adek Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Już 2 grudnia o godzinie 19:30, w sali "U Samurajów" Muzeum Narodowego w Krakowie, dowiemy się, która animacja nadesłana na Konkurs Animacji Studenckich Animotion, spodobała się Jurorom najbardziej. Współorganizatorką uroczystej gali jest Etiuda&Anima – największy w Polsce festiwal animacji... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=909 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 (edytowane) Serdecznie zapraszamy! Salka jest niewielka, ale myślę, że emocje będą ;) Jak zwykle forumowiczom max3d.pl mogę zdradzić coś więcej - wszyscy finaliści otrzymają coś więcej niż tylko 3ds maxy :) Wstęp oczywiście wolny. Edytowane 28 Listopad 2009 przez User190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Listopad 2009 Autor Share Napisano 28 Listopad 2009 M@ti: rozwiń to "coś więcej". Jeśli już coś więcej napisałeś. Prosimy o "coś więcej" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Trzeba trzymać show w napięciu. Po prostu 3ds max i coś jeszcze :P Mogę też dodać, że na podium znaleźli się ludzie znani z forum, ale też i tacy, których nie znacie. Nic więcej nie napiszę. Kto chce wiedzieć więcej, niech przyjdzie na galę finałową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Listopad 2009 Autor Share Napisano 28 Listopad 2009 No dobra M@ti. Ale jak osoby z forum dowiedzą się, że mają się tam zjawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Wszyscy finaliści dostali pisemne zaproszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 No to jakies frugo te "znane osoby z forum" muszą postawić po gali:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Kurczaki.. szkoda że akurat w środę nie mogę się tam zjawić - a bardzo chciałbym chociaż uścisnąć dłoń zwycięzcom. Mam nadzieję że chociaż jakąś fotorelacje zmieścicie na forum :) p.s. potwierdzam że zaproszenia zostały wysłane i dotarły :) (przynajmniej jedno :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Hubi - wyślij mamę w takim razie, bo przecież ktoś musi odebrać nagrodę :) http://animotion.pl/animacje Tak, jak było mówione, wszystkie animacje finałowe dostają nagrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 serwus :) dzieki za zaproszenie. niestety sie rozchorowalem i nie dam rady przyjechac :( Czy te studenckie maxy to beda pudelkowe, czy tylko w formie kodu studenckiego, a sciagnac trzeba sobie z autodesku ? Przysylacie to do domu, czy bedzie czekac az sie osobiscie kiedys po to zjawie ? pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.kannu3d.com/ Lukasz Kowalik 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 (edytowane) a to nie ma za darmo takich maxow na uczelniach?:) edit: no i oczywiscie trzymam kciuki za forumowiczow :) Edytowane 29 Listopad 2009 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 serwus :) mpta - no wlasnie nie ma :( Podobno mialy byc, ale nie ma . wiem ze chyba autocady sĄ. i na niektorych uczelniach podobno systemy operacyjne. Na ASP nie mamy chyba nic takiego fajnego, co byloby zwiazane z nasza nauka/zawodem ( np. fotoszopow, painterow, maxa). Taki lajf :( pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 ja na uniwersytecie przyrodniczym mam windowsy, maxy, cady i czego dusza zapragnie :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 serwus :) mpta : "ja na uniwersytecie przyrodniczym mam windowsy, maxy, cady i czego dusza zapragnie :d" no nie gadaj! powaznie macie maxa studenckiego? dla kazdego studenta ? normalnie w tym momencie zglupialem. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 dla kazdego :) (nie wiem jak na innych wydzialach) logujesz sie na stronce studenckiego autodesku, masz swoje konto, tam jest lista programow ktore mozesz sciagnac i juz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Jak już wspomniałem, nie będzie to tylko 3ds max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 aa to pewnie bedzie Autodesk Maya Entertainment Creation Suite 2010 :) bo studenckiego maxa juz nie ma :) i to pewnie wersja 61 miesieczna bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Kanuu ty dales trailer na konkurs? Ot dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 czy mozna "z ulicy" dostac sie na ogloszenie wynikow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 da się jakoś obejrzeć te animacje ? klikam i klikam jak głupi na te mini na stronie i nigdzie nie odsyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 na youtube jest część jak wpiszesz odpowiednie hasło:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Wejście jest darmowe, więc oczywiście można. Animacje będą dostępne po ogłoszeniu wyników. Co do trailera Kannu - wyraźnie zachęcaliśmy do zgłaszania wszelkich form animowanych. nigdzie nie było powiedziane, że trailer nie może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZelvaBOi Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 (edytowane) Nawet duzo wiecej niz 3ds Max. Swoja droga to cieszy mnie to, ze powoli w tym kraju cos rusza w animacji. Ja jutro jestem - znaczy sie mam nadzieje, ze sie wyrobie z Warszawy. Jak ktos chce to moge zabrac - wyjezdzam okolo 10:00-11:00 do Katowic - tam musze cos pozalatwiac i okolo 16:00 bede juz sie chyba turlal do Krakowa. Edytowane 11 Czerwiec 2013 przez ZelvaBOi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Zapraszamy. Po wszystkim prawdopodobnie skierujemy się do Lizard Kinga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2009 No to kto wygrał M@ti? Forum już się może dowiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elDroo Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 nie sa to oficjalne informacje, bo osobiscie nie moglismy sie tam zjawic, ale nasza "reprezentantka" na miejscu poinformowala nas ze wygral film 15 minutowy, ktorego tytulu nie pamieta. Wnoszac po czasie trwania zwyciezyl pewnie film "ALONE" Marka Gajowskiego. Gratulacje :) Nasz film "Bugs' Race" zajął wg informatorki drugie miejsce, co nas bardzo cieszy bo dostaniemy Maykę, a nie Maxa :) Na razie wiecej informacji niestety nie mam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 I ja tam byłem... (ale nic nie piłem) Przede wszystkim gratki dla M@Ti'ego i calej organizacji, bo calkiem przyjemnie to wszystko wyszlo, sala pełna, prowadzenie na poziomie. Sam Pan Dyrektor M@Ti ;) zaskoczyl mnie prezencją. Mozesz chlopie do tv startowac na konferansjera, Orłoś i reszta kliki nie maja szans. Drugi prowadzacy tez fajnie i nawet z jajem, ale osobiscie wole ciut bardziej stonowany styl komunikacji z publicznoscia. Odnosnie kolejnosci wyznaczonej przez jury żal tak niskiej pozycji jednej z animacji. A mianowicie "Materii" Anny Kargol. 12 lub 13 miejsce to strasznie nisko biarac pod uwage, ze w wielu aspektach kluczowych dla istoty animacji biła na glowe pozostale prace. Moze z "animotion" skladnik "motion" przewazyl i charater nagrod czy oferowanych praktyk zdecydowaly, ze dla dobrej klasycznej animacji nie bylo miejsca na podium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Potwierdzam doniesienia informatorki :) Oficjalne wyniki i możliwość przejrzenia animacji już wkrótce (w ciągu godziny) pojawią się na stronie. Dziękuję wszystkim za przybycie, aftera w Lizardzie i bardzo ciepłe maile pokonkursowe - dopiero teraz, kiedy zeszło z nas powietrze i my możemy naprawdę cieszyć się konkursem, a wasz support naprawdę wiele dla nas znaczy. Na koniec chciałbym jeszcze zrobić coś, czego wczoraj przez pośpiech nie udało mi się zrobić - mianowicie chciałbym bardzo podziękować za całą pracę, którą włożyli w przygotowanie konkursu, następującym osobom: Katarzyna Gola - dyrektor ds. promocji Mieszko Hajkowski - członek zespołu PR Paweł Szczepańczyk - członek zespołu PR Mateusz Ziarko - webmaster strony konkursu Błażej Pieczonka - motion design Karolina Żuchowicz - przygotowanie grafiki Paweł Hersztowski - wsparcie Bez nich konkurs nie mógłby się odbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2009 Potwierdzam doniesienia informatorki :) Oficjalne wyniki i możliwość przejrzenia animacji już wkrótce (w ciągu godziny) CIACH! No to czekam na informację i z przyjemnością opublikuje wyniki konkursu. Ciekawe, że poza dwoma postami nikt nic więcej nie napisał od wczoraj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 my też czekamy z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 GRATULACJE dla wszystkich!!! pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 pewnie zwyciezcy swietowali wczoraj i kaca lecza:P gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRCuSZ Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Dziękuję wszystkim za gratulacje :) Pierwszy raz w życiu coś wygrałem :) Co do świętowania to niestety ja się nie załapałem bo musiałem szybko wracać do Katowic bo na rano trzeba było iść do pracy :). W domku tylko szampanik z narzeczoną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 ...Mnie tam niestety nie było (bo znad morza daleko i pod górkę :P )... ale M@aTi wspominał coś o dodatkowych gadżetach. Czy owy dodatek w przypadku absencji również zostanie wysłany pocztą? Przyłączam się do podziękowań i wyrazów szacunku za zorganizowanie czegoś tak zorganizowanego w tak niezorganizowanym kraju... i życzę podobnych sukcesów organizacyjnych w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Gratulacje dla wszystkich uczestników! Organizatorom też należy się uznanie za wyjątkowy konkurs z konkretnymi nagrodami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 serwus :) gratulacje dla zwyciezcow !!!!!!!!!!!!!!! świetne nagrody . Rewelacja. Nie było mnie - chory jestem. dla wszystkich wyróznionych też gratulacje :) - dla nich nagrody okazały się jeszcze fajniejsze niż pierwotnie zaplanowane . Miał być max studencki , a skończyło się na pakiecie zawierającym studenckiego maxa, maya, motionbuildera, xsi, toxic i mudboxa. Będzie co robić :D Jeszcze raz największe gratulacje dla tych, którzy staneli na pudle :) Organizatorom także gratulacje i dzięki że sie Wam chciało. pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.kannu3d.com/ Łukasz Kowalik 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suselus Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 dziwne pierwszy film jaki zrobiłem klasycznie rysunkowo w życiu, prócz zabaw w maxie i od razu 3 miejsce. To chyba świadczy że 3d nie było podstawa selekcji filmów. Napisze tylko teraz że z 3d nie zrezygnowałem jak mi wiele osób pisze, tylko pracuje nad autorskim filmem który skończę za około 2 lata. praca nad nim trwają już rok, będzie to połączenie filmu aktorskiego, 3d i animacji klasycznej, większość zdjęć aktorskich zostało już zrealizowanych. więc koło roku 2012 będzie gotowy na razie nie mogę zdradzać szczegółów pozdrawiam. i gratuluje nagród ps nie umarłem jak niektórzy mi pisali 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Gratuluje zwyciezcom! :) Super ze pakiety a nie maxy! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Gratuluje Marek! Bylem, widzialem w koncu wszytkie prace. Bardzo dziekuje organizatorom, nawet nie bedac na podium, kazdy mogl czuc sie wyjatkowy, ogladajac swoja animacje w sali kinowej i sluchajac aplauzow. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr kura Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 @marcool a dla mnie ze znanych, faworytem bylo wlasnie tango argentiono, nie lubie zamulonych animacji. bez urazy, kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Przyłączam się do gratulacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 (edytowane) Ja dopiero ochłonąłem i mogę coś napisać :) Po pierwsze dziękuję organizatorom za bardzo fajne przedsięwzięcie i gratuluje nienagannej jego realizacji. Samo rozdanie nagród przebiegało w fajnej atmosferze, skutecznie ubarwianej przez prowadzącego :) Również gratuluję zwycięzcy - myślę że pierwsze miejsce jak najbardziej zasłużone. Ja tam trafiłem w "dziesiątkę" i jestem w sumie bardzo zadowolony :P I wielkie publiczne dzięks dla marcoola za podwózkę! Pozdrawiam! ps. Będzie jakaś foto/video relacja? :) ps2. :) Zapomniałem dodać, że chciałem zaproponować abyście w następnej edycji pomyśleli o dawaniu wyróżnień w rożnych kategoriach: przykładowo historia, rendering, modeling, animacja 2d, animacja postaci itp. Myślę że wtedy te wyróżnienia rozbiły by się i było by nieco ciekawiej niżeli rozdanie 15 kolejnych wyróżnień :) Ale to tylko moje zdanie :) Edytowane 5 Grudzień 2009 przez Hubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 Aby nie tworzyć kilku wątków poświęconych jednemu wydarzeniu połączyłem newsa dot. wyników z animacjami i galerią zdjęć z rozdania nagród z tym wątkiem. Zdjęcia z rozdania nagród: http://max3d.pl/news.php?id=917 Na stronie Animotion można oglądać wszystkie animacje, również te wyróżnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRCuSZ Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 O matko wyglądam kretyńsko :) i garbie sie strasznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamoulian Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 O kurcze, poziom studenckich animacji w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Buehehe świetna ta łódź podwodna! Gratulacje dla zwycięzców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zdjęcie nr 29 wyszło nieźle :D Gdzie można usłyszeć/zobaczyć wywiady? :) Gratuluje nagród i organizacji :D A przede wszystkim ukończenia animacji, bo to pewnie było najtrudniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi