Gość ErgoProxy Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Moja pierwsza fotobitwa... nie bijcie zbyt mocno:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Lucas - jakbyś się do Bytomia przejechał, to przekonałbyś się, że to nie taki czas przeszły xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Wystarczy mi nawet na Pradze;), to raczej ten balkon nie pasuje do reszty a nie na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) Zdjęcie jeszcze z przed matury ale postpro dzisiejsze. Miało być wspomnieniowo:) Edytowane 20 Grudzień 2010 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 fajny temat. moja pierwsza fotoBitwa. zdjęcie z "wielu" powodów tu pasuje ;D 1. bo oryginalna większa rozdzialka przepadła 2. bo budynek nie istnieje 3. bo przebudowali drogę 4. bo fota ma 5 lat zdjecie przedstawia fragment węzłu komunikacyjnego na tzw "zakopiance" w okolicach myślenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 no to hir łi goł ;) nie udało mi się zrobić tego co chciałem bo się trochę padacznie czuję aaale odkopałem pewne zdjęcie i oto proszę startuję na ostatnią chwilę one przeszły czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profkaufman Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Nadejdzie czas gdy jedynym świadectwem będą blizny na murach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Ochotnik do Auschwitz nie moge znalezc oryginalu, wiec daje ta Ps'owa wersje. Fota z przed okolo 2 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Slowiak: Strasznie to przesadzone jak dla mnie. No i nowe ducato powinno wypaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 @lucek spoko, dla mnie tez, ale jak mowie nie moge znalezc oryginalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Sonda http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=990402#post990402 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 (edytowane) FOTO-BITWA 13 Temat: Underground Regulamin: - termin oddawania prac: 3.01.2011 (poniedziałek) godz. 23.59 - dłuższy bok: 800-1000px (duży format) - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - w innych aspektach pełna dowolność Edytowane 6 Styczeń 2011 przez streaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 to ja sem wystartujem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
messis Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 (edytowane) underground'owo light'owo ;] Edytowane 30 Grudzień 2010 przez messis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Sonda http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73345 zapraszam do głosowania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Czy ktoś z regularnie biorących udział lub inny mógł przygotować glerię zwyciężkich prac? Najlepiej w taki sposób podany w drugim poście http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=72070 Pomogłoby to ogarnąć bitwę, a konkretnie jej owoce :) Był tego jakiś zaczątek, ale upadło mu się http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34356 Swoją drogą, nie chcielibyście dla tego konkursu jakiegoś archiwum, albo subforum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Jak nie ma chętnych to ogarnę w wolnej chwili. Archiwum można by było zmotać dla starych sond....ale ten wątek bym zostawił tu gdzie jest. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 FOTO-BITWA 14 Temat: Dowolny - Zdjęcie poruszone Regulamin: - termin oddawania prac: 17.01.2011 (poniedziałek) godz. 23.59 - dłuższy bok: 900px - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - w innych aspektach pełna dowolność pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 A co inni zainteresowani sądzą o archiwum na stare tematy? Teraz wciąż zawalają ten temat spadając w dół powoli. Nie wiem na ile Wam to przeszkadza i czy w ogóle (raczej nie natrafiłem na prośby o to, więc może to tylko moja nadgorliwość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Mi pomysł spodobał się od początku - taka Galeria FotoBitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Archiwum na stare sondy jak najbardziej, natomiast sam wątek bitwy niech zostanie przyklejony na głównej jak jest, bo jest bardziej widoczny :) A wątek z zwycięzcami obiecał slowiak zrobić. A jak mu się nie będzie chciało, to ja machnę w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Witam, jest już wątek z wygranymi pracami http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=997653#post997653 Mam nadzieję że się nie machnąłem w niczym, wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Fajne foty ! Nie, żebym był wazeliniarzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milabiker Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Całkiem zapomniałem umieścić tutaj linka, to sonda: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73683 Jeszcze sporo czasu na głosowanie. milabiker - super zdjęcie, szkoda tylko że po terminie. do sondy już nie dodam, więc możesz wykorzystać fotkę w następnej potyczce. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milabiker Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Dzieki ;) ok, rozumiem, jesli tylko bedzie w dobrym temacie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 FOTO-BITWA 15 Temat: Decydujący moment Regulamin: - termin oddawania prac: 9.2.2011 (środa) godz. 23.59 - dłuższy bok: 800px - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - zdjęcie nie może być robione dłuższą ogniskową niż pełnoklatkowym 50mm (lub ekwiwalentem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 - zdjęcie nie może być robione dłuższą ogniskową niż pełnoklatkowym 50mm (lub ekwiwalentem) ?! nic nie rozumiem ;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Z tego co ja rozumiem to ma być albo 50mm ogniskowa max jeśli masz pełną klatkę, lub ekwiwalent np jeśli dobrze pamiętam to przy APS-C będzie to ok 32mm, ale to też zależy od producenta. Canon miał przelicznik 1.6, Sony i Nikon 1.5 z tego co pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Eta - dokładnie. W kompaktach są jeszcze mniejsze matryce więc też trzeba wziąć to pod uwagę że np. obiektyw 50mm w niektórych kompaktach to pełnoklatkowy 200mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Panowie - przecierz to byl zart ;-] hehehe chcialem tylko zwrocic uwage ze oprocz "odjechanego" tematu to jeszcze obiektyw ograniczy wejscia, ale OK - pogrzebie w Exif'ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Ograniczy ? Każdy kit w lustrach ma ogniskową (po przeliczeniu) 28-50(70)mm a w kompaktach jest około 28-200mm. Moth - jak nie masz nic więcej niż ten 70-200 a chcesz wziąć udział to możesz sobie jednorazówkę w funciaku kupić i będziesz miał szerzej niż 50mm :) albo blaszkę z puszki coli :) ale z otworkiem będzie ciężko złapać decydujący moment :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Spoko ;-) ...jakis sloik sie tam znajdzie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 (edytowane) OK, nie ma co sie czaic! "Premierowy" odcinek ;-) nowej serii, reszta po weekendzie. P.S. Dajcie prosze znac czy nie za ciemne - nie mialem dostepu do skalibrowanego ekranu - obrabialem na Laptopie :-/ Edytowane 4 Luty 2011 przez MOTHMAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadowski25 Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 No to pozamiatane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość darrmtrade Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) Mothman świetne zdjęcie. Ja dopiero zaczynam przygoe z fotografią. Edytowane 9 Luty 2011 przez darrmtrade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Widze ze szykuje sie frekwencyjny "rokord"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadowski25 Napisano 8 Luty 2011 Autor Share Napisano 8 Luty 2011 Boś pozamiatał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Albo ludzie jaj nie mają i się boją zdjęcia w którym nie ma (IMHO) stricte decydującego momentu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 to ja też sobie pozwolę, na odrobinę czarnego humoru... :) bardziej brytyjskiego może... ;) P.S. nie znam się na ekwiwalentach i ogniskowych... więc wybaczcie jeśli nieświadomie oszukałem... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Hahaha, Torm - dobre to, i z jajem. Masz mój głos :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Ex3 dzięki :) możnaby jeszcze trochę poprawić... ale... jak zwykle robiłem to w innym stylu, wielkim kosztem i w ostatniej chwili ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Zwycięzca 15 edycji dodany do galerii. @MOTHMAN - gratulacje i mała prośba o podrzucenie zwycięskiej fotki z Bitwy nr 6 - JESIEŃ. Czekamy na kolejny temat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Dzieki za glosy! ------------------------------------------------------------------------------------------ Foto Bitwa Nr.16 temat: HORYZONT termin: do 23:59 - 27.03.2011 (niedziela) dłuższy bok pracy 800px Horyzont - dowolna interpretacja, dzienne, nocne, miasto, natura, abstrakcja Technika dowolna - swiatlo naturalne, studyjne Czas powstania, obróbka, zakres kolorystyczny - dowolny Mozna dodawac tylko zdjecia, ktore nie pojawily sie wczesniej na tym forum! ------------------------------------------------------------------------------------------ ...zapraszam do zabawy... Moth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi