Napisano 2 Czerwiec 201014 l Dzień dobry, witam. Postanowiliśmy ekipą ircową zorganizować sobie bitwę (alternatywa dla corocznej bitwy max3d, której coś teraz nie ma..). - technika 3d (może być czysty max/maya/blender/etc, może być z zbrushem itd) - jakieś powiązanie do tematu (kreskówka) bitwy mile widziane - termin oddania prac - 1 września, startujemy od niedzieli 06.06 Zapisy otwarte, każdy może dołączyć (dobrze jak będzie też czasami na ircu (kanał max3d.pl) siedział - tekst sponsorowany) Edytowane 21 Lipiec 201014 l przez Leleń
Napisano 3 Czerwiec 201014 l co do kanału to linka i HowTo jak wejść można znaleźć: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=46893
Napisano 3 Czerwiec 201014 l Wszystko OK tylko to rozumiem miałoby być coś ala mini bitwa? Co do bitwy, bitwy nie ma, ale jest konkurs Panasonica w którym też uczestniczymy i w zasadzie to na tą edycję ma być zastępstwo. Sam pomysł ciekawy. Jeśli miałoby to byc coś większego, proponuje termin po Panasonicu.
Napisano 3 Czerwiec 201014 l no mini bitwa, i to IRC'owa więc zapraszamy na kanał. Nic oficjalnego, po prostu, żeby rozruszać troche ludzi na kanale :) a im więcej ludzi tym weselej, więc i zapraszamy WSZYSTKICH Pozdrawiam tob01
Napisano 4 Czerwiec 201014 l Autor Dodany. Powoli można już też jakiś termin oddania prac podać.. 1 sierpnia? :]
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor Bitwa oficjalnie ruszyla, pokazywac szkice koncepty pomysly :P Btw. anime zalicza sie do kreskowki, co nie? :>
Napisano 7 Czerwiec 201014 l no ja akurat będą robił testy shaderów cartoonowych, więc może się skuszę? ;)
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Nie wiem jak ze mną bo mogę nie mieć czasu ale na bitwę muszę coś wygospodarować ;)
Napisano 7 Czerwiec 201014 l indian fajnie ze zaczales..to ja dorzuce szybki zarys sceny ktora chce zrobic.
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Jeeee pink i mózg :D fajowo. Wstępnie wchodzę w tą zabawę :) Ale cokolwiek pewnie za tydzień pokaże. Rezerwuje chojrak tchórzliwy pies ;) Edytowane 8 Czerwiec 201014 l przez NV
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor Ladnie z koksem jedziecie, wszystkich juz pododawalem, nowi ciagle mile widziani ;)
Napisano 7 Czerwiec 201014 l to ja mam dwa pytania: 1)Trzymamy się istniejących kreskówek, czy można stworzyć scenę z bohaterem nieistniejącej kreskówki? 2)Ładujemy update tutaj czy założyć osobny wątek?
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor 1) wydaje mi sie ze moze byc bohater z nieistniejacej kreskowki, jesli bedzie widoczna jego 'kreskowkowosc' ;) 2) tutaj wrzucamy prace
Napisano 7 Czerwiec 201014 l creator mozesz cos takieego zrobic :) z poczatku tez mialem taki zamiar..ale stwierdzilem ze nikt nie skojarzy tego z kreskowka. i porzucilem pomysl ;) nawet zzrobilem wstepne przymiarki do postaci http://img534.imageshack.us/img534/4900/wladek2.jpg a z tym oddzielnym tematem to nie wiem.tez mnie to zastanawia.
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Autor No fajny szczuros. Patrzac na poprzednie minibitwy prace byly pokazywane w jednym watku, nie wiem czy rozwalenie tego na 15watkow nie zrobi balaganu, w sumie to zalezy od gory (Adek?)
Napisano 7 Czerwiec 201014 l creator mozesz cos takieego zrobic :) z poczatku tez mialem taki zamiar..ale stwierdzilem ze nikt nie skojarzy tego z kreskowka. i porzucilem pomysl ;)Ja już mam pomysł ;) Jutro wrzucę jakieś szkice/koncepty.
Napisano 8 Czerwiec 201014 l Wydaje się proste, więc może uda mi się skończyć :D Sorry za koncept, efekt lenistwa ;)
Napisano 8 Czerwiec 201014 l to wy juz? ja jeszcze nie wiem w co uderzyc....moze w puchara? ;D smerfy, mozgi i kojoty pozajmowane...hmmm to ja chyba Bolka i 'Lolka'....sssss ;)
Napisano 19 Czerwiec 201014 l no kurcze ostatnio bardzo mało czasu, ale coś z dzisiaj żeby troszkę rozruszać temat:
Napisano 20 Czerwiec 201014 l Zmieniam jednak ze smerfow na slonika dumbo. Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwiec 201014 l przez fishinthewater
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Takie coś dzisiaj wymodziłem. Strasznie ciężko mi było tego psa na 3D przełożyć , wydaje mi się, że ta postać jest wyjątkowo mocna 2D. Do tego w zasadzie tylko jedna refka :/ Łapki jeszcze pomęczę. Nad ciałem też popracuje jak znajdę jakieś rzuty od boku.
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Sprzęt latający brygady RR...:) P.S mnie też dopiszcie:). Edytowane 24 Czerwiec 201014 l przez bbandi
Napisano 24 Czerwiec 201014 l tu masz kilka skrinów mam nadzieje że pomogą, w sieci filmików chorjaka dzięki którym możesz studiować jego kształy...
Napisano 24 Czerwiec 201014 l Witam, chciałbym dołączyć do mini bitwy, jest jeszcze możliwość zapisów ??
Napisano 24 Czerwiec 201014 l Autor zapisywac sie mozna nawet do 31lipca, jesli potrafisz skonczyc w 1 dzien prace ;)
Napisano 26 Czerwiec 201014 l Dzięki Leleń - Właściwie to juz prawie skończyłem wrzucam połowe kompozycji całość na finał:). render mental ray ----------------------------------- ----------------------------------- Patrząc na obrazek myślę taka scenka bez postaci...hmmm tyle ich tam jest pasuje z jedną zrobić, padło na muchę:) "bzz" bo tak chyba się nazywała będzie sobie siedzieć obok obrazka:). Oczywiscie jest to najłatwiejsza postać do zrobienia z tej gromadki. ----------------------------------- Edytowane 27 Czerwiec 201014 l przez bbandi
Napisano 7 Lipiec 201014 l Witam was :) Także chciał bym wziąć udział więc zapiszcie mnie :D Trochę doświadczenia sobie zdobędę A oto wstępny Bolek :P EDIT: takie cosik juz powstało :P http://img12.imageshack.us/img12/8954/bolek.png Edytowane 8 Lipiec 201014 l przez Seboolek
Napisano 13 Lipiec 201014 l czesc. robi ktos cos? ja dzisiaj usiadlem w koncu na chwilunie do Zetki Pozdrawim. slowiak
Napisano 14 Lipiec 201014 l Słowiak - coś tam męczyłem ostatnio... Edit: obrazek usunięty Edytowane 29 Sierpień 201014 l przez bbandi
Napisano 15 Lipiec 201014 l no no bbandi ladnie poleciales...fajny modelik, troche za bardzo wszystko swieci, ale pewnie jeszcze nad materialami popracujesz :)