indian Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 kolejne popiersie, jakieś 4-5h: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 bakteria oczy zbyt szerokie chyba. w sumie krawędzie siedzą na referce ale faktycznie ma spore oczy. Pobawię się tym później na razie działam z ubraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 i kolejne, coś kolo 2h: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Pierwszy mi sie bardziej podoba ale uszy do wymiany ;> jakies male i niemeckie sa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lee5.56 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Pokazuję mój jako tako pierwszy sculpt głowy. Robione mychą z kulki. Wygląda raczej kiepawo. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Lee proponuję korzystanie z refek bo widać ze ich nie używałeś. Mi plugin image plane ułatwia życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lee5.56 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 No racja, to był taki sculpt z głowy. Ale to był taki pierwszy więc myśle że będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 kolejne popiersie, koło 2h, już nie mogę doczekać się tabletu, myszką strasznie mozolnie mi to idzie...: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 Popatrz z boku na kształt czaszki :p... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 następny.... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 kolejny.... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Kobiece oczy ma i bardzo szerokie usta. Ogólnie taką manierę można w twoich główkach zobaczyć. Powinieneś poeksperymentować mocniej z kształtami, zrobić intencjonalnie coś inaczej niż wiesz że robisz. Jak człowiek nie wychodzi ze swojej strefy komfortu to się nie rozwija. Tak cz siak skillujesz szybciutko i masz zajebisty zapał. Tak trzymaj! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Październik 2011 Share Napisano 23 Październik 2011 Monio dzięki, postaram się jakoś wyjść ze swojej strefy komfortu :) kobietka, troszkę ponad 2h: hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 23 Październik 2011 Share Napisano 23 Październik 2011 Wygląda bardziej męsko niż kobieco. Dosyć szerokie masywne usta i spory nos. Kształt oczu trochę starszej osoby też odbiera modelowi kobiecość. Mi model pasuje do rocmana z lat 90. Jak na faceta to bardzo dobry. ;) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 23 Październik 2011 Share Napisano 23 Październik 2011 Sculpt fajny, ale zgodzę się tutaj z kolegą Monio, troszkę bardziej męska jest niż być powinna. Do tego dodał bym, że szyja jest za długa, ucho do poprawy, chyba Ci się go (ucha) nie chciało sculptać. Nie jestem pewien, ale te mięśnie odchodzące od ust w dół, nie wiem jak się nazywają ale je zarysowałeś, sądzę, że kobiecie powinieneś je mniej uwidocznić. Kobiecości ujmuje chyba także kształt szczęki, i zmniejszyłbym szerokość podbródka. Sam nie potrafię wyrzeźbić kobiecej twarzy, troszkę to dla mnie nie pojęte, ale chyba jak skończę tą figurkę, którą zacząłem i skrobne coś na speed sculpting to się wezmę za jakieś babeczki. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Październik 2011 Share Napisano 23 Październik 2011 Indian: Dla własnego dobra zostaw te swoje bazy i rzeźb z kulki. Nie trzymasz proporcji - widziałeś kiedyś taką szyję długaśną?:) Takie rzeczy dzieją się często kidy rzeźbi się na dużym przybliżeniu. Staraj się widzieć cały czas całość modelu i na bieżąco sprawdzać proporcje na każdym etapie sculptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 dzięki panowie, postaram się zastosować w przyszlych pracach :) Lucek a co Ci sie nie podoba w tej bazie: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Baza to baza. Kłopot w tym że ciągle powtarzasz to samo pewnie podświadomie. Przełam to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 spoko panie Moderatorze , postaram się :) popiersie kobitki, troszkę mniej niż 2h: hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Z pewnością bardziej kobieco niż poprzednio. Nadal byłbym za subtelniejszym podbródkiem, chociaż to musisz poeksperymentować we własnym zakresie, popróbuj też z szerokością szczeki, bo na końcu chyba nadal za szeroko, albo spróbuj podnieść tam przy żwaczach do góry. Obojczyki ma nierówno :p. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 "popróbuj też z szerokością szczeki, bo na końcu chyba nadal za szeroko, albo spróbuj podnieść tam przy żwaczach do góry. " gdybyś mógł to trochę rozwinąć, bo teraz nie do końca wiem o co Ci chodzi :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Jak chodzi o szczękę to warto zacząć sobie od wycięcia uproszczonego kształtu czaszki za pomocą clipping brushy. Robiąc to clayem często można niezauważenie przegiąć i zabić kobiecość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Hah, rzeczywiście napisałem to tak, że... Chodziło mi o to żebyś przy miejscu gdzie są żwacze (te mięśnie przy zgięciu szczęki - nie wiem czy dobrze je nazywam) spróbował zmniejszyć szerokość, ewentualnie podnieść nieco do góry tamtą partię. Tak mi wyobraźnia podpowiada a czy moje rady są słuszne zweryfikujesz sam próbując tych sposobów. Pozdrawiam, Cyanide. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 dzięki panowie, postaram się zastosować rady w nowym sculpcie :) repy lecą :) Lucek You must spread some Reputation around before giving it to Lucek again. następnym razem :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 (edytowane) troll, jakieś 3h przy pomocy brata: wersja z innym matcapem,i minimalnymi poprawkami: http://i.imgur.com/yE6xG.jpg hi-res salut. Edytowane 26 Październik 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 popiersie... miał być johnny, ale nie wyszedł do końca... pewnie niedługo spróbuję jeszcze raz :) hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Bardzo fajnie wyszło. Mam jedno ale i to takie którego sam pewien nie jestem. Na środkowym widoku wydaje się, że tu pod uchem gdzie widać też kawałek włosów jest jakoś dziwnie, tak jakby tamto miejsce było zbyt wklęsłe. I może powiększyłbym tylną część czaszki bo pod tymi włosami wygląda jakby była zbyt mała. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Coś nowego, całkiem spoko. Czoło ma dosyć płaskie, wcięcia koło nosa trochę za głębokie a tak to jest spoko. Goblin bardzo zacny. szczególnie oczy. Dola warga niepotrzebnie pociągnięta do dołu na bokach, jakby dotykała kłów to by było bardziej wiarygodne. Tak swoją drogą to te kły nie powinny wychodzić z żuchwy zamiast szczęki? Teraz wygląda jakby wystawały mu dokładnie z gardła. ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) Cyanide dzięki bardzo, błędy dopiero teraz widzę, znaczoną zbyt dużo czasu i nerwów poszło na ten sculpt, 4h na jedno popiersie, bez średniego ani drobnego detalu to całkiem sporo, pewnie będę niedługo jeszcze raz podchodził do mojego ukochanego Johnnego i mam nadz że wyjdzie mi to znacznie lepiej :) Monio no z tymi kłami masz w 100% rację, przy następnym trollu na pewno o tym nie zapomnę :) salut. Edytowane 27 Październik 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 kolejne poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Taka mała prośba, jak wrzucasz sculpty, to dawaj persp (znaczy jakiś pod kątem czy coś) side i front view chociaż, będzie łatwiej wyłapać błędy, tak za mało widać. Uszy trochę źle osadzone, przesuń je może troszkę do wewnątrz, nosa wydaję mi się zbyt długi i usta troszkę za małe w porównaniu do nosa. Czaszka nad uchem ma jakieś dziwne wklęśnięcie. nie jestem także pewien czy kształt szczęki jest dobry, na widokuz boku byłoby lepiej widać. Zapodaj inne widoczki to może coś więcej wyłapię. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 O teraz lepiej. Zmniejsz ucho, i wyciągnij trochę tylną część czaszki oczywiście do tyłu. Troszkę mi nie pasuje kształt kości jarzmowej. Może spróbuj ją trochę uwypuklić w miejscu gdzie skręca w stronę ucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Taki szybki sculpt. Następna będzie już głowa kobiety, bo ostatnio tylko facetów robię.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Quentin coraz lepiej! Czuć charakter. Warto zobaczyć jak model wygląda z prostym sss w maksie. Pomaga to uchwycić bryłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Bany1991 postać z posta 638 świetna ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 główka, jakieś 4h hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 O widzisz, najlepsza mordka z tych jakie tutaj dałeś w ostatnim czasie. Jeszcze jakbyś poprawił włosy i zarost to będzie ekstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 kolejna główka, jakoś z 3-4h z przerwami , robione od 9 rano : hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Hmm indian, niby jest ok, ale w każdym modelu powtarzasz te same błędy. Nosy wszędzie wyglądają tak samo, czegoś w nich brakuje. Czoło jest za szerokie i spłaszczone. Łuki brwiowe są zbyt masywne i za szeroko rozstawione. Popatrz sobie też na jakieś refki z profilu, bo on też nie wygląda za bardzo tak jak powinien. Spróbuj też porobić bardziej przymknięte powieki, żeby ta mina wyglądała bardziej naturalnie. Ogólnie znajdź sobie jakąś dobrą refkę i próbuj się b. dokładnie wzorować. Bo teraz albo rzeźbisz z jednej bazy i dlatego wszędzie się te błędy powtarzają, albo zły nawyk sobie wyrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Quentin nie mam pojęcia z ktorej strony ta baza narzuca jakiekolwiek proporcje. Co do całej reszty się zgadzam w 100%, dzięki za wskazówki :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 tutaj poprawki ostatniego faceta: hi-res salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Kolejny wip tamtej głowy co wcześniej. Tym razem spróbowałem trochę detalu dodać. Np szyi i uszu praktycznie jeszcze nie ruszałem, więc jeszcze nad tym posiedzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Możesz zdradzić jak uzyskujesz fakturę skóry? Masz jakieś własne brushe ? jakieś ustawienia itd ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 (edytowane) Kozackie! Coś mi tylko jego Zygomatic i przejście do temporial bone nie pasuje - takie jakby tam kości nie było. Edytowane 2 Listopad 2011 przez beny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 szybki nosek: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 (edytowane) główka, którą męczyłem cały dzisiejszy dzień, tym razem bazą były zspherki :) salut. Edytowane 3 Listopad 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi