Napisano 20 Grudzień 201014 l Lucas - jakbyś się do Bytomia przejechał, to przekonałbyś się, że to nie taki czas przeszły xD
Napisano 20 Grudzień 201014 l Wystarczy mi nawet na Pradze;), to raczej ten balkon nie pasuje do reszty a nie na odwrót.
Napisano 20 Grudzień 201014 l Zdjęcie jeszcze z przed matury ale postpro dzisiejsze. Miało być wspomnieniowo:) Edytowane 20 Grudzień 201014 l przez Lucek
Napisano 21 Grudzień 201014 l fajny temat. moja pierwsza fotoBitwa. zdjęcie z "wielu" powodów tu pasuje ;D 1. bo oryginalna większa rozdzialka przepadła 2. bo budynek nie istnieje 3. bo przebudowali drogę 4. bo fota ma 5 lat zdjecie przedstawia fragment węzłu komunikacyjnego na tzw "zakopiance" w okolicach myślenic
Napisano 21 Grudzień 201014 l no to hir łi goł ;) nie udało mi się zrobić tego co chciałem bo się trochę padacznie czuję aaale odkopałem pewne zdjęcie i oto proszę startuję na ostatnią chwilę one przeszły czas
Napisano 21 Grudzień 201014 l Ochotnik do Auschwitz nie moge znalezc oryginalu, wiec daje ta Ps'owa wersje. Fota z przed okolo 2 lat.
Napisano 21 Grudzień 201014 l Slowiak: Strasznie to przesadzone jak dla mnie. No i nowe ducato powinno wypaść.
Napisano 27 Grudzień 201014 l FOTO-BITWA 13 Temat: Underground Regulamin: - termin oddawania prac: 3.01.2011 (poniedziałek) godz. 23.59 - dłuższy bok: 800-1000px (duży format) - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - w innych aspektach pełna dowolność Edytowane 6 Styczeń 201114 l przez streaker
Napisano 30 Grudzień 201014 l underground'owo light'owo ;] Edytowane 30 Grudzień 201014 l przez messis
Napisano 6 Styczeń 201114 l Sonda http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73345 zapraszam do głosowania. Pozdrawiam.
Napisano 8 Styczeń 201114 l Czy ktoś z regularnie biorących udział lub inny mógł przygotować glerię zwyciężkich prac? Najlepiej w taki sposób podany w drugim poście http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=72070 Pomogłoby to ogarnąć bitwę, a konkretnie jej owoce :) Był tego jakiś zaczątek, ale upadło mu się http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34356 Swoją drogą, nie chcielibyście dla tego konkursu jakiegoś archiwum, albo subforum?
Napisano 10 Styczeń 201114 l Jak nie ma chętnych to ogarnę w wolnej chwili. Archiwum można by było zmotać dla starych sond....ale ten wątek bym zostawił tu gdzie jest. Pozdrawiam.
Napisano 10 Styczeń 201114 l FOTO-BITWA 14 Temat: Dowolny - Zdjęcie poruszone Regulamin: - termin oddawania prac: 17.01.2011 (poniedziałek) godz. 23.59 - dłuższy bok: 900px - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - w innych aspektach pełna dowolność pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 201114 l A co inni zainteresowani sądzą o archiwum na stare tematy? Teraz wciąż zawalają ten temat spadając w dół powoli. Nie wiem na ile Wam to przeszkadza i czy w ogóle (raczej nie natrafiłem na prośby o to, więc może to tylko moja nadgorliwość).
Napisano 10 Styczeń 201114 l Archiwum na stare sondy jak najbardziej, natomiast sam wątek bitwy niech zostanie przyklejony na głównej jak jest, bo jest bardziej widoczny :) A wątek z zwycięzcami obiecał slowiak zrobić. A jak mu się nie będzie chciało, to ja machnę w wolnej chwili.
Napisano 15 Styczeń 201114 l Witam, jest już wątek z wygranymi pracami http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=997653#post997653 Mam nadzieję że się nie machnąłem w niczym, wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Pozdrawiam.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Całkiem zapomniałem umieścić tutaj linka, to sonda: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73683 Jeszcze sporo czasu na głosowanie. milabiker - super zdjęcie, szkoda tylko że po terminie. do sondy już nie dodam, więc możesz wykorzystać fotkę w następnej potyczce. :)
Napisano 2 Luty 201114 l FOTO-BITWA 15 Temat: Decydujący moment Regulamin: - termin oddawania prac: 9.2.2011 (środa) godz. 23.59 - dłuższy bok: 800px - zdjęcie nie mogło brać wcześniej udziału w fotobitwie - zdjęcie nie może być robione dłuższą ogniskową niż pełnoklatkowym 50mm (lub ekwiwalentem)
Napisano 2 Luty 201114 l - zdjęcie nie może być robione dłuższą ogniskową niż pełnoklatkowym 50mm (lub ekwiwalentem) ?! nic nie rozumiem ;-]
Napisano 2 Luty 201114 l Z tego co ja rozumiem to ma być albo 50mm ogniskowa max jeśli masz pełną klatkę, lub ekwiwalent np jeśli dobrze pamiętam to przy APS-C będzie to ok 32mm, ale to też zależy od producenta. Canon miał przelicznik 1.6, Sony i Nikon 1.5 z tego co pamiętam
Napisano 2 Luty 201114 l Eta - dokładnie. W kompaktach są jeszcze mniejsze matryce więc też trzeba wziąć to pod uwagę że np. obiektyw 50mm w niektórych kompaktach to pełnoklatkowy 200mm.
Napisano 2 Luty 201114 l Panowie - przecierz to byl zart ;-] hehehe chcialem tylko zwrocic uwage ze oprocz "odjechanego" tematu to jeszcze obiektyw ograniczy wejscia, ale OK - pogrzebie w Exif'ach
Napisano 2 Luty 201114 l Ograniczy ? Każdy kit w lustrach ma ogniskową (po przeliczeniu) 28-50(70)mm a w kompaktach jest około 28-200mm. Moth - jak nie masz nic więcej niż ten 70-200 a chcesz wziąć udział to możesz sobie jednorazówkę w funciaku kupić i będziesz miał szerzej niż 50mm :) albo blaszkę z puszki coli :) ale z otworkiem będzie ciężko złapać decydujący moment :)
Napisano 4 Luty 201114 l OK, nie ma co sie czaic! "Premierowy" odcinek ;-) nowej serii, reszta po weekendzie. P.S. Dajcie prosze znac czy nie za ciemne - nie mialem dostepu do skalibrowanego ekranu - obrabialem na Laptopie :-/ Edytowane 4 Luty 201114 l przez MOTHMAN
Napisano 6 Luty 201114 l Mothman świetne zdjęcie. Ja dopiero zaczynam przygoe z fotografią. Edytowane 9 Luty 201114 l przez darrmtrade
Napisano 8 Luty 201114 l Albo ludzie jaj nie mają i się boją zdjęcia w którym nie ma (IMHO) stricte decydującego momentu :)
Napisano 9 Luty 201114 l to ja też sobie pozwolę, na odrobinę czarnego humoru... :) bardziej brytyjskiego może... ;) P.S. nie znam się na ekwiwalentach i ogniskowych... więc wybaczcie jeśli nieświadomie oszukałem... :)
Napisano 10 Luty 201114 l Ex3 dzięki :) możnaby jeszcze trochę poprawić... ale... jak zwykle robiłem to w innym stylu, wielkim kosztem i w ostatniej chwili ;)
Napisano 4 Marzec 201114 l Zwycięzca 15 edycji dodany do galerii. @MOTHMAN - gratulacje i mała prośba o podrzucenie zwycięskiej fotki z Bitwy nr 6 - JESIEŃ. Czekamy na kolejny temat. Pozdrawiam.
Napisano 18 Marzec 201113 l Dzieki za glosy! ------------------------------------------------------------------------------------------ Foto Bitwa Nr.16 temat: HORYZONT termin: do 23:59 - 27.03.2011 (niedziela) dłuższy bok pracy 800px Horyzont - dowolna interpretacja, dzienne, nocne, miasto, natura, abstrakcja Technika dowolna - swiatlo naturalne, studyjne Czas powstania, obróbka, zakres kolorystyczny - dowolny Mozna dodawac tylko zdjecia, ktore nie pojawily sie wczesniej na tym forum! ------------------------------------------------------------------------------------------ ...zapraszam do zabawy... Moth