc walcz.
Napisano 3 Listopad 200915 l To i ja wtrące moje 3 grosze. Pierwszy raz speedsculptowałem i przyznam, że nie specjalnie się w tym czuję :) Ledwo się wyrobiłem w tych 6 godzinach (wiem, jestem niesamowicie powolny) no i całość ma przez to tonę oczywistych niedociągnięć :D
Napisano 3 Listopad 200915 l Też coś w końcu zrobiłem:).Nie śmiać się,mi się tam podoba-może jeszcze go troche upozuję jak mi sie nie odechce:P
Napisano 3 Listopad 200915 l No! Jak narazie najlepsza praca. Najbardziej pasująca do tematu. :) Trochę mi się nie podoba wcięcie na osi symetrii, cała reszta jest lux-malina. Szkoda że nie mam czasu wziąć udziału w tej bitwie. ;(
Napisano 3 Listopad 200915 l troche jak cell (u nas znany jako komórczak) z dragonballa jeżeli ktoś kojarzy :) jest fajnie :) świetny ten przełyk:) pozdro czekam na więcej prac:)
Napisano 4 Listopad 200915 l Hej-fajnie że się podoba:)dzięki za komentarze:) Monio-Dzięki,miałem dokończyć to wcięcie ale nie dokończyłem;) Tomala-Dzięki:) VS_-Dzięki-masz rację z tymi thongami-to miały być takie płaty skóry odłażące ale geometria się za bardzo juz rozjeżdżała a nie chciało mi się retopo robić:) i zostały gatki.Może to jakiś zboczeniec z kosmosu:P VegA92-Dzięki:)Miał być w stylu aliena ale troche inny,H.R.Giger to mój idol:P Raju-Dzięki;) ptfromscr-Dzięki,może i podobny do Komórczaka,kiedyś ogladałem DragonBalla:) Pozdr:)