Berger Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 (edytowane) Witam, Koniec wakacji powoli się zbliża, a że nie wykonałem przez ten czas żadnego większego modelu postanowiłem wymodelować ( ponownie zresztą ;) ten oto samochód. Na koniec będę mógł sobie porównać go ze starym modelem i stwierdzyć czy robię jakieś postępy. Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Brazniew ale jesteś zawzięty :D Model bardzo ładny tak trzymaj!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 zacznij od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Szacunek za wytrwalosc ;] Ktore to podejscie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woody Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Model wygląda dobrze Pełen szacun za wytrwałość i chęć osiągnięcia celu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Dzięki za komentarze, tymczasem wrzucam przednią siatkę w grillu i test felgi i jej materiału: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 hehe. drugi raz. faktycznie pokłony za wytrwałość :) wygląda spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2010 Dodaję naprawdę mały up, logo, nie wykluczam, że później i tak je trochę poprawie: I kawałek reflektora: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 (edytowane) Reflektory przednie, na close-upy sie nie nadają ale, jeszcze nie ta pora: Potem do nich może coś dołoże. Ogólnie przód jest prawie skończony: Artefakty z lusterka pochodzą z modyfikatora shell :P I jeszcze początek felgi, oczywiście w nurbsach :P Felga jest: Edytowane 13 Sierpień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 Co się tutaj taka cisza zrobiła? ;) Góra, dach trochę krzywy: I bok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Świetnie wyszło, możesz już zakończyć projekt i kontynuować pracę nad Lancią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 Sibu: myślałem, że nikt nie będzie pamiętał, a tu jednak :P Dorzucam jeszce teścik mały, na podłodze został stary bump: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Dajesz rade przyznam:), widać dbałość o detal, jednak lancia mi się bardziej podoba (patrząc pod kątem klimatu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Trochę się czepiam, ale linia górna przednich świateł jest chyba zła. Jest ona patrząc od góry chyba zbyt zaokrąglona i wyciagnieta w strone przodu i przez to patrząc z perspektywy światła wyglądają na zbyt cienkie, takie jakby z lekkim badlookiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Tak jak mówi Siadly, a poza tym UWAŻAJ URWAŁO MU KOŁO !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 bbandi:kiedyś w końcu wróce do tego modelu, zobacze co z niego da się wycisnąć ;) Siadly: dzięki, ale ja jestem ciemna masa i nie do końca wiem o co chodzi ;P Byłbym wdzięczny gdybyś zaznaczył. Karkosik:No cóż, 2 koła są bardziej pr0 ;) Tymczasem poprawka materiałów, reszte wrzuce później, teraz spadam na świeże powietrze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 Poprawione materiały lekko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 ja jedyne co to z materiałami zrób xoś z dolną częścia reflektora w środku aby nie był czarny. bardzo bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 swietny modelik wszystko prosciutko i gladziutko :) tez tak kiedys bede.. No i te materialy wygladaja naprawde ladnie. Mam pytanko co do oswietlenia to hdrka czy kilka swiatel o roznej barwie ustawione po scenie? Czekam na koncowy render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 maciek.mdzięki, ale model naprawde ma dużo krzywych miejsc :P Co do renderu jest tam vray sun i z przodu wozu lekko spłaszczona pół-sfera, żeby przód doświetlić. Do tego w GI vray sky i osobno do odbić drugi vray sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 Wczoraj praktycznie nie było mnie w domu, więc jedyne co zrobiłem to jeden teścik renderu, tym razem studio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzulu Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Na poprzednim renderze material tarcz jest taki sredni. Wygladaja jak z plasteliny(?). Chyba za duzy bump Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 woda leci przez przednią szybe. Za duże chamfy walisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Brazniew, tak myślałem, że nie obejdzie się bez obrazka, bo takie tłumaczenie "na gębę" nie jest zbyt wiele warte :) Tutaj zaznaczyłem linie jak to mniej więcej widzę i foto dla porówania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Brazniew - nie popadaj w rendering, skoro robisz go drugi i dążysz do perfekcji to zajmij się modelingiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Samochodziarzem nie jestem, ale na moje oko lajkonika motoryzacji wygląda dobrze. Model bardzo, bardzo dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Siadly dobre oko :) wspolczuje poprawiania ale i tak bardzo ładnie jak na moje oko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 (edytowane) Siadly: Dzięki, poprawione. I zapomniałem dodac, w scenie mają być dwa Mitsu, a dokładnie Lancer Evolution i Lancer Ralli Art: Jutro klepanie całego tyłu. Edytowane 19 Sierpień 2010 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 tak na moje oko to do poprawienia jest pare rzeczy: przy świetle tam wyglada to jakby niektore vertexy troszeczke były nierowno, ale tylko chyba od góry tak samo przy wytłoczeniu na boku, ale to może być problem topologii na dole brakuje jednego edgeloopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 noz tym przodem racja, troszke plaski, ale to mozesz poprawc fdd mi sie cos takiego rzucilo w oczy, warto pociagnac tego edga http://img153.imageshack.us/img153/2636/siatkac.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 mam pewna uwage, co do ksztaltu. Siadly, w poscie #24 porownal model ze zdjeciem i i wydaje mnie sie, ze.... To swiatelko na dole jest w miare okragle, a w modelu oprawka wydaje sie mocno rozciagnieta. Dodatkowo chcialbym zaznaczyc ze kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem jak powinno to wygaldac, a swoja uwage opieram tylko na podstawie tego porownania. pozdr. btw wyglada super: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 Dzięki wszystkim za uwagi, wrzucam poprawki: Ralliart, do poprawy polecą jeszcze tylnie światła i kilka rzeczy na zderzaku: W Evo to samo, ale dyfer jako pierwszy: Co do przednich halogenów, są one okrągłe, tyle że z boku wydają się spłaszczone, zajmę się nimi później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 widze przod poprawiony :) choć bok, ta krawędź, coś mi w nim brakuje, zobaczymy jak na renderze. utrzymaj poziom to bedzie na co patrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Powodzenia. Praca zapowiada się ciekawie. Mam nadziej że dojdziesz do końca =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 Mały update, światła w etapie produkcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 a lotka z tylu jak z papieru:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 Wrzucam mały preview finala dla samego Evo, proszę o jak najwięcej wskazówek ;) W tej scenie dodany będzie jeszcze lekki DoF na konstrukcje i barierke po lewej. Być może gdzieś w oddali będzie jeszcze jeden wóz odwrócony tyłem, też lekko rozmyty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 generalnie to pierwsze co spróbuj dać sky'a za konstrukcje w tych szybach. niebieski będzie w tle pasował tu idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 podłoga się rozmywa ;) ładna scenka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 imho lakier do poprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 Kolejny test, zapomniałem dac excluda na szyby konstrukcji, ale to nic...szyby samochodowe...hm...dajmy na to, że w tym renderze ich ma :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Kolejny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 otoczenie dziergasz ciekawe, ale odbicia w szybach stanowczo przesadzone imo. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 envi ladne, ale materialy samego autka slabiutkie, zwlaszcza szyby i swiecace fele. Keep working;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 ma potencjal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Dzięki wszystkim za komentarze, dalej poprawiam, brakuje już tylko kilku elementów do wymodelowania, tym razem tył wozu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 ihmo bez tej barierki lepiej by wyglądało jako całość :) otoczenie wymiata tylko jak poprzednicy zauważyli materiałom troche brakuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Ok, zauważyłem, że lakier strasznie zaczyna się świecić po podkręcaniu jasności w PS, czyli musze podnieść jasność w maxie...materiały dalej mocno średniawe, więc zajme się nimi jeszcze raz, rano pewnie coś wrzuce...tymczasem tutaj ostatni podkręcany w PS, Evolution wersja Premium: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Jaki to renderer? Moze wystarczy zmniejszyc saturacje sky'a? Zacne studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Trochę za duża i za bardzo wystająca masz ta listwę chromowana na szybie.Klamka przednia powinna być trochę niżej niż tylna. Trochę poprawek i naprawdę będzie pięknie. Studio bardzo ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi