Napisano 31 Październik 200915 l Witam. Wrzucam tu ten projekt i zarazem kończę mój wątek w WIP-ie związany z gra Starcraft. Dziękuje wszystkim za komentarze, oraz zainteresowanie. Chciałem zrobić coś w stylu shota. terran wraith: Edytowane 23 Marzec 201015 l przez bbandi
Napisano 31 Październik 200915 l Autor Panowie te wasze komentarze to dla mnie zaszczyt:). Chmurki robione za pomocą pluginu after_b. Edytowane 1 Listopad 200915 l przez bbandi
Napisano 1 Listopad 200915 l Ależ mi sie to podoba:) Będziesz coś jeszcze robił z uniwersum Starcrafta? Ja zachęcony przez Twoja pracę wziąłem sie za Science Vessel'a. Może nawet dam do Wipa.. zobaczę:) teraz robię jedno ze skrzydeł olbrzyma. Tu próbny render. sorki za offtop, ogólnie pracka czadowa. http://img218.imageshack.us/i/64119606.jpg/
Napisano 1 Listopad 200915 l Cacy wszystko tylko jak RaVirr powiedział góry trochę zbyłeś. Git produkcja :>
Napisano 1 Listopad 200915 l Autor Panowie: Natas-dzięki Adam_m-dzięki Alwin-dzięki, fajnie że Cię ta praca inspiruje naprawde wiele to dla mnie znaczy:), nie wiem co to za "olbrzym" ma powstać ale póki coś jakiś zarys jest (tło zbyt gwieździste masz:)) Ravir-dzięki, za dużo chciałem naraz zrobić, będę miał to na uwadze:). Cojots- dzięki:) Ogólnie to chciałbym tę scenę wyrenderować w high-res z podkręconymi parametrami, narazie nie mam kiedy zapuścić na te 2H-3H renderu (Przy okazji poprawię to i owo). W sumie to została jeszcze jedna rasa-Protosi, być może wezmę się za nią:), chciałem zmienić temat ale...no jeszcze zobacze. P.S Gdyby kogoś interesowało to na tej stronce: http://starcraft.site.voila.fr/Terran09.htm są wszystkie dźwięki wydawane przez każdą jednostkę występującą w grze!(uwaga tylko dla maniaków:).uzależnia:). Edytowane 1 Listopad 200915 l przez bbandi
Napisano 2 Listopad 200915 l Gratki ukończenia :) Wyszło przepięknie. Bardzo fajne modele i scenka. I świetne postpro. Możnaby powiedzieć, że ten glow za duży, ale tu się to świetnie sprawdza. Wspaniały klimat całości.
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Dzięki Piotrze:), właśnie sie wachałem z tym glowem miedzy wartościami 1 a 2 no i dałem te 2:).
Napisano 2 Listopad 200915 l Czy tytuł jest poprawny? Edit: Chyba jednak poprawny, ale co to jest "wraith" musiałem patrzyć w słowniku. Edytowane 3 Listopad 200915 l przez dac77
Napisano 3 Listopad 200915 l Autor Dac77, nom zmieniłem, właściwie to nie wiem co to nawet znaczy "wraith":).
Napisano 5 Listopad 200915 l Bardzo ladna praca. Podoba mi sie kolorystyka i ta miekka lekkosc :) Gratulacje :)
Napisano 5 Listopad 200915 l No generalnie fajnie, jednak niedoróbki są. Głębia ostrości mi sie nie podoba, tzn. pierwszy i drugi plan ostry a trzeci nie, może ten drugi pojazd mógłby być lekko rozmyty też? Kolorystycznie fajnie, acz jednolicie, lekka poświata o zmienionej barwie bijąca z lednej strony dodała by efektu "podążania statków w stronę czegoś":) Lub "uciekania przed czymś". Efekt istnienia jakiegoś elementu poza kadrem, więcej historii, więcej smaku, więcej ciekawości wzbudzonej u widza. Kompozycyjnie też całkiem fajnie, jedyne co mi się podoba to to coś po prawej stykające się ze statkiem, niepotrzebnie go dotyka kantem, może jakby było wyżej/niżej/bliżej/dalej... warto byłoby pokombinować z tym. Dwie rzeczy jeszcze mi nie pasują:p Pierwsza to "zamrożenie" akcji, strasznie mi się nie podoba brak jakiegokolwiek kierunkowego blura, nie ma wrażenia pędu, nawet ogień z wydechów nie romazuje się. Still w dosłownym znaczeniu. A to scena dynamiczna, przestrzenna, jasna i świacąca. Mogłaby być wręcz filmowa jakbyś dał jej ruch. Druga rzecz, nie do wybaczenia - góry. Ni to śnieg, ni to wysypisko, ni to gruzowisko. Pisano Ci o tym w wipie, olałeś, dlaczego? Też warto było to poprawić, oj warto. Chciałem jeszcze dodać, że dobrze i fajnie nałożony na statki kolorowany ambient occlusion mógłby zrobić swoje i zniwelować nieco szklistą sterylność tych stateczków (i może sterylność całej sceny). Ale też mógłby zabrać dużo lekkości. To kwestia dyskusyjna na temat plastyki pracy więc nie będę tego pisał;) Zbrakło Ci chyba odrobiny cierpliwości do usunięcia paru niedoróbek lub dodania kilku dedali a byłaby wypaśna naprawdę scenka, a tak jest tylko fajna, z robakiem w postaci gór:p Więc 4 starsy za niedoróbki. pozdrawiam!
Napisano 5 Listopad 200915 l Autor Soska-dzięki Pionix-dzięki Levus-dzięki wielkie zioo:), nom niedobry byłem z tymi górami ale sie poprawie teraz będą klimaty 2wojny swiatowej, fajnie że chciało Ci się tyle pisać:), podoba mi sie Twoje nastawienie do tego typu prac, widze ze masz wrażliwą dusze to dobrze, obysmy w przyszłosci pokazali jeszcze lepiej i więcej.pozdro P.S Celowo nie robiłem zbyt dużego blura i rozmycia na statkach bo nie chciałem detalu zgubić ponieważ przy takiej kolorystyce by go pewnie pokasało. A robaczek to sie pewnie od zergów wkradł bo byli w jednym wątku:). Edytowane 5 Listopad 200915 l przez bbandi
Napisano 5 Listopad 200915 l No czasem mi się zdarzy pomarudzić obficie:) Detal detalem, efekt efektem, grunt, że wybrałeś świadomie pomimo upomnień. Najlepszy byłby półśrodek. A może złoty środek..? Z drugiej strony, zobacz ile detali w filmach jest rozmytych przez motion blur. Robione są modele niezwykle skomplikowane tylko po to by je pokazać dosłownie przez chwilę, lub w tle, lub w szaleńczym pędzie. Gdyby nie detal, efektu by nie było. Nie byłoby co rozmyć przecież;) Porównałbym takie zagrywki do malarstwa impresjonistycznego, goście ciapali ciapkami, malujac wrażeniowo by oszukane przez ciapki oko czytało w odpowiedni dla siebie sposób. W blurowaniu detali jest analogicznie odwrotnie. no powodzenia, tak:)
Napisano 6 Listopad 200915 l Bardzo fajna pracka, podobaja mi sie kolorki i swiatlo, nie wiem czy te statki to twoj wymysl czy sie na czyms wzorowales, ale kojarza mi sie one z wyobrazeniami radzieckich futurystyow ;)
Napisano 22 Marzec 201015 l Autor Witam wrzucam wersje wraith'a po delikatnym "liftingu". Edytowane 23 Marzec 201015 l przez bbandi