MF Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Witam serdecznie. Dziś postanowiłem zrobić kolejną scenę i tym razem mam zamiar zrobić ją porządnie od początku do końca!! :). Będzie to wizualizacja (?) barokowego pokoju w rezydencji jakiegoś ówczesnego arystokraty (:)). Mało jest zdjęć mebli a tym bardziej pomieszczeń :-) z tamtego okresu, więc większość, będzie po prostu z głowy. A tak, aby pokazać, że się nie obijam, jeden render tego co do tej pory zrobiłem :] : Myśle że jutro już wrzuce go oteksturowanego i zabiore się za kolejne elmenty :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 o pierwszy jestem:) no mi się podoba, jedynie te nogi coś u góry za grube potem chudsze (no niby powinno tak być ale jakoś dziwine mi to sie wydaje) no i ten chaczyk na ich środku:/ ale stolik fajny, widziałem już tego rendera z texturą SPOKO (w shoutcie co był) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Gutek to nie był render tylko wzór z którego korzystałem :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 hehe lol;) no to tym lepsze to jeśli nie zorientowałęm się że to nie model;) (dopiero jak popatrzałem teraz na nogi na tamtym zdjęciu to widze różnice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 wow ... jak dla mnie bomba... bedzie obrus ? :D taki ladny ... delikatna reczna dzianinka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 ladny lansowy stolik!wsamraz na browarka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Ładny strolik :) , ale tak mi jakoś dziwnie wydaje się za nowoczesny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Witam Uff... Dzięki za komentarze. Miałem nadzieję, że wrzuce coś nowego, ale nic z tego bo miałem poważne problemy z komputerem. Format był nie unikniony :/. Ale nie martwcie sie :D... Zawsze mam kopie swoich prac... :) Wracając do teksturowania, to zrobie to dopiero, jak będe mieć Total Textures... A nazie zajmę się modelowaniem... Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 No bardzo przyjemne :). Czekam na krzeslo i reszte mebli. Powodzenia z texturowaniem Pozdrawiam Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Zgadzam się z Pionierem...bardzo ładnie sie rozpoczyna... Powodzenia !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Witam. Pora na update. Jest to efekt 4 h pracy. Model robiłem praktycznie z głowy, chociaż ogólny zarys zaporzyczyłem z referencji ;). Jeszcze trzeba przy nim troche popracować, a tak wygląda w chwili obecnej: Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 hmm krzesla sa moalo barokowe. Barok charakteryzowal sie bardzo duza liczba ozdob, ozdobikow, dupereli i innych zbednych pierdol. te krzesla wygladaja na proste, jedynie to podusia jest niezla. ale troche mi nie pasuje do ramy krzesla. (w barokowym pokoju bym zamiast krzesel zrobil glebokie rzezbione fotele wylozone na oparciu poduszce i poreczach materialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 krzesla tez byly w baroku ... ale tak jak powiedziales ... baaardzo ... az do przesady zdobione ... siedzisko do kitu jak na barok ... oparcie ladne ... tylko dopasuj ... ogolny ksztalt krzesla tez mi sie podoba ... ppozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam... Wpasowałem tą \"podusie\"... I z ciekawości zrobiłem test tekstury skóry. Co o tym sądzicie ? Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 material ladny, ale wybrales sobie bardzo trudnu okres do nasladowania(jak wyzej juz ci napisali)musisz na nogach od krzesel porobic, cos wrodzaju plaskorzezb itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Hmm. Moge odejść od tematu i zrobić psełdo barokowy pokoik :), bo te zdobienia mnie dobiją..., komputer mi sie spali przy renderingu :D... Przy tylu polys będzie trudno opanować całą scenke... Poza tym, zdobień prawie nie będzie widać w finalnym renderze, wiec po co bawic sie z takimi duperelami.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 No dobra 2-gi update dzisiaj, tym razem z ogólnym testem teksturek... Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Allo... Dlaczego nikt nic nie pisze ?? ;)... 3 Update dzisiaj: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 stolik wypas, krzesło też dobre tylko troche dziwnie ta poducha (oparcie) jest wypukła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Kocham testy :D Kolejny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Badzo ładnie...nie mam do czego sie doczepić...:P PS. Nikt nic nie pisze...bo nie ma co wytykać....:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 ładne.... to takie trochę neo-barokowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 jak juz bede stary i bogaty ... bede jezdzil wypas BMW ... to nie braze sie na takie mebelki ... ;) pozdrawiam ... ladnie idzie ... jaki jest zamysl sceny ... calosci jesli moge spytac ? i ciekaw jestem jak zrobisz szafe :P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Bardzo ladnie to wyglada, a moze popchniesz to w taki klimat (choc nie doslownie): http://www.raph.com/3dartists/artgallery/6241.jpg ? Pozdrawiam Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 hmm masz jakies referki? bo to ani neobarok ani tym bardzej barok. chyba cos zmyslasz ;) na szybko, nie barok ale klasycyzujace meble francuskie: http://www.grange.fr/ a tu neo ludwiki: http://www.stile-creazioni.ch/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Wielkie dzięki za referki... Ale fakt jest taki że troche zmyślam... Robie meble praktycznie z głowy, a że nie wiedzialem do jakiej epoki je upchnąc to padło na barok :]... Może lepiej nie podpinać tego pod żadną epokę, a zrobić z tego zwykłą wizualizację. Obecnie równie fikuśne meble są :]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 zajedwabiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 bardzo fajne tylko czemu ta poduszka jest tak mala (ze przeswituje) wedlug mnie poinna byc wieksza??!!!!!!:):) narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 A tu takie małe coś, dla początkujących... W ten sposób zrobiłem obramowanie do \"podusi\" ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Witam... Pierwsze ustawienia kamery i test oświetlenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 chopie pomaluj ściany i bedzie jak zdjęcie:) jedynie to mi sie przednie nogi krzeseł nie podobają i za cienkie te oparcia są (wg mnie powinny być grubsze ale nie wiem jak to maja takie krzesłą) i nie wiem może ten parkiet ma za długie te klepki? ale i tak EXTRAAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Teraz pare zdań związanych z koncepcją: 1. Nad stołem będzie wisiała lampa (żyrandol !?)... 2. W głębi będą jakieś meble, jeszcze nie są bliżej określone, ale na pewno stanie tam jakaś biblioteczka :] oraz ewentualnie szafa. 3. Po lewej stronie w pobliżu okna będzie zegar tak, z wahadełkiem... 4. Po prawej stronie na przeciwko stołu, ewentualnie okna, zrobie drzwi (tylko textura)... Jeszcze ten koncept może ulegnie zmianom, ale już ogólny zarys mam... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noic Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 po pierwsze to chyba sporo w necie jest foto barokowych wnętrz itp. ale nieważne moje uwagi: za nisko jest sufit (dopiero w modernizmie lacorbusier zaczął robic sufity na wys. 2,70m) kiedyś były na wys. 3,5m i wyższe poza tym możesz pokusić się o jakieś sklepienie i ryzality w ścianach -zobaczysz pomieszczenie dopiero wtedy nabierze charakteru :) barok przecież charakteryzuje się m.in. falistością ścian i gzymsów i bogatym detalem (nie tylko mebli) sam zobacz pierwsza lepsza fotka: to tyle uwag architekta ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noic Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 zawiodłem się ;) dlaczego zmieniles temat? miałem nadzieję na wypasione barokowe wnętrze.... a tu pffff -nie barokowe :) zrób to dla ziomka z Whitestoku :))) ....plissss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Hehe. Wnętrze będzie za to bardzo mocno stylizowane.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 te krzesla spewnoscia nie sa z drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Kolejny update... Tym razem ubogi: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Widze że polekku robota idzie naprzód. No ten okres to ciężki kawałek chleba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Witam. Zaczynam modelować reszte mebli... Narazie mam już zegara... Jeszcze dziś zamieszcze oteksturowowaną wersje... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Nuu, nie powiem jak tak dalej bedzie to szlo to moze z tego byc b fajna scena :). Czekam na kolejne updaty, :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 no bjutiful :D czekam na apdeyciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Updejt :P... Długo nie musieliście czekać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 malefatal podnosisz poziom tego forum:) normalbnie ta szczegółowość! nie ma sie do czego doczepić!! miałbyś tyle honoru i zrobił chociaż jakiś maluteńki błąd;) normalnie SZCZENA W PODŁODZE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Update... Piszta cuś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 Witam. Ludziska co jest, że nic nie komentujecie :/... Kolejny mały update. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Bo dobrze Ci idzie :). Ciekawi mnie jak to wszystko zestawisz w finalny obrazek zeby fajnie wygladalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Teapot:] Jak już napisal Pionier, ładnie Ci idzie robota, chyba nie ma się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 I dlatego ludzie nie piszą :) ładniutkie kurcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 Dzięki za komentarze :] Już mało zostało do końca... Jeszcze tydzień, może 2, a będzie w Finished Works... Termin mam do 20 Maja, więc jeszcze troche czasu mi zostało, aby pobawić sie z oświetleniem i ustawieniem kamery... A za chwile kolejny render :] ps. teapot jest nieśmiertelny.... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi