Napisano 14 Czerwiec 201014 l Assassins Creed: Brotherhood E3 2010 Pierwszy trailer z kolejnej odsłony znakomitej serii Assassin's Creed
Napisano 14 Czerwiec 201014 l jakos nie sledzilem wcale... to zrobili na jakiegos teamplaya? Genialnie:D
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Pięknie. To ludzie z Ubisoftu w Kanadzie robili? Raczej Digic. Z tych trzech cinematikow o których teraz są tu wątki ten mi się najbardziej podoba. Może jest mało efekciarski, nie ma pew-pew i kaboom, ale za to jest po prostu mistrzostwo filmowe.
Napisano 14 Czerwiec 201014 l niezły, i zostawia niedosyt żeby kupić gierkę i poczuć dreszczyk jeszcze raz
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Assassins Creed to dla mnie obowiazkowa pozycja w kazdej odslonie. Niesamowite pomysly maja - scena kiedy przechodzi pomiedzy tymi czerwonymi kapeluszami - WOOOOOOOOOW. Mistrzostwo swiata.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l no dobra - technologicznie spoko ale sama historyjka słaba potwornie. Przypomina trochę intro do którejś części worms, tudzież robin hood'a - Faceci w rajtuzach. Tu zabójca idzie kogoś zamordować, wybija strażników a później stoi i czeka aż reszta gwardii raczy się ustawić w falangę. No błagam... Animacyjnie też inne "supernowe" trailary znacznie lepsze. Czegoś w tym filmie brakuje (podobnie jak brakuje w całej serri AC)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l @ Kroopson Czasem nie chodzi tylko o zabicie ;) ale i o przekazanie wiadomości, tutaj jest taka, bójcie się, bo przyjdziemy i nic nas nie powstrzyma :) Może dlatego odbyło to się na oczach tłumu :P
Napisano 15 Czerwiec 201014 l e nie, jakoś mnie to nie przekonuje :) klimat jak z walki pokemonów "to ja puszczam 2 jeźdźców, zagrywam miecz zwycięstwa, to ja teraz wyciągam 12 pikinierów i formację, to ja mam kartę specjalną - pomocnicy".
Napisano 15 Czerwiec 201014 l @ Kroopson Raz to pomyliłeś pokemony z karcianką :P Dwa to jest tylko zajawka ;P dwa, może cię to nie przekonuje, ale taka walka psychologiczna często wyrządza większe szkody niż ukatrupienie jednego konusa :P bo dzięki temu pozostałe konusy trzęsą portami :P Tym bardziej że to jest Ezio, Altair by go ukatrupił w pojedynkę gdzieś w zakamarku (przynajmniej po tym jak dostał w d**ę w ruinach), ale Ezio jest zuchwały i ma przerost ego :) Wierze że gdybyś ty był mistrzem zakonu zabójców to lepiej byś to zorganizował, ale nie było by takiej frajdy :D a to w końcu gra :)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l N jestes pewny ze to Eizo? A nie czasem Giovanni Auditore da Firenze? Edit. Faktycznie to jest Eizo. Chociaz przez chwile mialem wrazenie ze to ma byc wlasnie nawiazanie do dalszej filmu, chcoiaz z drugiej storny niektorzy sie znacznie postarzeli wiec teraz nie ma watpliwosci. Edytowane 15 Czerwiec 201014 l przez Ulfar999
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Kiedy ten kolo wychodzi z powozu, mówi jego imię ;) tak mam pewność że to Ezio.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Faktycznie wczesniej uslyszalem tlyko Auditore ale podrkecilem glosniki i rzeczywiscie masz racje. Chociaz sposob jego poruszania sie przypominal mi troche Giovanniego z Lineage.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l wszytko super, tylko dobrej animacji mimiki mi tu brakuje. za bardzo statyczne są ich twarze.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Cos pieknego. Niesamowita robota w kazdym calu. Operatorka w tym filmie powala. Cudo.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l po prostu Digic i tyle, co tu więcej pisać;) a z takich rzeczy do, których można by się na siłę przyczepić to, że koleś zabija sztyletami innych kolesi w zbrojach płytowych, hmmmm to jest lekkie przegięcie ale poza tym to miażdży i niejestem zwolennikiem doszukiwania się takich rzeczy;)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l kurde, kilka lat temu takiej grafy nie miały nawet filmy oskarowe nie? http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Science/Images/t-rex-jurassic-park.jpg ? ;)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Animacja, animacja, animacja i jeszcze raz animacja. Arcydzieło. Nigdy, przenigdy w produkcjach tego typu nie widziałem tak pięknych animacji postaci. Wszystko płynnie, naturalnie (Crysis 2 oberwał tu w mojej opinii za kiepskie animacje, ale wiadomo cinematic vs ustawiona animacja w grze to różnica). Ale... te twarze, ich ruchy(no, gdy zawołał ten zły wojsko można isę przyczepić do ruchu ust w krzyku), gesty. Świetne
Napisano 15 Czerwiec 201014 l ale przeciez to nie animacja tylko wyczyszczony mocap. Nikomu nie chcialoby sie recznie animowac tych postaci.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Nie szkodzi ;) Ale dobrze wykonany, rzadko w zwiastunach do gier, animacjach w filmikach, które trafiają do portfolio ludzi i nawet firm zdarza się taki efekt. Nie mówiąc ofc o pixarach i profesjonalnych studiach ;)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l nie no efekt jest na prawde mega miodny, piękne światło, szadery, wszystko. Tylko jak już tak fajnie jest, to mogliby więcej "aktorskiego" życia tchnąć w tawarze.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Gwoli ścisłości. Tego nie zrobiło Digic Picures lecz nowy dział UbiSoftu. Część ludzi z Digic zostało tam właśnie oddelegowanych. Ostatnie cinematiki calej ekipy to wczesniejszy "Assassins Creed" i "The Secred World"
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Trafne sprostowanie Adamie :) Trzeba jednak przyznać, że Digic dało okrutnie radę już we wcześniejszych cinematicach. A teraz to po części Ci sami ludzie - tylko już pod szyldem Ubi Softu.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Chyba pobiłem wszystkich tu obecnych, obejrzałem ten cineamtic 42 razy i prawdopodobnie na tym nie poprzestanę xD
Napisano 15 Czerwiec 201014 l ale, że jak? Digic jest teraz pod Ubi? czy po prostu cześć ludzi odeszła z Digica i przeszła do Ubi?
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Adam to napisał dość wyraźnie i rozumiem z jego wypowiedzi, że część z osób z Digic przeszło do Ubi pracować nad tymi cinematikami.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l UbiSoft przejął Digic, czy jak? o_O (pogubiłem się) A zajawka mega wypaśna. Świetny klimat. Opadające płatki trochę mi Gladiatora przywodzą na myśl, a scena jak Asasyn przechodzi przez grupe tych w czerwonym i w kapulszach super :)
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Ciary na starwarsach mnie nie przeszyly. Tu tak. Kupili mnie ujeciem z czerwonymi kapeluszami :) Obok Mirrors Edge jest to jedna z lepiej zdesignowanych gier EVER.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l zgadzam sie, mało takich ujęć w grach jak ta z kapeluszami. Swietne teatralnie skomponowane.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Chyba pobiłem wszystkich tu obecnych, obejrzałem ten cineamtic 42 razy i prawdopodobnie na tym nie poprzestanę xD Dobra to teraz robimy zrzutke na czerwony kapleusz dla Pigeona :D
Napisano 16 Czerwiec 201014 l chłopaki poza tym robią bardzo dobre miasta nie wiem czy ktoś zauwazył ; )
Napisano 16 Czerwiec 201014 l @ Kroopson Raz to pomyliłeś pokemony z karcianką :P Dwa to jest tylko zajawka ;P dwa, może cię to nie przekonuje, ale taka walka psychologiczna często wyrządza większe szkody niż ukatrupienie jednego konusa :P bo dzięki temu pozostałe konusy trzęsą portami :P Tym bardziej że to jest Ezio, Altair by go ukatrupił w pojedynkę gdzieś w zakamarku (przynajmniej po tym jak dostał w d**ę w ruinach), ale Ezio jest zuchwały i ma przerost ego :) Wierze że gdybyś ty był mistrzem zakonu zabójców to lepiej byś to zorganizował, ale nie było by takiej frajdy :D a to w końcu gra :) Dobra - może jestem za stary i nie łapię się na takie "podjaranki" czerwonymi kapeluszami (atak klonów?) i dopowiadaniem sobie historii że "tu chodzi o dominację i zastraszenie". Takie naiwne to jakieś. Już wolę jedi z ich hadukenami. Norden - to miasto to najlepsza część tego filmu :)
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Jednak zwracam honor. Trailer zostal wykonany przez ludzi z DigicPictures. Zle mnie poinformowano,to tez i ja Was zle poinformowalem. Wybaczcie. :) ciekawostka dla milosnikow XSI http://www.xsibase.com/forum/index.php?board=1;action=display;threadid=42797
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Ostatni post sugeruje, że to jednak ciekawostka dla miłośników mayi;). Coraz więcej się dzieje z tym arnoldem, szkoda że nawet plotek o upublicznieniu go jeszcze nie ma.
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Arnold jest juz testowany od dawna. Napisze tylko ze Arnold wgniata !!! Edytowane 16 Czerwiec 201014 l przez Adam_Guzowski
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Heh, wiem że jest testowany, Klopsiki i Planetę 51, z tego co wiem, nim renderowali. Ale wiadomości o upublicznieniu dla mniejszych studiów nie ma. Tak naprawdę nie ma nawet gdzie się zgłosić po prośbie;).
Napisano 16 Czerwiec 201014 l Pi od jakiegos czasu ma arnolda, i tak arnold nalezy do sony :) jest na maxa drogi, ale z tego co widzialem, to jest to chyba najlepszy silnik z jakim mialem stycznosc do tej pory ;) Edytowane 16 Czerwiec 201014 l przez KLICEK
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Takze testuje Arnolda od jakiegos czasu, ale moge tylko milczec. Osobiscie testowalem rendering scen z 57 mln trisow, rozdzialki 10k, fluidy, i inne cudenka. Arnold wgniata. Porownywanie go do mentala czy takze testowanego Vray jest pomylka. Doskonaly silnik. Lecz tak jak kazdy silnik ma swoje +/-. Powstalo juz sporo reklam renderowanych w A. W Alicji... i 2012 takze go uzywano. Pierwsze testy A. byly juz przy "Monster House". ...wystarczy ;)
Napisano 17 Czerwiec 201014 l No widać że Arnold miażdży :) ja przez niego do końca życia zostanę inwalidą. @ Adam_Guzowski Mam pytanko :o, jeśli nie możesz odpowiedzieć to ok. Kiedy testowałeś te 57 mln trisów, to używałeś Instanców, czy to był test na gołych siatkach?
Napisano 1 Lipiec 201014 l Dobra - może jestem za stary i nie łapię się na takie "podjaranki" czerwonymi kapeluszami (atak klonów?) i dopowiadaniem sobie historii że "tu chodzi o dominację i zastraszenie". Takie naiwne to jakieś. Już wolę jedi z ich hadukenami. Tu chodzi o obraz. Teatralnie ta scena jest świetnie skomponowana. Tzn biała postać wśród samych czerwonych. Jakoś wpada to w oko. :)
Napisano 1 Lipiec 201014 l Tu chodzi o obraz. Teatralnie ta scena jest świetnie skomponowana. Tzn biała postać wśród samych czerwonych. Jakoś wpada to w oko. :) Dokładnie. jakbyś kiedys posiedział tygodniami nad albumami ze strojami z epoki wiedziałbyś, ze takie sceny nie powstają z generatora storyboardów jak w SW.
Napisano 14 Lipiec 201014 l Dokładnie. jakbyś kiedys posiedział tygodniami nad albumami ze strojami z epoki wiedziałbyś, ze takie sceny nie powstają z generatora storyboardów jak w SW. Akurat Digic nie używał w tym cinematicu storyboardów. :p Bo własnie pytałem się przez zbrushcentral jednego grafka z Digic i mówił że szkoda im na to czasu. Ale za to bardzo są ważne u nich prewizualizacje. Ponoć najpierw zajmują się choreografią oraz animacją. Robią proste modeliki i na nich całą animację motion capture. Potem dopiero zabierają się za modele itp.