Leleń Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 (edytowane) Dzień dobry, witam. Postanowiliśmy ekipą ircową zorganizować sobie bitwę (alternatywa dla corocznej bitwy max3d, której coś teraz nie ma..). - technika 3d (może być czysty max/maya/blender/etc, może być z zbrushem itd) - jakieś powiązanie do tematu (kreskówka) bitwy mile widziane - termin oddania prac - 1 września, startujemy od niedzieli 06.06 Zapisy otwarte, każdy może dołączyć (dobrze jak będzie też czasami na ircu (kanał max3d.pl) siedział - tekst sponsorowany) Edytowane 21 Lipiec 2010 przez Leleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 co do kanału to linka i HowTo jak wejść można znaleźć: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=46893 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 Wszystko OK tylko to rozumiem miałoby być coś ala mini bitwa? Co do bitwy, bitwy nie ma, ale jest konkurs Panasonica w którym też uczestniczymy i w zasadzie to na tą edycję ma być zastępstwo. Sam pomysł ciekawy. Jeśli miałoby to byc coś większego, proponuje termin po Panasonicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 no mini bitwa, i to IRC'owa więc zapraszamy na kanał. Nic oficjalnego, po prostu, żeby rozruszać troche ludzi na kanale :) a im więcej ludzi tym weselej, więc i zapraszamy WSZYSTKICH Pozdrawiam tob01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 to ja chetnie dolacze do zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Dodany, zapraszam następnych :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 dopisz też mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Dodany. Powoli można już też jakiś termin oddania prac podać.. 1 sierpnia? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 jak pierwszy to ja się pisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Można mnie dopisać, dołączam się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Bitwa oficjalnie ruszyla, pokazywac szkice koncepty pomysly :P Btw. anime zalicza sie do kreskowki, co nie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 no ja akurat będą robił testy shaderów cartoonowych, więc może się skuszę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Nie wiem jak ze mną bo mogę nie mieć czasu ale na bitwę muszę coś wygospodarować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 a co mi tam, wchodzę w to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 no to ja może zacznę nie od konceptu ale od modelu kojota: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 indian fajnie ze zaczales..to ja dorzuce szybki zarys sceny ktora chce zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 (edytowane) Jeeee pink i mózg :D fajowo. Wstępnie wchodzę w tą zabawę :) Ale cokolwiek pewnie za tydzień pokaże. Rezerwuje chojrak tchórzliwy pies ;) Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Ladnie z koksem jedziecie, wszystkich juz pododawalem, nowi ciagle mile widziani ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 to ja mam dwa pytania: 1)Trzymamy się istniejących kreskówek, czy można stworzyć scenę z bohaterem nieistniejącej kreskówki? 2)Ładujemy update tutaj czy założyć osobny wątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 1) wydaje mi sie ze moze byc bohater z nieistniejacej kreskowki, jesli bedzie widoczna jego 'kreskowkowosc' ;) 2) tutaj wrzucamy prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 creator mozesz cos takieego zrobic :) z poczatku tez mialem taki zamiar..ale stwierdzilem ze nikt nie skojarzy tego z kreskowka. i porzucilem pomysl ;) nawet zzrobilem wstepne przymiarki do postaci http://img534.imageshack.us/img534/4900/wladek2.jpg a z tym oddzielnym tematem to nie wiem.tez mnie to zastanawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2010 No fajny szczuros. Patrzac na poprzednie minibitwy prace byly pokazywane w jednym watku, nie wiem czy rozwalenie tego na 15watkow nie zrobi balaganu, w sumie to zalezy od gory (Adek?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 creator mozesz cos takieego zrobic :) z poczatku tez mialem taki zamiar..ale stwierdzilem ze nikt nie skojarzy tego z kreskowka. i porzucilem pomysl ;)Ja już mam pomysł ;) Jutro wrzucę jakieś szkice/koncepty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Wydaje się proste, więc może uda mi się skończyć :D Sorry za koncept, efekt lenistwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 to ode mnie nastepne : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 @leszek_lenia: Dla mnie już wygrałeś :D Bo "To Pinki jest i mózg" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Vega zabraknie mi skilla w 3d ;) mala wrzuta : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 to wy juz? ja jeszcze nie wiem w co uderzyc....moze w puchara? ;D smerfy, mozgi i kojoty pozajmowane...hmmm to ja chyba Bolka i 'Lolka'....sssss ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2010 nie spac! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 no kurcze ostatnio bardzo mało czasu, ale coś z dzisiaj żeby troszkę rozruszać temat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siusiak Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 mozna jeszcze si zapisac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 indian bardzo fajny strus :> Siusiak jasne ze mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 (edytowane) Zmieniam jednak ze smerfow na slonika dumbo. Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwiec 2010 przez fishinthewater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Takie coś dzisiaj wymodziłem. Strasznie ciężko mi było tego psa na 3D przełożyć , wydaje mi się, że ta postać jest wyjątkowo mocna 2D. Do tego w zasadzie tylko jedna refka :/ Łapki jeszcze pomęczę. Nad ciałem też popracuje jak znajdę jakieś rzuty od boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 haha chojrak jest cool:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 taki troszkę kwadratowy i płaski ale chojrak... keep it up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 (edytowane) Sprzęt latający brygady RR...:) P.S mnie też dopiszcie:). Edytowane 24 Czerwiec 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Indian kwadratowy to znaczy coś zaokrąglić czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 tu masz kilka skrinów mam nadzieje że pomogą, w sieci filmików chorjaka dzięki którym możesz studiować jego kształy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2010 no bbandi bardzo ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bati Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam, chciałbym dołączyć do mini bitwy, jest jeszcze możliwość zapisów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2010 zapisywac sie mozna nawet do 31lipca, jesli potrafisz skonczyc w 1 dzien prace ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 (edytowane) Dzięki Leleń - Właściwie to juz prawie skończyłem wrzucam połowe kompozycji całość na finał:). render mental ray ----------------------------------- ----------------------------------- Patrząc na obrazek myślę taka scenka bez postaci...hmmm tyle ich tam jest pasuje z jedną zrobić, padło na muchę:) "bzz" bo tak chyba się nazywała będzie sobie siedzieć obok obrazka:). Oczywiscie jest to najłatwiejsza postać do zrobienia z tej gromadki. ----------------------------------- Edytowane 27 Czerwiec 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Namiocik słonika dumbo. Jak narazie tylko tyle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 To ja dorzucę swoją postać. Nie mam dalej pomysłów :D ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seboolek Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 (edytowane) Witam was :) Także chciał bym wziąć udział więc zapiszcie mnie :D Trochę doświadczenia sobie zdobędę A oto wstępny Bolek :P EDIT: takie cosik juz powstało :P http://img12.imageshack.us/img12/8954/bolek.png Edytowane 8 Lipiec 2010 przez Seboolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 czesc. robi ktos cos? ja dzisiaj usiadlem w koncu na chwilunie do Zetki Pozdrawim. slowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 (edytowane) Słowiak - coś tam męczyłem ostatnio... Edit: obrazek usunięty Edytowane 29 Sierpień 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 no no bbandi ladnie poleciales...fajny modelik, troche za bardzo wszystko swieci, ale pewnie jeszcze nad materialami popracujesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi