bbandi Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 (edytowane) Witam. Wrzucam tu ten projekt i zarazem kończę mój wątek w WIP-ie związany z gra Starcraft. Dziękuje wszystkim za komentarze, oraz zainteresowanie. Chciałem zrobić coś w stylu shota. terran wraith: Edytowane 23 Marzec 2010 przez bbandi
Gość User190 Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 Dobre, dobre. Jak robiłeś chmurki?
bbandi Napisano 31 Październik 2009 Autor Napisano 31 Październik 2009 (edytowane) Panowie te wasze komentarze to dla mnie zaszczyt:). Chmurki robione za pomocą pluginu after_b. Edytowane 1 Listopad 2009 przez bbandi
alwin Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Ależ mi sie to podoba:) Będziesz coś jeszcze robił z uniwersum Starcrafta? Ja zachęcony przez Twoja pracę wziąłem sie za Science Vessel'a. Może nawet dam do Wipa.. zobaczę:) teraz robię jedno ze skrzydeł olbrzyma. Tu próbny render. sorki za offtop, ogólnie pracka czadowa. http://img218.imageshack.us/i/64119606.jpg/
cojots Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Cacy wszystko tylko jak RaVirr powiedział góry trochę zbyłeś. Git produkcja :>
bbandi Napisano 1 Listopad 2009 Autor Napisano 1 Listopad 2009 (edytowane) Panowie: Natas-dzięki Adam_m-dzięki Alwin-dzięki, fajnie że Cię ta praca inspiruje naprawde wiele to dla mnie znaczy:), nie wiem co to za "olbrzym" ma powstać ale póki coś jakiś zarys jest (tło zbyt gwieździste masz:)) Ravir-dzięki, za dużo chciałem naraz zrobić, będę miał to na uwadze:). Cojots- dzięki:) Ogólnie to chciałbym tę scenę wyrenderować w high-res z podkręconymi parametrami, narazie nie mam kiedy zapuścić na te 2H-3H renderu (Przy okazji poprawię to i owo). W sumie to została jeszcze jedna rasa-Protosi, być może wezmę się za nią:), chciałem zmienić temat ale...no jeszcze zobacze. P.S Gdyby kogoś interesowało to na tej stronce: http://starcraft.site.voila.fr/Terran09.htm są wszystkie dźwięki wydawane przez każdą jednostkę występującą w grze!(uwaga tylko dla maniaków:).uzależnia:). Edytowane 1 Listopad 2009 przez bbandi
peter_f Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 Gratki ukończenia :) Wyszło przepięknie. Bardzo fajne modele i scenka. I świetne postpro. Możnaby powiedzieć, że ten glow za duży, ale tu się to świetnie sprawdza. Wspaniały klimat całości.
bbandi Napisano 2 Listopad 2009 Autor Napisano 2 Listopad 2009 Dzięki Piotrze:), właśnie sie wachałem z tym glowem miedzy wartościami 1 a 2 no i dałem te 2:).
dac77 Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 (edytowane) Czy tytuł jest poprawny? Edit: Chyba jednak poprawny, ale co to jest "wraith" musiałem patrzyć w słowniku. Edytowane 3 Listopad 2009 przez dac77
bbandi Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Dac77, nom zmieniłem, właściwie to nie wiem co to nawet znaczy "wraith":).
soshka.cg Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Bardzo ladna praca. Podoba mi sie kolorystyka i ta miekka lekkosc :) Gratulacje :)
Levus Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 No generalnie fajnie, jednak niedoróbki są. Głębia ostrości mi sie nie podoba, tzn. pierwszy i drugi plan ostry a trzeci nie, może ten drugi pojazd mógłby być lekko rozmyty też? Kolorystycznie fajnie, acz jednolicie, lekka poświata o zmienionej barwie bijąca z lednej strony dodała by efektu "podążania statków w stronę czegoś":) Lub "uciekania przed czymś". Efekt istnienia jakiegoś elementu poza kadrem, więcej historii, więcej smaku, więcej ciekawości wzbudzonej u widza. Kompozycyjnie też całkiem fajnie, jedyne co mi się podoba to to coś po prawej stykające się ze statkiem, niepotrzebnie go dotyka kantem, może jakby było wyżej/niżej/bliżej/dalej... warto byłoby pokombinować z tym. Dwie rzeczy jeszcze mi nie pasują:p Pierwsza to "zamrożenie" akcji, strasznie mi się nie podoba brak jakiegokolwiek kierunkowego blura, nie ma wrażenia pędu, nawet ogień z wydechów nie romazuje się. Still w dosłownym znaczeniu. A to scena dynamiczna, przestrzenna, jasna i świacąca. Mogłaby być wręcz filmowa jakbyś dał jej ruch. Druga rzecz, nie do wybaczenia - góry. Ni to śnieg, ni to wysypisko, ni to gruzowisko. Pisano Ci o tym w wipie, olałeś, dlaczego? Też warto było to poprawić, oj warto. Chciałem jeszcze dodać, że dobrze i fajnie nałożony na statki kolorowany ambient occlusion mógłby zrobić swoje i zniwelować nieco szklistą sterylność tych stateczków (i może sterylność całej sceny). Ale też mógłby zabrać dużo lekkości. To kwestia dyskusyjna na temat plastyki pracy więc nie będę tego pisał;) Zbrakło Ci chyba odrobiny cierpliwości do usunięcia paru niedoróbek lub dodania kilku dedali a byłaby wypaśna naprawdę scenka, a tak jest tylko fajna, z robakiem w postaci gór:p Więc 4 starsy za niedoróbki. pozdrawiam!
bbandi Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 (edytowane) Soska-dzięki Pionix-dzięki Levus-dzięki wielkie zioo:), nom niedobry byłem z tymi górami ale sie poprawie teraz będą klimaty 2wojny swiatowej, fajnie że chciało Ci się tyle pisać:), podoba mi sie Twoje nastawienie do tego typu prac, widze ze masz wrażliwą dusze to dobrze, obysmy w przyszłosci pokazali jeszcze lepiej i więcej.pozdro P.S Celowo nie robiłem zbyt dużego blura i rozmycia na statkach bo nie chciałem detalu zgubić ponieważ przy takiej kolorystyce by go pewnie pokasało. A robaczek to sie pewnie od zergów wkradł bo byli w jednym wątku:). Edytowane 5 Listopad 2009 przez bbandi
Levus Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 No czasem mi się zdarzy pomarudzić obficie:) Detal detalem, efekt efektem, grunt, że wybrałeś świadomie pomimo upomnień. Najlepszy byłby półśrodek. A może złoty środek..? Z drugiej strony, zobacz ile detali w filmach jest rozmytych przez motion blur. Robione są modele niezwykle skomplikowane tylko po to by je pokazać dosłownie przez chwilę, lub w tle, lub w szaleńczym pędzie. Gdyby nie detal, efektu by nie było. Nie byłoby co rozmyć przecież;) Porównałbym takie zagrywki do malarstwa impresjonistycznego, goście ciapali ciapkami, malujac wrażeniowo by oszukane przez ciapki oko czytało w odpowiedni dla siebie sposób. W blurowaniu detali jest analogicznie odwrotnie. no powodzenia, tak:)
Pawelkos Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Bardzo fajna pracka, podobaja mi sie kolorki i swiatlo, nie wiem czy te statki to twoj wymysl czy sie na czyms wzorowales, ale kojarza mi sie one z wyobrazeniami radzieckich futurystyow ;)
bbandi Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 (edytowane) Witam wrzucam wersje wraith'a po delikatnym "liftingu". Edytowane 23 Marzec 2010 przez bbandi
Rekomendowane odpowiedzi