kliment woroszyłow Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 (edytowane) Postanowiłem pokazać samolocik który dłubie od kilku dni. Takie niespodziewane szybkie zleconko- to jako usprawiedliwienie że nie robie scenki z fiatem G50 i bf 109 ;) Samolot mało popularny, niemiecki arado lotnictwa morskiego. Nie skończony jeszcze, ale zostało juz naprawde bardzo mało dupereli do wymodelowania. Materiały i malowanie Wipowe, tak by cos było. W finale ma być z malowaniem samolotów zaokrętowanych na pancerniku Bismarck. Edytowane 9 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 hehehe, psycho patycho. Swietna robota: ] model jak zawsze lux malna: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Świetna robota :) Siedzenia troche nie wygodne xD :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Extra. Koszmary będę miał przez Ciebie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Bardzo fajne. Nie rozumiem tylko jak były zaokrętowane na Bismarcku, bo mają te pływaki do lądowania na wodzie. Lądowały na morzu i wciągali je na okręt??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 Na bismarcku było ich kilka, jak wiadomo to nie był lotniskowiec wiec startowały z katapulty. Lądowały na wodzie i dzwigiem były wciagane na okręt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Witam. Tak, lądował na morzu lub na holowanej płachcie by fale nie przeszkadzały. Dźwigi wciagały samolot na pokład a stamtąd były wpychane do hangarów. Bismarck miał 3 hangary i 4 zaokrętowane samoloty. 27 maja 41 roku gdy Bismarck zatonął, wszystkie załogi zginęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Szaleństwo normalnie. A może tak jakiś tutorial, albo mały "making of"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 piękna robota, detal, detal, detal ... DETAL :) czekam na wersje z finalnymi materiałami pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Jak zwykle bardzo fajne. Rozumiem że "resztę" w postaci Bismarcka pykniesz w weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 bajer :) zaluz sobie teczke i wrzucaj tam wszystkie swoje czolgi,samoloty itp chyba pelno tego masz na dysku,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 szalony, chyba rodzina Cie porzucila:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Dobrze że przynajmniej posiadając takie umiejetności dzieli się wiedzą a nie jest zadumany w sobie. Model ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Klimek jest jak wino im starszy tym lepszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 woroszylow klimek to jest gosc, co detalu nie ma dosc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2010 (edytowane) pora przyszła na pomalowanie tego latadła. Troche testuje. Póki co tyle: Edytowane 8 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Fajnie. Ostatni render zdecydowanie najlepszy, ale to chyba połączone elementy z poprzednich. Silnik troszkę zbyt chromowaty jak na mój gust. Można by jeszcze pociągnąć ciemnym kolorem po łączeniach blach na modłę modelarską. Z tym że wiadomo - bardzo delikatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2010 Hynol - silnik z materiałem wipowym, nie tykałem go jeszcze ale oczywiście trza go będzie zrobić jak mówisz bo sie świeci jak psu..... ah! zapomniałem ze psu się nie świecą ... no błyszczy się za mocno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 No i to jest ten czlowiek ! Super idzie, będę często nawiedzał ;) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 NIe szalej, bo B nie będe przerabiał. Nawet niech Ci taka myśl, przez głowę nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 wow wogole ostatnio co sie dzeje na tym forum jezeli chodzi o militaria ! Fajnie idze, czuj sie obserwowany :D Samoloty to twoja mocna strona :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Dobrze idzie Wojtuś! Świetny model i teraz teksturki idą świetnie! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 Mam zakaz przesadzania, to staram sie nie przesadzić:) kadłub na ta chwile wygląda tak ( jakos sobie upstrzyłem zeby zróznicować to co jest z metalu a co jest pokryte płótnem) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 (edytowane) niedługo będziesz miał w swojej kolekcji więcej samolotów niż muzeum lotnictwa :) ***** obiecaj, że wytrwasz Mam pytanie, czy można zagłosować we własnym wątku bo z ciekawości sprawdziłem i hyba się udało http://www.euroislam.pl/index.php/2009/12/im-wiecej-islamu-tym-mniej-wolnosci/ Edytowane 9 Styczeń 2010 przez duff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 powoli ale zawsze do przodu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Cokolwiek nie zrobisz to i tak będzie mi się podobało. Chodź zaskoczyłeś mnie z nitami, że nie sa wymodelowane ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Super powala z nóg, a człowiek kiedyś się meczył ze sklejaniem i malowaniem ręcznym modeli (nadal bym tego nie zamienił na modelowanie na kompie, taka miła odskocznia od monitora ;) ) Ale tak czy siak to co już pokazałeś to CACKO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 To ja widzę że będzie zrobiony ze złożonymi skrzydłami? Fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Hynol -Jest taka możliwość :) poprawek kilka, dodany herbik lotnictwa morskiego i tescik motion blura z mentala. Ide spać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 ładnie ładnie idzie ja sam zaczałem właśnie unwrap wiec texturki coraz bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 bardzo fajnie wygladaja te texturki. powiedz mi on w 2 czesci(od ogona) byl tez pokryty blacha? z czego wynika ta lamana czesc kadluba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Ogon to płótno KoMic'u, tylny statecznik był kryty blasią ale bez lotek. Kadłub cały tył płótno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 (edytowane) wreszcie płatowiec ma skrzydła: Edytowane 12 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Bardzo fajnie wyglada ze skrzydłami po za tym idziesz jak burza z tymi modelami, nie tracąc na jakości, grejt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 (edytowane) No ja nie wiem, ale wydaje mi się, że ilość nitów w rzędach na skrzydle, chyba jest za mała. Jest to rażące uchybienie:))))))))) Właśnie mi napisał że podwaja dlatego taki wyszczekany jestem. Wierzcie mi, ktoś musi dać się leczyć. Moja Pani Psychiatra, ma wolną kozetkę w środy po 22. Edytowane 12 Styczeń 2010 przez goral_44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Dobre.czekam na finał i scenke jakąś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 Super idzie Wojciu. Bardzo ładne tekstury! Dwie uwagi, choć pewnie to będziesz robił dopiero: dolne powierzchnie deczko za czyste i smuga od spalin powinna być IMO bardziej zróżnicowana w grubościach pędzla w shopie. Dobrze jest użyć jakiejś foty zacieku i ją podrasować. Druga rzecz to speculary sa troszkę za bardzo jednostajne, dobrze by było je nieco zróżnicować. Właśnie uploaduję teksturkę dla Cię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 Detal jak zwykle pierwsza klasa. Czy będzie cała scena czy tylko model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 Ostatecznie do finalnych renderów bedzie wyglądał tak, ( mówie tu o nasyceniu kolorów,ilosci brudu itd) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Panie Wojtku, a gdzie stateczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 Bismarck to OKRĘT Ty profanie!!!!!!!!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi